Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Alan Adı Tescili (Domain Kiralama) Nedir? Nasıl Yapılır?

Alan Adı Tescili Nedir?

Alan adı, firmanızın veya projenizin, internetteki, herkes tarafından kolayca bulunmasını sağlayan kelime veya kelime dizilerinden oluşan isimlerdir. İp adreslerinin karışık görüntüsü ve ezberlenememesi sonucu geliştirilmiştir. Alan adı tescili ise, alan adlarının bir süreliğine kişi veya firmalarca kiralanması olayıdır. Hiçbir alan adı aslında satın alınamaz. Yıllık veya daha uzun sürelerce kiralanma yapılabilir.

Alan Adı Tescili (Domain Kiralama) Nedir? Nasıl Yapılır?

Tescil Esnasında Alan Adı (Domain) Nasıl Seçilmeli?

Alan adları, oluşturulacak projelerin aslında markasıdır. Bir firmanız varsa şanslısınız. Çünkü web sitenizin alan adı için isim düşünmeye pek fazla zaman harcamanıza gerek kalmaz. Fakat sıfırdan bir proje geliştiriyorsanız ve daha ortada bir firma veya marka yoksa işiniz pek kolay değil. Özellikle son yıllarda internette e-ticaret’in gelişmesiyle birlikte artan alan adı kiralamaları vesilesiyle, kısa kelimelerden oluşan alan adı yani domain bulmak pek kolay olmuyor.

Çok farklı bir kelime olmadıktan sonra, anlam itibari ile seo uyumlu ve kısa bir alan adı bulmak neredeyse artık imkansız. Çok nadir de olsa zamanı dolmuş ve yıllardır kullanan kişilerce farkına varılmamış domainler için aynı şeyi söyleyemeyiz tabii ki.

Alan adları genel itibari ile web sitelerinin içeriğini en kısa ve öz şekilde anlatan kelimelerden seçilirse, hem seo açısından hem de gelecekte markanızın zihinlere kazınması açısından oldukça başarılı olabilirsiniz. Başarılı olmuş küresel firmaların marka isimlerine bir bakın. Ne kadar kısa ve öz değil mi?

Domain ne kadar kısa ve öz olursa, hatta yapılan işi ne kadar iyi anlatabilirse, web sitenizin seo performansına da bu durum pozitif olarak yansır ve sitenizin aramalardaki performansı da artar.

Alan adı seçerken nelere dikkat edilmeli konulu yazımızı okuyarak daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

YcrSoft İle Alan Adı Tescili

Firmanıza bir web site yaptırmaya karar verdiniz ve web siteniz için alan adı ihtiyacınız var. Doğru yerdesiniz. YcrSoft ile alan adı tescil etmek çok kolay. Uygun fiyatlar, güvenli ve kullanışlı müşteri paneli ile alan adlarınızı satın almanız, yönlendirmeniz ve hatta hosting siparişi verip, alan adınızı hosting hizmetinize yönlendirmeniz oldukça basit.

Bunun için tek yapmanız gereken YcrSoft Domain Sorgulama sayfasını ziyaret etmek.

Domain sorgulama sayfasında, aşağıda okla işaretlediğimiz kutucuğa kiralamak istediğiniz domain ismini yazıp sayfanın sağında bulunan “ara” düğmesine tıklamanız yeterli. Eğer seçtiğiniz alan adı müsaitse, yani daha önceden başkaları tarafından kiralanmamışsa, alan adınızın uzantısını da (.com-.net-.org) seçtikten sonra sepete ekleyebilir ve satın alma işlemlerine başlayabilirsiniz.

YcrSOFT, alan adı (domain) tescil sayfası görünümü. Bu sayfa ile alan adınızı seçebilir eğer müsaitse alan adı kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm bu işlemler sırasında, web sitemizde sizi bekleyen canlı destek ekibimizden de yardım alabilir, alan adı kiralama hakkında sorularınızı sorabilir, kiralamak istediğiniz domain hakkında fikirler alabilirsiniz.

Alan Adı Tescili Zaman Dolmadan Bilgilendirme

Sistemimizden kiralayacağınız alan adı için, alan adı kiralama zamanınız dolmadan kısa bir süre önce tarafınıza, sisteme kayıtlı e-posta adresi üzerinden bir bilgilendirme gönderilir. Bu bilgilendirme alan adınızın dolmasına birkaç gün kala tekrarlanır ve alan adınızın boşa düşüp, başka firma veya kişilerce kiralanmasının önüne geçilmeye çalışılır.

Maalesef zamanı dolan domainlerin zamanında alınmaması ile kaynaklanan sorunlar yüzünden, yıl döngüsü tamamlandığında alan adını kaybeden birçok kullanıcı bulunmaktadır. Kaçırılan alan adının, kiralayan kişilerce yüksek fiyatlara satıldığı da başka bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda alan adı ticareti yapmaya başlayan kişiler, bu tip kaybedilen alan adlarını kiralayıp, yüksek fiyatlarla satmaya çalışmaktadır.

Bu tip bir sıkıntı ile karşılaşmamak için, sistemde kayıtlı e-posta adresinizi devamlı kullandığınızdan emin olmalı ve alan adınızı kiraladığınız tarihi her ihtimale karşı sağlam bir yere not etmelisiniz.

Alan Adı (Domain) Kredi Kartı veya Havale İle Kiralama

Seçtiğiniz alan adı müsaitse ve YcrSoft üzerinden kayıt etmek istiyorsanız, kredi kartı ve havale ile ödeme yapabilir, dakikalar içerisinde alan adınızı kayıt edebilirsiniz. Bununla birlikte, alan adınıza bir hosting tanımlayabilir ve destek ekibimizle destek merkezi üzerinden irtibata geçerek web tasarım hizmetimizden de yararlanabilirsiniz.

Türkçe Karakterli Alan Adı Tescili

Türkçe karakterli alan adları son yıllarda domain kısıtlılığı yüzünden geliştirilmiş bir çare gibi gözükse de firmalar tarafından çok fazla tercih edilmemektedir. Bunun sebepleri gerek e-posta sıkıntıları, gerek ise seo çalışmalarında yaşanan sıkıntılardır. Bu konu hakkında da detaylı olarak kaleme aldığımız Türkçe Karakterli Alan Adı isimli yazımıza göz atabilir daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 12 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek