Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Plesk Panel E-Posta Hesap Yönetimi

Plesk Panel E-Posta

Web hosting panelleri içerisinde kullanım bakımından en basit ara yüze sahip Plesk Panel e-posta açmak ve e-postalara ayar yapmak ilk başta biraz karışık gelebilir. Fakat kullanmaya devam ettikçe, Plesk Panel’in diğer web hosting panellerinden daha basit bir kullanımı olduğunu göreceksiniz. Eğer e-posta hizmetinizi sunucunuz üzerinden almak istiyorsanız, sunucunuzun hosting paneli üzerinden e-posta hesapları açmak zorundasınız. Eğer alan adınız ile farklı bir e-posta altyapısı kullanacaksanız, panelinizden sadece dns ayarlarını çevirip, ilgili e-posta altyapısından kullanıcı isimleriniz ile hesaplarınızı açabilirsiniz.

Plesk Panel E-Posta Hesabı Nasıl Açılır?

Öncelikle Plesk hesabınızda oturum açmalısınız. Oturum açma bilgileriniz tarafınıza iletilmemişse, hosting sağlayıcınız ile irtibata geçerek bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer bir YcrSOFT müşterisiyseniz, BURAYA tıklayarak, teknik destek ekibimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

Plesk hesabınızda oturum açtıktan sonra, hesap ayarları kısmında, “E-posta Adresleri” bölümüne tıklıyoruz.

Plesk Panel hesap ayarları ana sayfası görünümü

Eğer daha önce hiç e-posta hesabı açılmamışsa, gelen sayfa boş gözükecektir. Bu adımda “E-Posta Adresi Oluşturun” düğmesine tıklayıp, bir diğer e-posta ayar sayfasına geçiyoruz.

Plesk panel e-posta oluşturma sayfasına giriş görünümü

E-posta ekleme sayfasında, “e-posta adresi” kısmına, içinde Türkçe karakter olmayan bir kullanıcı adı yazmalısınız. Örnek; “bilgi@websiteniz.com“. E-posta şifrenizi güçlü bir harf ve rakamlardan oluşan şifre olarak belirlemenizi tavsiye ederiz. Bir şifre fikriniz yok ise Plesk panel’in şifre üretme özelliğini kullanabilirsiniz.

Plesk panel e-posta ekleme sayfası görünümü

Tüm bilgileri girdikten sonra, sayfa sonundaki “Tamam” düğmesine tıklayarak Plesk e-posta hesabımızı kaydediyoruz.

Plesk’de e-posta hesabı açmak gördüğünüz gibi oldukça kolay. Hosting hesabınızın kullanıcı sınırı kadar e-postayı aynı yönergeleri izleyerek oluşturabilirsiniz.

Yandex İle E-Posta Hesabı Oluşturma (Plesk Panel İle)

E-posta altyapısı olarak, yukarıda da belirtiğimiz gibi, Yandex e-posta altyapısı kullanıyor olabilirsiniz. Yandex dns ayarlarınızı hosting panelinden yaptıktan sonra, Yandex Connect’in kendi panelinden e-posta hesaplarınızı açabilirsiniz. Konu ile alakalı detaylı kılavuzumuzu Yandex Connect E-Posta Kurulumu konulu içeriğimizden incelemeniz mümkündür.

Plesk Panel E-Posta da Disk Alanınızın Dolmamasını İstiyorsanız!

Bir web siteniz var ve web site alan adınıza bağlı farklı e-posta adresleri kullanıyorsunuz. Eğer faal olarak birden çok e-posta adresi kullanan bir firmanız varsa ve devamlı dosyalar ve de farklı içerik alışverişlerinde bulunuyorsanız, hosting hesabınızın disk alanı dolabilir. Bu da maliyet demektir. Bunun için alternatif olarak Yandex gibi bir e-posta altyapısı ile çalışabilir, hem Yandex’in gelişmiş panelleri hem de hızı ile daha kaliteli e-posta alışverişi yapmış olursunuz.

Netice Olarak

Firmanızın kurumsal e-postalarını Outlook ile yönetmek istiyorsanız, Plesk üzerinden e-posta hesaplarınızı açabilir ve Outlook kurulum işlemlerinden sonra, postalarınızı kullanabilirsiniz. Fakat Outlook kullanmak istemeyenler için de Yandex E-Posta alternatifi gayet mantıklı bir seçim olabilir. Hem hızlı e-posta servisi hem de istediğiniz yerden kullanabileceğiniz Türkçe e-posta yönetim panellerine ulaşabilirsiniz.

1 cevap
  1. Cemal günaylı
    Cemal günaylı says:

    Cpanel kullandım uzun bir süre. Plesk panel de o kadar zor değil. Ama karşılaştırmak gerekirse, benim gibi acemi kullanıcılar için Plesk sanki daha iyi bir seçim gibi. Ne bileyim biraz daha kolay gibi. Ama ikisi de kullanılabilir hosting panelleri.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 06 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek