Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

E-Ticarette Xml ve Seo’ya Etkileri Nelerdir? Kullanılmalı mı?

Xml, genişletilmiş bir işaretleme dilidir. Html yazılım dilinin mucidi Tim Berners Lee tarafından yazılmıştır. Xml, farklı sistemler arasında köprü görevi görerek veri alışverişi de sağlayan bir sistemdir. Yapımı üzerinden on yıllar geçmiş olsa da, günümüzde hala bu teknoloji kullanılmaya devam etmektedir. E-Ticarette Xml oldukça büyük bir yere sahiptir. Yazımızda xml ve e-ticaret arasındaki ilişkiyi ve neler getirdiğini anlatıyoruz.

E-Ticarette Xml

Global ticarette, İnternetten satışın ve dolayısıyla e-ticaret sitelerinin artmasıyla, rekabet her geçen gün artmakta. Devasa e-ticaret sistemleri ile tüm dünyaya ürün satabilen AliBaba ve Amazon gibi onlarca e-ticaret sitesi mevcut. Bu pastaya ortak olmak isteyen binlerce girişimci her geçen gün teker teker e-ticaret girişimi olarak ticaret hayatına başlamakta.

Xml Nedir? E-Ticarette Xml’in Seo’ya Etkileri Nelerdir?

E-ticaret’e artan bu talep doğrultusunda,, büyük tedarikçiler, diğer yeni açılan daha küçük çaplı e-ticaret siteleri ile ürün ve içeriklerini paylaşarak satışlarını daha da çok artırma yoluna gidiyor. Evet son yılların en gözde işi Xml ile E-ticaret. Peki ne kadar gelecek vaad ediyor? Etircarette Xml ne kadar kazandırıyor?

E-ticarette Xml İle 2. Plandasınız

Xml ile e-ticaretin kaderi bu. Ne kadar kaliteli bir e-ticaret yazılımı, e-ticaret tasarımı ya da sistemine sahip olursanız olun, ürün çektiğiniz firmadan daha ileri gidemezsiniz. Çünkü web siteniz resmen bir kopya içeriğe sahip.

Arama motorları bu konuda çok acımasız. Bir içeriğin ne zaman internet ortamına girdiğini, saati, içeriği girenin kimliği (alan adı) ve harfine kadar takibini yapmakta. Siz ne kadar değişikli yaparsanız yapın, harfine kadar takip eden bir algoritmaya sahip arama motoru ile yarışmanız mümkün değil.

Bu sebeplerden dolayı, e-ticaret sitenize farklı sitelerden aldığınız her xml ile biraz daha kopya bir site olma yolunda ilerlemiş oluyorsunuz. Evet bu işten para kazanan belki onlarca bu şekilde çalışan web sitesi mevcut. Fakat suni bir kazanım. Reklam ile zorla, sosyal medyadan sponsorlu reklamlar ile belli sermayelerin tüketildiği portallar. Bu e-ticaret sitelerinin internetteki gelecekleri maalesef kötü. Zira bu siteler, reklamı kestikleri anda satışları durabilecek derecede hatalı bir yol izlemekteler.

E-Ticarette Xml Nasıl Yapılırsa Başarı Sağlanır?

Bir web siteniz var. Başarılı olmak istiyorsunuz. Eğer web sitenizdeki içerikler sizin ürettiğiniz, daha önce internet ortamında bulunmayan ve ilk defa satışa sunulan ürün veya hizmetler ise ancak başarılı olabilirsiniz. Başkalarının ürün veya hizmetlerini, komisyon ekleyerek veya komisyonsuz bir şekilde marka edinmeye çalışarak satmak, internette özellikle de arama motorlarında size bir gelecek vaad edemez.

Bir ürün satıyorsunuz. Ürün ismi, ürün url’si, ürün görsel ve etiketleri, meta açıklamaları, kısa ve uzun ürün açıklamaları ile, bu ürün sizin tarafınızdan dolaşıma sokulmuş bir ürün ise satar ve kazanırsınız. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, arama motorları, internette dolaşıma girmiş tüm içeriği anlık olarak denetler. Kim tarafından nasıl ve ne zaman girilmiş kontrol eder.

Bu sebeple, geçmişte web site kopyalayan ya da çalanların başarılı olduğu devirler artık kapandı. Web siteniz hackerlar tarafından çalınsa da, içeriği size ait olan hiçbir veriyi kullanamaz. Farklı bir domain ile kullansa bile başarı oranı sıfırdır.

Önemli olan içeriklerin size ait ve özgün olmasıdır. 3000 adet kopya yani xml ile alınmış ürüne sahip bir e-ticaret sitesi, 50 ürüne sahip ve özgün içerikli bir e-ticaret sitesinden kat kat değersizdir. Arama motorları sayfa sayısının fazlalığından öte, sayfaların içerik kalitesini göz önünde bulundurarak değerleme yapar.

E-Ticarette Xml Çaba Sarf Etmeden Para Kazanmaya Çalışmak mı?

Kim istemez ki emek sarf etmeden para kazanmayı?

Belli bir sermaye yatırıp bir e-ticaret sitesi açılıp, xml entegrasyonları ile 1 gün içerisinde binlerce ürünün online olarak satıldığı bir web sitesine sahip olabilirsiniz. O kadar basit ki. Artık siz bile yapmıyorsunuz. E-ticarette xml entegrasyonu yapıp para kazanan firmalar, sizin yerinize web sitenizi hazırlıyor ve satış yapar hale getiriyor. Sonra?

Reklam yatırımı yapmadan tek ürün satamayan bu web siteleri, bir süre satış yapıyor. Tabii ki, ana site yani xml ile ürün çekilen e-ticaret siteleri kadar asla satmaları mümkün değil.

Xml entegrasyonu ile yapılan satışlar en çok xml ile ürün alınan ana sitelerin menfaatinedir…

Siz, örnek olarak, e-ticarette xml ile aldığınız üründen %5 kazanıyorsanız, xml entegrasyonu yapılmış ana site %20 kazanır. Siz sadece ürün satışı üzerinden küçük bir komisyon alırsınız. Bu komisyon ile yüksek rekabetli reklam ücretleri, varsa personel ücreti, hosting ve yazılımın aylık veya yıllık kirası ödenecektir. Yıllık bazda hesaplandığında, xml entegrasyonları ile ürün satan birçok firma zarar etmekte ve geçmişte de zarar eden bu firmalar kısa süre sonra kapatma yolunu seçmiştir.

Arama Motorlarında İyi Bir Gelecek İçin

E-ticaret yapmak istiyorsunuz. Satılacak ürün de buldunuz. Fakat bu ürünler farklı e-ticaret siteleri olan tedarikçilerde mevcut. Xml entegrasyonu ile ürün veriyorlar ve size ürün tedariğinde bulunmaktalar. Size tavsiyemiz, xml entegrasyonundan uzak durup, yine aynı ürünleri kendi imkanınız ile sisteminize eklemeniz. Kendi türettiğiniz ürün isimleri, urller, ürün açıklamaları ve etiketler gibi. Ürün görselleri alınırken de, tüm görsellerin alt isimleri, ürünlere atayacağınız yeni isimlerle aynı olmalıdır. Bu doğrultuda kurulmuş ve yayın hayatına başlamış bir e-ticaret sitesi başarılı olur. Gelecek dönemde, özgünlüğü sayesinde diğer xml içerikle dolu kopya sitelerden üste çıkarak, reklamsız satış yapmaya başlar.

Xml almadan, tedarikçi e-ticaret sitelerinden ürün çekmenin tek sıkıntısı stok ve fiyatlardaki değişimlerin anlık olarak diğer sitede görünmeyecek olmasıdır. Bu da, ana sitedeki fiyatı yükselmiş ürünü sizin ucuza satmanıza sebep bile olabilir.

Bu soruna çözüm olarak yine xml entegrasyonları çözüm olarak sunulmakta. Ürünle ilgili sadece fiyat ve stok miktarının eşitlenmesi için xml entegrasyonları ile çalışılabilir fakat yukarıda da dediğimiz gibi, arama motorları web sitelerinizi anlık olarak taramaktadır.

Farklı siteler ile sitenizin senkronize çalışmasını görebilecek düzeyde gelişmiş arama motorlarında, seo geleceğiniz için en mantıklı satış politikası, özgün içerikli bir e-ticaret sitesi olmalıdır.

YcrSOFT İle E-Ticaret’e Başlayın

Farklı e-ticaret politikamız ile en kısa sürede tanışmalısınız. Sizlerle paylaşacağımız 15 senelik e-ticaret tecrübelerimiz ile firmanızı başarıya taşıyabilirsiniz. Günlük kazançlar ve başarılar yerine, uzun vadeli ve köklü gelişimler için YcrSOFT.

E-ticaret’te, YcrSOFT ile başarılı olun.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 21 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek