Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress 5.4.2 Güvenlik Güncellemesi

WordPress 5.4.2 Güncellemesi

WordPress’in geleneksel bakım ve güvenlik güncellemelerinden biri olan 5.4.2 güncellemesi ile resmi açıklamalara göre sistem üzerinde 23 adet hata ve güvenlik açığı düzeltmesi yapıldı. WordPress 5.4.2 güncellemesi ile 5.5 sürümüne daha çok yaklaşılmış olundu.

WordPress 5.4.2 Güvenlik Güncellemesi

WordPress 5.4.2 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

WordPress güncellemesi yapmak, herhangi bir yazılım bilgisi gerektirmez. Fakat bazı durumlarda, bu bilgiye ihtiyaç duyulabilir. Eğer web siteniz uzun zamandır güncellenmemiş veya birçok eklenti barındırıyor ve bu eklentiler ile WordPress sürümünüzün çakışma ihtimali varsa, güncellemeyi dikkatli yapmanızı öneririz.

Öncelikle bakım güncellemesi de olsa, bir WordPress sitenin güncellenmesi yapılmadan önce kesinlikle yedek alınmalıdır. Bu sistem yedeğini, Plesk üzerinde nasıl alacağınızı bilmiyorsanız, ilgili kılavuzumuzu okuyarak öğrenebilirsiniz; Web site yedeği nasıl alınır?

WordPress 5.4.2 Güncellemesi Neden Önemlidir?

WordPress bir içerik yönetim sistemidir ve açık kaynaklıdır. Bu sebeplerden, toplu saldırıya uğrama riski yüksek olan yazılımlardandır. Fakat güncellemeler yapıldığı takdirde, WordPress içerik yönetim sistemleri içinde en sağlam altyapıya sahip olan ve en güvenli Cms’dir.

WordPress Otomatik Güncelleme Açık Olanlar

WordPress’in web hosting panelleri üzerinden kurulması sırasında eğer otomatik güncellemeyi açık bıraktıysanız, web siteniz, güvenlik ve hata düzeltmesi gibi küçük güncellemeleri kendisi yapacaktır. Bu sebepten, web sitenizde herhangi bir bozulma olması durumuna karşı, gerek bilgisayarınızda, gerek ise sunucunuzda bir web site yedeği bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bunlara ek olarak bir web sitesinin Google Drive üzerinde de yedeğini bulundurmanız mümkündür. Bununla ilgili detaylı kılavuzumuzu da ilgili yazımızdan öğrenebilirsiniz; Plesk Google Drive Yedek Kurulumu

WordPress 5.4.2 Güncellemesi Öncesi Yapılması Gerekenler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her durumda, ne olursa olsun web site yedeğinizi almanızı önermekteyiz. Bununla birlikte, sistem içinde çalışan güncel veya değil tüm eklentileri güncelleme bitene kadar etkisizleştirmelisiniz. WordPress güncellemesi bittikten sonra, eğer web sitenizde herhangi bir sorun yok ise eklentilerinizi etkinleştirebilir ve onlarında güncellemelerini yapabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 11 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek