Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol

Hızlı soru: Bir Magento mağazası işletirken en zorlayıcı görev nedir?

Satmak için karlı bir ürün mü arıyorsunuz?

Müşterilerinizi memnun etmek mi?

Veya rakiplerinizden sıyrılmak için stratejiler mi arıyorsunuz?

Evet, bu görevlerin zorlu olduğu konusunda hemfikiriz ve bunların üstesinden gelmek için çok para ve çaba harcamanız gerekiyor.

Ancak, Magento web sitenizi çökmelerden veya hatalardan uzak tutmanın en zorlayıcı olduğuna inanıyoruz. Sağlıklı bir web sitesi, gelecekteki her şeyin temelidir, bu nedenle web siteniz için en önemli alanları izlemeniz ve periyodik bir denetim planlamanız önerilir .

Bu kılavuz , size doğru yönde yardımcı olmak ve mağazanızı bakımlı tutmak için eksiksiz bir Magento web sitesi denetim kontrol listesi sunacaktır .

Rahat olun – işin yarısını sizin için yaptık! Hadi keşfedelim!

Magento web sitesi denetim kontrol nedir?

Magento web sitesi denetim kontrol işleyişini, güvenliğini ve kullanıcı deneyimini belirlemek için Magento web sitenizi kapsamlı bir şekilde incelemeyi içerir. Genel olarak, bir Magento web sitesi denetimi şu konularda yardımcı olur:

  • Web sitenizi arama motorlarındaki görünürlüğünü ve sıralamasını belirleyen parametreler üzerinden değerlendirin
  • Web sitenizin performansını engelleyen sorunları belirleyin
  • Web sitenizde iyileştirilmesi gereken alanları önerin
  • Trafiğinizi ve kullanıcı katılımını artırın
  • Web sitenizin derinlemesine bir analizini sağlayın
Magento web sitesi denetimi

Magento web sitesi denetimi

Güçlü bir Magento web sitesi, sağlam bir çevrimiçi itibarın ilk yapı taşıdır. Aslına bakarsanız, müşterilerin %75’e varan oranı bir kuruluşun güvenilirliğini web sitesine göre değerlendiriyor. Bu nedenle, kitlenize sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmak için web sitenizi düzenli olarak kontrol etmeniz çok önemlidir.

En iyi yöntem, web sitenizin performansını ve sağlığını kontrol etmenize yardımcı olan Magento web sitenizi denetlemektir. Ayrıca, dönüşüm oranınızı ve son kullanıcı deneyiminizi etkileyen boşlukları kapatmanıza yardımcı olur.

Magento web sitesi denetim kontrol listesi: Dikkate alınması gereken 6 önemli nokta

Magento web sitesi denetim kontrolü, mağazanızın altı temel alanını inceler. Şimdi, mağaza denetiminizi nasıl başarılı hale getirebileceğinizi görelim!

1. Magento SEO denetimi

Çılgınca popüler bir açık kaynaklı E-ticaret platformu olan Magento, SEO’nuzu artırmak için birçok seçenekle birlikte gelir. Aslında, Magento ve SEO’nun karmaşık bir ilişkisi var. Bir Magento SEO denetimi genellikle üç ana bölümden oluşur: sayfa içi, teknik SEO ve bağlantılar.

Magento SEO denetimi

Magento SEO denetimi

Ancak, Magento SEO denetiminden bahsederken aşağıdaki kilit alanlara dikkat etmelisiniz:

1.1. Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: İçerik ve anahtar kelime incelemesi

Birçok mağaza sahibi, içerik tabanlı SEO’yu göz ardı ettikleri veya sayfaları spam içerikli metin açıklamaları ve meta etiketlerle doldurdukları için başarısız oluyor. Onlardan biri olmaktan kaçının:

  • Anahtar kelimeleri dikkatlice araştırmak ve bunları Google SEO yönergelerine göre kullanmak, bu da genel olarak sayfa başına 2-3 anahtar kelime anlamına gelir.
  • Anahtar kelimelerle meta etiketlerin nasıl tamamlanacağı konusunda tutarlı bir strateji oluşturmak.
  • Sayfaların Google tarafından nasıl dizine eklendiğini ve tarandığını analiz etmek ve SERP’de hangilerinin dışarıda bırakıldığını veya düşük performans gösterdiğini belirlemek.
  • Özellikle yeni Google algoritması duyurularının tarihlerinde ani trafik düşüşlerinin nedenlerini bulma

1.2. Yinelenen içerik kontrolü

İçeriğinizin kopyalanıp kopyalanmadığını kontrol etmek, özellikle mağazanızda birbirinin aynı birkaç ürün sergileniyorsa çok önemlidir. Yinelenen içerik Magento’da popülerdir çünkü sizin bilginiz olmadan aynı sayfaları oluşturan yapısal teknik zayıflıkları vardır.

Yinelenen içeriği kontrol ederken yapılması gerekenler:

  • Makine tarafından oluşturulan ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik arasında ayrım yapın.
  • Magento mağazanızı barındırmak için yalnızca bir etki alanınız olduğundan emin olun.
  • http ve https protokolleri arasında seçim yapmak için Google Search Console’u kullanın, ardından Google’a hangisine öncelik vermesi talimatını verin.
  • Filtreler, kategoriler ve Google indekslemeden arama sonuçları gibi kısıtlanmış hizmet sayfalarının olup olmadığını kontrol edin.
  • Yinelenen içeriğin her iki sayfada da değişmeden kaldığı çoklu mağaza tuzaklarını kontrol edin.
  • Sayfalarda tekrar eden bilgileri en aza indirin.

1.3. Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: URL yapısı yapılandırması

Magento web sitesi denetim kontrol; Magento web sitenizdeki her URL benzersiz, SEO dostu ve okunması kolay olmalıdır. Bu nedenle, her sayfa URL’sini inceleyin ve kısa, anlaşılır ve basit olduğundan emin olun.

Ziyaretçilerin URL’nizi bir tarayıcıya elle kolayca yazmalarının çok önemli olduğunu unutmayın. Çok uzunsa ve birçok anlamsız sayı veya kelimeyle kafa karıştırıcıysa, ziyaretçiler onu doğru hatırlayamaz veya yazamaz.

URL’lerinizi yapılandırırken ve incelerken bu örneği izlemeyi düşünün:

  • Kategori sayfalarınızın URL’sinde /category/ kullanın .
  • Alt kategori sayfalarınızın URL’sinde /category/sub-category/ kullanın .
  • Ürün sayfalarının URL’sinde kategori-alt kategori/ürün-adı/ kullanın .

1.4.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Ürün görseli optimizasyonu

Magento kullansanız da kullanmasanız da görüntüleri optimize etmek hayati bir SEO öğesidir. Ne yazık ki, arama motorları resimleri okuyamaz, bu nedenle onlara belirli ALT etiketleri vermezseniz, sitenize fazladan anahtar kelimeler ekleme fırsatını kaçırırsınız.

Resimleri “image1.jpg” veya “product1.jpg” gibi genel adlar yerine “beyaz-çiçekli-elbise.jpg” gibi tanımlayıcı anahtar sözcüklerle adlandırmalısınız. Ayrıca, resim etiketleriniz basit, kısa ve okunması kolay olmalıdır.

Ayrıca, daha küçük oldukları ve Magento web sitenizin yükleme süresini yavaşlatmadıkları için jpg dosyaları genellikle png dosyalarına göre tercih edilir.

1.5.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Google Analytics denetimi

Google Analytics verileri, müşterilerin web sitenizi nasıl kullandığını, nerede daha uzun süre kalmayı sevdiklerini ve nerede bıraktıklarını gösterebilir. Bu verileri analiz ederek, Magento mağazanızı potansiyel müşterileriniz için daha değerli ve ilgi çekici hale getirmek için çok şey yapabilirsiniz.

Google Analytics ile, daha fazla bilgi toplamak için Etiket Yöneticisi’ni, Hedefleri ve Universal Analytics’i kurmalısınız. Web sitenizi müşterinizin gözüyle görmelisiniz. Nereyi tıklayıp nereleri tıklamadıklarını anlayın.

Google Sayfa İçi Analytics’teki baloncuklar ve renkli vurgular, ziyaretçilerin nereye baktıklarına, neyi tıkladıklarına, hangi bölümlerin en iyi şekilde çalıştığına ve nereleri geliştirmeniz gerektiğine dair heyecan verici bilgiler sağlar. Aynı şekilde nerelere gitmekten hoşlanmadıklarını ve hangi linkleri fark etmediklerini de görmelisiniz.

Sayfa içi ısı haritasını okurken şunları yapmalısınız:

  • Sıcak noktalara %100 odaklanmak yerine trafiğin olmadığı veya hafif olduğu alanlara dikkat edin.
  • Kullanıcı gezinme yollarını inceleyin ve ziyaretçilerin her sayfadan nereye gittiğini belirleyin. Ardından, tipik bir müşteri yolculuğunun görsel bir haritasını oluşturun, ayrılmaları arayın ve bunların nasıl iyileştirileceğini analiz edin.
  • Müşterilerin ne okuduğunu görün ve tıklayın.
  • Trendler, beğenilenler ve beğenilmeyenler hakkında daha fazla bilgi edinmek için ziyaretçileri gruplara ayırın.

2.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Magento UX/UI denetimi

Magento UI/UX denetimi

Magento web sitesi denetim kontrol; UI/UX’inizi gözden geçirirken, sözde “bulanıklaştırma” etkisinin farkında olmalısınız. Bu, Magento web sitenizi o kadar çok gördüğünüzde, kullanıcı deneyimi ve gezinmedeki sınırlamalara duyarsızlaştığınız anlamına gelir.

Ancak iyi haber şu ki, sitenize binlerce kez bakabilir ve geliştirmeniz gereken yerleri görebilirsiniz. Sadece bu noktaları takip edin!

2.1.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Site gezinti denetimi

Magento web sitesi denetim kontrol; Tüm acemilerin temel hatası, ziyaretçilerin ne düşündüklerini, web siteleriyle nasıl etkileşim kurduklarını ve ne istediklerini bildiklerini varsaymaktır. Gerçekte ziyaretçiler, menüler ve kullanıcı arabirimi öğeleriyle şaşırtıcı bir şekilde etkileşim kurarken mağazanızda farklı ve beklenmedik bir şekilde gezinebilir.

Buradaki amacınız, Magento mağazanızı test edecek olan kullanıcılar için farklı görevler oluşturmaktır. Örneğin, ürün bilgilerini aramalarını, bir hediye almalarını, belirli bir şeyi aramalarını veya mağazanızın farklı bir bölümüne gitmelerini isteyin.

Ayrıca, gezinme ve aramanızın ne kadar verimli ve hızlı olduğuna dikkat edin. Ziyaretçilerin bir şeyler bulmasının ne kadar sürdüğünü görün.

2.2.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol:  Anahtar sayfaların analizi

Web sitenizde ana sayfa, ürün sayfaları, bize ulaşın sayfası, hakkımızda, teslimat ve garanti gibi birkaç önemli sayfa bulunur. Kullanıcıların en çok ziyaret ettiği ve sizden alışveriş yapıp yapmamaya karar verdiği sayfalardır.

Anahtar sayfalarınız, kullanıcıların aşağıdakiler gibi ana sorularını yanıtlamalıdır:

  • Hangi ürünleri/hizmetleri satıyorlar?
  • İhtiyacım olan şeye sahipler mi?
  • İyiler mi?
  • Ne zamandır ortalıktalar?
  • Bu adamlarla nasıl iletişim kurabilirim?
  • Diğer müşteriler onlar hakkında ne konuştu?

2.3.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: içerik denetimi

Magento web sitesi denetim kontrol; İçerik denetimi fikri, ne kadar içeriğe sahip olduğunuzu ve ne kadar iyi sattığını anlamaktır. İçeriğinizin etkililiğini anlamak zor olsa da yine de denemeniz gerekiyor.

Ziyaretçilerin içeriğinizle nasıl etkileşime girdiğine, neyi daha çok okuduklarına veya atladıklarına ve herhangi bir şeye bakıp bakmadıklarına bakın. İçeriğin yalnızca metin olmadığını unutmayın; hatta açıklamalarınızı, bağlantılarınızı, broşürlerinizi, fotoğraflarınızı ve videolarınızı içerir.

2.4. Ulaşılabilirlik

Dijital ürünlerinizin erişilebilirliği tüm kullanıcıları kapsamalıdır ve bu nedenle UX denetimleri şarttır. Erişilebilirlik, yazı tiplerini, renk paletlerini ve görme bozukluklarına hizmet eden diğer öğeleri içerir. Ayrıca, kullanıcıların göz hassasiyetine uyum sağlayan aydınlık/karanlık modları arasında kolayca geçiş yapıp yapmadıklarını da incelemeniz gerekir.

Hatta bazı işletmeler kendi erişilebilirlik yönergelerini oluşturmuştur. Ancak böyle bir kaynağınız yoksa, W3C Erişilebilirlik Girişimi harika bir kaynaktır .

2.5.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol:  Satış hunisi incelemesi

Magento web sitesi denetim kontrol; Ziyaretçilerin web sitenizde açılıştan alışveriş sepetine ve ödeme aşamasına kadar sık ​​sık nasıl hareket ettiğini görmek için satış huninize yakından bakın. Ardından, yeterli veri toplayın, davranışlarına bakın, en çok geri döndükleri sayfaları analiz edin ve nerede daha iyi yapabileceğinizi belirleyin.

3.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Magento kod denetimi

Magento web sitesi denetim kontrol; Bildiğiniz gibi Magento, birçok kodla ilgili bileşen içeren karmaşık bir platformdur. Bu nedenle, Magento kodunu incelemek istiyorsanız derin teknik bilgi hayati önem taşır. Magento kod denetimi genellikle temel Magento dosyalarını ve üçüncü taraf uzantılarını içerir. Aslında, çabaların çoğu üçüncü taraf modül incelemelerine gidiyor.

Magento kod denetimi

3.1.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol:  Genel kod denetimi

Magento web sitesi denetim kontrol; Javascript, web sayfalarında dinamik efektler ve etkileşimler oluşturmak için HTML ile birlikte kullanılan bir betik dilidir. Ancak, göze çarpan bir dezavantajı vardır: tüm betiklerinizin çalışmasını durdurabilir.

Javascript hatalarından kaynaklanan bazı öldürme sorunları, kullanıcı deneyimini kötü etkileyebilir, örneğin:

  • Bozuk açılır menüler
  • Sürüklenemeyen meta kutuları
  • tıklanamaz düğmeler

Ayrıca, CSS’nizi kontrol etmek, Magento mağazanızı hızlandıracak, bant genişliğinden tasarruf edecek, daha fazla geliştirme sırasında karışıklığı azaltacak ve uzun vadede kodunuzun bakımını kolaylaştıracaktır.

Bu bölümdeki göreviniz zayıflıkları, tutarsızlıkları, gereksiz dosyaları ve CSS satırlarını bulmak ve bunları vurgulamaktır.

3.2.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol:  Çekirdek bütünlük incelemesi

Çekirdek bütünlük incelemesinin amacı, Magento web sitenizin düzenlenip/hacklenmediğini kontrol etmektir.

Magento çekirdeğindeki değişiklikler, sitenizin gelecekte işlevselliğini, güvenliğini ve yükseltme işlemlerini derinden etkileyebilir. Örneğin, mağazanızı yükseltmek istediğinizde, tüm değişikliklerin üzerine yazılacak veya sonsuza kadar kaybolacaktır.

Riskli olduğu için, yalnızca geliştirme sırasında geçici ayarlamalar yapılması durumunda gerçekleşmelidir. Diğer durumlarda, Magento çekirdeğine müdahale etmeden ek özellikler için bir uzantı oluşturmalısınız.

Bu nedenle, tüm geçersiz kılmaları kontrol edin ve Magento çekirdeğine zarar vermeden önceki çekirdek ile yeni dosyaları karşılaştırın.

3.3. Tarayıcı Uyumluluğu

Magento web sitesi denetim kontrol; Küçük bir sorun olsa da, belirli tarayıcılardaki düşük performans size çok pahalıya mal olacaktır. Web sitenizin, ziyaretçilerin kullandığı web tarayıcılarını nasıl işlediğini gözden geçirin. Nerede bıraktıklarını görün ve nedenini anlayın. Her tarayıcı için teknik zorlukları tanımlayın ve düzeltin.

Yaygın tarayıcılar arasında Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox ve Safari bulunur. Ayrıca her tarayıcının en son iki sürümünü de test edebilirsiniz. Bunu yapmak, güncellenen kullanıcılarla ve geride kalanlarla ilgilenmenizi sağlar.

3.4. Üçüncü taraf entegrasyon incelemesi

Binlerce mevcut uzantı ile Magento mağazanızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Üçüncü taraflardan kişiye özel uzantılar satın alabilir veya kendinize özel uzantılar kullanabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, ek uzantılar varsayılandan tamamen farklıdır, dolayısıyla mağazanızla çalışacaklarından emin olamazsınız.

Bu nedenle, üçüncü taraf uzantılara ve temalara çok dikkat edin. Magento kodlama standartlarına uyup uymadıklarını ve mağazanızla uyumlu olup olmadıklarını inceleyin.

3.5.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Hatalar ve aksaklıklar

Magento web sitesi denetim kontrol; Hataları ve aksaklıkları bulmak ve düzeltmek sıkıcı ama gereklidir. Ve müşterilerin web sitenizin temiz olup olmadığını ve iyi çalışıp çalışmadığını fark edebileceğini unutmayın.

Ekibinizin hata izleyicisindeki tüm sorunları takip ettiğinizden ve belgelediğinizden emin olun. Her hatayı yeniden oluşturma adımlarını not edin. Ziyaretçilerin kritik yolda karşılaştıkları hatalara daha fazla dikkat edin, çünkü bir öğeyi bulmak ve sizden başarılı bir şekilde satın almak için oraya gitmeleri gerekir.

Bir kez daha kritik öneme sahip alanlar arasında ana sayfanız, arama, ürün sayfaları, alışveriş sepeti ve ödeme yer alır. Ziyaretçilerinizin ana sayfanızdan ödeme yapmak ve sipariş vermek için sorunsuz bir şekilde hareket edebildiğinden emin olun.

3.6. Veritabanı denetimi

İyi korunan bir veritabanının bileşenlerinden biri güvenliktir. Güvenlik ihlallerini önlemek ve ortadan kaldırmak için, Magento web sitenizi en son sürüme güncellemeyi ve yetkisiz ayrıcalıklı erişim elde etmek için yapılan manipülasyonların yanı sıra SQL enjeksiyonlarına karşı yeterli koruma ile donatmayı düşünün.

Ayrıca, Magento veritabanınızı, gerekli tüm iş yüklerini kaldırabilecek ve günlük faaliyetler sırasında darboğazlar yaratmayacak kadar hızlı tutun.

4.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Magento güvenlik denetimi

Magento güvenlik denetimi

Magento güvenlik denetimi

Güvenliğinizin ne kadar etkili olduğunu ve takviyeleri nereye ekleyeceğinizi anlamak için bir Magento güvenlik denetimi gereklidir. Magento mağazanızı kendiniz taramak için birkaç araca ihtiyacınız olacak, örneğin:

  • Magento Güvenlik Tarama Aracı
  • Magento Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı
  • Büyücü Raporu
  • XSser
  • SQL haritası

4.1.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Sunucu ve veritabanı güvenliği

Klasörler ve dosya izinleriyle ilgili sorunlar genellikle sunucularda meydana gelir. Dosya sisteminizin bu zorlukla nasıl başa çıktığını kontrol edin. Ayrıca şunları unutmayın:

  • Magento’ya özgü güvenlik açıklarını en aza indirmek için özel bir Magento barındırma kullanın
  • Kullanıcıları çalıştırdıkları uygulamalardan ayırmak için Security-Enhanced Linux yükleyin
  • İhtiyacınız olmayan sunucu yazılımını kaldırın

4.2. Güvenlik açığı değerlendirmesi

Magento web sitesi denetim kontrol; Magento mağazanızın saldırıya uğramasının nedeni, bilgisayar korsanlarının mağazanızın ne kadar savunmasız olduğunu bilmesidir. En popüler güvenlik açıklarından biri de güncelliğini yitirmiş bir web sitesidir.

Magento 1.4.x veya Magento 2.0 kullanıyorsanız, web sitenizi en kısa sürede en son sürüme yükseltmelisiniz. Bu eski sürümleri ne kadar uzun süre kullanırsanız, bilgisayar korsanlarının web sitenizi tarama ve saldırma olasılığı o kadar artar. Ayrıca 3.parti entegrasyonlarınızın güncel olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız.

Ayrıca şunları yapmalısınız:

  • Magento’nun oturum açmak için standart veya özel bir yönetici URL’si kullanıp kullanmadığını kontrol edin.
  • Tüm ödeme yöntemlerinin güvenli ve PCI uyumlu olduğundan emin olun.
  • Son olarak, web sitenizdeki her öğeyi düzenli olarak güncel tutun.

4.3. Kullanıcı erişimi

Magento, farklı ayrıcalıklara sahip düzinelerce kullanıcı hesabını barındırabilir, bu nedenle kötü niyetli kullanıcı davranışlarına karşı özellikle savunmasızdır. Kullanıcı erişimini tam olarak yeterince yönetemez.

Kullanıcı izinleri söz konusu olduğunda kontrol etmeniz gereken şeyler şunlardır:

  • Hesap adlarını, izinleri ve giriş denemelerini gözden geçirin.
  • Mevcut tüm hesapları, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duydukları izinlerle sınırlayın.
  • Hatırlamadığınız veya tanımadığınız kullanıcıları engelleyin.
  • Bilgisayar korsanlarının oturum açma girişimlerini engellemek için bilinen IP’leri beyaz listeye ekleyin.
  • Web sitenizin güvenliğini daha iyi hale getirmek için Magento 2 İki Faktörlü Kimlik Doğrulama gibi bir uzantı yükleyin .

5.

Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Performans optimizasyonu denetimi

Magento web sitesi denetim kontrol; Performans optimizasyonu, oyunun bir adım önünde olmanız için zorunludur. Bir rapora göre, 0,1 saniyelik bir gecikme bile dönüşümlerinizin %7’sine zarar verebilir . Hiçbir işletme sahibi yavaş bir mağaza, düşük performans, mutsuz müşteriler ve korkunç üç aylık beyannameler görmek istemez.

 Performans optimizasyonu denetimi

Performans optimizasyonu denetimi

Eşyaları düzeltmeden önce, en çok soruna neyin neden olduğunu ve sorunlu noktalarınızın nerede olduğunu bilmeniz gerekir.

5.1.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Uzantıların hız üzerindeki etkisi

Ne kadar çok uzantı yüklerseniz, o kadar çok hız kaybedersiniz. Bazı uzantılar çok fazla veritabanı sorgusu yaparken diğerleri cron’u çok sık çalıştırır ve bu da her şeyi yavaşlatmaktadır.

Web sitenizdeki tüm yüklü uzantıları listeleyin. Her uzantının ne yaptığını ve web sitenizi nasıl etkilediğini bildiğinizden emin olun. Örneğin, belirli bir gündüz saatlerinde veya belirli operasyonlar sırasında yavaşlamalara tanık olursanız, hangi uzantının kaynaklarınızı tükettiğini analiz edin.

Hiç kullanmadığınız veya ne işe yaradığını bilmediğiniz uzantıları da kaldırabilirsiniz. Ancak, çapraz bağımlı uzantıları ortadan kaldırırken dikkatli olun.

5.2. Tema incelemesi

Magento temaları ağır olabilir. Artık desteklenmeyen eski bir tema yüklerseniz, bir dizi hız sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda, temanızı daha hafif ve daha iyi bir şeye değiştirmek her zaman bir seçenek değildir.

Bunun yerine, optimize edilmiş görseller kullanıp kullanmadığı, CSS dosyalarını düzenli bir şekilde depolaması ve UX ve mobil performansının nasıl olduğu gibi temanın hız için ne kadar iyi optimize edildiğini analiz etmelisiniz.

5.3.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Yapılandırma optimizasyonu incelemesi

  • Varsayılan katalog yapısını düz bir yapıyla değiştirip değiştiremeyeceğinizi kontrol edin.
  • Görüntüler ve bir CDN için yavaş yükleme kullandığınızdan emin olun.
  • Elasticsearch’ün arama sonuçlarını hızlandırıp hızlandıramayacağını ölçün.
  • Ön uç önbellek yapılandırmanızı gözden geçirin.
  • HTML küçültme, JS paketleme, CSS sıkıştırma vb.’nin web sitenizin hızını artırıp artıramayacağını görün.

5.4. Arka uç önbellek hızı

Magento web sitesi denetim kontrol; Arka uç önbelleğe alma, süper yüksek hızı kolaylaştırabilir. Magento mağazanız, sunucuda daha az yük olduğunda çok daha hızlı yüklenir. Temel kural, sunucunuzu olabildiğince hafif tutmaktır.

Destekleyici altyapıya çok fazla kaynak yatırmak veya yapılandırma dosyalarıyla uğraşmak istemediğinizde tam sayfa önbellek kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Varnish, ihtiyaçlarınıza göre doğru bir şekilde özelleştirdiğinizde daha iyi hızlar sunar. Kullanıcılar, tahmin edilmesi kolay olan ve Varnish önbelleğinden çağrılan çok sayıda yinelenen dosya istediğinde önerilir.

Web sitenizde önbelleğe almanın ne kadar iyi uygulandığını, kullanıcılar için ne kadar zaman kazanabileceğinizi ve tam sayfa önbellekten Varnish’e veya tersine geçiş yapmanın mümkün olup olmadığını görmelisiniz. Kullanım durumunuza göre optimize edildiğinden emin olmak için önbellek yapılandırmasını gözden geçirmeyi unutmayın.

5.5.CDN hızı

Magento web sitesi denetim kontrol; CDN (İçerik Dağıtım Ağı), hedef kitleniz parçalandığında ve web sitenize dünyanın her yerinden eriştiğinde en iyi şekilde kullanılır. Bu nedenle, yerel kullanıcılara iyi bir gecikme süresi ve hizmet sunsanız bile diğerleri uzun bekleme süreleri ve kötü kullanıcı deneyimleri yaşayacaktır.

CDN hızınızı kontrol etmeye gelince, aşağıdaki noktaları aklınızda bulundurun:

  • Ziyaretçilerin web sitenize geldiği alanlarda CDN’nin veri merkezlerine sahip olduğundan emin olun
  • Gecikmeyi kontrol edin ve bir maliyet-fayda analizi yapın
  • Gerekli özelliklerin CDN aracılığıyla bulunup bulunmadığını kontrol edin
  • CDN uygulamasından önceki ve sonraki hızı analiz edin
  • CDN performansını periyodik olarak kontrol etmek için izleme araçlarını kurun

6.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Magento mobil denetimi

Şu gerçekle yüzleşelim: E-ticarette mobil tarama çok büyük! Bu yüzden Magento web sitenizin mobil kısmına ayrıca bakmalısınız.

Magento mobil denetim

6.1.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: Performans incelemesi

Kullanıcıların mağazanızı ziyaret etmek için hangi cihazları kullanıyor olursa olsun, hız her şeydir. Daha hızlı göz atmak ve daha hızlı alışveriş yapmak için hıza ihtiyaçları var. Aşağıdakileri yaparak tüm müşterilerin mümkün olan en iyi hizmeti aldığından emin olun:

  • Temel performans değerlerinizi ölçme
  • HTML etiketini ve mobil cihazlara özel diğer optimizasyonları kontrol etme
  • Temel sorunları nasıl çözeceğinizi öğrenmek için Google Speedtest gibi araçları kullanma
  • Daha derinlemesine hız ölçümleri elde etmek için Magento Profiler ve Google Lighthouse’u kullanma

Mobil hız, tıpkı masaüstü hızı gibi, büyük ölçüde standart ön uç ve arka uç optimizasyonlarına bağlıdır. Ancak, masaüstü bilgisayarlar her zaman daha iyi sonuçlar verecektir. İyi bir masaüstü hız testi puanınız olsa bile, mobil hız testinin size ne gösterdiğine bakın.

6.2.Magento Web Sitesi Denetim Kontrol: kullanıcı deneyimi incelemesi

Hem masaüstü bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda genellikle aynı kullanıcı deneyimi sorunlarıyla karşılaşırız. Ancak, mobil cihazlar birkaç dikkate değer istisna dışında gelir:

  • Mobil cihazların daha küçük ekranları vardır, yani bilgileri bu sınırlamaya göre uyarlamanız gerekir.
  • Mobil cihazlar, bir masaüstü PC’nin CPU performansının yaklaşık %25’ine sahiptir, bu nedenle işlemci ağırlıklı Javascript kodunuz, daha yavaş cihazlarda aşırı derecede vergilendirilecektir.
  • Mobil cihazlar, masaüstlerinde daha hassas fare hareketleri ve anahtar kelime düğmeleri yerine dokunma ve kaydırma işlemlerini kullanır.
  • Mobil cihazlar, wifi’den daha yavaş ve daha pahalı olabilen mobil verileri kullanır, bu nedenle web sitenizi daha hafif ve daha çevik hale getirmeniz gerekir.

Yavaş işlemciler, düşük hız ve farklı bir kullanıcı arayüzü, mobil kullanıcı deneyiminde önemli zorluklar yaratır. Google, bu sorunla başa çıkmak için mobil öncelikli bir web sitesi tasarımı başlattı. Ayrıca PWA’lar (Progressive Web Applications) 2015 yılından itibaren devreye girmiştir.

Buradaki nokta, web sitesi sahiplerinin daha küçük, daha yavaş ve daha az güçlü cihazlardaki kullanıcı deneyimine yakından bakmaları gerektiğidir.

Bu nedenle, mobil UX’i incelerken aşağıdaki noktaları hatırlamanız gerekir:

  • Kullanıcıların mağazanızdan nereden ayrıldığını görmek için temel metrikleri kontrol edin. Bazı ortak alanlar Ana Sayfanız, Ürün Listeleriniz ve Ödeme sayfanızdır (tamamlanacak çok fazla form vardır).
  • Web sitenizin bir kalp atışıyla yüklendiğinden emin olun
  • Ödeme işleminizi basit ve takip etmesi kolay tutun
  • Daha büyük düğmeler oluşturun ve açılır pencereleri azaltın
  • İçeriği küçük görüntü alanları için daha iyi sunun

Son Sözler

Artık ilk Magento web sitesi denetiminizi yapmaya hazırsınız! Hiçbir şeyi göz ardı etmeyin ve yakında işlerin ne kadar iyiye gittiğini göreceksiniz!

Biraz daha dikkatli dağıtım, periyodik denetimler ve düzenli bakım, mağazanızın daha hızlı büyümesine ve uzun süre daha sürdürülebilir olmasına yardımcı olabilir. Tartışılan kontrol setini planlar ve takip etmeye başlarsanız, sisteminizi düzeltmenin getirdiği stres ve paradan kendinizi kurtarabilirsiniz.

Bu kontrol listesinde gözden kaçırmış olabileceğimiz şeyleri fark ederseniz, lütfen bize bildirin! Ve tabii ki, yukarıda belirttiğimiz gibi, eksiksiz bir web sitesi denetim hizmeti sunuyoruz, bu nedenle ücretsiz danışma için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin! Mutlu denetim!

Tarih: 06 Nis 2023 - Yazar: YcrSOFT Destek