Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Html Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Html Nedir?

Bir yazılım dili zannedilse de, Html aslında bir işaretleme dilidir. Web sitelerini oluşturmak için kullanılan Html’in açılımı; “Hypertext Markup Language” yani Hiper metin işaretleme dili anlamına gelmektedir. Html nedir ve ne için kullanılır? Daha detaylı açıklamaya çalışalım.

Html ile özerk olarak çalışan bir program yazılması mümkün değildir. Css ve JavaScript ile birlikte kullanılırsa, dinamik ve kaliteli görsellere sahip web tasarım çalışmaları yapmak mümkündür.

Küçüktür ve büyüktür anlamına gelen “” işaretler arasına yazılan Html komutları ile sınırsız içerik üretmek mümkündür.

Html Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Aynı zamanda geliştiricisi de olan W3C (World Wide Web) tarafından standartları belirlenen Html’in temelleri, Cern’de görevli olan Tim Berners Lee tarafından atılmıştır. İlk çıkış yılı 1993 olan Html, o günden bugüne, devamlı geliştirilmek sureti ile yazılım dünyasında büyük bir aktör olmaya devam etmiştir.

Html bir işaretleme dili olduğundan, tarayıcılar tarafından görüntülenebilir. Herhangi bir not defteri vasıtasıyla Html etiketlerini kullanarak bir Html komut bloğu yazarak, sonucu tarayıcınızda görüntülemeniz mümkündür. Diğer yazılım dillerinde bu mümkün olmadığı gibi ek yazılımlar kurup bilgisayarınızda sanal server sistemi oluşturmanız gerekir.

Html bu yönü ile pratik ve kullanımı kolay olduğundan, web tasarım amacı ile çok tercih edilmektedir.

Html’in şu an için 140 etiketi bulunmaktadır. Fakat bunlardan bazılarını yeni geliştirilmiş tarayıcılar desteklememektedir.

Html5 ile gelen özelliklerden en çok tercih edilenlerin arasında, web sayfaları içine ses ve video gömülebilmesine yarayan “audio” ve “video” etiketleridir.

Diğer Blog Yazılarımız

Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler
Organik Ziyaretçi Nedir? Nasıl Elde Edilir? Önemi Nedir?
Yeni Anahtar Kelime Nasıl Üretilir? Neden Gereklidir?
Google Spam İçerikli Günde 40 Milyar Sayfa Keşfediyor
Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler
Tarih: 09 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek