Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

E-Ticaret Seo Çalışmalarında Videoların Önemi

Sosyal medya kullanımı, e-ticaret seo için çok önemlidir. Sitenize eklediğiniz yeri ürünleri ve içeriklerinizi, firmanızın sosyal medya profilinde paylaşmak sitenize güncellik getirir. Her sosyal medya sitesinin kendine göre bir kitlesi var. Mesela İnstagram kullanan bir kullanıcı, diğer bütün sosyal medya kanallarını kullanacak diye bir kaide yok. Bu yüzden, e-ticarette her sosyal medya kanalına ihtiyacınız var.

YouTube Kanalı ve Yeni İçerikler

E-Ticaret Seo Çalışmalarında Video Çalışmalarının Önemi

Diğer sosyal siteler gibi, YouTube’un da kendine göre bir işleyişi var. Google üyeliğiniz var ise, bir kanal açmak oldukça basit. Kanalınızı açtıktan sonra ise, bir YouTube kanalı nasıl yönetilir, bununla ilgili internette binlerce içerik bulmanız mümkün.

Tabi bir YouTube kanalı işletmek başlı başına bir iş. Zira bunu profesyonel olarak yapan bireylerde var, firmamız gibi sosyal medya uzmanlarına sahip firmalarda mevcut. Bu konuda da yardıma ihtiyacınız olduğunda, destek birimimiz ile irtibata geçmeniz yeterli olacaktır.

Kanal açıldıktan sonra, mümkünse ürünler hakkında tanıtım videoları çekilmeli. Bu videolar, zengin içeriklerle beslenmeli ve YouTube kanalına yüklendikten sonra, kanalda gerekli çalışmalar yapılmasıyla birlikte, video tüm sosyal medya kanallarında paylaşılmalı. Bu çapraz paylaşımlarla, ürünlerinizin daha çok kullanıcı ile buluşması mümkün olacaktır.

E-ticaret seo için yenilik çok önemlidir. Yeni ürünler eklemeli, daima sitenize yeni içerikler girerek güncellik anlamında sitenizi boş bırakmamalısınız. Bu içerikler ile birlikte, profesyonel banner çalışmaları ile internet siteniz gerektiği kadar zenginleştirilmelidir.

YouTube Kanalının Seo’ya Katkısı Nedir?

E-Ticaret Seo Çalışmalarında Video Çalışmalarının Önemi

Öncelikle YouTube, Google’ın bir hizmetidir. YouTube Google tarafından satın alındıktan sonra, videolu paylaşımların önemi, Google seo için oldukça arttı. Google’ın da zaten algoritmalarında bu değişimle birlikte geliştirmeler yapıldı. Yani bir internet siteniz var ve Google’da iyi bir yere gelmek istiyorsunuz. YouTube kanalı açarak zirveye oturmanız mümkün değil, sadece, ilerlediğiniz yolda bir yardımcıdır YouTube kanalı.

Zira arama motorlarında başarılı olmak, sadece belli internet siteleri ile çalışmakla olmuyor. Ne kadar çok güncel internet sitesinde firmanız ve internet sitenizin adı geçerse, e-ticaret seo için o kadar yararlı olacaktır.

Videoların Embed Kod İle Ürün Sayfalarında Paylaşılması

Videolar ile besleyeceğiniz e-ticaret seo için, sitenizdeki önemli ürünlerin sayfalarına da, eğer yazılımınız uyumlu ise, embed kod ilke video yerleştirmeniz tavsiyemizdir. Bu özellik teknolojisi eski e-ticaret sitelerinde belki cihaz uyumsuzluğu yaratabilir, Ama WordPress e-ticaret sistemleri gibi, geliştirilebilir bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız, işiniz oldukça basit.

YouTube kanalı açmanın en büyük faydalarından biri de, çektiğiniz videoların, internet sitelerinizde yük oluşturmamasıdır. Tüm yükü video paylaşım sitesi çekerken, siz videonuzu ufak bir kod parçacığı ile web sitenize saniyeler içinde yerleştirebilirsiniz. Web sitenize bu kodu yerleştirdiğinizde, hosting hesabınıza bir yük binmez.

Videolar yapıları itibari ile çok disk alanı kaplayan görsel ürünlerdir. Birkaç dakikalık bir video, binlerce fotoğrafın kapladığı bir alanı kapladığından, herhangi bir video paylaşım sitesi ile video üretmek oldukça mantıklıdır.

Video Kanalı İçin YouTube Şart mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzre, YouTube, Google’ın bir ürünüdür. E-ticaret seo açısından video kanalının da YouTube’da açılması daha etkili olacaktır. Fakat farklı video paylaşım siteleri ile de çalışılabilir. Zira mantık aynıdır. Video yüklersiniz ve videonuz arama motorlarında yer bulur. Diğer video paylaşım sitelerinde de embed kodu ile videolarınızı, e-ticaret sitelerinize yüklemeniz mümkündür.

Videolar Uzun mu Kısa mı Olmalı?

En etkili videolar kısa olandır. E-ticaret seo bakımından konuşursak, ürün videoları çekeceğiniz için, kullanıcılarınıza en kısa zamanda, en iyi bilgiyi vermeniz daha etkili olacaktır.

Yapılan araştırmalara göre, e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan insanların çoğu zaman problemi yüzünden bu yolu seçmektedir. Bu yüzden, zaten zamanı kısıtlı insanlara uzun bir video izletmeye çalışmak yanlış bir seçim olacaktır. Tavsiyemiz, ürün videolarının 1 dakikayı geçmeyen, kaliteli ve kolay anlaşılır videolar olmasıdır.

Ürün videolarınızın kısa olmasının, diğer sosyal medya platformlarında da paylaşılması açısından kolaylık sağlar. Yine o mecralarda da yapılan araştırmalara göre, kısa tutulan videolar en çok izlenen videolar arasındadır.

Ürün Sayfalarınıza Eklediğiniz Videolar İçin Paylaşım Tuşu

Ürün satışı yapan sitelerde olmazsa olmazdır. Hem ürün paylaşım butonu olmalı, hem de ürün sayfasına kodladığınız videonuzun yanında paylaşım butonu da unutulmamalıdır. E-ticaret seo açısından oldukça faydalı bir yöntemdir. Videonuzu beğenen kullanıcılarınızın, arkadaşlarına da bu videoyu kolayca göndermesini sağlamış olacaksınız.

Yazı İçeriklerinde Videoların Kullanımı

Satış siteniz, WordPress gibi kullanışlı bir altyapıya sahipse, blog sayfanızda da video kullanmanız önemlidir. Yeni ürünleriniz hakkında paylaştığınız yazılar arasına videoları html yazı düzenleyici vasıtasıyla yerleştirmeniz oldukça kolaydır.

E-Ticaret Seo Çalışmalarında Video Çalışmalarının Önemi

E-ticaret seo açısından video çok önemlidir. Videoların seo açısından ne kadar önemli olduğunu anlattığımız bu yazımızda paylaştıklarımızı uygulamanız sonucunda, çok iyi istatistik verilere ulaşmanız mümkündür. Arama motorları, web sitelerin ne kadar güncel olduklarıyla birlikte, ne kadar çalıştıklarını da takip etmektedir. İnternet sitelerinizde yaptığınız her değişiklik, arama motorları tarafından takip edilmektedir. Bu takipler sonucu, örümcekler tarafından sitenize notlar verilmekte ve yaptığınız değişikliklerin karşılığını gelecekte almanız mümkün olmaktadır.

Kaliteli ve temiz bir içeriğe sahip internet siteleri daima başarılı olmuşlardır. Sektörünüz, amacınız, yazılımınız ne olursa olsun, özgün içerikler üretmeniz halinde sizde başarıyı yakalayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 15 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek