Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

İnternet Sitesi Açmak Reklam Kazancı İçin İyi Fikir mi?

İnternet Sitesi Açmak

Neden bir internet sitesi açmanız gerekiyor? Ürün veya hizmetlerinizi satmak için? Firmanızı tanıtmak için? Kişisel içeriklerinizi paylaşmak için? Sosyal bir web sitesi kurarak, insanlarla daha yakın olmak için? Sorular ve neden bir internet sitesi açmalıyız ile ilgili varyasyonlar geliştirilebilir. Ama neredeyse hepsinin ortak bir amacı olduğunu söyleyebiliriz, para kazanmak. Kişisel bloglarda bile, içerik paylaşan birçok yayıncı, emeklerinin karşılığını alabilmek için web sitelerinde reklam yayınlamakta. Başarılı bir internet sitesinden aslında beklenen şey, para kazanması. İnsanlar ziyaret edecek ve içeriğindeki olan her ne ise onun sayesinde, sahibi para kazanılacak. Tabi bu kadar kolay değil. İnternette başarılı olabilmek için çok çalışmak gerekiyor. Özellikle bir içerik yöneticisiyseniz, daha çok çalışmalısınız. İnternet sitesi açmak, neye göre ve ne için olduğuna bağlı olarak, aslında genelde iyi bir atılımdır. Zira 84 milyon nüfuslu ülkemizde, 60 milyondan fazla internet kullanıcısı bulunmaktadır.

Reklam Kazancı İçin İnternet Sitesi Açmak İyi Bir Fikir mi?

İnternet Dev Bir Pazar Web Sitesi Açmalısınız

Rakamlarla bakıldığında, dev gibi bir pazara benzeyen internette para kazanmak kolay gibi görünebilir. Eğer bir ürün veya hizmetiniz var ise evet para kazanmayı kolaylaştırabileceğiniz, dijital pazarlama ve seo gibi araçlar var. Bunları kullandığınızda kesin sonuçlar alarak bir başlangıç yapabiliyorsunuz. Devamlı olduğunda, marka tanıtımı da kendiliğinden yapılmış oluyor ve firmanızın adı kısa bir sürede duyuluyor. İnternetin en iyi yönlerinden biri, tavsiye mekanizmasının çok hızlı bir şekilde işlemesidir. Ürün, hizmet veya içeriklerinizi beğenen yeni kullanıcılarınız, bu verileri bir şekilde kaydeder. Kaybetmemek ve devamını izlemek için web sitenize ya üye olur ya da favorilerine ekler. Çok beğendiği içerikleri de, en yakınları ile paylaşarak, aslında size ücretsiz reklam hizmeti vermiş olur.

Bu ücretsiz ve bilinçli olmayan reklam konusunda başarılı olabilmeniz için, gerçekten kaliteli ürün, hizmet veya içerik üretmeli, bunların fiyatları yani satılan metalar ise, internetteki en düşük fiyattan pazarlamalısınız. Unutmayın, internette eğer başarılı olmak istiyorsanız, herkeste olan ürün, hizmet veya içeriği en ucuz fiyattan satarsanız, başarılı olmanız çok basittir. Devasa internet havuzunda, en uygun fiyat veya en iyi hizmeti veren web siteleri, çok kısa süreler içerinde keşfedilir ve gerekli ilgi neticesinde başarıya ulaşabilir.

Dijital pazarlama konusunun bir ayağı olan bu strateji ile başarılı olan ve her gün büyümeye devam eden yüzlerce web sitesi listeleyebiliriz.

İnternet Sitesi Açmak ve Reklam

Bir internet sitesi açmak için öncelikle araştırma yapmalısınız. Ne üzerine olacağına, ne satacağınıza, içeriklerin ne yönde ve hangi müşteri ya da kullanıcı kitlesine hitap edeceğine karar vermelisiniz. Dünyanın belki en kolay işi günümüzde bir internet sitesi açmak. Önemli olan içeriğinde bulunması gerekenleri önceden kurgulamak, sizi başarıya götürecek yolda nelerin lazım olduğunu iyi keşfetmek.

Reklamdan para kazanmak mı istiyorsunuz?

Bir internet sitesindeki reklamları, kullanıcıların %45’inden fazlasının görmemezlikten geldiğini biliyor musunuz?

Hangi sektörde olursa olsun, internet reklamları, yani web site içerisindeki ürün veya hizmetlerin içerisine yerleştirilmiş, ya da sidebar veya footer(alt bilgi) kısmına konumlandırılmış reklamların, tıklanma oranlarının %0,05 olduğunu biliyor musunuz?

Yani banner reklamlarını tıklayanların sayısı ortalama, 10.000 gösterim için 5 tıklama anlamına gelmektedir.

1994 yılında ilk defa bir web sitesinde, banner olarak reklam yayınlanmış ve dijital pazarlamanın aslında temelleri atılmıştır. Fakat insanların bu dijital pazarlama ayağı olan, web site içindeki görsellere ilgisi, çok geçmeden kırıldı. Görmemezlikten gelmeye başladı ve artık neredeyse bu reklamlarla ilgilenen insan sayısı, oranlara bakıldığında korkutucu derecede az. Sebebi ise, bu reklamların insanlara zaman kaybettirmesi.

Kullanıcılarınızın Zamanı Çok Değerli

Yanlış yapılandırılan reklamlar, ilgi alanları gözetilmeden, kullanıcıya resmen dayatılan, rahatsız edici, web site tasarımı ile alakası olmayan renklerde oluşturulmuş, tıklandığında başka başka siteleri tarayıcılarda açan ve kullanıcılara oldukça çok zaman kaybettiren reklamlar halen var. Özellikle haber sitelerinde, bir haber okumak, herhangi bir video ile haber hakkında bilgi almak imkansız gibi bir şey denebilir. Elbette bilgi değerli. Bilgiyi yayınlamanın da bir bedeli var yayıncılar için fakat bu bedeli kullanıcıları bezdirerek almaya çalışmak, insanları dijital pazarlama aracından da soğutuyor maalesef.

Bu reklamlar doğru kullanılmadığında, kullanıcı kaybına neden oluyor. Günlük olarak artması gereken ziyaretçi trafiğinin, bu tip yanlış yapılandırılmış reklamlar yüzünden azalması gayet doğal. Kimse zamanının boşa harcanmasına göz yummaz.

Reklamdan Para Kazanmak İçin İnternet Sitesi Açmak?

Reklamdan para kazanmak demek, web sitenizin aylık milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edilmesi demektir. Eğer bu kadar yüksek ziyaretçi getirebilecek bir projeniz var ise, internet sitesi üzerinden reklam gelirleri ile para kazanmanız mümkün. Fakat yukarıda, son yıllarda, kullanıcıların web site içi reklamlar hakkındaki tutumlarını sizlere anlatmaya çalıştık. Eğer gerçekten böyle bir yola çıkacaksanız, kullanıcıların, ilgilendikleri ürün, hizmet veya içerik içerisinde, farklı bir detaya bakmaları, oraya yönlenmeleri zor. En azından, insan zihni, bu yönde savunmasını almış ve reklam körlüğü zırhını icad etmiştir. Reklam körlüğü, reklam olan bir web sitesinde, insanların reklamı görmemezlikten gelmesi durumudur. Yani web sitenize ne kadar reklam eklerseniz ekleyin, kullanıcılar bu reklamları yok saymaktadır. Kaldı ki, özellikle masaüstü cihazlarda, tarayıcılara eklenti olarak eklenebilen reklam engelleyiciler de mevcuttur.

İnternet sitesi kurarak, gelen ziyaretçilerden para kazanmaya çalışılabilir. Bunun için farklı yöntemler denebilir fakat banner reklamları, video reklamları ve diğer tüm müşteriyi, kullanıcıyı internet sitenizden soğutacak reklam tipleri size başarısızlık getirecektir.

Başarısız Reklamların Seo’ya Kötü Etkisi

Bilinçsiz yapılandırılmış bir web site içi reklam kampanyasının, web sitenize gelen kullanıcılar üzerindeki deneyimi kötü ise bu size ziyaretçi kaybettirir. Reklamlarınızı 10.000 kişi de 5 kişi ortalama tıklarken, bu oranın kat kat fazlasını, yanlış yapılandırılan reklam veya reklamlar yüzünden kullanıcı sayısı olarak kaybedersiniz.

Elbette reklam yayınlamak her web site yöneticisinin hakkıdır. Fakat reklam yönetmek ayrı bir uzmanlık alanıdır. Bu alan da en iyi hizmeti Google adsense vermektedir. Eğer kaliteli ve müşterinizi kaçırmayacak reklamlar yayınlamak istiyorsanız, Google Adsense ile çalışmanız daha mantıklıdır. En azından, Google Adsense üzerinden reklam yayını yapan firma veya kullanıcılar, belli kriterlere zorunlu olarak uymaktalar. Adsense bu tip konularda oldukça sıkı. Fakat Adsense harici farklı reklam firmaları da mevcuttur. Daha çok, aynı gün, kazanılan parayı hesabınıza yatırmaları ile sizlere daha mantıklı görünebilirler. Hiç biri Google Adsense profesyonelliği ile reklam verenlerini denetlemez.

Yanlış yapılandırılmış web site reklamlarının seo’ya kötü etkisi vardır.

Kötü yapılandırılan reklamların bir web sitesinin seo çalışmalarına da elbette çok büyük darbe vurduğu açıktır. Tek bir inceleme üzerinden gidersek, arama motorları için bir web sitesinde kullanıcı oturum süresi çok önemlidir. Bu süreyi arama motoru botları izlerler. Eğer web sitenizde bu süre düşük ise, sitenizinde ne kadar seo çalışması yaparsanız yapın, başarılı olmanız mümkün değildir. Zira arama motorları, bu süre ile kullanıcıların sayfa içerisindeki bilgilerin kalitesini, kullanıcı ile ilgisini ölçmekte ve puan vermektedir. Bu verilere Google Analytics üzerinden ulaşmanız mümkündür.

Bazı Reklamlarla, İnternet Sitesi Kalitesi Düşer

Web sitenizde, web siteniz ile alakası olmayan herhangi bir ürün, hizmet veya içeriğin, hatta bazen rakibiniz bile olabilen firmaların reklamlarının yayınlanması ne kadar mantıklı?

Bu gibi durumlar web sitenizin kullanıcı deneyimi bazında, kalitesini düşüren hususlardır. Gif kullanılarak üretilen hareketli reklamlar, video ile oluşturulmuş sesi açık reklamlar ve diğer tüm dikkat dağıtan reklamların internet sitesi kalitenizi düşürdüğünü bilmeniz gerekiyor.

Kullanıcılarınızın web sitenizi ziyaretleri esnasında aniden açılan pop-up pencerelerde, yapılan araştırmalara göre, kullanıcıların çok büyük tepkisini çekmekte. Bu tip zaman harcayan, maksat dışında yapılandırılmış ve sadece para kazanma amacı taşıyan her reklam, bulunduğu web sitesine para değil ancak itibar kaybı sağlar.

Netice Olarak

Bir internet sitesi açmak ve reklam üzerinden para kazanmak istiyorsanız, öncelikle elle tutulur bir projeniz olmalı. Yüksek ziyaretçi kitlesine sahip olacağınız ürün, hizmet veya içerikler üreten bir web sitesi elbet para kazanır fakat bu seviyeye gelebilmek yıllarınızı alabilir. Düşündüğünüz proje her ne ise doğal olmaya çalışmalısınız. Para kazanmanın ikinci planda olduğu her proje size gelecekte para kazandıracaktır.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 25 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek