Blog, yeni nesil paylaşımların genel adına denir. Bu paylaşımlar daha çok yazı ve görsellerin birleşmesi ile olur. Birleşen bu verilen genel adı da, içerik veya blog içeriği olarak adlandırılır.

Bloglar, etkili kullanıldıklarında, müthiş yüksek sayılı kitlelere ulaşabilen sosyal web sitelerdir. Bir veye birkaç kişi tarafından yönetilebilirler. Fakat paylaşımlar, belli bir filtreleme sistemi ile gerçekleşir. Yani blog sahibi aslında karar mercidir.

Yeni nesil sosyal medya sitelerinde, açılan her hesabın, kendi içeriğini üretmesi ve diğer kullanıcıların o içeriklere yorumlar, beğeniler hatta paylaşımlar yapabilmesi ile blog sitelerinin amaçları biraz değişti. Artık, herhangi bir içerik paylaşımı yapacak olan bloggerlar, bir sosyal medya hesabı açarak, daha çok takipçiye ulaşabiliyorlar.

Misyonu tamamen değişen blog sitelerinin artık yeni misyonu, her alanda içerikler üretmek. Özellikle arama motorlarında başarılı olabilmek adına, bugün artık her firma, seo kriterleri çerçevesinde içerik üreterek, arama motorlarında başarılı olmayı hedefliyor.

Blog İçeriği Sadece Yazı ve Görsel mi?

Blog içerikleri, evet yazı, görsel ve videolar ile daha ilgi çekici bir hale getirilmekte. Lakin, kullanıcıların beğenileriyle birlikte, arama motoru botlarının da beğenileri oldukça önemli. Nasıl ki, web sitemiz de, kullanıcılarımız için yazı ve görsellerin en kalitelilerini seçiyor ve gerektiği gibi bloglarımıza ekliyorsak, bu içeriklerin seo kriterlerine uygun olmalarını denetlemek de bizim en önemli görevimiz olmalı.

Anahtar kelimelerin sayısı, başlıkların seo ile uyumu, meta kelimeler ve açıklama gibi onlarca değişkenin, her içerikte kontrol edilmesi gerekiyor. Bu kontrolü yapabilmek için arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi sahibi olmanız şart. Çünkü seo, başlı başına bir operasyon, bir geliştirme.

Kaliteli blog içeriği ile birlikte, kaliteli seo çalışması yapıldığı takdirde, başarılı olmayacak web sitesi yoktur. Bu yüzden öncelikle kaliteli içerik üretmeyi, sonra ise ürettiğiniz içerikleri seo kriterlerine uygun bir hale getirmeyi öğrenmelisiniz.

Yazılar

WordPress Blog İçerikleri Nasıl Üretilir?