Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Temaları Nasıl Oluşturulur ?

Magento Temaları Nasıl Oluşturulur ?

Magento Temaları Nasıl Oluşturulur ?

Magento Temaları Nasıl Oluşturulur ?

İçerik tablosu

  1. Magento tema geliştirmeye genel bakış Magento nedir?
  2. Magento nasıl diğerlerinden daha iyi?
  3. 1. Kurulum ve Kurulum
  4. 2. Temalar ve Slotlar İsteğe göre tema oluşturma
  5. Temanız için iyi bir tasarım bulun
  6. Temanızı yükleyin ve yapılandırın şablonlama
  7. Yapılandırma ve Özelleştirme denetimlerin gerçekleştirilmesi
  8. Duyarlı tasarım web sitesini optimize etme
  9. Son sözler

Magento teması, mağazanızın görünümünü ve hissini özelleştirebileceğiniz bir şablondur. Magento temaları HTML, CSS ve JavaScript ile oluşturulur.

Magento temaları, HTML, CSS ve JavaScript kullanarak mağazanızın görünümünü özelleştirmenize yardımcı olur. Bu makale size sıfırdan bir Magento teması oluşturma adımlarını anlatacaktır.

Magento tema geliştirmeye genel bakış Magento ücretsiz, açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. SEO, duyarlı tasarım, entegre ödeme ağ geçidi vb. gibi birçok özelliğe sahiptir. Magento tema geliştirme, mevcut bir Magento web sitesi için yeni bir tema yaratıyor.

Aşağıda, Magento tema geliştirmeyle ilgili adımlar yer almaktadır:

  1.  Gerekli tüm dosya ve klasörlerle yeni bir tema oluşturun
  2.  Web sitenizi yeni temayı kullanacak şekilde yapılandırın
  3.  Yeni sitenizi test edin ve gerekli değişiklikleri yapın.

Magento nedir?

Magento Nedir ?

Magento Nedir ?

Magento, kurumsal düzeydeki şirketler için oluşturulmuş bir platform sağlayan çevrimiçi bir E-ticaret hizmetidir. Ürünleri çevrimiçi olarak yönetmek, pazarlamak ve satmak için tam entegre bir çözüm sunar.

Magento ilk olarak 31 Ağustos 2007’de tanıtıldı.

Magento fikri Roy Rubin ve Yoav Kutner’dan geldi; o sırada Verein platformu için çalışıyorlardı. İlk olarak Magento’nun e-Ticaret çözüm sağlayıcısı osCommerce çatısı altında çalışması planlandı.

Gereksinimlerine göre kök salıyorlar ve yeni şeylere adım atıyorlar. Magento zaman çizelgesi, dünyanın ilk tek uçlu e-Ticaret web sitesi geliştiricisidir.

Magento nasıl diğerlerinden daha iyi?

Birçok mağaza sahibi ve e-ticaret web sitesi geliştiricisi, Magento’nun kendilerini tam başarıya götürebilecek bir platform olduğunu hala bilmiyor. Ancak bir kez kullandıklarında, Magento web sitesinin sahip olduğu nitelikleri anlıyorlar. Eksik çözümleri kapatmak için Magento tanıtıldı.

Magento, mağazanın ve şirketin büyüklüğüne rağmen e-Ticaret dünyasının birinci sınıf web sitesi geliştiricilerinden biri haline geldi. Piyasaya sürülmesinden önce, piyasada pek çok e-Ticaret mağazası çözümü sağlayıcısı mevcuttu, ancak esnekliğiyle ilgili olarak standartlara uygun değildiler.

Bir mağaza geliştiricisi e-Ticaret web sitesini her oluşturduğunda, bazı alanlarda çok az çözüme ihtiyaç olduğunu hissetti. Magento’nun açık uçlu kaynak yapısı, her kullanıcının sitelerini ödün vermeden kendi istek ve ihtiyaçlarına göre oluşturabilmesini sağlar.

Mağaza sahipleri, ihtiyaçlara göre düşündükleri gibi mağazalarını inşa edebilirler. Magento’nun sağlam, esnek bir markayla sunulmasının ve e-Ticaret mağazası geliştiricilerinin onu kullanabilmesi için yeterli esnekliğe sahip olmasının nedeni budur.

1. Kurulum ve Kurulum Magento

Bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için mükemmel özellikler sağladığı için popülerdir. Çoklu dil desteği, sınır ötesi ödemeler ve nakliye entegrasyonu gibi birçok özellik sunar. Magento mağazaları, PHP 5.6 veya üzeri ve MySQL 5.6 veya üzeri sürümleri olan herhangi bir sunucuya kurulabilir. Kurulum işlemi birkaç adımda basittir ve sunucunuza Magento kurulumunu tamamlamak 15 dakikadan fazla sürmemelidir.

2. Temalar ve Slotlar Magento temaları

Başarılı bir Magento 2 mağazasının mihenk taşıdır. Bunlar, müşterilerin mağazanızı ziyaret ettiklerinde gördükleri, hissettikleri ve etkileşim kurdukları şeylerdir. Magento temaları, mağazanın ön yüzüdür. İşletmeyi veya markayı temsil eden bir tasarım ve stil sağlarlar.

İsteğe göre tema oluşturma

Magento isteğe göre tema oluşturma

Magento isteğe göre tema oluşturma

Tema kalitesi ve diğer ihtiyaçlar hakkında net bir fikre sahip olan geliştiriciler iyidir ve işe yarıyor. Geliştiricinin olumlu zihniyeti de üzerinde çalışmaya başlamak için iyidir. Tema, kullanıcının önündeki mağazayı temsil eder ve işletmeyi tanımlar ve belirli bir işletme için tanımlama sağlar. Magento mağazanız için özel bir tema oluşturma hakkında derinlemesine bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Temanız için iyi bir tasarım bulun

Bir web sitesindeki en önemli şeyin tasarımı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sitenin renkleri, düzeni ve genel müşteri deneyimi, şirketin markası ve kişiliği ile uyumlu olmalıdır. Özel tasarımınızı başlatmak için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz çevrimiçi tasarım vardır. Ayrıca, sizin için tasarlaması için bir uzman tutabilir veya hatta Themeforest veya Creative Market gibi bir üçüncü taraf sağlayıcıdan zaten var olan bir temayı satın alabilirsiniz.

Temanızı yükleyin ve yapılandırın

Yeni bir tema ayarlamak sandığınızdan daha kolay. Pek çok WordPress teması çevrimiçi olarak mevcuttur, ancak mükemmel olanı bulmak ve yüklemek zor olabilir. Bir tema yüklemek başlangıçta karmaşık görünebilir, ancak oldukça basittir. Yeni Magento temanızı web sitenize yüklemek ve mağazanızın ayarlarıyla yapılandırmak için herhangi bir Magento tema geliştirme web sitesinde bulunan bu talimatları izleyin.

Şablonlama Magento

Birçok e-Ticaret sitesi tarafından kullanılan açık kaynaklı bir e-Ticaret platformudur. Platform, kullanıcılarına çeşitli araçlar ve özellikler sağlar, ancak bu makale şablon oluşturma sistemine odaklanacaktır. Şablonlar, herhangi bir web sitesinin bel kemiğidir ve Magento’nun aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli şablonları vardır.

Şablonlar özelleştirilebilir ve herhangi bir işletmenin ihtiyaçlarına uyacak şekilde değiştirilebilir. Her biri kendi avantaj ve dezavantajlarına sahip birçok farklı şablon türü vardır.

Yapılandırma ve Özelleştirme

Magento temaları, app/design/frontend/ dizinindeki tema dosyaları aracılığıyla yapılandırılır. Bu dosyalar, mağazanız için tüm stilleri içerir. Yapılandırma, app/etc içinde bulunan XML dosyaları aracılığıyla yapılır. dizin. Bu XML dosyaları, farklı ülkelerdeki fiyatlar, para birimleri veya içeriği gösterdiği dil gibi mağazanızın işleyişini tanımlar. Yapılandırma, tema geliştirmeden sonra önemli bir faktördür.

E-Ticaret mağazasının tüm bölümlerini yapılandırın ve gereksinime göre hizalayın. Bir web sitesini plana göre çalıştırmak için önce onu yapılandırmak önemlidir. Nitelikli geliştirici, temanın ve yapılandırmanın e-Ticaret mağazasının büyümesiyle düzgün çalışmayabileceğinden emin olabileceğinden avantajlı olacaktır.

Teknik bilgi olmadan Magento temalarını yapılandırmak ve özelleştirmek zor olabilir. Bu durumda, Magento geliştirme hizmetlerini seçmeyi düşünmelisiniz. Geliştiriciler, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek çekici, etkileşimli ve özel temalar oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Her şeyi kendi başınıza yapmak yerine, ücretsiz danışmanlık için şimdi uzmanlarla iletişime geçin!

Denetimlerin Gerçekleştirilmesi

Müşteriler için hazır hale gelmeden önce geliştiriciler için denetim ve raporlama yapmak harika. Çözüme ihtiyaç duyulan birçok nokta, web sitesini yalnızca bir kez kullanmaktan kaynaklanmıştır. Böylece bir geliştirici, bir denetim yaparak, hangi web sitelerinin hız yavaşlaması veya herhangi bir SEO değerlendirme sorunu ile karşı karşıya kaldığı iyileştirmenin yapılabileceği noktaları öğrenebilir. Beta testi bu senaryoda harika bir uygulama olabilir.

Duyarlı Tasarım

Müşterilerin yaklaşık %94’ü, hızlı yükleme hızına sahip heyecan verici duyarlı mağazaları ziyaret etmeyi tercih ediyor. Mobil kullanıcılar için tasarlanmış web siteleri, diğer web sitelerine göre %62 daha fazla insanla etkileşime geçtiklerinden makul müşteri bulma oranlarına sahiptir. Uygun web sitesi tasarımı, her e-ticaret mağazası için temel bir ihtiyaçtır. Müşteriler mağazanızı farklı cihazlardan değerlendirdiğinden, e-Ticaret mağazası geliştirmede çeşitli faktörler yer alır. Magento, temasını farklı boyuttaki ekranlar için ayarlanabilir hale getirir ve bu özellik onu daha benzersiz kılar.

Web Sitesini Optimize Etme

Zayıf noktaları bulmak, web sitesinin iyileştirilmesine ve optimizasyonuna yol açar. Denetim, optimizasyon için bazı noktalar sağlar. İş ihtiyaçları ve iyileştirme grafikleri ile ilgili daha iyi çözümler bulan geliştiriciler harika. Bu, özellikle birinin mağaza web sitesini önemli miktarda trafik ziyaret ettiğinde, web sitelerini farklı çökmelerden kurtarabilecek en kritik faktördür. E-Ticaret web sitesi performansının optimize edilmesi geliştirilebilir. Son sözler İşte temanın tam içeriği: Sıfırdan Magento Temaları Oluşturmak İçin Kesin Kılavuz. Özenle seçilmiş bu içeriklerin Magento platformunda iş yapmanıza daha çok yardımcı olacağını umuyoruz.

Tarih: 06 Mar 2023 - Yazar: YcrSOFT Destek