Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress Seo Çalışması İçin All İn One Seo Eklentisi

WordPress Seo

WordPress’in ilk eklentilerinden biri olan ve günümüzde bir milyondan fazla web sitesinin tercih ettiği All in one seo, arama motoru optimizasyonunda kullanıcılarına büyük destek vermeye devam ediyor. WordPress seo çalışması denince ilk akla gelen eklentilerden biri olması, ne kadar güçlü bir eklenti olduğunu ve sonuç verdiğini açıklar gibi.

WordPress’in zaten sistem olarak seo dostu bir içerik yönetim sistemi olmasının avantajları ile birlikte, all in one seo ile de daha başarılı seo yapmak mümkün oluyor. All in one seo kurulumu, diğer WordPress eklentileri gibi oldukça basit. Yönetim panelinizin, “Eklentiler>Yeni Ekle” kısmından, all in seo one eklentisini indirmeniz ve kurmanız ile seo çalışmanıza hemen başlayabilirsiniz.

WordPress seo çalışması için all in one seo eklentisi

Kurulum Sonrası

Eklenti tüm gerekli ayarları yapılmış şekilde kullanıcılara sunulmakta. Daha fazla detaylı ayar isteyen kullanıcılar için, profesyonel düzeyde bir ayar paneli mevcut. Fakat seo çalışmasına yeni başlayanlar için, kurulum sonrası, direkt olarak içeriklerinizde daha kaliteli seo yapmanız mümkün olacak.

All in one seo eklentisi, yazılar ve sayfalarda, otomatik olarak kurulmakta. Eklentinin ücretsiz versiyonunda, yazı odaklı çalışmalarda sadece başlık ve açıklama (meta açıklama) kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. Burada şunu belirtmeliyiz ki, Yoast Seo eklentisi, bu konuda gerçekten oldukça detaylı bir izleme yapıyor. Bu detaylı izleme ile yazı, sayfa veya ürünlerinize puan veriyor. Maalesef bu özellik all in one seo eklentisinde yok.

All İn One WordPress Seo Kullanım

Eklenti, Yoast seo eklentisi ile karşılaştırılmayacak kadar uzmanlık istiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, Yoast seo, web sitenizin tüm içeriklerinde otomatik olarak size yapmanız gerekenleri söylüyor. All in one seo biraz daha bu konuda uzman olarak seo çalışması yapan kişiler için daha kullanışlı diyebiliriz.

Yani web site içeriği girişlerinde, bir yazı içerisinde kelime sayısına göre kaç anahtar kelime kullanılacağından, açıklama içinde iç ve dış linklerin kontrolünden, görsel seonun kontrolü ve daha birçok detayı, kullanıcı olarak sizlerin kontrol etmesi gerekiyor.

Açıkçası, bu eksiklikler yüzünden, all in one seo eklentisi, Yoast Seo karşısında, en azından seo’ya yeni başlayanlar için tavsiye etmeyeceğimiz bir eklentidir.

WordPress Görsel Seo

Arama motoru optimizasyonları açısından, web arama seo çalışmaları ne kadar önem arz ediyorsa, görsel arama seo çalışmaları da o kadar önem arz ediyor. Web site ziyaretlerinin, web araması kadar olmasa da, hatırı sayılır bir kısmı görsel aramalardan gelmektedir. Bu yüzden görsel seo şiddetle tavsiye ettiğimiz bir çalışmadır.

All in one seo eklentisi görsel seo konusunda da sınıfta kalıyor. Zira eklenti de görsel seo kontrolü yok. Bunu kullanıcının kendisi yapması gerekiyor. Web sitesine yüklenen görselin ismi, yazıya dahil edildiğindeki yapılması gereken tüm seo çalışmasını, kullanıcının yapması gerektiği all in seo eklentisi, bu konuda da seo uzmanı kişilerce kullanılabilir bir düzeyde kalıyor.

All İn One Seo Özellik Yöneticisi

Yönetim paneli içindeki “Özellik Yöneticisi” kısmında, eklentinin ücretli ve ücretsiz olarak kullanılan özelliklerini görmek mümkün. Eklenti yüklendiğinde, bu özelliklerden 2 tanesi otomatik olarak aktif edilmekte. Geri kalan özelliklerden 2 tanesi ücretli, diğerleri ise ücretsiz kullanımdadır.

Eklenti ek özellikleri

  • Xml Site Haritası
  • Sosyal Meta
  • txt
  • Dosya Düzenleyici
  • İçe Aktarma & Dışa Aktarma
  • Kötü Bot Engelleyici
  • Performans
  • Video Site Haritası (Ücretli)
  • Görsel Seo (Ücretli)

Genel Ayarlar Kısmı Detaylı Yardım

Eklentinin belki de en kullanışlı yanı, tüm ayar kısımları yanında, soru işaretleri ile ayarın ne ile ilgili olduğunu anlatan dış linklerin olması. Bu makaleler sayesinde, eklenti hakkında müthiş kapsamlı bilgiler edinebilir, daha profesyonel seo çalışması yapabilirsiniz.

Bunlara ek olarak, all in one seo eklentisi paneli sağ menüsünde, bir acemi kılavuzu da bulmanız mümkün. Eklenti hakkında çok detaylı bir kılavuz hazırlayan eklenti yöneticileri, Premium müşterilerine de destek forumu hizmeti sunmakta. Destek forumu hizmetinin sadece ücretli kullanıcılar tarafından yararlandırılması da eklenti açısından eksi puan alacak bir hareket. Zira birçok WordPress eklenti ve tema destek forumları ücretsiz bir şekilde yayınlanmakta.

Tüm bunlara ek olarak da, yine yönetici paneli sağ menüden, all in one seo için e-bültene abone olmanız mümkün.

WordPress All İn One Seo Hangi Kullanıcılar İçin İdeal?

Yoast seo eklentisinin, kullanıcılarına vermiş olduğu kullanım rahatlığı maalesef all in one seo da bulmak imkansız. All in one seo’nun daha çok, seo uzmanları veya seo’dan anlayan kişiler tarafından kullanılması daha mantıklı bir seçimdir. Web sitesi ile içerik üretmeye yeni başlamış, seo nedir bilmeyen kullanıcılar açısından all in one seo eklentisi yanlış bir seçim olacaktır.

Fakat yazımız neticesinde, eklentinin yararsız bir eklenti olduğu kanısı oluşmaması gerekir kullanıcılar üzerinde. Zira çok gelişmiş ve emek harcanmış, hala da emek harcanmaya devam eden, WordPress’in en köklü eklentilerinden biridir.

Sonuç

All in one seo eklentisi, WordPress için AutoMattic firması tarafından geliştirilen Yoast Seo karşısında, kullanım bakımından zayıf bir noktadır. Fakat seo çalışması için gereken tüm özellikleri içerisinde barındırmaktadır. İki eklenti arasındaki tek fark, bazı özelliklerin ücretli olması ve kullanıcı deneyiminin farklı olmasıdır. Eğer seo’ya yeni başlayan bir içerik yöneticisiyseniz, Yoast Seo eklentisi ile başlamanızı tavsiye ederiz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 19 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek