Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

BigCommerce Nedir? Hazır E-Ticaret Yazılımı Ve Dahası

BigCommerce, Saas modeli yani, merkezi olarak barındırılan, aboneliğe bağlı bir sistemdir. Şirket 2009 yılında Austin’de kurulmuş ve 600’den fazla çalışana sahiptir. En yakın rakibi Shopify ile arasında çok büyük benzerlikler olsa da, hizmet ve sağlanan farklı uygulamalar ile iki şirketin yolları oldukça farklıdır. BigCommerce nedir ve e-ticaretteki payı nedir, gelin bu soruların cevaplarını bulmaya çalışalım ve BigCommerce kullanmak için neler yapmak lazım bunları konuşalım.

BigCommerce Nedir? Hazır E-Ticaret Yazılımı Ve Dahası

BigCommerce Nedir? Nasıl Çalışır?

4 planı vardır ve bu 4 planın da kendine has özellikleri vardır. Her plan belli ölçekteki e-ticaret kullanıcıları için geçerlidir. Yani küçük bir işletmeyseniz, en büyük planı satın almanıza ve fazla para ödemenize gerek yoktur. Fakat işleriniz büyüdüğünde, ürünlerinizin, içeriklerinizin ve ziyaretçilerinizin ölçeği artış gösterdiğinde, bir üst plana geçmekte özgürsünüz.

En yakın rakibi Shopify’a sistem ve hizmet olarak benzese de, kullanım bakımından iki sistem birbirinden çok ayrı. Özellikle BigCommerce, kullanıcı deneyimi konusunda oldukça zor bir yönetim paneline sahip. Tabi son güncellemeler ile geliştirilmiş ve biraz daha fazla özellik katılmış olsa da, Shopify ile karşılaştırıldığında, BigCommerce en azından bu konuda biraz zorlu bir sistem gibi gözüküyor.

BigCommerce’a üye olduktan ve gerekli işlemleri yaptıktan hemen sonra mağazanız açılıyor ve satış yapmaya başlayabiliyorsunuz. Bu konuda BigCommerce oldukça hızlı. Bu arada farklı platformdaki e-ticaret yazılımları ile bağlantı kurabilmekte ve mağazayı senkronize bir şekilde kullandırabilmektedir.

BigCommerce ayrıca sosyal medya siteleri ile de bağlantı kurup, ürünlerinizi bu kanallar aracılığı ile de satmanıza olanak sağlamaktadır.

BigCommerce Tercih Edilmeli mi?

7/24 canlı destek, telefon ve e-posta desteği alabileceğiniz bu sistemde her şey e-ticarete uyarlı. Hizmeti almaya başladığınızda, zaten kurulmuş bir sisteme dahil oluyorsunuz ve direkt olarak iş yapmaya başlayabiliyorsunuz. Fakat merkezi olarak bulut sistemli çalışan bu tip e-ticaret çözümlerinde daima para ödemek zorundasınız ve bu iş yapsanız da, yapmasanız da firmanız için bir yük.

Hangi firma ilk günden iş yapmaya başlayabilir ki? Bir firmanın markalaşma süreci, tanınma ve güven duyulma süreçleri kısa mı?

Elbette değil. Bu yüzden, e-ticarete yeni girecek olan, ürünü satacak mı, satmayacak mı belirsiz olan ve bütçesi gerçekten kısıtlı olan işletmelerin veya kişilerin BigCommerce veya diğer merkezi çalışan e-ticaret sistemlerini iyi sorgulamaları gerekmektedir. Ticarette iş yapma garantisi olmadığı gibi, internette de iş yapma garantisi asla yoktur.

Satacağınız ürünlerin satmadığını ya da aylarca tek bir ürün bile satamadığınızı hatta reklam yapmaya bütçenizin yetmediğini düşünün. Özellikle diğer büyük e-ticaret portallarında zaten satılan bir ürünü satmaya çalışıyorsanız işiniz daha zor olabilir mi?

Fakat oturmuş bir markaya sahip olan, belli düzeylere ulaşmış ve uzun bir süre bu sistem üzerinden ürün satılmasa bile bunu kaldırabilecek işletmeler için durum tabii ki farklı. Arkanızda 600 kişiden oluşan bir yazılım ekibi ve dünyanın en güçlü sistemlerinden biri olan BigCommerce var.

Kısacası iş ve gelecek garantisi olan firmalar için bu tip sistemler düşünülebilir durumda.

BigCommerce, Hazır E-Ticaret Yazılımı

E-ticaret yazılımları, fazla detaylı olduklarından kullanıcılarını biraz korkutuyor. Ücretsiz dağıtılan OpenCart, Magento, PrestaShop ve diğerlerini kullanması, işletmesi veya satış yapması belki basit ama bakımı, geliştirmesi elbet zor işler. Birçok firma bu tip işler için kendi bünyesinde yazılımcı bulundururken, bunu yapamayacak kadar ufak işletmeler, ücretli olarak destek almaktalar. Durum her iki taraf için de zor olsa da, gün sonunda sorunlar bir şekilde aşılabiliyor. Yani BigCommerce veya Shopify gibi hazır e-ticaret sistemleri olmasa, e-ticaret durur muydu? Elbette durmazdı. Bu sebeplerden, hazır e-ticaret yazılımları, bugün hizmet veren diğer ücretsiz yazılımlardan, içerik olarak çok da farklı değiller. Onları, ücretsiz e-ticaret yazılımlarından ayıran tek noktaları devamlı destekleridir. Bu destek sayesinde kullanıcılar sorunlarına anlık olmasa da kısa sürede çözüm bulabilirler.

BigCommerce Fiyatları

Yukarıda da belirtiğimiz gibi, BigCommerce’ın 4 planı var ve bu 4 planın kendine göre özellikleri mevcut. Ama en düşük plan da bile, sorunsuz ve eksiksiz e-ticaret yapabilmeniz mümkün.

  • İlk plan 29 dolar ve neredeyse e-ticaret için içerisinde tüm öğeler mevcut.
  • İkinci plan 79 dolar ve yıllık 180.000 dolara kadar olan satışlar için ideal bir plan.
  • Üçüncü plan ise aylık 299 dolar ve senelik 400.000 dolara kadar olan cirolar için ideal bir plan.
  • Son plan ise tamamen özel. Yani BigCommerce ekibiyle ortak payda da anlaşma yapılmakta ve fiyat iki tarafın özel görüşmesi ile belirlenmekte.

BigCommerce Tema ve Eklentileri

100’den fazla modern temaya sahip ve yüzlerce eklenti ile sektörel baz da iyi bir iş çıkaran BigCommerce, kullanıcılarına, e-ticarette yazılımsal desteği çok iyi vermeye çalışmakta. Bu arada son güncellemesi ile birlikte gelen yeni bir özellikle de, yönetim panelinden canlı olarak web sitenin temasına müdahale edilebilmekte ve geliştirme yapılabilmektedir.

Tüm bunlarla birlikte temalar otomatik olarak mobil ve tablet uyumu sağlamaktadır.

BigCommerce, Dünyaca Ünlü Markaların Tercihi

Kodak, Toyota ve onlarca küresel şirketin tercihi olan BigCommerce, referans konusunda da kullanıcılarına oldukça fazla güven vermektedir. Büyük e-ticaret devlerinin de BigCommerce’ı tercih etmeleri, yazılımın ve altyapının hatta desteğinde ne kadar sağlam yapılmaya çalışıldığının da kanıtıdır.

Netice Olarak

Tamamen hazır bir e-ticaret sistemi olan BigCommerce kullanmaya başlamak çok basit. Ödeme yapıldıktan ve üyelik işlemleri bittikten hemen sonra mağazanız hazır. Geriye tedarik edilecek ürünler ve sektörel baz da başarının, kendi nezdinizde sorgulanması kalıyor. BigCommerce veya Shopify ya da ücretsiz e-ticaret yazılımları, Magento, OpenCart, PrestaShop, seçiminiz ne olursa olsun, başarı için e-ticarette güçlü olmanız ve en ucuzu satmanız çok önemli. Zira sistemler kurulması basit ve işletilmesi teknik desteğe bakan yapılardır.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 12 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek