Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Seo Nedir? İşletmeler İçin Seo Neden Önemli?

Seo

Teknoloji gelişiyor. Dünyadaki ticaretin şekli değişiyor. Artık yavaş yavaş uzaktan ticarete yani e-ticarete geçiyoruz. Gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülke, ticaret bilançolarının önemli bir kısmını internet üzerinden yapılan satışlardan elde ediyor. E-ticaret geniş bir konu. Bu kelimeyi duyduğunuzda sadece bir satış sitesi, sepete ekle veya satılan sanal ürünler gibi şeyler gelmesin aklınıza. Evet bunlar e-ticaret’in ana omurgasını oluşturan birimler ama, internet üzerinden ticaret sadece satışla olmuyor. Bugün ticaret içindeki her firmanın neredeyse hepsinin internet sitesi var ve bir şekilde firmalarını bu siteler üzerinden müşterilerine, ya da yeni tanışacakları müşterilerine tanıtıyorlar. Bu da bir e-ticaret. Bir internet siteniz var. Ürün ve hizmetlerinizi tanıtıyorsunuz. Firmanız, personelleriniz ve geçmişiniz hakkında bilgiler veriyorsunuz. Peki firmanızın internet sitesini günde kaç kişi ziyaret ediyor? Seo altyapısı ne durumda? İnternet siteniz en kaliteli yazılım altyapısına sahip olabilir. En iyi temalar ve görseller ile süslenmiş olabilir. Hatta sliderlarla müthiş bir giriş bile yapmış olabilirsiniz. Ama bunlar yetmiyor. Ne lazım? Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda, organik aramalarda çıkabilmesi için ne gerekli?

SEO Nedir? (Search Engine Optimization)

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) İnternetteki Önemi, E-Ticaret ve İnternet

Yani, arama motoru optimizasyonu. Arama motorları yapıları itibari ile internet kullanıcılarının deneyimlerini ve ihtiyaçlarını en hızlı ve kusursuz bir şekilde gidermek için tasarlanmış ve devamlı güncellemeler ile altyapıları değişip yenilenmekte olan yazılımlardır. Bir arama motoruna yazdığınız kelime sonucunda çıkan tüm sonuçlar, sizin aradığınız kelimeye gelmesi gereken en iyi sonuçlar olmalıdır ki, arama motorları asıl görevlerini yerine getirmiş olsunlar. Düşünün, internet ortamında milyarlarca hatta trilyonlarca içerik var ve hepsi neredeyse birbirine yakın şekilde dizayn edilmiş. Fakat bunların içerisinde bazıları kaliteli içeriğe sahip, bazıları ise kalitesiz içeriklerle doldurulmuş, sadece görsellerden oluşan, insanları reklamlarla yoran ve çok para kazanma amacı ile tasarlanmış web siteleri. Hangi kullanıcı kendisinin zamanını boşa harcayan bir internet sitesine tıklamak ister ki? Kullanıcının zamanı çok önemlidir. Almak istediği hizmeti en kısa sürede almak ve diğer işlerine dönmek ister. Yavaş, kullanışsız, sahte içerikle doldurulmuş ve kalitesiz yazılımlara sahip internet sitelerinin firmaları ne kadar büyük, ne kadar sermayesi yüksek olursa olsun, internette bir hiçtirler. Çünkü internet kullanıcısı firmanızı o an tıklayıp girdiği internet siteniz ile tanır. Bu yüzden internet sitelerine ilk giriş, ilk izlenim oldukça önemlidir.

Seo’nun ilk kuralı, kaliteli ve günün şartlarına uygun, yani arama motorlarının güncellemeleri ile örtüşen bir yazılımdır. Bu yazılım sizin internetteki firmanızın ana omurgasıdır. Bundan sonra yapılacakların hepsi bu sağlam omurga üzerine inşa edileceğinden, diğer yapılacaklarda eksiksiz yapılırsa, başarı kaçınılmazdır.

Seo İçin Sağlam Bir Yazılımınız Var ve Sonrası mı?

İyi bir tasarım. Kullanıcılar internet sitenizde her şeyin yerini rahatça bulmak ister. Kullanımı kolay, çok fazla renklerle boğulmamış, sade bir internet sitesi ve menülerinin okunur, istenildiği an ulaşılır bir yerde olması çok önemlidir. Kullanıcı web sitesi içerisinde özgürce ve hızlı bir şekilde sörf yapabilmelidir.

Reklam bannerları, alakasız içerikler gibi zaman kaybettiren tüm gereksiz detaylar, web sitenize giren kullanıcıların ya bir daha gelmemesine ya da gelse bile gelmek zorunda olduğu için gelmesine sebep olabilir. Bu yüzden, seonun en önemli kurallarından biri de reklamsız ve sadece gerekli içeriklerin olduğu internet siteleri oluşturmaktır.

Seo’da bir başka hayati konu da, site içeriğindeki görsellerdir. Bu görseller ne kadar konunuz ve firmanız ile alakalı ise, firmanıza o kadar başarı getirir. Özenli bannerlar ve ürün resimleri hatta firmanız ve personelleriniz ile alakalı fotoğraflarında kaliteli olması, web sitenizin duruşununda kalitesini artıracak, dolayısıyla seoya katkı sağlayacak.

Güncellik de seonun başka önemli detaylarındandır. İnternet sitenizde, firmanız ile alakalı güncel olayları detaylarına girerek ve görsellerle süsleyerek anlatmanız, hem arama motorları sıralamasında yerinizi üst sıralara taşır, hem de sitenizin kullanıcılarınız gözündeki güvenilirliği artmasını sağlar.

Buraya kadar anlattıklarımız, her web sitesi yöneticisinin kolayca yapabileceği şeylerdir. Tabi bir de seonun teknik tarafı vardır. Aslında, asıl iş oradadır.

Web Sitelerinde Seo Çalışmasına Başlamadan Önce

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yazılım kalitesi çok önemlidir. YcrSoft olarak, seo desteği verdiğimiz firmaların web sitelerinin çoğunun yazılım altyapısını değişmekte ve güncel bir hale getirmeden seoya başlamamaktayız. Çünkü seo çok geniş yelpazeye yayılan teknik bir konu. İlk baştan en kaliteli şekilde girilmediği takdirde, haftalarca, hatta aylarca sürecek olan seo çalışmalarının boşa gitmesi söz konusu bile olabilir.

Kullanılan yazılıma uygun eklentiler ve içeriklerin arama motorlarına göre düzenlenmesi ile başlayan süreç, firmanın hangi sektörde hizmet verdiği ile de alakalı olarak 3 ay hatta 6 ay bile sürebilmektedir. Seo uzun vadeli emek verildiğinde başarı getiren bir araçtır. Bu yüzden, internet sitelerine seo yaptırmak isteyen müşterilerimizin bu uzun süreci göze alarak başlamalarını önermekteyiz.

Seo İle 30 Günde İlk Sıraya Gelmek

Her sektörde olduğu gibi, bu sektörde de tabi ki rekabet vardır. Bazı seo uzmanı olduğunu söyleyen firmaların, müşterilerinin web sitelerini, sektöründeki anahtar kelimelerde 30 günde, 45 günde ilk sıralara çıkardığı söylenmekte ve sonuç olarak böyle bir şeyin imkansız olması sebebi ile birçok firmanın bu sebeplerden dolayı sektörümüze güveni azalmaktadır. Arama motorlarında üst sıralarda çıkma garantisi vermek hiçbir firmanın elinde olamaz. Çünkü arama motorları insanlar tarafından yönetilmez. Algoritmalar ile işleyen bir yapı olduğundan, arama motorlarında başarıyı hak eden internet siteleri zamanla üst sıralara çıkabilirler. Tabi bu bile asla garantili değildir.

Seo da başarılı olabilmenin ilk kuralı devamlı çalışmaktır. Size sunulan teklifler içerisinde devamlı çalışma yoksa başarılı bir seo teklifi aldığınız söylenemez. Arama motorlarında başarı kaydetmiş web sitelerinin incelendiğinde, geçmişlerinden bugünlerine dek sürekli bir şekilde seo çalışması yapmaları gerçeği vardır.

Firmanız web sitesine arama motoru optimizasyonu konusunda destek olabilir, size bununla ilgili raporlarımızı düzenli olarak iletebiliriz. YcrSoft seo uzmanlarına telefon numaralarımızdan ya da sitemizin destek bölümünden ulaşabilirsiniz.

2 cevaplar
  1. Hakan Saraçlı
    Hakan Saraçlı says:

    Firmamıza seo yaptırmak istiyoruz ama seo uzun süren bir süreç sanırım. Fiyatlarınız nedir? Nasıl yardımcı oluyorsunuz?

    • YcrSoft Destek
      YcrSoft Destek says:

      Seo konusu evet oldukça uzun süren ve sabır isteyen bir süreç. Uzman kişilerce yapılmalı, arama motorlarının son güncellemeleri her zaman takip altında olmalı. Yoksa başarılı olmak oldukça zor. YcrSoft olarak seo konusunda müşterilerimize destek vermekteyiz. Linkini paylaştığım sayfamızdan gerekli bilgiyi alabilirsiniz; https://www.ycrsoft.com/seo.php

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 13 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek