Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Negatif Anahtar Kelime Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Negatif Anahtar Kelime Nedir?

Negatif anahtar kelime, Google Adwords internet reklamı uygulaması içindeki bir özelliktir. Bu özellik ile seçilen anahtar kelimelerde, Adwords reklam kampanyaları gösterilmez. Bu sayede, reklam kampanyaları daha az maliyetli ve daha başarılı olur.

Google Adwords’de hedeflenen anahtar kelimelerin çeşitli varyasyonları olabilir ve bu varyasyonlar, sizin web sitenizle alakası olmayan hedefler içerebilir. Bu tip durumlarda, negatif anahtar kelime özelliği ile bu sorunun önüne geçmiş olursunuz.

Negatif Anahtar Kelime Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Negatif Anahtar Kelime Nasıl Belirlenir?

Adwords reklam kampanyaları başlangıcında belli anahtar kelimeler sınırlandırılsa da, kampanya başlamadan, negatif anahtar kelime tahmininde bulunmak kolay değildir. Çünkü kullanıcılar devamlı yeni anahtar kelimeler türetirler ve bu kelimeler ile arama yaparlar. Bu yüzden, web sitenize giren kullanıcıların, özellikle reklam kampanyaları sırasında, hangi kelimelerden girdiklerini, Google Analytics üzerinden incelemeniz gerekmektedir.

Google Analytics kullanmayı öğrenmek bu yüzden önemlidir. Eğer bir reklam kampanyasına başlayacaksanız, kampanyanızla web sitenize gelen ziyaretçilerin hangi kelimeler ve coğrafyalardan geldiğini, hangi yaş ve statüye sahip olduklarını bilmeniz gerekmektedir. Bu detayların hepsine Google Analytics üzerinden ulaşmanız mümkündür.

Adwords’de negatif anahtar kelime belirlerken, 3 ayrı eşleme ile bunu yapabilirsiniz. Geniş eşleme, sıralı eşleme ve tam eşleme. Belirleyeceğiniz negatif anahtar kelimelerin, kendi içindeki varyasyonlarını, normal anahtar kelimelere zıt olarak, kendiniz eklemeniz gerekmektedir.

Seo Çalışmalarında Negatif Anahtar Kelime

Negatif anahtar kelimeler seo çalışmaları esnasında da üzerinde durulması gereken bir durumdur. Zira yanlış seo çalışması sonucunda, istenmeyen anahtar kelimeler üzerinde çalışılmış olunur, zaman kaybedilir, gereksiz trafik alınır ve dolayısıyla ek maliyetler ortaya çıkar. Seo çalışmalarında, Google Adwords gibi bir negatif anahtar kelimelerin engellenmesi gibi durum söz konusu olmasa da, hedeflenecek anahtar kelimelerin kendileri ve varyasyonları göz önünde bulundurulmalı ve buna göre seo çalışması yapılmalıdır.

Gereksiz anahtar kelimelerde çalışma yapmak, web sitenizin sayfa oturum süresini kısaltır. Yani ziyaretçi aradığını bulamayacağı için web sitenizden hemen çıkar ve bu da gelecekte seo performansınızı kötü yönlü etkiler. Sayfa oturum sürelerinin analizini de Google Analytics üzerinden görmeniz mümkündür.

1 cevap
  1. Nihat Ankaralı
    Nihat Ankaralı says:

    Adwords de belki de en önemli mesele bu negatif anahtar kelimeler. Bunları doğru yapılandırmadığınızda cebinizden milyonlar bile gidebilir. Makale güzel. Fakat negatif anahtar kelimelerin önemini herkesin bildiğini pek sanmıyorum. :) Google bu eksik bilgiler yüzünden çok para kazanıyor çok. Bu yüzden iş sadece web sitesi resklamı vermekle kalmıyor. Uzmanına yaptırmak veya adwords konusunda uzman olmak gerekli.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 10 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek