Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress Dışa Aktarma Özelliği Nedir?

Birçok WordPress kullanıcısının bilmediği ve gerektiğinde müthiş işe yarayan ve pratik bir sistemden, WordPress dışa aktarma özelliğinden bahsedeceğiz. Yönetim panelinde, “araçlar” sekmesi altında bulunan dışa aktarma özelliği ile web site içeriğinizi kategorik olarak başka bir web sitesine taşımanız, daha doğrusu transfer etmeniz mümkündür.

WordPress Dışa Aktarma Nedir?

WordPress’in, kullanıcı deneyimini artırmak amacı ile geliştirmiş olduğu bir özelliktir. Bu özellik sayesinde, dakikalar içerisinde, bir web sitesinden, diğer bir web sitesine içerik aktarmak mümkündür. Fakat 2 web sitesinin de WordPress olması gerekmektedir.

Dışa aktarma, kelime olarak biraz kafa karıştırsa da, bu özellik için “içerik taşıma” da diyebiliriz. WordPress bu taşıma işlemini xml sistemi ile yapmakta ve herhangi bir yüklü dosya ile uğraşmanıza gerek kalmamaktadır. Yani kısacası, web siteleri, farklı sunucularda da olsa, sunucular arası transfer yapmış oluyorsunuz.

Xml sistemini, e-ticaret sitesi kullanıcıları sık sık kullanmaktadır. E-ticaret siteleri arası, ürünlerin transferlerinde kullanılmaktadır.

WordPress Dışa Aktarma Özelliği Nedir?

Neler Dışarı Aktarılabilir?

WordPress sisteminde kurulu tema içerikleri ile birlikte, yazılar, sayfalar, portföy öğeleri ve ortam kütüphanesi aktarılabilmektedir.

Bu bölümlerin hepsi xml olarak dışarı aktarılmak istenmiyorsa, kategoriler halinde de dışa aktarım yapılabilmektedir. İndirilen xml dosyası ile diğer WordPress sitenizin “içe aktarma” bölümünden, içeriklerinizi dakikalar içerisinde yükleyebilirsiniz.

Dışa Aktarma İle Ürün Taşıma

Yine bu özellik sayesinde, sisteminde WooCommerce kurulu olan e-ticaret sitelerinin, ürünlerini, ürünlerin varyasyonlarını, siparişleri, iadeleri ve kuponları da xml olarak bilgisayarlarına indirebilmeleri mümkündür. Bu dosya ile birlikte, WooCommerce kurulu başka bir e-ticaret sitesindeki içe aktarma özelliği ile ürünlerin xml ile taşınması mümkündür.

Xml ile ürün tedariği sırasında bu özellik kadar kullanışlı WordPress eklentileri de vardır. Bu eklentiler ile de e-ticarette xml işlemi yapılabilir.

Xml Yaparken Seo Konusuna Dikkat Edilmeli

Google ve diğer arama motorları, kullanıcılarına en kaliteli ve özgün içerikleri ulaştırmak için devamlı geliştirilmektedirler. Bu geliştirmelerin içerisinde, özgün olmayan ve kopya içeriklerin, hangi web sitelerinde yayınlandıkları da kayıt altına alınarak, gelecekte bu web sitelerine yaptırımlar uygulanması söz konusu olabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü, özellikle xml entegrasyonunda ve xml ile e-ticaret konusunda dikkat edilmesi gerekmektedir.

Xml ile farklı bir web sitesinden taşıdığınız yazı veya sayfalarda aynı riski içerir. Seo konusunda xml çekilen web sitesinin şansı pek yoktur. Fakat seo konusunda bir beklentisi olmayanlar için, bu sorunların hiçbir önemi tabii ki yoktur. Amaç belli bir müşteri veya kullanıcı kitlesine, farklı domainler (alan adı) üzerinden aynı içeriği ulaştırmaksa, bu yol kullanılabilirdir.

1 cevap
  1. Şener
    Şener says:

    WordPress’in böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum. Web sitemdeki bilgileri başka bir siteye taşımam gerekti. O kadar işime yaradı ki bu özellik anlatamam. Müthiş pratik.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 08 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek