Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress 5.7.1 Güvenlik Güncellemesi Yayınlandı

WordPress 5.7.1 Güvenlik Güncellemesi

Dünyanın en çok kullanılan ve esnek içerik yönetim sistemi olan WordPress 5.7.1 güvenlik güncellemesini yayınladı. Tasarımsal veya gözle görülecek herhangi bir değişiklik olmamasına karşın WordPress bu sürümle toplamda 26 hata düzeltmesi yaptı ve birçok yeni güvenlik açığını kapattığını belirtti.

WordPress artık geleneksel hale gelen ara güncellemeleri ile özellikle güvenlik üzerinde çalışmakta ve iki büyük güncelleme arasında daha çok sistemdeki açıkları kapatmakla vakit harcıyor gibi görünüyor.

Geçmişte saldırıya uğrayan yapısı ile devamlı gündeme gelen WordPress, geliştirildikçe ve teknolojisi üzerinde farklılıklar yaratılmaya devam edildikçe daha güvenli hale gelmeye başlayan bir sistem. Yaklaşık 5 sene ve öncesinde WordPress çok kolay saldırıya uğrayabilen ve bu saldırıların da toplu olarak yapıldığından çok büyük yıkıcı sonuçlar getirdiği bir içerik yönetim sistemiydi. Fakat yapılan son güncellemeler ve sistemdeki bazı yazılımsal altyapı değişiklikleri ile WordPress artık güvenlik bakımından daha güçlü.

WordPress 5.7.1 güvenlik güncellemesi

WordPress 5.7.1 güvenlik güncellemesi

WordPress 5.7.1 Güvenlik Güncellemesi Nasıl Yapılır?

WordPress, iki şekilde güncellenebilir. Birisi dosya yoluyla diğer yol ise web sitenizin yönetim panelindeki “güncellemeler” bölümü aracılığıyla. Tabii ki güncelleme işlemleri biraz uzmanlık gerektirir ve özellikle farklı tema veya eklentiler kullanıyorsanız bu işlemleri full yedekli olarak yapmanızı öneririz.

WordPress güncellemesi konusunu detaylı şekilde anlattığımız makalemizden de bilgi alabilirsiniz.

WordPress 5.7.1 Artık Güvenli mi?

WordPress kullanan veya kullanmaya yeni başlayacak kullanıcıların en çok sordukları soru maalesef güvenlik. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi geçmişte WordPress’in aldığı saldırılar sonucu, birçok ülkede “WordPress güvenli mi?” sorusu sorulmaktadır.

Tabii ki her içerik yönetim sistemi açık kaynak kodlu olduğundan saldırılara açıktır ve bu imkansız değildir. Fakat WordPress ve arkasındaki geliştiriciler artık bu güvenlik açıklarını daha iyi kontrol etmekte ve üstesinden gelmektedir.

Ayrıca WordPress veya herhangi bir sistem ile oluşturulmuş web siteleri açısından web site yedekleme çok önemlidir. Web sitenizin bir yedeği varsa, web siteniz, hosting hesabınız veya bağlı bulunduğunuz sunucu firması saldırıya uğrasa bile web sitenizin yedeği sayesinde yine sitenizi son yedeğiniz ile sorunsuz kurabilirsiniz.

Netice Olarak

WordPress 5.7.1 güvenlik güncellemesi ile toplamda 26 yazılımsal açığı kapatan geliştiriciler artık bu güncelleme sonrası büyük güncelleme olan 5.8’i yayınlayacaklarını sanıyoruz. Tabi WordPress tarafından böyle bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen, geçmişte bu her zaman böyle olmuştur.

WordPress sitenizin güncellemesini, güvenlik sürümü bile olsa yedek almadan başlatmamanız tavsiyemizdir. Eğer güncelleme işlemlerini profesyonel bir şekilde yaptırmak istiyorsanız, diğer binlerce müşterimize verdiğimiz WordPress desteğimizden siz de yararlanabilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 16 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek