Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

E-Ticarette Kazanç ve Dijital Pazarlama Etkileri

E-Ticarette Kazanç

Çağımızın pazarı e-ticaret. E-ticarette kazanç edinenler, öngörüp bir yer sahibi olanlar ve yerini sağlam tutanlar, eskinin, çok ziyaretçili pasajlarında dükkanı olan esnaflarına benziyor. Yüzyıllar geçmesine rağmen, o eski pasajlarda babadan oğula devredilen dükkanlar, nesiller boyu insanların geçimlerini sağlamaları için bir kaynak oluşturdu. Bugün teknolojinin getirisi olarak, modern bir Pazar hayatımıza girdi.

E-Ticarette Kazanç ve İnternet

Kabloların içinden geçip hayatımıza gelen bu Pazar o kadar büyük ve o kadar genişleyebilir ki, hesap bile yapmak mümkün değil. Bir internet sitesi aracılığı ile, alım satım ya da imalat yapan firmaların, ürünlerini dakikalar içerisinde bu pazara sokmaları ve ücretli olarak tanıtımlarla pazarlamaya aynı gün başlaması gerçekten ticarette yaşanılan devrimin sebebi gibi.

Hayatımıza büyük portallarla giren e-ticaret, artık firmaların kendilerinin de yapmaya başladığı bir ticari alana dönüştü. Yüksek kiralı ve büyük masraflı mağazalar yerine, kaliteli yazılıma, içeriğe ve ürünlere sahip e-ticaret siteleri ile yola devam eden birçok firma mevcut. Bu firmaların sayıları da her geçen gün artmakta ve böyle giderse, yeni dünyada canımız sıkılınca gezdiğimiz mağazalardan bulmamız pek mümkün olmayacak.

Tabi internette başarılı olabilmenin de bazı kuralları var. Yukarıda da dediğimiz gibi, internet üzerindeki e-ticareti ilk keşfedenler ve hemen işe koyulan firmalar, bugün yollarına çok kazançlı bir şekilde ve büyüyerek devam ediyorlar. Öyle büyük bir pazar ki, sektörünüz ne olursa olsun, satmak istediğiniz, ürün veya hizmet, ya da firmanızın konusu ne olursa olsun, internet üzerinden para kazanmanız, doğru yolda gittiğiniz sürece mümkün. Sadece özgün olmalı ve başarılı olanları taklit etmekten vazgeçmelisiniz.

İnternette Taklitin E-ticarette Kazanca Etkisi

Bir markanız var ve yenisiniz. E-ticaret sitesi kurdunuz ya da satın aldınız ve ürünlerinizi, site içeriğinizi dolduruyorsunuz. Bunu yaparken bir fikriniz yok ve rakibiniz olan firmaların e-ticaret sitelerinden esinlenerek e-mağazanızı şekillendiriyorsunuz.

Baştan kaybettiğinizi söyleyebiliriz.

İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak amacını taşıyan arama motorlarının algoritmaları, yaptığınız bu kopya çekmeleri ve özgün olmayan çalışmalarınızı fark etmekte ve yapmış olduğunuz mevcut projenizi, yazılım kalitesi, içerik kalitesi ya da verilen büyük emeğe bakmadan yerlerde süründürmeye varacak derecede cezalara başvurmaktadır. İnternette başarıyı amaçlayan müşterilerimize, bu sebeplerden dolayı ilk tavsiyemiz özgün olmalarıdır.

E-Ticarette Kazanç ve Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlamanın E-Ticaret Üzerindeki Etkileri

Her şeyi yaptınız. Kaliteli yazılımlar, süper içerikler, muhteşem görseller ve eşsiz bir e-ticaret sitesi. Sektörünüz ne olursa olsun, internet ortamında rekabet büyük ve bu rekabet ortamında başarılı olabilmenin bazı kuralları var. Çok tanınmış bir markaysanız bile, kurduğunuz e-ticaret platformu ilk günlerinde ziyaretçi almayacak, hatta satış bile yapmayacaktır. Zira internet ortamı, geçmiş ister, eskimiş, güven veren markaları sever. Bu yüzden, e-ticaret sitenizi açtıktan hemen sonra insanlar sitenizden alışveriş yapmak için kuyruğa girmesi maalesef söz konusu değil. En azından bunun için çok zamana ihtiyacınız var diyebiliriz.

İşte tam da burada dijital pazarlama devreye girmekte ve özellikle e-ticarete yeni başlamış firmaların imdadına koşmaktadır. E-ticaret siteniz ne kadar tanınmamış olursa olsun, küçük bütçeli arama motoru ya da sosyal medya platformu reklamları ile satışa başlamanızı sağlayan dijital pazarlama, oldukça geniş bir yelpazeye yayılmakta.

Bu işin de tabii ki uzmanları var ve profesyonel olarak destek alındığı takdirde, çalışmayacak e-ticaret sitesi yok.

Sosyal medyanın hayatımızdaki yeri sonrası, insanlar bu kanallar aracılığı ile ürün ve hizmetlerini satmaya çalışmakta, başarılı olanlar olsa bile, başarılarında her daim bir eksik olan, e-ticaret sitesi eksikliği yüzünden, kurumsallaşmaları mümkün olmuyor. Evet bir profil açıyorsunuz, açtığınız bu profile güzel resimler ekliyor, altlarına fiyatlarını ve özelliklerini yazıyorsunuz. Milyonlarca kişiye birkaç etiket ile ulaşabiliyorsunuz. Peki sonra?

E-ticaret sadece görsel üzerinden ürün satmak değildir. Aksine, e-ticaret, insanların elle tutamadıkları ürün veya hizmeti görseller, kaliteli açıklamalar ve müşteri yorumları ile, itimat sunarak satmaktır. Bir e-ticaret siteniz olduğunda müşterileriniz size güven duyar. Kurumsal bir firma olduğunuzu görür ve güvenir.

Bu yüzden ne dijital pazarlama e-ticaretsiz, ne de e-ticaret dijital pazarlamasız olamaz. İki platformda birbirine her durumda gereklidir ve birlikte yapılmalıdır.

E-Ticarette Kazanç ve Dijital Pazarlama Maliyetleri

Yüksek kiralı mağazaların aksine, e-ticaret siteleri oldukça düşük maliyetli portallardır. Aynı zamanda dijital pazarlamayı kullanan bu siteler, bir avm içindeki mağaza ile karşılaştırılmayacak derecede küçük bütçelerle işlerini yürütebilir ve aynı cirolara ulaşabilir. Önemli olan, dijital pazarlama ve e-ticaretin doğru bir şekilde kullanılmasıdır.

Dijital pazarlama da, anlık, günlük, haftalık veya aylık olarak reklam bilançosu çıkartmak mümkündür. Harcadığınız maliyetlere karşılık ne kadar kazandığınızı elektronik ortamda çok net bir şekilde görebilir ve geçmişle karşılaştırmanızı dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. Bu lükse, interneti kullanmayan hangi büyük firma sahip? Kurumsallaşmanın gereği olarak firmalar internette yatırım yapmak zorunda ve bu yatırımların başlangıcı e-ticaret ile birlikte dijital pazarlama olarak devam etmelidir.

YcrSOFT İle Dijital Pazarlamaya Merhaba

Dijital pazarlama ve e-ticaret konularında da hizmet veren firmamız, müşterilerinin ürün veya hizmetlerinin, internet ortamında satışına, pazarlanmasına destek olmakta ve analiz raporlarıyla firmaların gelişmesine yardımcı olmaktadır. Bünyemizde bulunan dijital pazarlama uzmanları ile, e-ticaret deneyimlerinizi gelecek için daha kazançlı bir hale dönüştürmek için çalışıyoruz.

Dijital pazarlama ve e-ticaret konusunda destek taleplerinizde firmanızın, ürünlerinizin ve satmak istediğiniz hizmetlerinizin araştırmasını yaparak, izlenecek yol hakkında çalışma yapıyoruz. Birçok kurumsal firmaya dijital pazarlama konusunda teknik destek veren firmamız, e-ticaret yazılımlarının da en baştan sonuna kadar satışını, kurulumunu, içerik girilmesinden, yönetilme sürecine kadar tüm süreçlerde profesyonel desteğini sağlamaktadır.

E-Ticarette Kazanç ve Dijital Pazarlama İle Tanışın

Firmanızın ürün ve hizmetlerini tanıtabilmeniz için bir e-ticaret sitesinin yeterli olmayacağını yukarıda da dile getirdik. Ufak reklam maliyetleri ile firmanızı arama motorlarında tanıtabilir, hatta sosyal medya platformlarında milyonlarca insana markanızı günün her saati pazarlayabilirsiniz. Tüm bunları yapmanın elbette bir maliyeti var fakat getireleri, gelecekte firmanız için oldukça önemli olabilir. Vakit kaybetmeyin. Firmanızı dijital pazarlama ile daha büyük kitlelere tanıtın ve ticaretinizi genişletin. YcrSOFT Dijital Pazarlama uzmanları size bir telefon kadar yakın.

1 cevap
  1. Selim
    Selim says:

    Ssd disk hosting ile seo arasında öyle büyük bir bağ var ki. Aslında her şey hız sebebiyle değişiyor. Yani arama motorları sizin web siteniz normal diskte veya ssd diskte ya da vps sunucuda olup olmadığına bakmıyor sanırım. Bakılan sadece hız galiba. Ssd hostinge geçtiğimden beri web sitem seo konusunda mükemmel. Rakiplerime nal toplatıyorum diyebilirim. Fakat tam olarak da aslında hostinden mi onunda bilmiyorum. Çünkü siteye çok emek veriyorum seo konusunda.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 14 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek