Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Ücretsiz Blog Nedir? CMS’ler İle Başarılı Olabilirsiniz!

Cms (Content Management System) Türkçe karşılığı “İçerik Yönetim Sistemi” olarak geçen ücretsiz yazılımlarla başarılı olabilirsiniz. Bu yazımızda, ücretsiz blog yazılımları ile neden internette daha başarılı olabilirsiniz ve bu yazılımların, diğer, eski teknolojilere göre farklı neler bunu başlıklar halinde yazmaya çalışacağız.

Ücretsiz Blog (CMS) Nedir? CMS’ler İle Başarılı Olabilirsiniz!

Ücretsiz Blog Nedir? Nasıl Kurulur?

Cms, yani içerik yönetim sistemleri ile sıfır maliyetli bir blog açmak oldukça basit. Bu yazılımlar, dünya genelinde açık kaynak kod olarak dağıtılır ve geliştirmeye daima açıktır. Yani bu yazılımları, resmi web sitelerinden indirebilir, kendinize göre eklemeler ile daha gelişmiş blog siteleri haline getirebilirsiniz. Fakat son yıllarda içerik yönetim sistemlerinin gelişmeleri o kadar hızlı oldu ki, artık kullanıcıların, içerik yönetim sistemlerini geliştirmek için zaman harcamasına gerek kalmadı.

Ücretsiz blog yazılımınıza eklemek istediğiniz özellikte eklentiler daima var ve bu eklentilerin gün geçtikçe sayıları artıyor. Tek yapmanız gereken, bu ücretsiz yazılımı bir hosting hesabına kurmak ve işe başlamak. İşe başladığınızda eksiklerinize göre, eklenti ve modüller ile de sistemi geliştirmek.

Tabi her kullanıcı blog kurabilecek yazılım deneyimine sahip olmayabilir. Bu durumda bir yazılımcı ile anlaşabilir ya da YcrSoft destek bölümü ile görüşüp, ücretsiz blog kurulumları hakkında destek alabilirsiniz.

Ücretsiz Blog Neden Başarı Getiriyor?

Öncelikle bu yazılımlar bir önceki konuda da bahsettiğimiz gibi açık kaynak kodlu. Bununla birlikte devamlı geliştirilmekte ve bu geliştiriciler, arama motorları güncellemelerine göre yapılmakta. Hepsi bir kenara, içerik yönetim sistemlerini, yapıları gereği arama motorları çok seviyor.

Öyle ki, aynı şartlara sahip özel bir yazılım blog ile herhangi bir içerik yönetim sistemi (WordPress-Joomla-Drupal) seo başarısı bile aynı olmuyor. Özellikle WordPress ile arama motorlarında seo başarısına koşan milyonlarca blog veya web site olduğunu söyleyebiliriz.

Ücretsiz Blog İşletme Maliyetleri

Çok uç bir projeniz yoksa ve işinizi ücretsiz eklentiler ile çözebiliyor ve paylaşımlar yapabiliyorsanız, ücretsiz bir blog ile neredeyse sıfır işletme maliyeti ile yola devam edebilirsiniz. Lakin, siz çalıştıkça artacak olan trafik ve dolayısıyla hosting hesabınıza binecek yük zaman içerisinde size ek maliyetler çıkaracak ve yazılımınızdan olmasa da barındırma konusunda ek maliyetlerle karşılaşabileceksiniz.

Birçok büyük kurumsal şirket, bugün, ücretsiz altyapıya sahip bu içerik yönetim sistemlerini kullanıyor ve bu şirketler global dediğimiz, dünyaya kapılarını açmış büyük sermayeler.

Ücretsiz Blog Demek Kalitesiz Yazılım Demek mi?

Aslında tam tersi. Bir önceki konuda da tam bundan bahsettik. İçerik yönetim sistemlerinin arkasında binlerce geliştirici olması ve bu geliştiricilerin devamlı bu sistemleri güncelliyor olması, aslında kalite demek.

Ücretsiz blog yazılımları nasıl başarı getirir?

Güncel içerikler ve gerçekten kullanıcının işine yarayan, bilgi sağlayan ve dikkat çeken paylaşımlar, blog siteleri için trafik akışı demektir. Trafik akışı demek, internetteki hangi web sitesi olursa olsun, sonuç olarak başarı demektir. Çünkü bir web sitesinin ilk amacı, bol bol ziyaretçi çekmek ve kapsadığı konu her neyse onu pazarlamaya çalışmaktır.

Netice Olarak

Ücretsiz bloglar ile başarıyı yakalamanız mümkündür. Başarı bir yazılımın ücretli veya ücretsiz olmasına bakmaz. O yazılım içerisinde yapılan işlere bakar ve arama motorlarındaki performans değerinde başarı alınabilir.

Blogger olmak veya işiniz hakkında bir blog açmak istiyorsanız ve ne yapacağınıza karar veremediyseniz ya da yazılım bilginiz yok ise YcrSoft destek bölümü ile görüşebilir, 7/24 destek alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 13 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek