Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Artıları ve Eksileriyle Tek Sayfalı Web Sitesi Kurma

Web siteleri, uzaklarımızı yakın eden, cihazlarımız üzerinden tüm dünyadan haberdar olmamızı sağlayan, ticari, kişisel, sosyal ve daha birçok alanda yardımcımız olan, teknolojinin nimetlerinden sadece bir tanesi. İyi hazırlanmış bir web sitesi ile tüm dünyaya açılmanız, ticaret yapmanız, sosyal ağlar kurmanız veya kendinizi tanıtmanız artık çok basit. Web sitelerinin de kendileri arasında birçok çeşidi bulunuyor. Her amaca uygun tasarlanan web siteleri ile çok kısa bir sürede istenilen her işe uyum sağlamak mümkün oluyor. Çok geniş bir yelpaze olan bu web site çeşitliliği içerisinde, son yılların gözde web site şekli olan tek sayfa web siteleri, oldukça rağbet görmekte. Fakat bu internet sitelerinin de elbette kendilerine göre özellikleri var ve bazı kullanıcılar için uç nokta denebilecek özelliklere sahipler. Tek sayfa bir web sitesi kurma mantıklı mı, mantıksız mı? Kimler için iyi bir seçim olur, kimler için olmaz, gelin yazımızda bunları ele alalım.

Artıları ve Eksileriyle Tek Sayfalı Web Sitesi Kurma

Tek Sayfa Web Sitesi Nedir?

Klasik web siteleri gibi bir üst menüsü bulunsa da, tek sayfalı web siteleri, aynı sayfada (Anasayfa) kalarak, farklı sayfa geçişleri sağlayan, her sayfaya ulaşabilmek için aşağı kaydırmanın gerektiği, daha çok mobil kullanım için çok ideal olan web siteleridir. Tek bir url üzerinden çalıştıkları için, isimleri “Tek sayfa web sitesi” olarak anılmaktadır. Yoksa bu web siteleri de farklı sayfalardan oluşmaktadır. Temel olarak, 5-10 sayfalık web sitesi projesi düşünenlerin tercih ettiği bu tasarımın artıları olduğu kadar eksileri de oldukça fazladır.

Tek sayfa web siteleri, öncelikle çok hızlıdır. Yazılım altyapısı bakımından da stabil ve hızlı bir yazılım dili seçilmiş ise rakiplerini geride bırakır. Url geçişleri olmadığından, kullanıcıya verilecek mesaj en hızlı şekilde verilebilmektedir.

Tek Sayfa Web Sitelerinin Eksileri

Tek sayfa web sitelerinin bu kadar kolay kullanılabilmesi, az sayfadan oluşması da içindeki verilerin azlığına sebep olmaktadır. Az veri demek de, arama motorlarında düşük başarı ya da hiç başarı kazanamamak demektir. Yazı, görsel ve konu bakımından fakir olan bu web sitelerinin, rekabetli bir sektörde başarılı olabilmesinin tek yolu dijital pazarlama ile birlikte her türlü ücretli reklamdır.

Tek sayfa web sitesi kurma basittir ama arama motorlarında belli bir sıralamaya getirmekte oldukça zordur. Sınırlı olan içerik içerisinde, çok stratejik seo çalışması yapılması gerekir.

Tek sayfa web sitelerinde görsel pazarlama da zordur. Her sayfaya slider koyulamayacağı için, her sayfada tek görsel ile anlatılmak istenen ortaya konacaktır. Bu da görsel hitabın eksik olmasına yol açacak ve daha çok görselliğe önem veren kullanıcılar üzerinde negatif etki yaratacaktır.

Tek Sayfa Web Sitelerinin Artıları

İnternet ortamında, yavaş web siteleri her daim kaybetmektedir. Zira kullanıcılar, ortalama, bir web sitesine girerken 2 saniye kadar bekliyor. Sonrasında o siteyi terk ediyorlar. Yani web sitelerinin açılış hızları, başarılarında hayati önem taşımakta. İşte tam da bu nokta da, tek sayfalı internet siteleri oldukça hızlı. İçerik bakımından diğer web sitelerinden daha basit olan ve az görsel içeren bu siteler, bu bakımdan oldukça başarılı.

Bir sayfalı web site taşıması da kolay olan bir seçenek. Zira sunucu değişimlerinde, küçük dosya boyutlarıyla, inanılmaz hızlı bir şekilde, sunucular arası taşıması yapılabilmekte.

Tek sayfalı web site kurma, mobil deneyimi konusunda da oldukça iyi bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Aşağı sürükleme yöntemi ile diğer verilerinin okunabildiği bu siteler, mobil cihaz kullanmaya alışmış kullanıcılar için daha iyi bir çözümdür. Hem kısa sürede istenilen bilgiler verilebilmekte, hem de herhangi bir sosyal medya sitesi gibi, link tıklama derdi olmadan web site içerisinde gezilebilmekte.

Tek sayfa web sitelerinin yapımı daha kolay. Diğer web sitelerinde, linkler, menüler, sayfa sayfa düzenlemeler ile uğraşmak yerine, tek sayfada tüm içeriği tasarlamak ve kullanıcıya sunmak, az vakit alıyor. Bu da maliyet konusunda, web sitesi kurmak isteyenler için önemli bir detay oluyor.

Bootstarp gibi bir hazır sistem ile yola çıkmışsanız, işiniz daha kolay olacak. Yönetim paneli ile uğraşmadan, orta düzey bir kod bilgisi ile daha hızlı bir şekilde web sitesi sahibi olabilirsiniz.

İçerik Yönetim Sistemleri İle Tek Sayfa Web Sitesi Kurma

WordPress, Drupal ve Joomla gibi dünyanın önde gelen içerik yönetim sistemleri ile de tek sayfalık bir web sitesi kurma oldukça kolay. Tek yapmanız gereken bir hosting kiralama ve ücretsiz olan bu içerik yönetim sistemlerinden bir tanesini kurmak. Sonrasında, özellikle WordPress’in binlerce ücretsiz tek sayfalık temaları ile kendinize bir web sitesi kurmak dünyanın en basit işi.

Seo Bakımından Tek Sayfalı Web Sitesi için Çözüm Ne Olabilir?

Öncelikle seo uzmanı kişilerce bir seo çalışması ile, web sitenizde, arama motorlarında en başarılı olunması gereken anahtar kelimeler üzerinde çalışma yapılması gerekir. Sonrasında ise, web sitesinin Google arama konsolu ve diğer Google web master uygulamalarına kaydı yapılmalıdır.

Tek sayfalı bir web sitesi yaptırmak istiyorsanız ve seo konusunda da başarılı olmasını istiyorsanız, sisteme bir blog sitesi dahil etmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede, günlük, haftalık veya aylık paylaşacağınız içeriklerle web sitenizin bir nebze de olsa, güncel kalmasını ve arama motorlarında, sıralama olarak yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Blog seçeneğini, bir içerik yönetim sistemi ile yapmanız daha kolay olacağından, tek sayfa web sitenizi, WordPress, Drupal ya da Joomla altyapılı bir Cms ile kurmanızda fayda vardır.

Netice

Tek sayfalı web siteleri, her amaca hizmet edemez. Arama motorlarında seo başarısı sağlamak isteyenlerin en son seçeceği web site, tek sayfalı web siteleridir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, arama motorlarında başarı için kaliteli ve sayısı her daim artan içerikler olmalıdır. Bu da ancak klasik yapıda, farklı url’lerden oluşan web siteleri ile mümkün olabilir.

Bir sayfalı web site, arama motorlarında rekabeti olmayan sektörler için uygundur. Ya da kişisel bloglar, ya da tanıtım için bu tip web site tasarımları kullanılabilir. Fakat ticari olarak, ürün ve hizmetlerin pazarlanması noktasında, gelecek adına, tek sayfa web siteleri, pek başarılı olamazlar.

YcrSOFT olarak, müşterilerimize, özel yazılım ya da içerik yönetim sistemleri ile hizmet vermekteyiz. Tek sayfa web siteleri için sayfamızdaki web site paketlerini inceleyebilirsiniz.

1 cevap
  1. hakan şen
    hakan şen says:

    tek sayfalı web sitesi bana hiçbir zaman mantıklı gelmedi. hele dev gibi kurumsal şirketler tercih ediyorlar bazen, inanılır gibi değil. bi kere basit görünüyor. ucuz bir görüntüsü var bu web tasarımın. web sitesi dediğin farklı sayfalardan oluşur, insanlara farklı şeyler anlatır. tek sayfalı web sitesi ile amaçlanan sadece firma tanıtımı ise seçilen yol yanlış bence. bir internet sitesi, topluma bilgi amacı gütmeli. amaç sadece tanıtım olursa zaten ilk baştan başarısız doğar proje. açıkçası 100 tl bile ayırmam tek sayfalı web sitelere

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 24 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek