Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wordpress Dil Çeviri Eklenti Tavsiyesi GTranslate

WordPress Dil Çeviri

Türkiye menşeili olup, farklı ülkeler ile ticaret yapan firmaların her zaman internet sitesi lisan sorunları olmuştur. Onlarca ülke ile çalışan bir firmanın, onlarca farklı dilde aynı arayüze sahip web site yapma veya yaptırma zahmetine, maliyetine girdiği günler çok eski değil. İçerik yönetim sistemlerinin bu kadar gelişmediği zamanlarda, çaresiz bu maliyetlere uzun bir süre katlanıldı. Fakat artık bu tip zaman kaybettiren, yüksek maliyetli işlere gerek kalmadı. WordPress dil çeviri eklentileri ve WordPress’in süper esnek yapısı sayesinde, artık firmalar, dil konusunda sınırsız şekilde özgür.

Tabi burada sadece WordPress altyapısı değil, aynı zamanda, Google altyapısı da kullanılmakta. Google translate hizmeti altyapısını kullanan eklentiler ile sorunsuz şekilde dil çevirisi yapılabilmektedir.

Neredeyse artık dil çeviri konusunda bütün firmalar bu kolaylıktan yararlanmakta. Google’ın her geçen gün geliştirdiği translate altyapısı ile gelecekte dil çevirileri daha akılcı olacaktır.

WordPress GTranslate Dil Çeviri Eklentisi

WordPress Dil Çeviri Eklenti Tavsiyesi GTranslate

GTranslate, basit kurulumu ve kolay yönetim paneli ile çok kısa bir sürede web sitenizi çok dilli bir şekile getirmenizi sağlar. WordPress’in kendi sitesinden dosyalarını indirip, web sitenize ftp yolu ile yükleyebileceğiniz gibi yönetim panelinizden de eklentiyi yüklemeniz mümkündür.

Birçok WordPress teması ile uyum sağlayan GTranslate eklentisi, lisan seçim panelini, temanızın herhangi bir noktasına yerleştirme imkanı da vermektedir. Üst menüye uyum sağlamayan temalar için, sayfanın sol veya sağ alt bölümüne siteden bağımsız bir şekilde de eklenmesi mümkündür.

Bu kolaylıkları ile dakikalar içerisinde çok dilli yapılabilen web siteleri, hem zamandan hem de yüksek yazılım maliyetlerinden firmaları kurtarmaktadır.

WordPress Gtranslate Tam Dil Çeviri Yapabiliyor mu?

Sonuç olarak bu bir yazılım ve Google Translate altyapısını kullanmaktadır. Google translate altyapısı ne kadar kaliteli bir dil çevirme yaparsa, eklenti de o kadar başarılı olacaktır. Fakat burada önemli bir noktaya değinmek isteriz. Eğer web sitenizdeki içerikler özensiz hazırlanmış ve dil bilgisi kuralları gözetilmemişse, dil çevirisi olurken sorunlar yaşanabilir. Zira translate programları, dilbilgisi kurallarına duyarlıdır. Türkçe’de, özellikle uzun cümlelerde, virgül ve nokta kullanımları, cümlelerin translate programları gözünde anlamlarını değiştirmektedir.

Bu sebeplerden dolayı, bir web siteniz var ve Gtranslate eklentisi ile dil çevirme özelliği eklemek istiyorsanız, öncelikle site içeriğinizi denetlemelisiniz. Web site içeriğiniz ne kadar kaliteli ise, alınacak dil çevirme kalitesi buna bağlıdır.

The last comment and 1 other comment(s) need to be approved.
1 cevap

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 23 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek