Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Ssd Hosting ile Seo Arasındaki İlişki

Ssd Hosting

O kadar hızlı gelişen bir teknoloji ile birlikte yaşıyoruz ki, her değişen teknolojik alet ile yaşamamız biraz daha konforlu ama diğer yandan da rekabetçi bir hale dönüşüyor. Çünkü teknoloji ne kadar gelişir ve bunu kullanan sayısı artarsa, kazanç oranınızda buna bağlı olarak düşme eğilimi gösteriyor. Çünkü sizde olan, diğerlerinde de olmuş oluyor. İnternet sitesi sahipleri için en önemli konunun Seo olduğunu biliyoruz. Sizlere bu yazımızda, Ssd disk ve Hard disk arasındaki farkları, hem de seo ile Ssd hosting arasındaki ilişkiden bahsedeceğiz.

Ssd (Solid State Drive) Nedir?

Seo İle Ssd Hosting Arasındaki İlişki

1960’lı yıllardan günümüze kadar uzanan ve hala kullanılmaya devam eden Hdd (Hard Disk Drive) tahtını sallayan, daha kullanışlı, hızlı ve enerji tasarrufu bakımından daha kullanılabilir bir üründür Ssd diskler.

Yakın zamanda hayatımıza giren bu diskler tamamen elektronik olmaları yüzünden, rakibi hard diskler kadar enerji sarf etmezler. İsterseniz önce Hdd’ler neden daha çok enerji sarf ederler buna bakalım.

Hdd Enerji Sarfiyatı, Hız ve Güvenlik

Hard diskler yapıları bakımından mekanik ürünlerdir. İçerisinde dönen disk üzerindeki bilgileri, okuyucu kol yardımı ile okur. Böylece kullanıcıya iletir. Tabi bu işlemler Ssd disklere göre oldukça zaman kaybettiren işlemlerdir. Zira bu işlemlerin hiç birisi Ssd disklerde yoktur.

Seo İle Ssd Hosting Arasındaki İlişki

Hard diskler, mekanik ürünler olduklarından, fazla çalışma ile yaşanan fazla sürtünme ve bununla birlikte süre gelen ısınma, yavaşlama gibi performans kayıplarına sebep olurlar. Ticari olarak kullanılan bilgisayarlarda, Hard diskler çok çalışır. İçerisindeki her veri için biraz daha fazla döner. Döndükçe oluşan sürtünmeler ile de yukarıda bahsettiğimiz gibi hem zaman kayıpları oluşur hem de enerji kayıplarına sebep olur.

Tabi bu enerji kayıpları, bireysel kullanımlarda çok fazla göze çarpmaz. Fakat binlerce, onbinlerce bilgisayar ile sunucu hizmeti veren veri merkezleri için oldukça büyük rakamların ziyan olmasına sebep olur.

Hard disklerin mekanik işleyişlerinin sonucunda da okuma ve yazma hızlarında Ssd diskin Hard diske karşı kat kat daha üstün olduğu görülmektedir. Ssd kullanılan bilgisayarlarda programların açılış hızları, kullanılma hızları gibi birçok etken kullanıcıların Ssd disk seçmesi için yeterlidir.

Hard Disk İle Ssd Disk Enerji Tüketimi Karşılaştırması

Yapıları itibari ile mekanik çalışan Hard diskler 6.44 Watt elektrik kullanırken, Ssd diskler 1.20 Watt elektrik kullanırlar. Bu oran neredeyse 5 kat enerji sarfiyatına denk gelmektedir. Yani şöyle diyebiliriz ki, Ssd disk teknolojisi doğa e az zarar veren (Şu an) disk teknolojisidir.

Ssd Disk ve Seo Arasındaki İlişki

Herhangi bir internet sitesine, arama motoru optimizasyonu yaparken, birçok etkeni göz önünde bulundurmaktayız. Tabi bunlardan bir tanesi de, internet sitelerinin açılış ve açılıştan sonraki sayfa hızlarıdır. Eğer internet siteniz yavaş açılıyor ve müşterilerinizin sayfalar arasında geçişlerini yavaşlatıyorsa, ticari olarak kaybınız fazla olacaktır.

Araştırmalara göre, internet sitelerindeki hosting, yazılım ya da diğer nedenlerden ötürü yavaşlamanın bedeli, e-ticaret sitelerinde %87’ye varan alışveriş iptal oranıdır. Evet yanlış duymadınız. Yavaş bir e-ticaret sitesinden insanlar resmen kaçmaktadır. Sattığınız ürünün fiyatı, kalitesi, ya da bulunabilirliği tartışılır ama şu bir gerçek ki, yavaş internet sitelerinin ticarette başarılı olabilmeleri çok zor. Zira günümüzde İnsanlar için zaman çok önemli.

Hız İçin Ssd Hosting

Şu an Türkiye’de birçok hosting firması halen sunucu sistemlerinde Hard diskler kullanmakta. Tabi meslektaşlarımıza hak vermek gerek. Çünkü bu geçiş süreci oldukça zor ve maliyetli. Binlerce sunucunun altyapısının bir anda değişmesi hemen olmayacak kadar teknik, zor ve aslına bakarsanız yavaş ve dikkatli bir şekilde olması gereken bir değişim süreci. Tabi internet kullanıcıları arka planda olan bu zorluklara bakmıyor. İşin mutfağındaki biz Hosting firmaları müşterilerimize en hızlı hizmeti vermek için çaba sarf ediyoruz.

Hız için, internet sitelerinin seo da başarılı olabilmeleri için ilk başta yapılması gereken Ssd bir hostinge taşınmaktır. Bu taşınma yapılmadığı takdirde, Hard diskin vermiş olduğu yavaşlama, sitenizin Ssd disklerde barınan web sitelerinden daha yavaş ve hantal olmasına sebep olacağından, arama motorlarında da geri sayfalarda kalmanız çok yüksek karşılaşılan bir durumdur. Çünkü arama motorlarından en büyüğü olan Google, son güncellemelerinde, artık web sitelerinin seolarını değerlendirirken, aynı zamanda hızlarını da kontrol etmektedir. Hızı düşük web site ya da e-ticaret sitelerini hak ettikleri sıralamaya atmaktadır maalesef.

Çünkü arama motorlarının en önemli özelliklerinden biri, aradığınız kelime ile eşleşen en mükemmel ve kaliteli internet sitelerini size sunmaktır. Hız, yani internet sitelerinin açılış ve sayfa hızları da seo kriterleri kapsamında mercek altına alındığından, artık Ssd diskte barınmayan web sitelerinin pek şanslarının olmadığını düşünmekteyiz.

Tabi bizler hosting satıcısı olduğumuzdan ve sistemlerimiz de Ssd disk kullandığımızdan dolayı, seo için firmamıza başvuran müşterilerimizin sitelerinde ilk olarak Ssd diske sahip bir hosting önermekteyiz. Eğer çalıştıkları hosting firmasında Ssd disk sunucu yok ise, kendi sistemlerimizi tavsiye etmekte ve en kısa sürede ve güvenli bir şekilde, web sitelerini kayba uğramadan sunucularımıza taşımaktayız. Küçük boyutlu internet sitelerinde taşıma ücreti talep etmeyen firmamız, seo hizmeti alan diğer müşterilerine de gelecekte taşıma ücretinde yardımcı olmaya devam edecektir.

YcrSOFT Seo Hizmeti

İnternet üzerinden para kazanmaya çalışan bir kullanıcı, blog yazarı ya da bir e-ticaret sitesi sahibi firma iseniz, seo paketlerimiz ve uygun Ssd hosting paketlerimiz ile internetteki gücünüz olmaya devam ediyoruz.

Web siteniz için en uygun seo çalışmaları ile alakalı detaylı analiz raporlarımız için müşteri hizmetlerimiz ve sonrasında seo uzmanlarımız ile birebir görüşebilir, internette gelecek için en doğru adımları YcrSoft ile atmaya başlayabilirsiniz.

1 cevap
  1. Johns
    Johns says:

    Ssd diskin seo üzerinde kesinlikle bir etkisi var. Çalışmayan devamlı kasan normal hard diskli bir sunucu da çalışan web sitemi ssd diskli sunucuya aldığımdan beri, web site seo performansım tavan yaptı. Her şeyi mükemmel yapsanız da, seo konusunda başarılı olmak için ssd diskli bir hostinge ihtiyacınız olduğu kesin. Hatta bir vps veya vds sunucuya. Ssd diskli hostingden sonra bir level daha atladım ve vps sunucuya geçtim. Hostingle zaman kaybetmek yerine paraya kıyıp sunucu kiralamak, en azından yapılan ticaretse, çok katkı sağlıyor. E-ticaret yapanlar zaten hiç hostinge bulaşmasın derim.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 02 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek