Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wordpress Makale ve Fotoğraf Paylaşım Blogu Oluşturma

WordPress Makale

Yakın geçmişte, insanların bir blog açıp paylaşımlar yapıp, para kazanmaya çalıştığı, ama beklediği kazancı elde edemeyip bırakan çok blog yazarı ve fotoğraf blogcusu gördü internet dünyası. WordPress, Blogger gibi içerik yönetim sistemleri ile oluşturulan, yıllarca emek verilip sonra bir çöp gibi kenara atılan bloglar hala duruyor internetin tozlu sayfalarında. WordPress gibi makale paylaşım yazılımları, güncellenmediği sürece maalesef başarı sağlayamıyor.

WordPress Kişisel Makale ve Fotoğraf Paylaşım Blogu Oluşturma

Tabii ki insanlar emek verdikleri şeylerin karşılığında para kazanmak isterler. Fakat, ülkemizde okuma oranı oldukça düşük. Son dönemlerde çeşitliliği, kullanımı artan sosyal medya platformlarının da yükselişi ile okuma oranlarımız, buna paralel olarak da blogların okunma ve ziyaret oranları da oldukça düşmüş durumda. Tabi yine insanların zorunlu olarak arama yaptıkları bazı şeylerde yine bloglar çalışmakta, insanları bilgilendirmekte. Ama eskisi kadar sosyal bir şekilde blog okuyan, bloglarda zaman geçiren bir kitle kalmadı diyebiliriz.

Okunma Oranlarının Düşmesi

Artık blogların okunması ve paylaşılabilmesi için, blog yazarlarının kuvvetli bir sosyal medya hesaplarının olması gerekiyor. Bunu önceden sezen bazı blog editörleri, çoğu sosyal medya kanalında oldukça yüksek takipçili profillere sahipler. Bu sayede, bloglarında paylaştıkları içerikleri anlık olarak yüzbinlerce insana ulaştırabilmekteler.

Bu ufak bilgilendirmeyi yaparak, blog oluşturduğunda çok para kazanacağım sanan arkadaşlara ön bir bilgi vermek istedik. Bugün ticari bir internet sitesi bile, sosyal medya kanalları ile desteklenerek çalıştırılmakta, ziyaretçi kazandırılmaktayken, bloglar için bu kaçınılmaz olmakta. Kısacası, blog da oluştursanız, fotoğraf paylaşım bloğu da yapsanız, sosyal medya siteleri ile bloglarınızı desteklemek zorundasınız. İki tarafı da birlikte götürdüğünüz sürece, emeğinizin karşılığını almamanız için hiçbir engel yok.

Nasıl Bir Blog Oluşturabilirim?

Öncelikle gelecek vaad eden bir blog oluşturmak istiyorsanız, kendi isminizi ihtiva eden bir domain (alan adı) satın alarak işe başlamalısınız. Tabi bu alan adınızın uzantısı “com.tr” olursa çok daha güzel olacaktır. Sonrasında bir hosting kiralamalısınız. Ardından bizim tavsiyemiz bir WordPress kurulmasıdır. WordPress, Türkçe yönetim paneli sayesinde kullanımı en kolay içerik yönetim sistemidir. Ayrıca devamlı güncellenerek, güvenlik açıkları ile bloğunuzu tehlikeye sokmaz.

Oluşturmak istediğiniz bloğun tarzına göre bir tema seçmeniz mümkün. Sadece wordpress makale, araştırma yazıları veya fotoğraflar paylaşacaksanız buna göre bir tema seçmelisiniz. WordPress Tema seçiminde özellikle lisanslı olanları tercih etmenizi öneririz. Bu sayede tema güncelleme işleminde de sıkıntı yaşamayacaksınız.

Yazılım konusunda bir bilginiz yok ise, müşteri temsilcilerimiz ile görüşmeniz sonucunda, size blog oluşturma konusunda destek sağlanacaktır.

Blog Paylaşımları Nasıl Yapılır

Bir bloğun başarılı olmasının yolu oldukça basittir. Kaliteli içerikler. Günlük içerik paylaşımı ve sosyal medya desteği. Eğer bu 3 önemli unsura dikkat ederseniz, bloğunuz hangi konuda olursa olsun, çok yakın bir gelecekte iyi yerlere gelebilir. Yaptığınız paylaşımların kalitesi, içeriğindeki görseller, kapsadığı konular ve seoya olan uyumu eğer iyiyse, bloğunuzdan para kazanmanız bile muhtemeldir. Bugün birçok gazeteci, fotoğraf sanatçısı, yazar ve yüzlerce diğer meslek grubundan bloggerlar, internet ortamında başarılı olmak için yarışmaktadır.

İnternette kitle sahibi olmak oldukça sabır ister. Yazdıklarınızın, paylaştıklarınızın birileri tarafından beğenilebilmesi için, önce insanların sizi tanıması gerekir. Kendinizden uzun uzun bahsettiğiniz bir blog da yayınlamanız oldukça önemlidir bu manada.

Hangi Sosyal Medya Kanallarında Paylaşım Yapılmalı?

Seçim tabii ki sizin ama bizim önerimiz, hedef kitlenizin olduğu sosyal medya sitesini tercih etmeniz ve enerjinizi orada harcamanızdır. Örnek olarak ise, bir yemek tarifleri bloğunuz var. Sosyal medya kanalı olarak Twitter’dan bir hesap açtınız. Blogunuzda paylaştığınız yemek tariflerini paylaşmak için. Yanlış karardır. Zira Twitter daha çok siyasi paylaşımların yapıldığı bir sosyal medya sitesidir. Twitter’da blog içeriği paylaşacak kişiler gazetecilerdir. Sizin hedef kitleniz daha çok İnstagram ve Pinterest olacaktır.

WordPress Kişisel Makale ve Fotoğraf Paylaşım Blogu Oluşturma

İnstagram ve Pinterest’in çalışma mantığında görsellik var diyenleri duyar gibiyim. Evet siz, bloğunuzda paylaştığınız içeriklerde, etkili fotoğraflar kullanmalısınız. Bu fotoğraflarla birlikte bir de sosyal medya hesaplarınızdan, etiketler aracılığı ile daha geniş kitlelere sesinizi duyurmalısınız. Özellikle İnstagram’da, paylaştığınız görselin altına yazı eklemek ve etiket ile daha çok insana ulaşabilmek mümkün.

Detaylı yazılımıza rağmen kafanızda oluşturacağınız blog hakkında soru işaretleri var ise, sitemizin destek bölümünden yazabilir ya da telefon ile ulaşarak müşteri temsilcilerimizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

The last comment needs to be approved.
1 cevap
  1. Şenay
    Şenay says:

    Bir fotoğrafçı olarak, fotoğraf bloğu oluşturmak için wordpress harika bir seçim. Tabi wordpress kurulumunu bilmesem de sağolsun bir yazılımcıya alan adım içine bir fotoğraf bloğu kurdurdum bu sene. Bakmayın sadece fotoğraf değil. Fotoğraflarımla ilgili yazılarda paylaşıyorum. Bu arada seo uyumlu makale nasıl yazılır bu iş sayesinde öğrenmiş oldum. Sosyal medyada hesabım var ama arama motorlarında olmak daha kurumsal bir hava katıyor kişiye. Ben zira bu işi profesyonel yapmak istiyorum bu yüzden hem fotoğraf seo hem de yazı seolarına çok dikkat ederek paylaşımlar yapıyorum. çok faydalı. özellikle google hakkı veriyor. yani çalışmanızın karşılığını er ya da geç google amca veriyor bundan emin olabilirsiniz. web istatistiklerime baktığımda işlerin gayet iyi gittiğini görebiliyorum artık. fakat seoya dikkat etmediğim zamanlardaki başarısızlığımın sebebi belli oldu. siz siz olun seo uyumlu içerikler üretin. wordpress de kullanıyorsanız zaten başarı kendiliğinden gelecektir.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 14 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek