Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress İçerik Zamanlama Özelliği

WordPress İçerik Zamanlama Nedir?

İçerik üretme kabiliyeti olan herkesin hayali, bir blog açmak, yazılarını kullanıcıları ile paylaşmak ve emeğinin karşılığını almaktır. Gerek kazanç, gerek tanınma, içerik üretiminde başarı, yanında farklı kazanımlarda getirmektedir. Önemli olan doğru projeler ve içerik yönetim sistemleri ile yola çıkmaktır. İnternette birçok blogger için başarıya giden yolda ön ayak olan WordPress’in bir özelliği olan, içerik, yazı zamanlama özelliğini anlatacağız bu yazımızda. WordPress içerik zamanlama, bazen o kadar işe yarayan bir özellik ki, blog üreticileri için bazı durumlarda can kurtarır nitelikte.

Yeni başlanan bloglar, ilk zamanlarında, tek yöneticili yola çıkabilir. Yazarı, abonesi veya farklı yöneticileri olmayan blogları devamlı güncel tutmak zor bir iştir. Bir de farklı bir işte çalışmak zorunda olanlar için, durum daha da zorlaşabilir. Bu gibi durumlarda, WordPress içerik zamanlama özelliği birçok blogger tarafından kullanılmakta ve belli saatler arasında girilmesi gereken yazı veya haberleri tam saatinde veya gününde paylaşılmasına ön ayak olmaktadır. Böylece, yönetici, yolda bile olsa, internetin olmadığı bir ortam dahi olsa, blog sitesi, kendi kendine verilen tarih ve saatte içeriği paylaşır.

Her blog içeriği üreticisi masa başı iş yapmıyor. Bu sebepten, belli saatler arasında içerik paylaşımı yapmak isteyenler için de bu özellik oldukça kullanışlı. Örneğin sabahları kullanıcılarınıza içerik sunan bir bloğunuz olabilir. Fakat sabah işleriniz olduğundan, bloğunuzu gece hazırlayabilir ve sabah her gün yayın yaptığınız saatte içeriklerinizi kullanıcılarınız ile paylaşabilirsiniz.

Bazı blogların e-bülten sistemleri otomatik çalıştığından, gece paylaşım yapmak pek doğru olmayabilir. Zira paylaşım yapıldığı an kullanıcılara e-bülten gitmektedir. Bu da hoş bir durum olmaz.

WordPress İçerik Zamanlama Özelliği

WordPress İçerik Zamanlama Kullanımı

Kullanımı çok basittir. Yazı ile ilgili tüm işlemleriniz bittikten sonra, ekranın sağ üst köşesindeki “Yayımla” düğmesine tıklayın.

Sonrasında ise aşağıdaki görselde de işaretlediğimiz bölüm olan “Yayımla:Hemen” seçeneği altından, yayınlamak istediğiniz ileri tarih ve saati seçin.

Tarih seçtikten sonra, yine sağ üst köşeden “Zamanla” düğmesine tıklayarak, ileri tarihli yazınızı oluşturabilirsiniz.

İçeriğiniz ileri tarihte yayınlanmak üzere zamanlandı. Bu seçimden vazgeçmeniz durumunda, içeriği düzenleme sayfasına girerek, zamanlama iptali yapıp yazınızı hemen paylaşabilirsiniz.

WordPress İçerik Yazıları Taslak Olarak Kaydetme

Blog sitenize herhangi bir yazıyı giriyorsunuz ve işlem sırasında bir işiniz çıktı, sistemden çıkmanız gerekiyor. Merak etmeyin, yaptıklarınız boşa gitmeyecek.

Ekranın sağ üst köşesinden “Taslak olarak kaydet” linkine tıklayarak, içeriğinizi, ileri bir tarihte düzenlemek için sistem hafızasına alabilirsiniz. Taslak olarak kaydedilen içerikler yayınlanmaz.

Bir içeriği yayınlamadan kaydedebileceğiniz gibi, WordPress’de, yayınlanmış bir içeriği de taslağa dönüştürüp, bir süreliğine veya sınırsız olarak yayından kaldırmanız mümkündür.

Fakat bu işlem sonrası, arama motoru botları sayfayı bulamadıkları için, mevcut webmaster araçları ile size kırık link hakkında uyarı verebilir.

Netice Olarak

WordPress, bir blog içerik yöneticisine, içerikleri için her türlü esnekliği sunmaktadır. Zamanlama otomasyonu ile ileri tarihli bir içeriği istenilen tarih ve saatte yayınlamak oldukça basittir.

Yeni blog yazmaya başlayacaklara tavsiye olarak, projelerinize WordPress ile başlamanızdır. Sizlere WordPress yazılım ve hosting desteği konusunda YcrSOFT destek verebilir, başarılı bir blog içerik yöneticisi olabilmeniz için tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Destek ekibimiz talepleriniz için sizleri bekliyor.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 04 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek