Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

OpenCart Abonelik Nedir? Ne İçin Kullanılır?

OpenCart Abonelik Nedir?

İnternet üzerinde yüzbinlerce online mağazaya güç veren OpenCart’ın, en az bilinen özelliklerinden biri olan abonelik sistemi, çok kullanılmasa da, abonelik sistemi ile çalışan işletmeler için çok yararlı bir özellik. Bir spor salonu, güzellik merkezi ya da abonelik usulü ile çalışan herhangi bir sektörde işletmeniz olabilir. Bu özellik ile müşterilerinize satış esnasında abonelik döngüsü içeren bir satışta yapmanız mümkün. OpenCart abonelik sistemi geliştirilebilir yapısı ile tüm ürünlerde sınırsız varyasyon ile uygulanması mümkün bir özellik. Günlük, haftalık, aylık veya yıllık sürelerde abonelik ile satabileceğiniz ürünleriniz veya hizmetleriniz varsa bu özelliği hemen e-ticaret sitenizde uygulamanızı öneririz.

Sistem tüm bu döngüleri otomatik olarak düzenlerken, fatura kesim tarihinde, döngüsü gelen fatura kesilmekte ve aboneye gerekli işlem yapılmaktadır.

Kullanım Bakımından OpenCart Abonelik Sistemi

OpenCart e-ticaret sitenizin yönetim paneli sol menüsünde “Katalog>Abonelikler” sekmesi altından oluşturabileceğiniz abonelikleri, her ürünün kendi düzenleme sayfasında eklemeniz gerekmektedir.

OpenCart abonelik ekleme sayfasına gidiş görünümü

Ürünlere eklenmeyen abonelikler aktif olmayacağından, müşterileriniz ürün alımında seçim yapamayacaktır. Bu sebepten, her ürünün abonelik şekli kendine göre farklı olacağından, ürünlerinizin veya hizmetlerinizin eklenmesinden hemen önce, kategoriler gibi, aboneliklerin de eklenmesi daha doğru olacaktır. Bu sayede ürün yüklemeleri ile birlikte, abonelik seçimleri de yapılmış olacak ve ileri de karışıklık olmayacaktır.

OpenCart ürün sayfası abonelik ekleme bölümü görünümü

OpenCart Abonelik Örnek

Bir spor salonu işlettiğinizi varsayalım. E-ticaret sitenizde bu işletmeniz ile alakalı hizmet satışları yapıyorsunuz. Örnek olarak Fitness bölümü için haftalık, aylık veya yıllık farklı farklı ürünler oluşturmaktansa, aynı ürün içinde abonelik özelliğini kullanarak hem döngü seçimi yaptırmanız mümkün olmakta hem de bu döngülerde sistem otomatik olarak fatura kesmektedir. Bu özelliği kullanmadığınız takdirde, abonelik ürünlerinde, her döngü geldiğinde, sistem sizi uyarmayacağından, takibi sizin yapmanız gerekir ve bu da karışıklığa, iş ve müşteri kaybına neden olabilir.

Bu sebeplerden, OpenCart abone özelliği, satışı tekrarlanması olası ürünlerin satışında kullanılması gereken bir özelliktir.

OpenCart abonelik özelliği, OpenCart’ın çekirdek özelliklerinden biridir ve kullanmak için herhangi bir modül veya yazılıma ihtiyacınız yoktur. Fakat daha gelişmiş abonelik modülleri için, OpenCart modül kütüphanesine başvurabilirsiniz.

1 cevap
  1. Hayri gezen
    Hayri gezen says:

    Opencart da kullanılmayan bir modül bu. Orjinalinde geliyor. Ama hiç detayı yok. Yani geliştirilmesi lazım. Şunu anlamıyorum, opencart eticaret yazılımını geliştirenler neden bu yazılımı devamlı modüllere muhtaç bir yazılım olarak bırakıyor? O kadar saçma ki. Bakın magentoya. Taş gibi. Her şeyi ile açıyorsun ve başlıyorsun. Opencart resmen yamalı giysi gibi. Bir de modül satıcıları var. Adamlar peynir ekmek gibi modül satıyor, inanılmaz.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 09 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek