Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Kurumsal Web Sitesi Nasıl Olmalı? Sadelik? Gösteriş?

Kurumsal Web Sitesi

Her firma web sitesinin “en iyi” şekilde gözükmesini ister. Kullanıcılarının, müşterilerinin, web sitesine girdiklerinde hem gözlerine hitap etmesini isterler hem de işlerini rahatça çözebilmesini. Bu iki önemli husus eşit olmadığında bazı sorunlar çıkabilir. Bir kurumsal web sitesi çok gösterişli olursa, vermek istediği mesajdan uzaklaşabilir. Ya da çok sade olursa, vermek istenen mesaj verilemeyebilir mi?

Kurumsal Web Sitesi Nasıl Olmalı? Sadelik Mi? Gösteriş mi?

Kurumsal Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Firmalara özel, tanıtım ve hizmetlerin, firma müşterilerine anlatılması amacı ile yapılan web siteleri genellikle “kurumsal web sitesi” şeklinde anılmakta. Bazen az sayfalı, bazen de çok sayfalı olsa da, bu web siteleri bir e-ticaret sitesi gibi geniş kapsamlı elbette olamazlar.

İlk amaç bir hakkımızda sayfası ile firmanın tanıtımı. İkinci amaç ürün ve hizmetlerin tanıtılması. Üçüncü amaç kimlerle çalışıldığı ve referans gibi sayfalar. Son olarak da firmanın iletişim bilgileri. Tabi bu ihtiyaçlar firmadan firmaya göre değişebilir. Mesela firma bir grup şirketidir ve aynı web sitesi üzerinden diğer grup şirketlerinin de reklamını veya tanıtımını yapmak isteyebilir. Ya da firma online ürün satışı yapacaktır, bir kategoride de e-ticaret ürünleri satışı olabilir.

Kısacası kurumsal web siteleri tek düze yapılan web siteleri elbette değil. Çeşitleri var. Fakat amaçları, yapılma biçimleri neredeyse birbiri ile aynı. Bu sebepten, müşterilere verilmesi gereken mesajlarında ne olduğu aslında belli. Kurumsal web tasarım dendiğinde akla yukarıdaki sayfalardan başka kurumsal görünün görseller, içerikler ve yazılarda gelmeli. Özellikle ana sayfa da web site hızını düşürmeyecek bir slider da olmalı.

Kurumsal Web Sitesi Sade mi Gösterişli mi Olmalı?

Sadelikten kasıtın ne olduğu önemli. Mesela kurumsal web tasarım da aşırı fazla renklerden kaçınmak, verilecek mesajın önemini artırabilir. Çok aşırı görsele boğulmuş bir web sitesi de asıl mesajın önüne geçmez mi?

Renkler, görseller, boğmayan içerikler, sade bir web sitesini kurumsal havaya sokabilir. Verilecek mesajların netliği ve hızlı anlaşılır olması aslında dijital pazarlamanın başlıca kurallarından olmalı. Zirâ günümüzde insanların zamanları kısıtlı ve bir web sitesinde saatler geçirmek için kimsenin ek zamanı yok.

İşte bu hızlı mesaj verme imkanını en sade tasarımlarla vermek mümkün olabilir. Web sitesinde ne kadar renk, içerik, görsel veya reklam olursa, müşterinin algısı o kadar dağılır. Müşteriyi ya da kullanıcıyı ikna etmeniz gereken asıl hizmet veya ürününüzün pazarlamasını bu abartılı pazarlama yöntemleri ile kaçırabilirsiniz.

Buraya kadar, sade bir web sitesinin daha başarılı olabileceği çıksa da, bomboş bir kurumsal web sitesi de amacının dışında olabilir. Bu yüzden, görseller, içerikler, renkler ve anlatılmak istenenler belli bir ölçü içerisinde olmalı. Ölçü ne kadar birbirine yakınsa ve dengeli ise web sitesinin satışa veya kazanca dönecek olan olumlu yanı da o kadar artacaktır.

Özellikle reklam kampanyaları ile dijital pazarlama yapmak isteyen kurumsal firmaların bu sadeliğe özen göstermesi menfaatlerine olabilir.

Kurumsal Web Sitesi Sade Olmalı

Her sayfasında slider olan, büyük ölçekli görsellerle süslenmiş veya videolar ile zenginleştirilmeye çalışılmış web siteleri elbette daha çok içerik sunar. Fakat her cihazın bir web sitesini açabilme kabiliyetinin de farklı olduğunu unutmamak gerek. Kullanıcının cihazının ram boyutundan, internet hızına kadar her durumun düşünülmesi ve senaryonun en kötü ihtimal düşünülerek hazırlanması gerekir. Bu yüzden en az içerikle, en çok mesajın verilebileceği web siteleri daha başarılı ve olabilir.

Kurumsal web sitesi ve web tasarım hakkında profesyonel destek almak için YcrSoft müşteri temsilcileri ile birebir görüşebilir, projenizi paylaşarak, çözüm yollarını birlikte keşfedebilirsiniz.

1 cevap
  1. Can
    Can says:

    Kesinlikle kurumsal web sitelerinin sade olmasından yanayım ben de. Ne o öyke onlarca renk kullanılmış, oradan bir pop up pencere o başka bir renk, az aşağı iniyorsun farklı renkte bir banner. Gerek yok ki. İbsanlar kurumsal web sitelerine girip firmanız hakkında bilgi almaya çalışır amaç bu. Hayır nedir o renk cümbüşü anlamıyorum. Sadelik her zaman en güzel anlatım yoludur. WordPress de çok güzel kurumsal web site temaları da var.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 03 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek