Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Sosyal Medyadan Satış Nasıl Yapılır? Geleceği Var mıdır?

2020 Türkiye sosyal medya kullanımı 54 milyon kişi ile zirvede. Bu oran yaklaşık, ülke nüfusunun %64’ünü kapsıyor. Yani her 100 kişiden 64’ü sosyal medya kullanıcısı. Bu oran, sosyal medyanın aslında ticaret için çok etkili bir silah olduğu gerçeğini gösteriyor bizlere. İyi bir sosyal medya kullanıcısı, kişisel hesabından, oldukça iyi kazançlarla satışlar yapabilir ve kitlelere ticari olarak hitap edebilir. “Sosyal medyadan satış bu kadar kolay iken, neden e-ticaret sitesi kurayım ki?” diyenler için hazırladığımız bu yazımızda, aslında sosyal medyanın bir satış alanı değil, sadece dijital pazarlamanın bir kolu olduğunu anlatmaya çalışacağız.

Sosyal Medyadan Satış Yapılabilir mi?

İyzico ve Paymes gibi ödeme sistemleri ile birlikte daha birçok firma, müşterilerine bir panel ile ödeme alma imkanı veriyor. Öncelikle sistemlerine üye olunuyor. Banka bilgileri ve kişisel diğer veriler girildikten sonra, onay verildiği takdirde, hem kurumsal hem de bireysel olarak bu ödeme alma sisteminden yararlanmak mümkün oluyor. Müşterilerinize satmak istediğiniz ürünleri sosyal medya profilleriniz de önce paylaşıyorsunuz. Satın almak isteyen kullanıcılara ise ödeme sistemlerindeki oluşturduğunuz ödeme linkini atarak, müşterinizi ödeme yapmaya yönlendiriyorsunuz. Müşteriniz gayet güvenli bir şekilde ister kredi kartı ister banka kartı ile ödemesini gerçekleştiriyor.

Kulağa gayet hoş gelen bu ticaret sisteminin bazı eksik yanları da var tabi. Mesela satış yaptığınız her ürün için işlem başına bir maliyet ile birlikte, her ürün satışından belli bir yüzde ile komisyon ödüyorsunuz. Sosyal medyadan satış yapmadan ve bu sistemlerle ödeme almaya karar vermeden önce bu komisyon oranlarını iyi hesaplamanız gerekmekte.

Sosyal Medyadan Satış Nasıl Yapılır? Geleceği Var mıdır?

Sistem Ev Hanımları ve Hobi İle Uğraşanlar İçin İdeal

Yaptığı ticaretten bir gelecek beklemeyen ev hanımları ya da hobi ile uğraşanlar için bu sistem güzel. Herhangi bir e-ticaret sitesi açmakla uğraşmıyorsunuz. Resmiyetle işiniz olmuyor. Sizin yerinize tüm her şeyi ödeme sisteminiz halletmiş oluyor.

“Ticaret günlük kazançlar içinse, neden başarılı olmak için çaba sarf ediyoruz?”

Ticarete Gelecek İçin Emek Vermek

Sosyal medyadan satış konusunda, gelecek için bir atılım yapmış olmuyorsunuz. Bir markanız, firmanız, kurumsal bir yüzünüz veya insanlara sağlayacağınız bir güven olmuyor. Elinizdeki tek kazanımınız, o güne dek kazandığınız para ve sosyal medya hesabınız oluyor. Herhangi bir sorun olduğunda, sosyal medya hesabı kapatıldığındaki bu tip şeylerle yüzlerce insan karşılaşmakta, tüm emekler boşa gidiyor.

Ticarette başarılı olmanın en önemli unsuru, geleceğe yatırım yapmaktır. Markanızı, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi, müşterilerinizin hafızasına sokabilmeniz ve unutulmamanız için bir markaya ve kurumsal görüntüye ihtiyacınız vardır.

İşte e-ticaret siteleri ile bu kurumsal görüntüyü verirsiniz. Sadece sosyal medya hesabından satış yapan biriyle, e-ticaret sitesinden satış yaparken, aynı zamanda dijital pazarlamanın ayağı olan sosyal medyayı da kullanan bir firma aynı kategori de olamaz. Kazanç da farklıdır. Gelecek zamanda alınacak meyve de.

İşinizi Büyütün!

Sosyal medya da çok tanınan biri olabilirsiniz. Sattığınız ürünlerden kazanç da elde edebilirsiniz. Fakat bir e-ticaret siteniz yok ise, asla kurumsal bir firma olmanız mümkün değildir. Bir e-ticaret siteniz var ise, müşteri kaydı tutabilir, satış analizi yapabilir, insanların hangi şehirlerden ve ne zaman sitenize geldikleri gibi ayrıntıları bile görmeniz mümkün olabilir. E-ticaret siteleri, aynı zamanda bir muhasebe programı işlevi de görür. Yıl sonunda ciro hesaplamasından, kazanca kadar tüm verileri net bir şekilde almanız mümkündür. Fakat sosyal medyadan satış yaparken bu tip profesyonel çalışmalardan uzak olursunuz. Sadece alım satım yapar günlük olarak kazanç elde edersiniz.

Bir e-ticaret sitesi açarak, işinizi büyütebilir, satışlarınızı daha kurumsal bir şekilde yapabilirsiniz. Ödeyeceğiniz komisyonlardan kurtulur, bankalar ile daha düşük komisyonlar ile çalışabilirsiniz. Bu tip bir ticari atılım ile hem bankalar gözündeki krediniz artar hem de hangi sektördeyseniz, sektör firmaları gözündeki güveniniz artmış olur.

E-Ticaret Çok Kolay

Onlarca ücretsiz e-ticaret yazılımı arasından herhangi bir tanesini seçip, sadece 24 saat içerisinde kendinize online bir mağaza oluşturabilirsiniz. Etkili bir domain (alan adı) ile birlikte markanızı Türkiye ile birlikte tüm dünyaya pazarlayabilme imkanı elde edersiniz.

Zaten bir vergi levhası olanlar için e-ticaret sitesi açmak çok basit. Fakat bir vergi levhası olmayanlar, yanı vergi mükellefi olmayanların, e-ticaret için mükellef olması gerekir.

E-Ticaret Hakkında Detaylı Bilgi ve Destek

Tedariğinde sorun yaşamadığınız, kaliteli olduğunu ve uygun fiyata sattığınızı düşündüğünüz her ürünü e-ticarette çok rahat bir şekilde satabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken bir e-ticaret sitesi sahibi olmak. E-ticaret hakkında daha detaylı bilgi ve dijital pazarlama ile birlikte nasıl e-ticarette başarılı olunabileceği konusunda destek almak için, YcrSOFT Dijital Pazarlama Ekibi ile bugün irtibata geçin. Yarına daha güçlü girin.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 05 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek