Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Google Url Denetimi Güncelleniyor (Google Gibi Getir)

Google Url Denetimi Nedir?

Eski adı ile Google gibi getir, yeni adı ile Google url denetimi olan Google’ın webmaster ve web site sahiplerine ücretsiz sunduğu hizmette güncellemeye gidildiği açıklandı. Url denetimi sayfasında, url getirme işlemi yapmak isteyen kullanıcılara “Sayfa işlemleri geçici olarak devre dışı bırakıldı” mesajı gösterildi. Bu mesaj yanında da, güncellemenin detaylarına inen bir sayfaya ulaşım için link eklenmiş vaziyette. Sayfayı ziyaret edildiğinde alınan mesaj şöyle;

Bazı teknik güncellemeleri yapmak için url denetimi aracının “dizine ekle” fonksiyonu devre dışı bırakıldı. Önümüzdeki haftalarda yeniden etkinleştirilmesini bekliyoruz. Dizine ekleme işlemleri normal yöntemlerle göre devam edecektir.

Kısacası Google, url denetimi uygulamasını bir süreliğine bakıma almış gibi görünüyor.

Google Url Denetimi Güncelleniyor (Google Gibi Getir)

Url Denetimi Şikayetleri

Son günlerde gerek web site sahipleri veya webmasterlar ya da seo ile ilgilenen birçok Google kullanıcısı, Google yardım forumlarında dizin ekleme sorunlarını dile getiriyor ve oldukça yüksek sesle şikayetlerini dile getiriyorlardı. Url denetiminde son 3-4 haftadır dizine ekleme sorunları olduğu ve yeni bir url’nin, denetim aracı ile dizine eklenmek istendiğinde bunun günler alabildiği şikayetleri yazılıyordu.

Google forumlarında, Google uzmanları bu şikayetleri yanıtlarken, “url denetim aracında bir sorun var, fakat sizin web sitelerinizde yaptığınız değişiklikler Google botları tarafından, sitenizin güncelliğine bağlı olarak indekslenmektedir.” Şeklinde cevap vermektelerdi.

Yani sorun olduğu belliydi ve bu sorun haftalardır birçok kullanıcıyı rahatsız etmeye başlamıştı.

Google Url Denetimi Ne İşe Yarar?

Devamlı güncellenemeyen web sitelerine eklenen sayfaların anlık olarak Google botları tarafından indeksletilmesine yarayan bu araç, seoya katkısı olmasa da, devamlı güncel olamayan ve Google botları tarafından sık ziyaret edilmeyen web siteleri için kullanımı önemlidir.

Url denetimi nedir daha fazla bilgi almak istiyorsanız, detaylı makalemize göz atabilir ve hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Google Url Denetimi İçin Twitter’dan Açıklama

Google WebMaster Twitter hesabından da yukarıdaki açıklama ile neredeyse aynı bir açıklama yapıldı ve sorunun birkaç haftaya kadar çözülebileceği kaydedildi.

Google Webmaster isimli, Google’ın resmi Twitter hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamadır.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 15 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek