Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Garantili Seo Açısından Anahtar Kelime Planlayıcı Kullanımı

Garantili Seo ve Anahtar Kelime Planlayıcı

İçerik üreticiler, e-ticaret site editörleri ve kurumsal web site işletenler. Hepsinin ortak noktası, arama motorlarında başarılı olabilmek. Kaliteli yazılar ve görsellerle web sitelerinde devamlı faaliyet yapanlar en başarılı olanlar. Fakat garantili seo konusunda birçok önemli husus atlanıyor. İçerik üretmek önemli. Etkileşim almak ve web sitenize ziyaretçi getirmek gayet başarılı bir sonuç fakat bunlar yetmez. İçeriklerin hedeflediği odaklar çok önemli. Sektörünüz dışında sayfalarca yazı yazmanız, büyük kapsamlı içerikler üretseniz, bu size ancak trafik kazandırır. Amacınız dışında seyredip, aslında size lazım olmayan trafiği elde edersiniz. Hem emek kaybına, hem zaman kaybına ve hem de para kaybına uğrarsınız.

Garantili seo açısından anahtar kelime planlayıcı kullanımı

Garantili Seo Açısından Yol Haritanızı Çizmelisiniz

Web’de başarı, iyi çizilmiş bir yol haritasıyla kazanılabilir. Yol haritanız yoksa yaptığınız her şeyin er ya da geç aslında size zarar verdiğini görürsünüz. Özellikle e-ticaret sitesi işletenlerin, web’de başarı için yapmaları gereken en önemli şey bu yol haritasını çizmektir.

Öncelikle sektörünüz ya da web site konunuz ne ise onun hakkında anahtar kelime çalışması yapmalısınız. Uçtan uca, en detaylı şekilde, tüm ürün, hizmet veya alanlarınızı kapsayacak, sizinle alakalı anahtar kelimeleri bir şekilde kaydetmelisiniz. Tabi bu devamlı güncellenmesi gereken bir proje olacak. Çünkü arama motorlarında kullanıcılar devamlı yeni sorgular türetirler ve bu yeni sorgular, arama motorları hafızasına kaydolarak, arama esnasında, kullanıcılara tavsiye edilir.

Bu işlem için Google’ın çok yararlı bir hizmeti var. Google anahtar kelime planlayıcı, aslında kendi başına bir uygulama değil. Google Adwords altyapısında bulunan bu hizmet ile Adwords reklamları yayınlamasanız bile anahtar kelime çalışması yapmanız mümkün.

Tek yapmanız gereken bir Gmail hesabı edinip, Google Adwords hesabı açmak.

Garantili Seo Açısından Anahtar Kelime Planlayıcı

Yapmanız gereken çok basit. Şu adrese gidip: “https://ads.google.com/intl/tr_tr/home/tools/keyword-planner/ “ aşağıdaki görselde okla işaretlediğimiz “oturum aç” kısmından sistemde oturum açmak.

Anahtar kelime planlayıcı oturum açma

Oturum açıldığında gelen sayfa da “Yeni anahtar kelimeler keşfedin” kısmına tıklayarak devam ediyoruz.

Anahtar kelime planlayıcısına giriş

Google’ın tüm uygulamalarında olduğu gibi, anahtar kelime planlayıcıda da oldukça fazla yardım linki bulunmakta. Sistem size her şekilde, uygulamayı kullanmanız için yardım ediyor. Kullanmaya başladıktan sonra, mantığı anladığınızda, aslında işiniz daha kola oluyor. Bu uygulama da amaç, odak anahtar kelimenizin diğer varyasyonlarını bulabilmektir. Bu varyasyonlarında içlerinden en çok tık alan ya da rekabeti yüksek olan kelime veya kelime dizgilerini bulmanız mümkün olacaktır.

Anahtar kelime planlayıcı ile çalışma

Panel kullanımı oldukça detaylı. Odak anahtar kelimenizin varyasyonlarını bulabildiğiniz gibi, bu varyasyonların, rekabetlerini, aylık tıklanma sayılarını, adwords reklamı verseniz, kelime başı alt ve üst tekliflerini görebiliyorsunuz. Uygulama verimli kullanıldığında, seo çalışması için en kullanışlı araçlardan biri aslında.

Bunlara ek olarak, tüm anahtar kelime varyasyonlarının tablolarını bilgisayarınıza tüm detayları ile indirmeniz mümkün oluyor. Bu sayede, uygulamaya bağımlı kalmadan, gerekli kelimeler üzerinde çevrimdışı durumlarda da çalışmanız mümkün oluyor.

Anahtar kelime planlayıcı ile tablo indirme

Garantili Seo İçin Ürün Bazlı Anahtar Kelime Planlayın

Bu çalışma belki küçük e-ticaret siteleri için daha kolay fakat, içeriğinde binlerce ürün bulunan e-ticaret sitelerinde durum biraz zor. Her ürün için anahtar kelime çalışması yapmak zaman alan bir iş gibi görünse de, arama motorlarında başarılı olmak için bunu yapmanız gerekiyor. Kullanıcıların sorguları dışında ürün isimleri, açıklamalar ve diğer seo kriteri taşımayan her çalışma başarısız olmaya adaydır. Bu sebeplerden, bir e-ticaret sitesine başlamadan önce, strateji belirlemek ve Google seo kriterleri üzerinden gitmek, gelecekte daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Blog Yazılarında Anahtar Kelimeleri İyi Değerlendirmelisiniz!

Yazılarınız, başarınızda en önemli yardımcınız olacak. Seo kriterlerine uyulmuş yazılardan oluşan web siteleri muhakkak ki istedikleri konuma geleceklerdir. Fakat yukarıda da anlattığımız gibi, sizin ile alakalı olan anahtar kelimeler üzerinden yazılar geliştirmelisiniz. Tabii ki güncellik önemli fakat sektörünüz, alan veya ürünlerinizden uzak yazı ve içeriğin web sitenize faydası olmayacaktır. Garantili seo için, Google anahtar kelime planlayıcı yardımı ile, çeşitli kelime varyasyonları oluşturarak yazılar türetmelisiniz. Bu yazıların, hem kullanıcıların bilgilenmesinde etkili rol oynaması, hem de özgün olmaları çok önemlidir.

Yazılarınıza eklediğiniz görsellerinizin de, garantili seo çalışması için oldukça fazla önemi vardır. Yazılarınızda kullandığınız stratejiyi, görsel seo’da da kullanmalısınız. Konu dışına çıkmayan ve dikkat dağıtmayan görseller ile kullanıcılarınızın sayfalarınızda en uzun süre kalmasını sağlamak, satış, ziyaret veya reklam kazancı oranlarınızı artıracaktır.

Garantili Seo Açısından Belli Anahtar Kelimelerde Takılmayın

Sektörünüzle alakalı çok popüler kelimeler olabilir ve siz bu kelimelerde çıkmayı çok arzu ediyor olabilirsiniz. Bu zaman isteyen bir çalışmadır. İstenilen anahtar kelimelerde, arama motorlarının ilk sayfasına çıkmak, çalışmanıza ve diğer web sitelerinden daha kaliteli bir web sitesi oluşturmanıza bağlıdır.

Arama motorları, popüler kelimelerde, en kaliteli içeriğe sahip web sitelerini gösterirler. Bu mantık hiç değişmez. Seo kriterlerine uymayan, haksız yolla kazanılan yüksek sıralamalar, arama motorları algoritmaları tarafından çok kısa sürede anlaşılır. Bu yüzden, haksızlık yaptığını düşündüğünüz bir rakibiniz var ise müsterih olun. Zamanı geldiğinde, eğer gerçekten kurumsal web siteniz veya e-ticaret siteniz kaliteye odaklı ise siz de başarılı olacaksınız.

Anahtar kelime çalışması yaparken, birkaç kelime ile sınırlandırmayın çalışmanızı. Sektörünüzde olan tüm kelime varyasyonlarında çalışma yapın. Tek bir anahtar kelimeye odaklanmak hem moralinizi düşürecek hem de çalışma hırsınızı kaybedeceksiniz. Bunun yerine, daha fazla kelime ile daha geniş bir kullanıcı kitlesini hedefleyin.

Seo (Arama Motoru Optimizasyonu) üzerinde çalışılması gereken, çok farklı bir alan ve uzmanlık gerektiren çalışmaların bir bütünüdür. Başarılı seo için, YcrSOFT seo uzmanları ile projeniz hakkında daha detaylı görüşebilir, seo paketlerimiz ile web’de daha güçlü olabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 20 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek