Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

PrestaShop E-Ticaret Yazılımı ve Diğerlerinden Farkları

2005 yılında Paris’de bir okulda geliştirilen ve sonrasında PrestaShop isimli şirket üzerinden tüm dünyada kullanılmak üzere geliştirilmeye devam eden PrestaShop e-ticaret yazılımı, açık kaynak kodlu ve kullanıcının isteğine göre geliştirilmeye açık bir yazılımdır. Php yazılım dili ile yazılmıştır. Modüller ve temalar ile birçok geliştirici tarafından günümüzde geliştirilmeye devam etmektedir.

PrestaShop İle E-Ticarete Başlamak

WordPress ve Opencart gibi, PrestaShop’da kendi web sitesinden indirililebilen ve mevcut olan hosting hesabınızda kurulum yapmaya hazır olan bir sistemdir. Mevcut kurulumlardan sonra içeriğindeki default tema ile de satışa başlanabilir. Fakat bu tema, PrestaShop’un en yalın hali olduğundan, kullanıcılar daha çok, farklı bir tema ile kullanmaktadırlar. Farklı tema seçimlerinde, bu temaların kendi geliştiricilerinin belirledikleri lisans ücretleri dahilinde satın alınabilmektedir.

Diğer açık kaynak kodlu e-ticaret sistemleri ile PrestaShop’un tema ve modül fiyatları arasında uçurumlar yoktur. Diğer tüm e-ticaret sistemleri gibi PrestaShop geliştiricilerini de ülkemizde bulmak mümkündür.

PrestaShop E-Ticaret Yazılımı ve Diğerlerinden Farkları

Kullanım Bakımından

Yönetim paneli olarak, e-ticaret yazılımları içinde en kolay kullanımlı olan sistemlerden biridir. Düzgün yerleştirilen menüleri, ürün, kategori ve diğer tüm işlemleri gerçekleştirilirken çalışılacak sayfaların sistemli bir şekilde dizayn edilmesi, kullanım kolaylığı açısından oldukça elverişlidir.

Her içerik yönetim sisteminde olan sorunlardan tabii ki PrestaShop’da da olması muhtemel. Örnek olarak versiyon farklarından söz edebiliriz. Web sitenizi geliştirmek istediğiniz modül veya temaların versiyonları önemlidir. Bu versiyonların, sitenizin versiyonu ile uyuşmaması durumunda sıkıntı yaşamanız mümkündür. Bu sorunu kullanıcılar, PrestaShop uzmanları ile çalışarak çözmektedirler.

Yazılım, Modül ve Geliştirme Desteği

PrestaShop, ülkemizdeki kullanıcı sayısının sınırlı olması bakımından, geliştirici sayısı az bir e-ticaret sistemidir. WordPress ve Opencart kadar detaylı, sayısı fazla modül ve tema ile çalışmanız mümkün olmaz. Bu sebeplerden seçenek şansınız her geliştirme için sınırlı sayıda olmaktadır.

Herhangi bir modül satın alacağınızda, WordPress eklenti mağazası gibi binlerce eklenti arasından seçim yapma özgürlüğünüz, PrestaShop için geçerli olmayacaktır.

PrestaShop gelişmiş bir e-ticaret sistemi olmasına karşın, adını duyurmuş ve çok kişi tarafından kullanılan diğer e-ticaret sistemlerinden bu yönleriyle geride kalmaktadır. Bu yüzdendir ki, PrestaShop’u e-ticaret sitesi olarak seçecek kullanıcıların, bir daha değiştirilmesi çok zor olan bu altyapı seçimini iyi yapmaları gerekmektedir. PrestaShop için geliştirme konusunda destek aldığınız bir yazılımcı varsa hiç düşünmeden girin diyebiliriz.

Güvenlik Bakımından

PrestaShop’da diğer açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemleri ile tabii ki aynı riskleri taşımaktadır. Fakat internet ortamında en gelişmiş web sitelerinin de saldırıya uğrayarak veri kaybetmeme garantileri asla yoktur. Yani tam donanımlı, saldırılardan korunabileceğiniz bir sistem daha geliştirilmemiştir. Her türlü altyapı da yazılıma karşı internet korsanları da kendilerini geliştirmekte ve açıklarını bulmak için çalışmaktadırlar.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, içerik yönetim sistemlerinin, geliştiricileri tarafından yayınlanan güncellemelerini takip etmektir. Bu güncellemeleri sisteminiz ile senkronize bir şekilde götürdüğünüz takdirde, e-ticaret siteniz daha güvenli olacaktır. Altyapı güncellemelerinden öte, modül ve tema güncellemeleri de önemlidir elbette. Bu yazılımların da geliştiricileri tarafından yayınlanan güncelleştirmeleri takip edilerek gerekli düzeltmeler zamanında yapılmalıdır.

Güvenlik konusuna girmişken bahsetmeden geçmemek gerekiyor. Güvenli bir hosting firması ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Sunucu altyapılarında güvenlik açıkları olmayan ve gerekli önlemleri almış hosting firmalarında barınan web siteleri daha az saldırıya uğramaktadırlar.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 06 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek