Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Nedir? E-Ticarette Magento Versiyon 2 Kalitesi

Magento

Magento, 2008 yılında ilk defa yayınlanmış ve o tarihten beri e-ticaretin yıldızı olmuştur. 300 binden fazla aktif müşterisi ve kusursuz denebilecek altyapısı ile çok gelişmiş bir sistemdir. Php programlama dili ile yazılmış ve Zend FrameWork ile de güçlendirilmiştir. Kategorisindeki tüm e-ticaret scriptlerine kalite düzeyinde fark atabilecek derecede gelişmiş olan Magento, 2015 yılında 2. Versiyonuna geçmiş ve birçok kullanıcısını kararsızlık içinde bırakmıştır. Zira 1. Versiyon birçok kullanıcı tarafından çok sevilmiş ve alışılmıştır. Ayrıca yönetim paneli bakımından da 1. Versiyon oldukça kolaydır. Bu yüzden hala 1. Versiyonu, Adobe desteğini çekmesine rağmen oldukça büyük bir kullanıcı kitlesi kullanmaktadır.

Bu arada Magento’yu, Adobe bünyesine kattı ve geliştirmelerini artık Adobe markası altında yapmaktadır. Magento’nun kullanımı hala ücretsiz. Fakat Adobe firması, büyük işletmeler için ücretli versiyonunu satıyor ve tam destek sağlıyor.

Magento Nedir? E-Ticarette Magento Versiyon 2 Kalitesi

Magento Kullanımı

Ülkemizde Magento kullanımı çok yaygın değildir. Özellikle büyük işletmeler e-ticaret çözümleri için kullanırlar ve küçük işletmeler genellikle Magento’yu seçmezler. Çünkü Magento, hem kurulum hem çalıştırma, hem de işletme konularında, rakiplerinden biraz farklıdır. Hem yazılım boyutu, hem sunucu boyutu, hem de kullanış şekli, diğerlerine nazaran daha profesyonel olduğundan, onu kullanabilmek için uzman desteğine çoğu zaman ihtiyaç duyulur.

Kuşkusuz web’de var olmak tüm işletmeler için önemli. Ama bazıları için hangi yazılımla ve ne kalitede oldukları daha önemli. Magento gibi bir yazılım ile yola çıkan firmaların, e-ticaretten genel beklentileri daima en iyisidir. Gelecekte iyi yerlere gelebilmek adına kaliteli bir seçim olarak bu yazılımı seçerler ve haklıdırlar da. Çünkü Magento’yu rakiplerinden ayıran birçok özelliği vardır.

Bir WooCommerce gibi esnek ve çok sayıda eklentiye belki sahip değildir. Hatta değil de diyebiliriz. Ya da WooCommerce’ı içerisinde barındıran WordPress’in sahip olduğu gibi binlerce e-ticaret teması da Magento için bir hayal, bilmelisiniz. Fakat bunların hiçbirisi, Magento’nun kalitesini düşürmeyen küçük sorunlardır.

Rakipleri olan OpenCart, PrestaShop, WooCommerce ve diğerlerinin her konuda zengin destek imkanları var. Örneğin ülkemizde OpenCart çok fazla kullanılmakta ve gerek destek gerek yazılım gerek ise tema ve eklenti konularında ucuz olduğundan, birçok işletme sahibi OpenCart tercih etmektedir. Fakat OpenCart ile bir Magento profesyonelliğini yakalayabilmek imkansız gibi diyebiliriz.

Öncelikle iki yazılım arasında Zend FrameWork farkı var. Magento çok kuvvetli bir yazılım iskeleti üzerine oturtulmuş, üstün özelliklere sahip bir e-ticaret sistemi. Fakat OpenCart ise daha çok, orta ve küçük işletmelere hitap edebilecek boyutlarda e-ticaret siteleri için daha ideal. Bir Magento, yüzbinlerce ürünü çok rahat bir şekilde kaldırırken, bir OpenCart ile on bin adet üründe tıkanıp kalabilirsiniz.

Magento Çok Güçlü Bir Altyapıya Sahiptir

Php programlama dili ile yazılmış ve Zend FrameWork ile güçlendirilmiş Magento’nun kabiliyetleri çok fazla. Öncelikle aşırı ürün yüklemelerine karşı çok iddialı. Aynı anda alışveriş yapan yüz binlerce kişiyi kaldırabilecek derecede güçlü ve siber saldırılara karşı da hazırlıklı.

Profesyonel e-ticaret mi yapmak istiyorsunuz?

Magento seçerek doğru bir seçim yaptınız diyebiliriz. Zirâ birçok global şirket bu yazılımı kullanmakta ve senelerdir de memnun bir şekilde web’de operasyonlarına devam etmekteler.

Magento’yu rakiplerinden ayıran bir diğer özellik ise geliştirici azlığıdır. Onu geliştiren sayısı Türkiye’de oldukça azdır. Fakat bir WooCommerce, OpenCart, PrestaShop ve diğer e-ticaret scriptlerini geliştirmek için birçok yazılımcı ile uygun fiyatlara anlaşabilir ve sorunlarınızı hemen çözdürebilirsiniz.

Tabi bu durum, Magento’nun işletme maliyetlerine yansımaktadır ve özellikle küçük işletmeleri bu tip masraflar yorabilmektedir. Tema ve eklenti konusunda da çok zengin bir kütüphaneye sahip olmadığı için, özel durumlarda da yapılması gereken projeye has işlemlerde elbette işletme maliyetlerini şişirmektedir.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen altyapı bakımından güçlü olması, onun en büyük tercih nedenlerindendir. Temalarındaki kusursuz çizgilerine baktığınızda, Magento kalitesini görürsünüz. Kullanıcı deneyimi de oldukça stabildir.

Magento İşletme Maliyetleri

Magento’yu güçlü kılan onun altyapısıdır ve birçok yazılımdan da boyut olarak çok büyüktür. Bu sebeplerden dolayı, Magento’yu her sunucuda çalıştırabilmek mümkün değildir. Özellikle paylaşımlı hosting hesaplarında bu yazılımlar çalışmaz ve çalıştırmak için çaba sarf etmek büyük zaman kaybıdır. Küçük bir işletme için bile kurulmuş olsa, Magento’nun en rahat çalışabileceği barındırma hizmeti Vds veya Vps sunuculardır. Hem aşırı ram tüketimi vardır hem de paylaşımlı hosting de barındırıldığında, aşırı kaynak tüketimi yüzünden diğer hesaplara da olumsuzluk yaratmaktadır.

Bundan dolayı Magento’yu kullanmaya karar vermeden önce, onun sabit bir barındırma giderinin olduğunu unutmamak gerekir. Orta ve büyük işletmelere dokunacak masraflar elbette değildir ama küçük ve yerel işletmeler için bu masraflar biraz ağır olabilir.

Magento 2 İle Gelen Performans İyileştirmeleri

Magento 1 ile karşılaştırıldığında neredeyse %20’ye varan daha hızlı bir 2. Versiyon ile karşılaşıyoruz. Bu, Magento’nun yıllardır süregelen yavaşlık şikayetlerinin de son bulması demek aslında. Zira mobil cihazların da üretilmesi ile internette özellikle e-ticaret sitelerinin hızlı olması, aynı zamanda kullanıcıyı sayfa geçişlerinde yormaması önemli konulardan. Adobe, sistemi ele aldığından bu yana, Magento performans gelişimlerinde oldukça büyük değişiklikler olduğu biliniyor.

Bu değişikliklerde Magento’nun tercih edilmesini daha çok tetikliyor. Gelecekte daha çok kullanıcıya ulaşacağı ve küçük, büyük ayrımı olmadan tüm işletmelere hizmet vereceği kesin gibi şimdiden.

Magento 2 versiyonunun bir diğer özelliği ise güncellemelerin sisteme daha kolay dahil edilmesidir. Yani bir güncelleme geldiğinde, sistemin basit şekilde güncellenmesi ve diğer güncellemelere hazır hale getirilmesi, 1. Versiyondan daha basit olacak.

Magento 2 ile gelen bir diğer özellik ise daha az müşteri bilgisi ile daha kısa sürede satış imkanıdır. E-ticaret sitelerinin korkulu rüyası olan terk edilmiş alışveriş sepetleri de bu geliştirmelerle en aza indirgenmeye çalışılmış. Magento 1. Versiyonda bu gibi sorunlar oldukça fazlaydı ve terk edilen sepetlerin sayısı kullanıcıları oldukça rahatsız ediyordu.

Magento 2 Geliştirilmiş Yönetim Paneli

Magento 1. Versiyonu kullananlar bilir, yönetim paneli çok detaylı ve kullanması biraz zordu. Fakat 2. Versiyonda, yönetim paneline çok önem verilmiş ve panelin birçok yerinde sürükle bırak teknolojisi eklenmiş. Bu sayede, yönetici panelinde geçirilecek süreleri daha da kısaltılmayı amaçlayan geliştiriciler, öğrenmeye yeni başlayacak e-ticaret satıcıları içinde daha basit bir kullanım tasarlamak için özen göstermişler.

Bu özellikleri ile 2. Versiyon oldukça gelişmiş. Ama bunlarla kalmayacak ve gelecekte devamlı güncellenmeye devam edecek. Açık kaynak kodlu yazılımların en büyük çekiciliği devamlı güncelleniyor olmaları ve özgürlükleridir. Herhangi bir firmaya bağlı olmadan, yazılımınızı kendinize göre şekillendirmeniz, geliştirmeniz mümkündür. İşte bu özgürlükteki son nokta da Magento’dur.

Magento 2 Çok Daha İyi Bir Mobil Uyumu Sağlıyor

Birinci Versiyonu ile zaten mobil uyumuna önem veren sistem, 2. Versiyonla da bunu devam ettirerek hatta geliştirerek daha iyi bir seviyeye çıkarmış durumda. Özellikle mobil cihazların kullanımının artmasından sonra böyle bir ihtiyacın ortaya çıkmasıyla Magento, daha kullanışlı responsive temalar geliştirme yoluna gitmiş. Tema yapımcıları da buna destek olmakta ve Magento’ya özel süper kullanışlı ve e-ticarette kullanıcı deneyimi artırılmış temalar sunmaktalar.

Tüm bunlarla birlikte en iyi özellikte, Magento’nun dokunmatik telefonlardan, yönetici paneli kısmının mükemmel şekilde yönetilebilmesidir. O kadar kullanışlıdır ki, hareket halindeyken bile satışlarınızı kontrol edebilir hatta ürün bile ekleyebilirsiniz. Buna biz dokunmatik cihazlar ile uyumlu e-ticaret sistemi diyoruz. İşte Magento bu tanıma şu an uyan en iyi sistemlerden biri.

2. versiyonu ile temalarının bir başka özelliği de seo dostu olması. Magento’nun seo başarısındaki durumuna söylenecek söz yok ama geliştirilen 2. Versiyondan sonra seo performansı oldukça artmış durumda. Seo konusunu birçok işletme önemsemese de, seo optimizasyonu bir web sitesi için olmazsa olmazdır.

Magento 2. Versiyon İçin Modül ve Tema Kısıtlılığı

Sürümün çok yeni olması, geliştiriciler içinde sıkıntı yaratmış durumda. 1. Versiyon için yazılmış tüm eklenti ve temalar neredeyse çöp olmak üzere ve bu, geliştiriciler için köklü bir değişiklik demek. Onlar artık her şeye yeniden başlamak zorunda ve versiyon 2 için, kullanıcıların istekleri dahilinde devamlı geliştirme yapmak zorundalar.

Bu kolay bir süreç değil. Belki yıllar alacak ama zamanla oturacağından eminiz. Özellikle 1. Versiyon kullanıp, 2. Versiyona geçmek istemeyenlerin sayısı da az değil gibi. Fakat bu bir gün gerçekleşmek zorunda ve mecburi olacak. Zira Adobe firması 1. Versiyon üzerinde artık geliştirme yapmayacaklarını açıkladı bile.

Bu ne demek?

Birinci Versiyon bundan sonra cihazlara, tarayıcılar ve diğer tüm yenilenen teknolojiye göre değiştirilmeyecek sabit kalacak ve yazılım haliyle eskiyecek. Sonuç olarak ise 1. Versiyonu kullanmaya devam edenler bundan etkilenebilecekler.

Bu süreç biraz sıkıntılı olsa da, e-ticaret sitenizi 2. Versiyona geçirmeniz için çok nedeniniz var. Bu gelişmiş ve yenilenmiş Magento altyapısı ile tanışarak daha profesyonel bir e-ticarete adım atabilirsiniz.

Netice Olarak

Magento altyapı bakımından dünyanın sayılı gelişmiş açık kaynak kod ile sunulan e-ticaret yazılımlarındandır ve kullanımı oldukça basittir. Geliştirme anlamında desteğe ihtiyaç duyulduğu noktalar fazladır ama bu aşılabilir. İşletmeniz için bir Magento e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. YcrSOFT e-ticaret departmanı ile irtibata geçebilir, işletmeler için hazırladığımız Magento paketlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 30 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek