Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Seo Uyumlu Makale İçin H1-H2 Etiketleri Kullanımı

Seo Uyumlu Makale

Dijital pazarlamanın kuşkusuz en önemli ayağı olan arama motoru optimizasyonu (seo) için web sitenizde gereken tüm detaylara iniyor musunuz? Özellikle seo uyumlu makale adı altında yazılan yazılar, gerçekten seo uyumlu mu?

Web tasarım, internet açısından çok önemli. İnsanların görsel beğenilerini kazanmanın yolu web tasarım ve türevlerinden geçiyor. Bu kesin bilgi. Fakat tasarımın da bir sınırı olmalı ve yazılara karıştırılmamalı. Ne demek istediğimizi yazının detayında başlıklar halinde anlatmaya çalışacağız. Büyük yanlışlar yapılarak, seo konusunda büyük başarısızlıklar elde edenlere de umarız bu yazımız, seo uyumlu makaleler ve başlıkları konusunda ışık tutar.

Seo Uyumlu Makale İçin H1-H2 Etiketleri Kullanımı

Seo Uyumlu Makale İçin Başlıkların Önemi

Yazı başlıkları, yazı içeriğinin tamamı hakkında, okuyucuya özet geçmesi gereken ve bir cümlede, yazıda anlatılmak isteneni vermesi gereken önemi yüksek seo araçlarıdır. Araç dedik çünkü başlıklar gerçekten bir araçtır ve makalelerinizi gerek arama motoru botlarına gerek ise okuyuculara bölüm bölüm anlatırlar. Bu anlatım sırasında ne kadar ilgi çekici oldukları da, yazının okunma başarısı ile paralel olur. Yani bir yazı içerisindeki başlıklar ne kadar başarılıysa, yazı da o kadar çok okunur diyebiliriz. İlgi çekmeyen, doğru kullanılmamış ve konu ile alakasız başlıklar, yazıların okunmamasına ve hatta seo’dan kopuşuna neden olabilir. Kısacası, seo uyumlu olarak yazdığınız yazılar ne kadar uzun ve seo uyumlu olurlarsa olsunlar, seo uyumlu başlık türetmediğiniz sürece, genel başarıyı yakalamanız kolay değil gibi görünüyor.

Seo Uyumlu Makale İçerisinde Silsile Düzeni İle Başlıklar

Arama motorları çok akıllı algoritmalara sahip yazılımlardır. Fakat ne olursa olsun bir insan gibi okuma yapamazlar. Dolayısıyla, içerik üreticilerden hazır ve onların algoritmasına uygun içerikler beklerler. İşte yazı başlıkları da tam böyle bir konu. Siz uzun bir yazı içerisinde, düzensiz başlıklar kullandığınızda, arama motoru botları bunu Html etiket olduğu için çok basit bir şekilde anlayacak ve yazışınıza düşük puan verecektir.

Seo Uyumlu Makale İçin Ne Yapmalı?

Bir içerik yönetim sistemi (CMS) yani WordPress, Drupal veya Joomla gibi bir sistem kullanıyorsanız, işiniz oldukça kolay. Çünkü bu sistemlerin hepsinde, yazı editörleri çok gelişmiş ve yazılarınızı en esnek şekilde ayarlamanız mümkün. Bu da tam arama motorlarının istediği özveri diyebiliriz. Onlar bizden kaliteli içerikler bekliyor ve onlara bu kaliteyi verebilmenin en basit yolu Cms’lerdir.

İçerik yönetim sistemi editörlerine aşina olanlar vardır. Bu editörlerde “H1”, H2”, “H3” gibi başlıklar seçebilir ve yazılarınızı süsleyebilirsiniz. Evet “süs” dedik, çünkü bu başlık elementlerini yazarlar daha çok süs olarak kullanmakta. İnternet ortamında paylaşılan yazıların büyük bir çoğunluğunun başarısız olma nedenlerinden biri de bu yanlış süslemelerdir. H etiketleri asla bir süsleme aracı değildir ve eğer bu başlık araçlarını süs niyetine kullanırsanız, arama motorları tarafından cezalandırılabilirsiniz. Zira geri teper ve anahtar kelimenizi öne çıkartmaya çalıştığınızı bile sanabilirler. Sonrası uzun süreli seo cezaları.

Başlıklarda Silsile Uygulamalısınız

Bir yazının başlığı zaten adından da anlaşıldığı gibi “başlık”dır ve içerik yönetim sistemleri bu başlığı, yazılara “H1” başlık olarak atar. Yani H1 başlık ne kullanacağım diye bir derdiniz olmasın, zira onu zaten kullanıyorsunuz. Şimdi gelelim “H2” ve sonrasına.

Her yazı içerisinde konular olmalı. Haliyle konular olacak yazılarda uzun olmalı. Kısa bir yazı da kaç başlık kullanabilirsiniz ki? Bu sebepten, her zaman belirttiğimiz gibi, yazılarınızın uzun ve detaylı olması, yazmadan önce gerçekten araştırmış olmanız çok önemlidir. Zaten hazırlıklı bir yazarı, kısa yazılar çoğu zaman doyurmaz.

Uzun yazılarda, paragraftaki kelime sayısı 300 ve altında olmalıdır. Yani her 300 kelimede bir başlık atmalısınız. Tabi bu başlık altında alt başlıklar yapabiliyor musunuz? O zaman mükemmel bir iş çıkartıyorsunuz demektir.

Yani yazıya başladığınızda attığınız her başlık “H1” den sonra gelen başlıklar olmalıdır. H2 başlık kullandınız ve başlığın altındaki konuda birkaç alt başlık kullanmak istiyorsunuz. İşte tam da burada, H3 etiketi ile başlıklar eklemelisiniz. Eğer H2 etiketi ile attığınız başlık altına, alt başlık olarak yine H2 atarsanız, işte burada bir sorun oluşur. Öncelikle yazınız “seo uyumlu makale” özelliğini yitirir.

Başlık etiketlerini silsile yolu ile kullanacağız. Yani birbirlerine bağlı ve dizi şeklinde.

Yazılarınızın çok renkli konulardan olması ve detaya indikçe bu renk değişiminin oluşması, okuyucularınızın web sitenize olan ilgisini artırır. Buradaki “çok renklilik” olarak kast ettiğimiz, çok başlıklı bir yazıdır.

Başlıklarda Silsile Nasıl Uygulanır?

Seo uyumlu makale çalışmalarınızda, silsile esasına uyan başlıklar oluşturabilmeniz aslında pek kolay değildir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yazacağınız konu veya sektör hakkında oldukça geniş bir bilgiye sahip olmalısınız. Bu bilgiye ve birikime de ancak çok araştırma ile sahip olabilirsiniz. Hakkında detaylı ve üst ve alt başlıklardan oluşan güzel bir seo uyumlu yazı yazacağınız alan her neyse, üzerine çok eğilmelisiniz. Bir konuyu anlamadan, o konu hakkında birçok başlık ve bu başlıklara alt başlıklar ekleyerek hem de tüm bu başlıklar altında anlamlı ve okuyuculara bilgi katan yazılar nasıl yazabilirsiniz?

Her yazı içerisinde, özellikle konu başlıkları bakımından bir hiyerarşi yaratmalısınız. Bu hiyerarşiyi yaratabilmenin ise eğer bilginiz yeterli ise yazıya başlamadan önce bir konu haritası yapmanız en mantıklısıdır. Konuları teker teker alt alta dizip, hangisine hangi alt başlığı ekleyeceğinizi belirleyebilir ve aynı zamanda her başlığın özellikle ana başlıkların anahtar kelimenizi içermelerini sağlayabileceğiniz bir çalışma yapabilirsiniz.

Bu çalışmayı yapmadan detaylı bir seo uyumlu makale yazmak mümkün mü? Tabii ki mümkün ama yazma becerisi ilerlemiş kişiler ancak bu şekilde yazabilir ve bu hiç kolay değildir.

Seo Uyumlu Makale İçin Başlık Örnekleri

Bir kombi tamircisi olduğunuzu varsayalım. Kombi siteniz hakkında seo uyumlu makale yazmak istiyorsunuz ve başlıklar konusunda takıldınız. Özellikle başlık hiyerarşisini anlamadınız. İşte örnek;

Makale Konusu; Uygun Fiyatlı Kombi Tamiri (H1 Başlık)

İlk H2 Başlık; Kombi Tamiri Nasıl Yapılır?

H2 başlık için alt başlık (H3) Kombi Tamiri İçin Gerekenler

İkinci H3 başlık; Kombi Tamiri Ne Kadar Sürede Yapılır?

Üçüncü H3 başlık; Kombi Tamiri Ücretleri?

Bakın, hepsi birer başlık ama etiketleri yani nitelikleri farklı. İlk yazdığımız zaten yazının konusu olan H1 etiketli başlıktır. Bu başlık yazıda bir kez kullanılabilir.

İkinci yazdığımız olan başlık ise H2 etiketine sahiptir. Yani yazı içerisindeki ilk ana başlıktır. Bu başlık altındaki yazıdan sonra yazar detaya inme gereği duymuştur ve ardından 3 adet H3 etiketini taşıyan başlık atmıştır. Bu başlıklarda anahtar kelime içerir ve seo uyumludur. Alt başlıklarda seo uyumlu olsun diye de anahtar kelime kullanma hatasına da düşmemek gerek. Zira bu aşırı anlamsız durumdan hem okuyucularınız hem de arama motorları rahatsız olabilir. Bu yüzden, alt başlıklarda gerektiği kadar anahtar kelime kullanılmasından yanayız. Fakat üst başlıklarda anahtar kelime veya eş anlamlıları kesinlikle olmalıdır.

Seo Uyumlu Makale Açısından Seo Uyumlu Başlıklar

İkisi de birbirini tamamlar aslında. Çünkü başlıksız bir yazı ne kadar yavan olursa, sadece başlıklardan oluşmuş, az yazılı ve içerikli şişirme bir yazı da o kadar yavan olacaktır.

Seo uyumlu başlıklar, yazıların renkleridir dedik. Bu farklı renkleri, makaleleriniz içerisinde geçirdiğinizde hem zengin bir içerik elde edersiniz, hem de konu ve konularla ilgili web sitenizin arama performansı artar. Seo performanslarında yazı başlıklarının kuşkusuz büyük etkisi vardır ve siz ne kadar kaliteli ana ve alt başlıklar kullanırsanız, yazınızın kalitesi ve arama motorlarındaki başarısı da o kadar yüksek olur.

Yüksek takipçili bloglar veya tanınmış haber sitelerinin en büyük silahlarından biri, kaliteli başlık atmaktır. Kaliteli başlık ile okuyucu dikkatini çekme ve yazılan yazıya odaklama bir sanat gibidir. Bu pazarlama yöntemi ile web sitenize ziyaretçiler çeker ve asıl amacınız olan konuya yönlendiren emareler ile site içinde kullanıcılarınızı yönlendirirsiniz. Dijital pazarlamanın en güçlü ayağı olan seo, düzgün yapıldığında çok güçlü bir silahtır ve bu silah ile başarı sağlamış yığınla web sitesi halen mevcuttur.

Seo Uyumlu Makale İçerisinde Anlamı Bozuk Başlıklar

Yapacağınız en son işlem olmalı. Bu tip bir başlıkla ancak okuyucunuzu web sitenizden kaçırırsınız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, seo performansını artırma amaçlı her başlıkta anahtar kelime kullanmanız doğru olmayabilir. Konu içerisinde konu açarken, ilgi çekmelisiniz. Aynı konuyu sanki farklı bir konu anlatacakmış gibi farklı bir başlık altında yazmak, oldukça büyük hayal kırıklığıdır. Bu yöntemi şu sıralar haber siteleri çokça yapmakta ve bundan okuyucular çok büyük şikayet etmektedir.

Bir konu açılır ya da bir haber, aynı anahtar kelimeden oluşan onlarca başlık ve altında birkaç anlamsız yazı ve neredeyse birbiri ile aynı. Bu hangi okuyucunuzu doyurur ki? Bu öncelikle etik değil.

Bu sebeplerden, anlamı olan ve altındaki yazıyı yansıtacak kıymetli yazılar ile okuyucularınızı doyurmayı bilmelisiniz. Yazmak ayrı bir iştir. Yazmayı bilmiyor, konu başlığı oluşturamıyorsanız, hatalı işler yapmak yerine, bunu bilen birilerine yaptırmanız daha uygun olabilir.

Böylece ne kullanıcı kaybedersiniz, ne zaman, ne de para.

Netice Olarak

İstediğiniz seo başarısını sağlayabilmeniz için gereken birinci kural olan seo uyumlu makale için öncelikle başlık hiyerarşisini anlamanız ve buna göre başlık dizini nasıl yapılır, bunu öğrenmelisiniz. Yazılarınız içerisinde kullanacağınız başlık dizileri, bölümlerden oluşan ve birbirini destekleyen, her bölümü bir öncekinin devamı gibi olan televizyon diziler gibi olmalı. Televizyon dizileri, yazı içerisindeki dizi başlıklara verilebilecek en iyi örnektir. Bu şekilde anlamlı başlık dizileri çıkardığınızda, arama motoru performansınızdan, okuyucularınızın web sitenizdeki oturum sürelerine kadar tüm seo değerleriniz yukarı yönlü artış gösterecektir.

Seo uyumlu başlıklardan oluşan seo uyumlu makaleler için kurumsal destek alabilir ve en uygun fiyatlarla, firmanızın web sitesini, arama motorlarında mükemmel sıralamalara YcrSOFT desteği ile yükseltebilirsiniz. Bunun için müşteri temsilcilerimiz ile görüşmeniz ve projeniz hakkında gerekli bilgiyi vermeniz yeterlidir.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 18 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek