Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

E-Ticaret Sitesi Yönetimi, Blog ve Güncellik

E-Ticaret Sitesi Yönetimi

E-ticaret, kuşkusuz çağımızın ticaret anlayışını değiştiren, müşteri için kolaylık, satıcı için dev bir rekabet sahası oluşturarak, tüm satıcıların eşit olduğu bir ortam yarattı. Dev sermayelere sahip şirketler ile belki de hiç sermayesi olmayan şirketlerin aynı ortamda satış yapabilmesini sağlayan e-ticaret, büyük rekabetler yarattı. Durum böyle olunca, internetteki ticaret rekabetinin arttığını gören firmalar, e-ticarette daha başarılı olmak için farklı yollar izleyerek, başarıya ulaşmaya çalıştılar. Bu yarıştan sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar şirket, başarılı oldu ve bugün e-ticaret denince, bu şirketler parmak ile gösteriliyor. İzledikleri yolun başlangıç noktasında, e-ticaret sitesi yönetimi ve arama motorlarındaki güncellikleri olan bu e-ticaret devleri, yıkılmaz birer kale gibi.

E-Ticaret Sitesi Yönetimi, Blog ve Güncellik

E-Ticaret Sitesi Yönetimi Demek Sadece Ürün Demek mi?

E-ticarette başarılı olabilmek için, ürün eklemek ve oturup satılmalarını beklemek büyük bir hata. Yatırılan sermayeler, harcanan emekler ve zamanlar, işin sonunda heba olabiliyor. Bu yüzden, e-ticarete başlamadan önce, kendinize yapılacaklar listesi çıkarmalısınız. Bir e-ticaret sitesi açmak artık çok basit. Gerek tamamen ücretsiz içerik yönetim sistemleri, gerek ise ücretli ve paket halinde satılan e-ticaret yazılımları ile çok kısa bir sürede e-ticaret siteniz olabilir. Fakat sadece bir web sitesi, e-ticarette başarılı olabilmeniz için yetersiz.

Yeni kurulmuş bir e-ticaret sitesi, ara sokakta açılmış yeni bir mağazaya benzer. Önünden tek tük geçen insanlar, mağazanızda ne kadar kaliteli ürünler olduğuna bakmazlar. İlk baktıkları yer, konumunuzdur. Eğer, ara sokakta kalmış ve köhne bir izlenim veriyorsanız, güvensiz damgasını yemiş bulunursunuz. Bir web sitesinin, güncel olup olmadığı, kullanıcılar tarafından, ilk girişte anlaşılmaktadır. Gerek görsel ve renklerin uyumu, gerek yazılım kalitesi ve web site hızı, gerek ise ürün fiyatlarının diğer e-ticaret sitelerine rekabeti.

E-ticaret sitesi yönetimi, sadece ürün yüklemek ve gelen siparişlerin teslimi değildir. Elden gelen şekilde tanıtım yapmak, dijital pazarlama silahını kullanabilmek, tavsiye niteliğinde e-pazarlamayı öğrenmek. Bunun gibi sayılabilecek birçok hedeflenmesi gereken e-ticaret aracı mevcut. Dersini iyi çalışmış bir e-ticaret yöneticisi, açtığı e-ticaret sitesi ile kısa sürede başarıyı yakalayabilir. Lakin, internette başarı kolay kazanılmıyor, bunun bilinmesi ve en başta öyle yola çıkılması gerek.

E-Ticaret Sitesi Yönetimi İyi Ama İstediğiniz Başarı Yok mu?

Yatırım yaptınız, bir e-ticaret yazılımı satın aldınız ve tedariğinde bazı firmalarla anlaştığınız ürünleri, web sitenize eklediniz. 1-3 veya 5 ay geçti. Müşteri yok. Satış yok. Yapılan masraflar ve o güne kadar gelinen noktada harcanan diğer giderler. Hepsi birer yük olarak karşınızda. Muhtemelen yanlış bir yol izlediniz. E-ticaretin gerektirdiği enstrümanları kullanmadınız. Hayati önem taşıyan arama motoru optimizasyonu ve içerik çalışması yapmadınız. Tüm bunlarla birlikte dijital pazarlamayı da bilmiyorsunuz. Başarılı olabilmeniz mümkün değil. Ürün satmaya çalıştığınız internet ortamı, okyanus kadar büyük ve sizin e-ticaret siteniz gibi belki binlerce e-ticaret sitesi satış yapmak için çaba gösteriyor.

Rekabetin bu kadar büyük olduğu ortamda herhangi bir çalışma yapmadan başarılı olmak hayal.

E-ticarette kullanacağınız yazılımda bu yüzden çok önemlidir. Yönetimi basit bir e-ticaret yazılımı ile işe başlamanız, sizi yönetim bakımından zorlamayacak ve daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

İşe başlamadan önce, seçtiğiniz e-ticaret yazılımı ile demo çalışmalar yapmanız sizin faydanıza olur. Acemiliğinizi bu süre zarfında atar, gerçek web siteniz yayına alındığında, uzmanlaşmış olarak e-ticaret sitesi yönetimi yapmaya başlayabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi Yönetimi İçin Sektörünüzde Başarı Analizi Yapmalısınız!

İnternette, özellikle e-ticarette başarılı olmak sabır ister. Arama motorları yeni web sitelerini önce tanımak isterler. Bu tanıma süreci, birkaç günden öte, aylar sürebilir. Bugün işe başlayan bir e-ticaret sitesinden, 3 ay sonra mükemmel bir performans beklemek ve yol haritasını ona göre çizmek hata olur. Bu yüzden, e-ticarete başlarken öncelikle uzun bir başarısızlık dönemini aşılacaklar listenize eklemeniz gerekecek.

Arama motorları, algoritmaları gereği, bir web sitesinin başarısının karşılığını geç de olsa teslim eden sistemlerdir. Çünkü çalışma mantıkları, başarılı olan web sitelerini kullanıcıları ile buluşturmaktır. Aslında formül çok basit. Hangi sektörde olursanız olun. Sektörünüzün e-ticarette başarılı olmuş firmaları, aslında sizin kılavuzunuz olacaktır. Bu firmalar ne yapıyor? Nasıl başarılı olmuşlar? Dijital pazarlama aracını nasıl kullanıyorlar? Öncelikle sektörünüzdeki analizi yapmak zorundasınız.

E-Ticaret Sitesi Yönetimi, Ürün Fiyat ve Yüklenme Şekilleri

E-ticarette fiyat hayati önem taşır. Aynı fiyattan ya da bir miktar yüksek fiyattan satan diğer tanınmamış e-ticaret sitelerinin, tanınmış ve marka olmuş e-ticaret sitelerine karşı şansları pek azdır. Bunu kırabilmenin tek yolu, ya düşük fiyat sunmak ki bu oldukça zordur, diğeri ise daha önce hiç e-ticarette bulunmayan ürünler satmaktır.

Özellikle xml ile e-ticaretten gelecek beklentisine girenlerin, büyük bir sermaye tükettikten ve zaman harcadıktan sonra anladıkları en önemli şey şudur; komisyon ile e-ticaret, başarısızlık getirir. Çünkü xml ile çektiğiniz ürünlerin, ana sitede sizden daha uyguna satılabileceği gerçeği vardır. Fiyatlar aynı olsa bile, xml usulü ürün tedariği yaptığınız firma ile masraflarınız aynı fakat kazançlarınız daha düşüktür. Bu da uzun vadede size büyük mali yüklere sebep olacaktır.

Xml ile e-ticaret sitesine eklenen ürünlerin, açıklamaları, başlıkları ve diğer tüm detayları, aynı kaldığında, xml çeken web sitesi, arama motorları tarafından kopya site olarak işaretlenmektedir. Ana siteye daha da güç kazandıran e-ticaret siteniz, gün geçtikçe arama sonuçlarında daha da büyük sıralama kayıplarına uğrar. Ücretli reklamlara ayıracak bütçe kalmadığında da, bugüne kadar kapanmak zorunda kalan binlerce e-ticaret sitesi ile aynı kader paylaşılır, başarısızlık.

Arama motorlarının en çok dikkat ettiği husus olan özgünlük, e-ticaret siteleri içinde geçerlidir. Özgün olmayan ve kopya içeriklerle dolu bir web sitesinin başarılı olma ihtimali sıfırdır.

E-Ticaret Sitesi Yönetimi ve Özgün Ürünler

Tedarik, e-ticarette belli bir yere gelmek isteyenler için en önemli araçtır. Eğer sağlam bir tedarik bağlantınız yoksa rakiplerinize işin başında yenik olarak başlarsınız. Herkesin sattığı ürünler yerine, internette hiç keşfedilmemiş, satışı bulunmayan ve fazla imalatçı tarafından üretilmeyen ürünler bulmaya çalışın. E-ticarette bir ürünün ilk tedarikçisi olmak, o ürünün satış hakkını elinizde bulundurmak demektir.

E-ticaret sitenize eklediğiniz ürünlerin başlıklarının, açıklamalarının ve diğer tüm içeriğin sizin tarafınızdan tek tek ve özenle girilmesi gerçeğinden kaçmayın. Bu bir iş yükü değil, e-ticaretin kendisidir. Bunu yapacak vaktiniz yok ise yapan içerik üreticiler her daim bulunabilir.

Sabırla ve düzenli bir şekilde e-ticaret sitenize özgün ürünleri her gün kesintisiz yüklemeli, arama motoru botları ve müşterilerinize, e-ticaret sitenizin çalışan ve ilgilenilen bir web sitesi olduğunu ıspatlamalısınız. Bunu sağlamak zor bir süreç. Devamlı çalışarak, belli bir emek ve maddi yük altına girerek, geç gelecek olan karşılığa rağmen savaş vermek e-ticaretin başlangıcında karşılaşacağınız zorluklardan. Fakat yılmak yerine devamını getirmeli ve sabretmelisiniz.

E-Ticaret Sitesi Yönetimi Blog ve Güncellik

E-ticaret sitesi yönetimi ürün eklemekle sınırlı değildir. E-ticaret sitenize ekleyecek ürün bulamadığınızda, güncelliği devam ettirebilmeniz için blog ve sektörünüz hakkında içerikler üretmek sizi başarıya taşıyacaktır.

Bunun için satın alacağınız e-ticaret yazılımında, blog özelliği kesinlikle olmalı. Magento, Presta Shop, OpenCart gibi ücretsiz e-ticaret yazılımlarının bazılarında blog standart bir özellik, bazılarında modül ile eklenebilir durumdadır. Örneğin WordPress, sistem olarak bir blog yazılımı olduğundan, WooCommerce eklentisi kurulduktan sonra, blog yazmaya başlamaya izin veriyor.

E-ticaret bloglarınızda ne yazacağınız hakkında kaygıya düşebilirsiniz. Konu bulmak zor olabilir. Fakat her ürününüz sizin için bir konu olmalı. Herhangi bir ürünün özelliği ile ilgili blog yazabilirsiniz, ürün kampanyası yapmışsınızdır, bunun hakkında detaylı bir içerik üretirsiniz gibi.

E-ticaret sitesi yönetimi, geniş bir yelpazede, çok çeşitli detaylara sahip, diğer tüm araçların kullanılmasının gerektiği, doğru yapıldığında firmaları başarıya taşıyan uzmanlık gerektiren bir iştir. Bu yüzden, e-ticaret desteği almanız, uzmanlarına konuyu danışmanız, sizin açınızdan her zaman daha iyi olacaktır.

Netice Olarak

E-ticaret veya farklı bir web projesinde, iş başlangıcında yapılacak bir yol haritası, sizi gelecekte daha başarılı bir seviyeye getirebilir. Projeniz her ne ise, hakkında detaylı araştırma yapmadan ve uzmanlaşmadan girmeniz, başarısız olmanızda büyük rol oynar.

Çok büyük rekabetlerin olduğu e-ticarette başarılı olmak için, e-ticaret sitesi yönetimi hakkında uzmanlaşmanız gerekmektedir. Eğer mevcut bir e-ticaret siteniz var ve istediğiniz sonuçları alamıyorsanız, yazımızda da bahsettiğimiz üzere, çok çalışmalı ve güncelliğe, kaliteli ve özgün içeriğe önem vermelisiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 04 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek