Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress WpForo Ücretsiz Forum Eklentisi

Bugün milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya sitelerinin daha kullanıma sunulmadığı yıllarda, internetin en sosyal alanı forum siteleriydi. İlgi alanlarına göre açılan forumlar sayesinde, insanlar hiç tanımadıkları kişiler ile tanışıp, bilgi alışverişi yapıyorlardı. Forumlar, amaçlarına göre uzunca bir süre oldukça aktif bir şekilde hizmet verdi. Hala hizmet veren forumlar olsa da, artık eskisi kadar forum siteleri, en azından sosyalleşme için kullanılmıyor. Fakat forum siteleri hala aktif ve belli kitlelere hitap ederek, en azından insanların birbirleri ile bilgi paylaşımında büyük rol oynamaya devam ediyorlar. Bu yazımızda da WordPress WpForo forum eklentisi ile ilgili bazı detaylardan bahsedeceğiz.

WordPress WpForo Nedir?

Birçok özelliği ücretsiz olarak kullanılabilen, WordPress için geliştirilmiş en detaylı forum eklentilerinden biridir. WpForo forum eklentisi o kadar detaylıdır ki, panelinde, forum ve web siteniz ile alakalı neredeyse her ayar için bir kolaylık düşünülmüştür.

WordPress WpForo Ücretsiz Forum Eklentisi

WpForo’yu Kimler Seçmeli

Hangi alanda faaliyet gösteriyorsanız gösterin, hiç fark etmez. WpForo forum eklentisi ile kitlenizi bir araya toplayabilir, tartışma konuları açabilir ve bu tartışma konularındaki yanıtlar, sorular ile yeni müşterilere ulaşabilirsiniz. Bir forum eklentisi ile arama motorlarında hiç beklenmedik şekilde başarı sağlamak mümkündür. Farklı ip üzerinden siteye gelen ziyaretçilerin her birinin siteye bir içerik girmesi, web sitenizi elbette ki arama motorlarında hak ettiği yere getirir.

İyi yönetilen bir forum ile çok büyük kitlelere ulaşmak mümkündür. Tek sahip olmanız gereken, kaliteli bir hosting, iyi bir yazılım altyapısı ve WpForo gibi geliştirilebilir bir forum eklentisi.

Bazı Özelliklerini Kullanmak Ücretli

WpForo çok gelişmiş bir forum eklentisidir. Hem yönetenler hem de kullanıcılar açısından çok önemli özelliklere sahiptir. Fakat eklenti geliştiricileri, eklentinin bazı özelliklerini kısıtlayarak, kullanıcıların ücretsiz sürümü beğendikleri takdirde, isteklerine göre bu ücretli eklentileri de almaları yoluna gidilmiştir. 9 adet ücretli WpForo eklentisi bulunmaktadır ve bu eklentiler satın alındığında, WpForo forum eklentisi, tam anlamıyla, profesyonel bir forum olma özelliğini taşımaktadır.

Bu eklentiler satın alınmadığı takdirde de forumun kullanılması mümkündür ama bazı özellikler kısıtlanarak kullanılabilmektedir. Bu kısıtlamalar ihtiyaca göre değişebilir ama incelediğimiz zaman aslında WpForo’nun ücretsiz versiyonu da gayet başarılı bir şekilde hizmet vermeye müsait görünüyor.

WpForo’nun bazı eklentileri ücretli dedik. Şimdi bu ücretli eklentilerin nelerde kullanıldığını inceleyelim;

Embed Eklentisi

Embed ile sayfa içine video gömme özelliği kısıtlıdır. Bunu bir eklenti satın alarak kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Bu eklentiyi satın almazsanız, kullanıcılarınız bir video paylaşacakları zaman link paylaşabilirler. Fakat link paylaşımında da, sitedeki kullanıcının sayfayı terk etme sıkıntısı doğmaktadır. Yani özellikle bir YouTube kanalı ile ortak çalışacak forumlar için bu eklentinin satın alınması mantıklı olabilir.

Anket Eklentisi

Anket sistemi ile forumda bir anket oluşturmanız mümkün fakat bu özellikte ücretli. Bir eklenti satın alarak, bu özelliği aktif edebiliyorsunuz. Eğer ücretsiz kullanmak istiyorum derseniz de, farklı bir anket sitesinde anket oluşturarak forum da link paylaşımı şeklinde yola devam edilebilir. Fakat embed özelliğinde olduğu gibi, kullanıcı yine web sitenizden linke tıkladığında çıkmış olacak ve sonucunda ziyaretçi kaybına neden olabilecektir. Bu eklenti olmadan forum kullanılabilir tabii ki ama araştırma tipi bir alanda hizmet verecek forumlar için bu eklenti olmazsa olmazlardan olacaktır.

Kullanıcı Profili Eklentisi

Kullanıcılarının profillerini gelişmiş bir şekilde düzenlenmesine izin veren eklentidir. Yeni alanlar eklemeye ve profil sayfalarını en detaylı şekilde yönetmeye izin verir. Özel kayıt, hesap ve üye arama formları oluşturur. Bu eklentinin az üyeli forumlardan çok, daha yüksek sayıda üyeye sahip forumlar tarafından satın alınması daha mantıklıdır.

Gelişmiş Ortam Yükleme Eklentisi

Bu özelliğe sahip eklentiyi satın aldığınızda, kullanıcılarınız daha fazla içerik ile web site forumunuzda paylaşımlar yapabilir. Bu eklenti, forum konularına ve yazılarına gelişmiş bir dosya eki sistemi ekler. Kullanıcı tarafından belirlenen kütüphaneler için ajax ile geliştirilmiş ortam yükleme ve görüntüleme sistemidir. Eklenti başlangıç seviyesinde düşünen forum yöneticileri için zorunlu bir özellik değildir. Fakat ilerleyen zamanlarda forumu geliştirmek amacı ile kullanıcılardan gelen talep doğrultusunda da bu eklenti sisteme dahil edilebilir.

Özel Mesaj Eklentisi

Bu eklenti ile forum kullanıcıları kendi aralarında kimsenin müdahale edemediği, şifreli bir şekilde mesajlaşma yapabilirler. Büyük forumlar için olması gereken bir özelliktir. Zira bugün büyük forumlarda özel mesaj özelliği en çok kullanılan araçlardandır.

Blog ve Forum Senkronize Eklentisi

Forumunuzda üye olan kullanıcılarınızın bloggerlardan oluşan bir kitle olduğunu düşünürsek, bu eklenti oldukça fazla işinize yarayacak. Zira bu eklenti sayesinde, kullanıcılarının blog sayfalarında yayınladıkları blog yazıları, tek tıklama ile forum sitenizde de paylaşılacaktır. Yazı başlığı ve içeriği ile birlikte, blog sayfasında yapılan yorumlarda forum sitesinde yorum yapılmış gibi gösterilebilir. Aynı şekilde forum sitesinde senkronize olan blog yazısına gelecek yorumlar da, blog sayfasında yorum olarak görüntülenir. Seo açısından durum ne olur denemeden bilinmez ama eklenti, forum kullanıcılarının işine oldukça yarayabilecek bir özellik içermekte.

Puanlama Eklentisi

Kullanıcıların forum içerisindeki içeriklerinin puanlanma işine yarar. Puanlar sayesinde kullanıcılar rozet sahibi olurlar. Profesyonel forumlar için olmazsa olmaz bir eklentidir.

Emoji Eklentisi

Bilindiği üzere WordPress emoji konusunda biraz yetersiz durumda. Bunu gören WpForo geliştiricileri bu açığı bir eklenti ile kapatmışlar. Bu eklenti içerisinde 80 kadar farklı ifade de emoji bulmak mümkün. Kullanıcılarınızın içeriklerinde duygularını ifade etmelerini bu eklenti ile sağlayabilirsiniz.

Reklam Eklentisi

Çok ziyaretçili forumlar için iyi bir çözümdür. Bu eklenti ile forumlar ve konular arasına çok basit bir şekilde bannerlar koyabilir ve reklam yayınlayabilirsiniz. Bu eklenti satın almadan web sitenize kodlar arasından reklam eklemenizde mümkün olabilir fakat çok uğraştırıcı bir seçenektir. Yeni açılan her konu ve yazı için kodlar arasına devamlı dalmanız gerekecektir. Bu reklam yönetim eklentisi ile dakikalar içerisinde forum sitenizde reklam alanları oluşturabilirsiniz.

WordPress WpForo Kullanışlı mı? Tercih Edilmeli mi?

Yönetim bakımından oldukça kullanışlı olan WpForo, ihtiyaca göre satın alınabilecek 9 adet eklentiye sahip. Yukarıda bu eklentilerin ne işe yaradıklarını sizler için açıklamaya çalıştık. Siz de bir forum kurmak ve kullanıcılarınızı, fanlarınızı buluşturmak istiyorsanız, bu eklentiler ile forumunuzu geliştirmeniz mümkündür. Bu eklentiler satın alınmazsa bile, WpForo’nun mevcut ücretsiz sürümü kullanılabilir ve oldukça da detaylıdır.

WpForo sistem olarak da oldukça hızlı bir yazılımdır. Yönetim panelinde kullanmaya başladığınız andan itibaren bu hızı hissedeceksiniz. Bunlara ek olarak WpForo kurulumu da oldukça basittir. WordPress yönetim panelinizin eklentiler bölümünden, eklentiyi dakikalar içerisinde yükleyip, etkinleştirebilir ve gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra kitlenizin hizmetine sunabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 05 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek