Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Karşılaşabileceğiniz Sorunlar

Magento Karşılaşabileceğiniz Sorunlar; Yeni bir yere taşındıysanız, bu sözün gerçeğe yakın olduğunu bilirsiniz. Her hareket kaos, kayıplar ve hasarlar getirir. Bu nedenle, Magento 1 mağaza sahiplerinin Magento 2’ye geçme düşüncesi karşısında ürpermelerine şaşmamalı.

Mevcut web sitesi için yapılan tüm özelleştirmelerle nasıl başa çıkılır?

Tüm özellikler nasıl kaydedilir?

Önemli veriler nasıl kaybolmaz?

Bu ve diğer sorular tüccarların kafasını karıştırıyor ve Magento 2’ye geçişin acil olmadığına ikna oldu.

Dolayısıyla bugün, temel korkularla yüzleşecek ve göç sürecinin beraberinde getirdiği en yaygın sorunlara çözüm bulacağız.

Sorun 1. Magento 1 teması Magento 2’de çalışmıyor

Magento 2’ye geçiş yaptığınızda mevcut temanızı yanınıza alamazsınız. Yeni bir tane bulmanız gerekecek. Ve sorunuzdan önce, evet, vitrinde yaptığınız tüm özelleştirmeleri yeniden yapmanız gerekecek.

Tüm bu iş yükünü azaltmak için hazır bir tema satın alabilirsiniz . Böylece, sadece kurmanız, test etmeniz ve özelleştirmeler yapmanız yeterli olacaktır. Hatta bazı temalar, geçişi hızlandıran ve özelleştirmeleri kolaylaştıran yerleşik uzantılar ve Stil Kılavuzları ile birlikte gelir.

Ayrıca Magento 2 için temalar daha hızlı çalışır ve daha iyi kod yapısına sahiptir, bu nedenle onlarla daha iyi performansa ulaşmak daha kolaydır.

Sorun 2. Eskiden sahip olduğunuz tüm özelliklere sahip uzantılar bulmanız gerekir.

Temada olduğu gibi, M1 ve M2 uzantıları farklıdır. Özelliklerin bazıları, üçüncü taraf eklentilerinde gerçekleştirilen diğerlerinin vanilya Magento işlevselliğine dahil edildi.

Ve yeni dikiş seçmek sizin için sancılı bir süreç gibiyse, iyi tarafından bakalım.

Geçiş, Magento’nuza yüklediğiniz her şeyi gözden geçirmek ve yalnızca gerekli olanları bırakmak için iyi bir andır. Ayrıca, M2 işlevselliği M1’den daha kapsamlı olduğundan, muhtemelen daha az uzantı almanız gerekecektir. Ve ne kadar az modül kurarsanız, sitenizin performansı o kadar iyi olur.

Son olarak, Magento 1’e yeni bir eklenti kurmanın ne kadar zor olduğunu hatırlıyor musunuz? Magento 2 ile HTML5, LESS ve CSS3 desteği sayesinde daha az çakışma ve uyumluluk sorunu yaşayacaksınız.

Sorun 3. Test, test, test

Magento karşılaşabileceğiniz sorunlar; Magento 2’ye geçişin muhalifleri genellikle mağaza sahiplerine şunu hatırlatmaktan hoşlanır: kesinlikle her şeyi test etmeniz gerekecek ve bu sonsuza kadar sürecek.

Peki, bunu sizden saklamayacağız. Kesinlikle zaman alacaktır. Ama aslında Magento 2’nin otomasyon imkanları var ve bunlardan biri de MFTF. Kutudan çıkar çıkmaz otomatik olarak test edebileceğiniz tüm temel işlevler. Ayrıca, YccrSoft’da uzantılarımızı MFTF testleri ile kapsıyoruz, böylece onlar da otomatik olarak test edilebilir.

Sorun 4. SEO sorunları

Magento 1 ve Magento 2 farklı veritabanı yapılarına sahiptir. SEO ile nasıl örtüşür? Magento 2’ye geçtiğinizde, URL yapısında web sitenizin yeniden indekslenmesini etkileyebilecek ve trafik kaybına neden olabilecek değişiklikler görürsünüz.

Ancak bu sorunun 2 çözümü var.

Öncelikle, Magento 2, URL Yeniden Yazma işlemleri için vanilya ayarlarına sahiptir. Nasıl çalıştıklarını ve bu özelliği nasıl etkinleştireceğinizi burada görebilirsiniz .

Ancak daha da gelişmiş işlevsellik istiyorsanız, üçüncü taraf çözümlere göz atabilirsiniz. Örneğin, şu anda URL Rewrites Regenerator uzantısı üzerinde çalışıyoruz ve yakında yayınlanacak. Bu uzantıyı kullanarak, URL’lerinizin daha iyi görünmesini sağlayan yapılandırılabilir kategori/ürün URL’si son ekleri, yollar, ayırıcılar, kanonik bağlantılar ve diğer SEO ayarlarını ayarlayabileceksiniz.

Sorun # 5. Yeni entegrasyonlar

Magento karşılaşabileceğiniz sorunlar; Magento’nuzun herhangi bir entegrasyonunu CRM, ERP veya ödeme kaçışları ile yaptıysanız, hepsini yeniden yapmanız gerekecektir. Ancak Magento 2, kullanıma hazır daha fazla yerleşik entegrasyona sahiptir ve gelişmiş API’leri destekler . Ayrıca satıcılar, güvenli bir bağlantı için API Key ve API Secret’ı kurmanız gereken farklı entegrasyonlar için hazır çözümler sunar. Özel bir entegrasyona ihtiyacınız varsa, entegrasyon hizmeti için bir geliştirici ekibi kiralayabilirsiniz .

Sorun 6. kesinti

Magento karşılaşabileceğiniz sorunlar; Arıza süresi ne kadar korkutucu bir kelime. Mağazanızın çalışmadığı her saniye için kaybettiğiniz banknotların hışırtısını bile duyabilirsiniz. Neyse ki, bu riski en aza indirmek kolaydır. En düşük trafiğe sahip olduğunuzda geçiş için gün ve saati seçebilirsiniz. Örneğin, düşük sezonda tatillerden veya hafta sonlarından hemen sonraki gece olabilir. Ayrıca, geçiş sürecinden bahsettiğimizde, buradaki kesinti oldukça kısadır ve çoğu zaman yalnızca birkaç dakika sürer.

Sorun #7. Hızla artan maliyetler

Magento karşılaşabileceğiniz sorunlar; Magento 2’ye geçiş pahalıdır. Bu doğru. Yeni bir tema, uzantılar, ücretli geliştiriciler vb. satın almanız gerekir. Ancak bunlar sadece gider değil, yatırımdır.

Stax araştırmasına göre, Migration to Magento 2, mobil gelirde %29 artış ve ortalama çekte %5 artış dahil olmak üzere %165 yatırım getirisine sahiptir.

Sorun 8. Yeni arayüz

Magento 2 farklı bir arayüze sahiptir. Ve platformun nasıl kullanılacağını yeniden öğrenmek zor görünebilir. Ancak Magento kullanıcı kılavuzları ve destekleyici toplulukla donanmış olarak , buna uyum sağlayacak ve ne kadar kullanıcı dostu olduğunu anlayacaksınız.

Tüm sorunları bir kerede nasıl çözebilirim?

Yukarıda bahsettiğimiz tüm sorunların çözümleri var ama yine de gerçek bir baş ağrısı olabiliyorlar. İyi haber şu ki, hepsini tek bir yerde, Amasty’de çözebilirsiniz.

Yeni bir özelleştirilebilir temaya mı ihtiyacınız var? Stil kılavuzları ve 4 yerleşik uzantıya sahip Jet temamız var .

Uzantıları mı arıyorsunuz? Magento modülleri söz konusu olduğunda soğanlarımızı biliyoruz.

Entegrasyonlarla yardıma mı ihtiyacınız var? Uzmanlarımız size entegrasyon hizmeti vermeye hazır .

Ve o değil. Özel geliştirme ekibimiz, Magento geçiş hizmetinin bir parçası olarak geçiş sürecinin her adımında size yardımcı olmaya hazırdır .

Başarımıza neden bu kadar güveniyoruz? Çünkü biz zaten tüm bu zorluklarla karşılaştık ve onları alt ettik! Şu anda kendi web sitemizi Magento 2’ye taşımanın son adımlarını atıyoruz.

Yeni gönderileri kaçırmamak için takipte kalın ya da hemen iletişime geçin!

Tarih: 05 Nis 2023 - Yazar: YcrSOFT Destek