Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Shopify Nedir? Ne Amaçla Kullanılır? Artıları ve Eksileri

Shopify E-Ticaret

Shopify, aylık abonelik usulü çalışan, her şey dahil, çevrimiçi çalışan bir satış platformudur. Peki Shopify nasıl çalışır? Bütçenize göre seçeceğiniz fiyatlandırma planınızla birlikte ürünlerinizi tanıtmak, pazarlamak ve müşterilere göndermek için bir mağaza oluşturabilir ve bu mağazayı arzunuza göre geliştirebilirsiniz. Shopify, çok düşük mağaza maliyetleri ve kullanımı kolay yönetici paneli ile tüm dünyada oldukça popüler bir e-ticaret sistemidir. Sistemde halen eksikler olsa da, birçok orta boyutta satıcı için kullanılabilir bir sistem olduğu kesindir. Şimdi Shopify nedir, gelin daha detaylı inceleyelim.

Shopify Nedir? Ne Amaçla Kullanılır? Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Shopify Nedir?

Shopify, bulut tabanlı bir e-ticaret çözümüdür. Aylık ücreti olan, mağaza verilerinizi işleyebileceğiniz, ürün ekleyebileceğiniz ve siparişlerinizi kayıt altında tutabileceğiniz bir yönetim paneli sunar. Ayrıca, zengin ve ücretsiz e-ticaret temalarından herhangi bir tanesini seçme hakkınız da bulunmaktadır. Temalar genellikle e-ticaret kullanıcıları tarafından beğenilmektedir. Çok detaylı olmasa da bu temaları düzenleyebileceğiniz araçlar Shopify’da mevcuttur.

Tüm bunlarla birlikte Shopify, web siteniz için güvenliği kendi sağladığından, internet korsanları ile alakalı herhangi bir riskiniz de kalmamış oluyor. Ssl güvenlik sertifikası hizmeti de Shopify tarafından tüm e-ticaret mağazalarına ücretsiz olarak sağlanan hizmetlerden biri.

Aylık ödeme usulü ile çalışan bu sistemde, mağazanızla ilgili, 7/24 kapsamlı müşteri desteği alabilirsiniz. Her merkezi e-ticaret sisteminde olduğu gibi, Shopify’ın da bazı eksileri ve artıları elbette var. Gelin şimdi bunları işleyelim.

Shopify Eksilerinden Bazıları

Bu sistemde, mağazanıza eklemek isteyeceğiniz birkaç eklenti ile aylık abonelik ücretinizi geçen maliyetlerle kaşılaşmanız olasıdır. Shopify, ortalama olarak herkesin ihtiyacını karşılamak amaçlı kurgulanmış bir sistemdir ama asla sınırsız bir sistem değildir. Bu sebepten, sektöre göre bazen eksik detaylarla başı ağrıyan kullanıcılara rastlanmakta ve büyük bedellerle web sitelerini geliştirmek zorunda kalmaktadırlar.

Bir diğer şikayet konusu da sistemin kullanıcılarından devamlı olarak tahsil ettiği işlem başına maliyetlerdir.

Shopify geliştikçe müşteri sayısı da haliyle artıyor ve son zamanlarda hizmet yetersizliği ile gündemde. Birçok kullanıcı Shopify’ın müşteri desteği konusunda yavaş kaldığından şikayetçi olduğunu, internette şikayet sitelerine yazmış ve çözüm aramakta.

Shopify Artılarından Bazıları

Shopify, verdiği hizmetlerin hepsini özerk olarak bir kullanıcı almaya kalksa, tabii ki arada dağlar kadar fark olacaktı. Shopify başlangıç için oldukça düşük bir maliyet sunuyor. Bir e-ticaret sitesi, hosting, alan adı ve e-ticaret sitesinin geliştirilmesi gibi seçenekler bu sistemde olmadığından, başlayanların en çok hoşuna giden, düşük ücretle e-ticarete atılmak. Fakat bu ödemeler devamlı olduğundan, geleceği de düşünmek gerekli. Kullanıcılar kendi e-ticaret sitelerinde aylık ödeme yapmazlar. Bu da aslında Shopify’ın uzun süreli kullanımında bir yük gibi gözükebilir bazı kullanıcılar için.

Yönetim paneli birçok e-ticaret sitesinin yönetim panelinden kolaydır. Sürükle/bırak teknolojisinin olduğu Shopify e-ticaret yönetim panellerinde, ürün eklemek, siparişleri eklemek, kayıt oluşturmak, kampanya düzenlemek oldukça basittir. Yani tam bir acemi dostudur. Bunlarla birlikte, canlı destek hizmeti şu günlerde şikayet olsa da, bu konuda da bazı kullanıcılar için oldukça yerinde bir hizmettir. Zira herkes e-ticaret yönetim paneli kullanmayı bilmiyor değil mi?

Çok sayıda ücretsiz ve ücretli şablon ile de kullanıcılara hizmet veren sistem, şablonların mobil uyumluluğu ile de çoğu kullanıcıdan alkış almaktadır.

Netice Olarak

Shopify, büyük bir platform ve e-ticaret yapacak kullanıcılar için hazır ve gelişmiş eklentileri mevcut. Tüm bunlarla beraber, ücretli ve ücretsiz temalarla da kullanıcıları destekleyen sistem, canlı destek ve telefon desteği ile müşterilerine devamlı yardımcı olmakta. Aylık ödemelerle hizmet alınan bu sistemde, ödeme, mağaza faal olduğu sürece devamlı yapılmakta. Yani kendi e-ticaret siteniz gibi, iş yapmadığınızda, zarar oluşturmayacak bir platform değil maalesef. Shopify altyapısını kullanan e-ticaret satıcıları, bir şekilde satış yapmak zorunda ve yatırdığı aylık masrafları çıkarmak zorunda.

Kendi e-ticaret sistemine sahip kullanıcılar gibi özgür olmak bu sistemde tabii ki mümkün olamaz. Bunu kullanıcılar, sisteme dahil olmadan düşünmeli ve buna göre seçimlerini yapmalılar.

Ne olursa olsun, Shopify ile oluşturduğunuz bir online mağaza, size ait, tüm yazılım hakları sizin elinizde olan bir e-ticaret sitesi ile karşılaştırılamaz. Bu yüzden, sistem e-ticarete yeni başlayacaklar için kullanışlı olabilir. En azından kendi e-ticaret sitelerini kurarken harcayacakları büyük maliyetlerden de kurtulmuş olurlar.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 09 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek