Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Sayfa Oluşturma ve Düzenleme Nasıl Yapılır?

Magento Sayfa Oluşturma

Her web sitesinde olduğu gibi e-ticaret sitelerinde de bazı sayfalar bulunmak zorundadır. Ana sayfa veya hakkımızda sayfaları gibi devamlı sabit kalacak sayfaların olması, e-ticaret siteleri için de mecburidir. Zira bu sayfalar ile kullanıcılar firmanız hakkında bilgi alabilir, diğer hizmetlerinizi görebilir ya da firmanızın bilgilerine rahatça ulaşabilir. Magento sayfa oluşturma konusunda da rakiplerinden oldukça üstündür. Gerek kolay sayfa eklenebilmesi gerek ise sayfaların basit bir şekilde yapılandırılabilmesi, Magento’nun bu konudaki kolaylıklarını göstermektedir.

Magento sıfırdan bir sayfa oluşturmak da, önceden yapılmış bir sayfayı düzenlemekte oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken, Magento yönetim panelinize ulaşmak ve ilgili ayar sayfasına erişmek.

Şimdi gelin, Magento ile sayfa oluşturma ve düzenleme nasıl yapılır, detaylı bir şekilde inceleyelim.

Magento sayfa oluşturma ve düzenleme nasıl yapılır?

Magento sayfa oluşturma ve düzenleme nasıl yapılır?

Magento Sayfa Oluşturma Nasıl Yapılır?

Magento e-ticaret sitenizde yeni bir sayfaya ihtiyacınız var ise sayfa oluşturmak için, yönetim panelinizde sol menü üzerinden “İçerik” sekmesine tıklamalı ve açılan pencerede “Parçalar” bölümü altındaki “Sayfalar” sekmesine tıklamalısınız.

Magento sayfa oluşturma ve düzenleme  ayar sayfasına giriş

Magento sayfa oluşturma ve düzenleme ayar sayfasına giriş

Sayfalar sekmesine tıkladıktan sonra açılan sayfa, e-ticaret sitenizde bulunan sayfaların tamamını görebileceğiniz bölümdür. Düzenleme işlemlerini de, hangi sayfayı düzenleyecekseniz, bu sayfa üzerinden, ilgili sayfanın yanındaki “Düzenle” linki ile yapabilirsiniz. “Düzenle” linkine tıkladıktan sonra, ilgili sayfanın düzenleme bölümüne yönlendirilir ve düzenleme yapacağınız alanları görebilirsiniz. Herhangi bir düzenleme yaptıktan sonra ise sayfadaki işlemleri, sayfanın sağındaki “Kaydet” butonu ile kaydetmeyi unutmayın.

Sayfaların olduğu genel sayfa bölümünde üst sağdaki “Yeni Sayfa Ekle” butonu ile yeni bir sayfa ekleyeceğiniz bölüme geçebilirsiniz.

Magento sayfa oluşturma ve düzenleme bölümüne giriş

Magento sayfa oluşturma ve düzenleme bölümüne giriş

Yeni Sayfa Ekleme

Yeni sayfa ekleme bölümünde bizi karşılayan ilk ayar, sayfanın etkinleştirilip, etkinleştirilmeyeceğini belirten butondur. Bazı sayfalar, bazı zamanlarda etkin durumdan çıkartılır ve kullanıcıların hizmetinden kaldırılabilir. Bu gibi durumlarda bu buton yardımı ile ilgili sayfayı silmeden, sayfayı siteden ve dolayısıyla yayından kaldırmanız mümkündür. Sayfanın gelecekte tekrar yayınlanmasını istediğinizde, Magento sayfalar bölümünde ilgili sayfayı bulabilir ve yine düzenle sayfası yardımı ile sayfayı etkinleştirebilirsiniz.

İçerik

Sayfa başlığı, sayfaların hem tarayıcı pencerelerinde, hem de arama motorlarındaki adlarıdır. Bir sayfa başlığı ne uzun ne de çok kısa olmamalıdır. Sayfanın içeriğini en net ve anlaşılır şekilde, bir ya da birkaç kelimeden oluşan bir başlık ile anlatmanız en ideal yoldur.

İçerik bölümünde bulunan içerik başlığı ise sayfanızın ilk başındaki büyük puntolu başlık olacaktır. Bu alana ister sayfa adınızı verin isterseniz de sayfa adınızı da içinde bulunduran daha uzun bir başlık belirleyin. Fakat konu ile alakalı anahtar kelime bu başlık içinde geçerse tabii ki seo (arama motoru optimizasyonu) açısından daha elverişli olacaktır.

İçerik bölümünde Magento, kullanıcılarına çok gelişmiş bir editör sunmaktadır. Bu editör vasıtası ile ister görsel içerikler oluşturabilir isterseniz de html içeriklerle sayfanızı zenginleştirebilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu

Her web sayfasında olduğu gibi Magento iç sayfalarında da seo çalışması yapma imkanı vardır. Herhangi bir seo eklentisine gerek duymadan, oluşturduğunuz sayfa ile ilgili seo çalışmalarını bu alanda tamamlayabilirsiniz.

Adres anahtar kelimesi, sayfanızın url kelimeleridir. Bu alana, sayfa başlığındaki kelimeleri, Türkçe karakter kullanmadan, aralarında tre(-) işareti kullanarak yazabilirsiniz. Url’lerin her zaman sayfa adı ile aynı olmaları, seo başarınızda önemli rol oynayacaktır.

Meta başlığı, arama motorlarında ilgili sayfanızın başlığının nasıl göründüğünü gösteren bölümdür. Başlıktan bağımsız bir şekilde de doldurabilirsiniz.

Meta anahtar kelimeleri, sayfanızın neyle ilgili olduğunu arama motorlarına anlatmaya çalışan kısımdır. Burada, sayfanızın ilgili olduğu konu ile alakalı anahtar kelimeleri, aralarında virgül ekleyerek yazmanız gerekir. Zorunlu değildir, bu bölümü kullanmak istemeyen kullanıcılar diğer bölüme geçebilirler.

Meta açıklaması, sayfanızın başlığı ile uyumlu olmalıdır. Bu bölümde yazan yazı, arama motorlarında, ilgili sayfanın başlığı altındaki açıklayıcı yazının yerine gelecektir. Bu yüzden çok stratejik bir öneme sahiptir. Konu ile alakalı, çok uzun olmayan kısa bir metinle bu alanın doldurulması, sayfanızın seo başarısını olumlu etkileyecektir.

Tasarım ve Özel Tasarım

Magento sayfa oluşturma bölümünde en sonda yer alan bu iki bölüm ile sayfalarınızın nasıl bir tasarıma sahip olacağını seçebilirsiniz. Sidebar (Kenar çubuğu) tarafı veya olup olmaması gibi seçimleri tasarım bölümünden yapabilirsiniz.

Aynı şekilde, özel tasarım bölümünden de bir tasarımın ne zaman sitenizde ilgili sayfada gösterilip gösterilmeyeceğini, tarihler aralığında seçmeniz mümkündür.

Netice Olarak

Magento sayfa oluşturma, tek sayfa üzerinden yapılması mümkün olan ve oldukça kolay bir işlemdir. Birçok aracı ile bu özel sayfa oluşturma bölümü ile seo uyumlu sabit sayfaları e-ticaret siteniz için tasarlayabilir ve yayına alabilirsiniz. Ayrıca, yayından kaldırmak istediğiniz sayfaları da, silmeden, depo ederek ve gelecekte kullanmak üzere, pasif hale getirebilirsiniz.

Magento desteğine mi ihtiyacınız var? E-ticarette güçlü mü olmak istiyorsunuz. YcrSOFT Magento destek bölümü ile irtibata geçin, projeniz hakkında detayları anlatın, size e-ticaret siteniz için destek olalım.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 03 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek