Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

E-ticaret Ödeme Sayfası Optimizasyonu

Magento 2 mağazanızda düşük dönüşüm oranlarıyla mı karşılaştınız? Cevabınız evet ise, o zaman yalnız değilsiniz.

İstatistiklere göre, e-ticaret için küresel sepet terk etme oranı yaklaşık %70’tir. Alışveriş yapanların, ürünleri sepetlerine ekledikten sonra ürünlerinizi satın almamayı seçmelerinin birçok nedeni vardır.

Güven sorunu önemli bir nedendir. Siteniz güvenilirlik göstermediğinde veya şirket hizmetiniz kötü müşteri deneyimi sunduğunda, müşterilerinizin sepetlerini terk etme olasılığı daha yüksektir.

Diğer nedenler şunlar olabilir:

  • gizli masraflar;
  • karmaşık ödeme süreci;
  • kötü ödeme seçenekleri seçimi;
  • hemen satın almak için motivasyon eksikliği;
  • etkileşimli olmayan formlar;
  • zorunlu hesap oluşturma;
  • fiyat koruma garantisi yok.

Bu makalede, sekiz eyleme geçirilebilir adım atarak e-ticaret ödeme sayfanızı nasıl optimize edebileceğinizi inceleyeceğiz.

Daha fazla satış kazanalım!

1. Web sitenizin güvenliğini sağlayarak müşterilerin güvenini artırın: SSL sertifikası alın

E-ticaret Ödeme Sayfası Optimizasyonu

E-ticaret Ödeme Sayfası Optimizasyonu

Güvenlik ölçütlerine göre, 2017 yılında ödeme kartlarıyla ilgili yürütülen soruşturmaların %80’i e-ticaret veri ihlalleriyle ilgiliydi. Her internet kullanıcısı, kötü niyetli kişiler tarafından saldırıya uğramaya karşı savunmasızken, en savunmasız sektör, %32,4 oranında çeşitli şekillerde saldırılara maruz kalan e-ticarettir.

Şimdi, tüketicilerin davranışlarını değerlendirirseniz, müşterilerin %71’i bir veri ihlalinden sonra bir kuruluştan ayrılacaklarını söylüyor. Güven, iş dünyasında müşteri kazanmanın yanı sıra onları elde tutmak ve satış oluşturmak için temel bir unsurdur.

Sunucu ve tarayıcı arasındaki çevrimiçi işlemleri güvence altına aldığı için web sitenizde bir SSL sertifikası olması gerekir. Farklı iş gereksinimlerine uyacak şekilde farklı SSL sertifikaları yapılır ve EV SSL en yüksek doğrulama seviyesini taşır.

Daha fazla güven kazanmak için, ziyaretçilere web sitesinin en yüksek doğrulamaya sahip olduğunu ve çevrimiçi işlemler için güvenli olduğunu garanti edecek bir EV SSL Sertifikası kurabilirsiniz. EV SSL, tarayıcı adres çubuğundaki yeşil çubukla birlikte gelir ve güvenliği anında öne çıkarır. Ayrıca adres çubuğunda bir şirket adının yanı sıra https://’den önce bir asma kilit gösterir.

Ayrıca, web sitenizi arama motorlarında daha üst sıralara çıkarabilir. Aslında, soğuk arama veya doğrudan posta gibi geleneksel giden yöntemler için %1,7 olan SEO’nun dönüşüm oranı %14,6’dır.

2. Nakliye ücretini önceden görüntüleyin

İnsanların alışveriş sepetlerini terk etmelerinin en önemli nedenlerinden biri, nakliye ve vergiler için gizli maliyetlerle karşı karşıya kalmalarıdır. Nakliye masraflarını olabildiğince erken görüntüleyin ve müşterilerinizi satın alma işlemlerini tamamlama zamanı geldiğinde hoş olmayan sürprizlerden koruyun.

Gönderim maliyeti tahminlerini ödeme sırasında erken görüntüleyerek yüksek gönderim maliyeti itirazının üstesinden gelmeyi deneyebilirsiniz. Veya müşterilerinizin kabul edilebilir bir maliyetle en uygun nakliye yöntemini seçmelerine izin vermek için ürün sayfalarına bir nakliye hesaplayıcısı ekleyin.

3. Ödeme işlemini basitleştirin

Uzun bir ödeme süreci, kaçınmanız gereken bir şeydir. Yukarıdaki tabloya göre, kullanıcıların %10’u uzun ödeme süreci nedeniyle alışveriş sepetlerini terk ediyor.

Aşağıdaki resim Sierra Designs ödeme sayfasıdır. Siparişin basit bir özetini sağlar ve kullanıcıdan ödeme işleminin bir sonraki adımına geçmesini ister.

ödeme örneği

Müşterilerin satın alma işlemini tamamlamak için izlemesi gereken adım sayısını da azaltabilirsiniz. Tek Adımda Ödeme uzantısı, özel ödeme sayfanızı oluşturmanıza olanak tanır:

  • Kendi tasarımınızı yapın;
  • Blokları ekleyin, silin ve değiştirin;
  • Blok başlıklarını özelleştirin;
  • İstatistiksel verileri analiz ederek veriye dayalı kararlar alın.

Ödemenizi basitleştirin ve dönüşüm oranınızı artırın!

4. Birden Fazla Ödeme Seçeneği Sunun

Çoğu zaman müşteriler, kullandıkları bir ödeme seçeneği olmadığı için ödeme yapamayacaklarını öğrenirler. ABD’deki çevrimiçi alışveriş yapanların %25’i, tercih ettikleri ödeme seçeneği sunulmadığı için alışveriş sepetlerini terk ediyor.

Kredi ve banka kartı ödemeleri en popüler iki yöntem olsa da, alternatifler sunmayı düşünün. Artan sayıda çevrimiçi tehdit nedeniyle , birçok müşteri kredi kartı bilgilerini çevrimiçi olarak paylaşmak istemiyor.

Birden fazla ödeme seçeneği sunmak, yeni müşteriler çekebilir ve yalnızca bir veya iki kaynağa güvenmek zorunda kalmayarak bağımsızlığınızı artırabilir. Ayrıca yakın gelecekte daha yüksek satış şansını artırır.

Tabii ki, tüm ödemeler güvenli olmalıdır. Bu yüzden size Stripe Payment eklentisini sunuyoruz . Bu eklenti, 3D Secure 2.0’ı destekler ve Ödeme Hizmeti Direktifi (PSD2) ve Güçlü Müşteri Kimlik Doğrulaması’nın tüm gereksinimlerini karşılar.

Müşterilerinize güvenli ödeme sağlayın!

5. Aciliyet Yaratın

İnsanlar, acil durumlarda fazla düşünmeden hızlı hareket etmeye programlanmıştır. Bu nedenle, aciliyet yaratmak satışları artırabilir. Müşteriler, ürünlerin eksikliğini algıladıklarında, harekete geçme ve satın alma olasılıkları daha yüksektir.

E-ticaret Ödeme Sayfası Optimizasyonu

E-ticaret Ödeme Sayfası Optimizasyonu

Aciliyet yaratmak için, satın alma işlemini tamamlamak, düşük stok durumunu görüntülemek veya aşağıdaki resimde olduğu gibi sınırlı süreli indirimler yapmak için mevcut süreyi sınırlayabilirsiniz :

6. Formlarınızı Daha Etkileşimli Hale Getirin

YTH’ye göre, etkileşimli formlar daha iyi ödeme dönüştürme oranları sağlayabilir. Formlarınızı daha etkileşimli hale getirmek için kayan etiketler kullanmayı düşünün.

Ayrıca çok daha az dikey alan kaplarlar ve doldurulacak daha az bilgi içerdikleri yanılsamasını yaratarak daha iyi dönüşüm oranları sağlarlar.

7. Zorunlu Hesap Oluşturma İşlemini Kaldırın

Ödeme yapmadan önce bir hesap oluşturmayı zorunlu kılarsanız, birçok müşteri satın alma işleminden vazgeçer. Müşterilerin bir hesap oluşturmadan ödeme yapmasına izin verin. Ortalama olarak, bu stratejiyi izlemek, çevrimiçi perakendeci başına 300 milyon dolarlık bir gelir artışı sağlıyor.

Ayrıca It Works araştırması, herhangi bir şey satın almadan önce hesap oluşturma ihtiyacının müşterilerin %23’ü için bir engel olduğunu ortaya koyuyor. Kayıt sayısını artırmak istiyorsanız, kayıt işlemini tamamlayan kullanıcılara özel bir teklifi ön plana çıkarabilirsiniz. Ancak kaydı hızlı ve basit hale getirin.

Ancak bazen sipariş vermeden önce müşterilerin verilerini toplamanız gerekir. Örneğin, tüm siparişlerin yetişkinlere gönderileceğinden emin olmak için genellikle doğum tarihini kayıt formu aracılığıyla alırsınız. Magento mağazanıza sosyal ağlar aracılığıyla kaydolma olanağını düşünün. Social Login uzantısı, eklenti ile Twitter, Facebook, Google, LinkedIn, Instagram, Amazon, PayPal, Twitch ve Apple ID’yi destekler . Bu eklenti, müşterinizin tek bir tıklamayla oturum açmasına veya kaydolmasına olanak tanır ve aynı zamanda gerekli müşteri bilgilerini toplayabilirsiniz.

Social Login eklentisi ile tek tıklamayla kaydı etkinleştirin!

8. Fiyat Koruma Garantisi Sunun

Müşterileriniz en iyi teklifi aldıklarından emin olmak isterler. Aynı ürünü başka bir sitede daha ucuza bulduklarında hayal kırıklığına uğruyorlar.

Web sitenizde fiyat koruma garantisi işareti varsa, daha fazla satış kazanacaktır. Onları fiyat düşüşlerinden koruyacak ve fiyat belirli bir süre içinde düştüğünde geri ödeme alabilecekler.

Bu politika Honda dahil birçok şirket tarafından uygulanmaktadır. Ayrıca satışları artırarak müşteri güveni oluşturabilir.

Ayrıca, iade politikanızı dikkate değer hale getirmek önemlidir. RMA uzantısı, tüm detayları ürün sayfasına veya alışveriş sepetine eklemenizi sağlar. Bu eklenti, geri ödemeleri sorunsuz yapmanızı sağlar. Müşteriler, geri ödemenin her adımı için ayrıntılı talimatlar alacaklardır. Ayrıca, müşterileriniz sohbette size herhangi bir soru sorabilir.

Net ve sorunsuz geri ödemeler sunarak müşteri sadakatini artırın!

Tavsiye

Yukarıda belirtilen 8 ipucu hepsi değildir, ancak bu stratejileri uygulamak, e-ticaret ödeme sayfası optimizasyonunu sağlayabilir.

Sadece bir ürün yaratmak ve büyük bir hedef kitle kazanmak neredeyse yeterli değil. Müşterilerinizi elde tutmak ve satış oluşturmak için çalışmanız gerekecek.

Çevrimiçi alışveriş yapanların %80’i, kötü müşteri deneyimi nedeniyle bir şirketle iş yapmayı bırakıyor. Ve Amerikalı müşterilerin %33’ü, tek bir kötü hizmet örneğinin ardından şirket değiştirmeyi düşüneceklerini söylüyor.

Yani, hedefiniz müşterilerinizi mutlu etmek olmalıdır!

Tarih: 28 Mar 2023 - Yazar: YcrSOFT Destek