Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Ssl Sertifikası Web Siteler İçin Neden Gereklidir?

İnternet kullanımı her geçen gün biraz daha artmakta. Ülkemizde ise internet kullanıcı sayısı ve haliye nüfusa oranı oldukça yüksek. Bu araştırma yazımızda, web sitelerinde neden ssl sertifikası kullanılması gerektirdiğini anlatmaya çalışacağız.

İngiltere merkezli We Are Social şirketinin Dünya çapında yaptığı araştırmanın Türkiye ayağında internet kullanımı şu şekilde;

  • Türkiye’de toplam internet kullanıcı sayısı yaklaşık 62.000.000
  • İnternet kullanıcı sayısının nüfusa oranla yüzdesi ise %74 olarak açıklanma
  • Türkiye’de bir internet kullanıcısının, internette geçirdiği ortalama süre ise 7,5 saat

Bu kadar çok kullanılan bir ortamda güvenlik çok önemli. Milyonlarca insanın alışveriş yaptığı, bazı sitelere üye olmak için özel bilgiler girdiği düşünülür ise, oluşabilecek güvenlik açıkları ve zararlar korkutucu. Peki, bütün bu risklere karşılık internette, web siteleri nasıl güven sağlıyor müşterilerine?

Ssl Sertifikası Nedir?

Ssl sertifikalarını, kullanıcıların anlayacağı dilde anlatmak gerekirse, en basit hali ile şöyle anlatılabilir;

Müşterilerin, alışveriş yapacakları siteye ziyaretlerinde, kullandıkları tarayıcı ile web sitesinin arasında oluşturulan şifreli ve dolayısıyla güvenli bağlantıdır. Yani bu bağlantı esnasında, müşterinin gizli kalması gereken verileri, kredi kartı bilgileri, banka bilgileri, kimlik bilgileri gibi önemli veriler şifrelenir. Bu şifreleme ile birlikte, 3. Bir taraf, asla bu bilgilere ulaşamaz, depolayamaz, kopyalayamaz.

Eğer ssl olmasaydı, internette güvenli olamaz, hiçbir web sitesine güvenip ziyaret etmemiz bile mümkün olmazdı.

Ssl Sertifikası Web Siteler İçin Neden Gereklidir?

İnternette Müşteri Güvenini Kazanmak

Asırlar önce hayatımıza takas şeklinde giren ticaret, her zaman güvenin tesis edilmesi gereken bir etkinlik olmuştur. Teknolojinin gelişmesi ve ticaretin şekil değiştirmesiyle artık tek tıkla, dünyanın diğer ucundan alışveriş yapabilmekteyiz. Tabi bu rahatlığın bazı eksi yönleri de mevcut. Kötü niyetli kişiler her yerde olduğu gibi internette de var ve insanları dolandırmak amaçlı yazılımlar ile para kazanmaya çalışmakta, emek hırsızlığı yapmaktalar.

Ssl sertifikaları tam da bu sebeplerden ötürü önemli bir yer teşkil etmekte. Bir internet sitesinin alan adı doğrulaması, alan adlarının da hangi şirkete ait olduğu ve o şirketlerin kimler tarafından yönetildiklerini oldukça önemli. Bu araştırmayı yapan ve gerçekten güvenli olan firmalara hak ettiği ssl sertifikasını veren dünya üzerinde bu işin yapan firmalar mevcut.

Böylece, veri hırsızlığı ve e-dolandırıcılık gibi birçok olumsuzluğun önüne geçilmekte, insanların hem zamanları hem de paraları güvence altına alınmaktadır.

Bu önlemleri alan firmalar, internette güven sahibi olmuş, artık müşterileri tarafından tavsiye edilebilir bir duruma gelmişlerdir.

Ssl Sertifikası Seo İle Bağlantısı

Ssl Sertifikası Web Siteler İçin Neden Gereklidir?

İnternette ayrım yapılmadan herkes internet sitesi açabilmekte. Ücretsiz yazılımlar, ücretli yazılımlar fark etmeksizin, 24 saat içerisinde, kurmak istediğiniz web sitesini kurmanız ve işe başlamanız mümkün. Aynı şekilde, e-ticaret içinde bu böyle. Küçük bir eklenti ile ürünleri sitenize ekleyebilir ve satış ilanınızı müşterilerinize yapmış olursunuz. Fakat ödeme noktasına, müşterilerin sitenize üye olması noktasında, eğer ssl sertifikanız yoksa büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Öncelikle, televizyon ve basın aracılıkları ile Devletler, ssl sertifikası olmayan firmalardan alışveriş yapılmaması uyarısını devamlı yapmaktadır. Bu sitelere güvenilmemesi gerektiği, alışveriş yapılmasa bile bu web sitelerine üye bile olunmaması gerektiği üzerine basıl basıla anlatılmaktadır.

Bu sebeplerden ötürü, ssl sertifikası olmayan, kısa sürede de olsa açtığınız web siteleri bir işe yaramamış olacaktır. Bir kere bu yüzden müşteri kaybı yaşayacak ve sitenize ziyaretçi alamayacaksınız.

Diğer yandan, arama motorları, özellikle Google, son güncellemeleri ile birlikte ssl sertifikası olmayan web sitelerini güvensiz site olarak işaretlemektedir. Hatta Google’ın bir hizmeti olan Chrome tarayıcılarda da, ssl sertifikası olmayan web sitelerin adres çubuğundaki bölümde, “Güvenli Değil” ibaresi belirmeye başlamıştır. Artık birçok web tarayıcı bu internet sitelerini müşterilerine güvenli olmayan web siteleri olarak resmen ifşa etmektedir.

Tüm bunlarla birlikte, Google, ssl sertifikası bulunmayan web sitelerini, artık ssl sertifikalı web sitelerinden daha önemsiz gördüğünü açıklamıştır. Yani ssl sertifikası olmayan web sitesi ne kadar düzgün ve kaliteli içeriğe sahip olursa olsun önemsiz. Ayrıca, ssl olan web siteleri, boş içerikteki bir ssl sertifikalı web sitesinin, arama sonuçlarında üstünde çıkması mümkün değil.

Açıkça konuşmak gerekirse, artık internette güven demek, ssl sertifikalı web siteleri demek. Bu güveni sağlayamamış diğer siteler, güvensiz ve dolayısıyla başarısız sitelerdir.

Ssl Sertifikası Son Yıllarda Satış Patlaması

Özellikle yıllarca emek verilen web sitelerinin, ssl yüzünden güvenli değil işaretlenmeleri ve zaman içerisinde de, arama motorlarında sıralama kaybedebilecek olmaları, web sitesi sahiplerini ssl sertifikası satın almaya zorlamıştır.

Artık web tasarım yapan tüm firmalar, müşterilerine, web sitesi satarken, ssl sertifikası almaları gerektiğini ve almadıkları takdirde, sitelerinin arama motorlarında sıralama kaybedebileceğini anlatmaktadırlar.

Ssl Sertifikası Temini

YcrSOFT, bir internet teknolojileri firması olarak, web sitesi satın alan müşterilerine, ssl sertifikası gerekliliğini detaylı bir şekilde anlatmaktadır.

Ssl sertifikalarının her türünü satan firmamız, web sitelerinize bu sertifikaları kurabilmekte ve düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayabilmektedir. Ssl sertifikası kurulacak web sitelerinin hosting barındırma hizmeti firmamız sunucularında olması gerekmemektedir. En uygun fiyatlarla ssl sertifikası ve satış sonrası hizmeti için, müşteri hizmetlerimiz ile irtibata geçebilir, destek birimi ile de bize ulaşabilirsiniz.

1 cevap
  1. umutcan
    umutcan says:

    yıl olmuş 2020, web sitesine hala ssl almayan veya alamayan ya da almayı bilmeyen firmalar var. inanılmaz bir şey. insan biraz kendini geliştirir. firmasını geliştirir. bugün artık web siteleri, firmaların internetteki dükkanları gibi. bir web sitesi ssl olmadan nasıl güvenli sayılabilir. kazandıkları paralara bakıldığında da komik rakamlar şu gözlerinde büyüttükleri internet masrafları. bir web tasarımcı olarak, artık müşteri seçmeye başladım. bakıyorum kişi 1 liranın hesabını yapan bir tip uzak duruyorum. adama web tasarım yapacağım ilk sorduğu şey “ne kadar”. yahu bir sor bakayım sen bunu hangi yazılımla yapıyorsun, kaç günde yapıyorsun, nasıl yapıyorsun, yaptıktan sonra garanti verip destek veriyor musun. yıldım gerçekten bu meslekten biraz. bu eksik vizyonlu firmalarla uğraşmak insanı yoruyor.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 17 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek