Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı

Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı

Sayfa Dışı SEO'nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı

Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı

Sayfa dışı SEO, başarılı bir SEO stratejisinin en önemli parçalarından biridir.

Web sitenizin Google’da üst sıralarda yer almasını ve markanızın görünürlüğünü ve organik arama trafiğini artırmasını istiyorsanız, sayfa dışı SEO’ya çok fazla zaman ve çaba harcamanız gerekir.

Bu yazıda, sayfa dışı SEO’yu derinlemesine inceleyeceğiz ve bunun ne olduğunu, neden bu kadar önemli olduğunu ve Google’da daha üst sıralarda yer almak ve sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız kullanabileceğiniz teknikleri anlamanıza yardımcı olacağız. sitenin büyümesi.

  • Sayfa Dışı SEO Nedir?
  • Sayfa Dışı SEO, Sayfa İçi SEO ve Teknik SEO Arasındaki Fark Nedir?
  • Sayfa Dışı SEO Neden Önemlidir?
  • Magento 2 Siteniz İçin En İyi Sayfa Dışı SEO Teknikleri
  • Bağlantı kurma
  • İçerik pazarlama
  • Bültenler
  • Halkla ilişkiler
  • Sosyal medya
  • Influencer sosyal yardım
  • Marka sözleri Çözüm

Sayfa Dışı SEO Nedir?

Sayfa dışı SEO, site dışı olarak kullanılan tüm SEO tekniklerini (bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarındaki konumunu iyileştirme – SERP’ler) tanımlayan bir SEO terimidir. Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı diğer bir deyişle site dışı SEO, web sitesi dışında kullanılan SEO teknikleridir.

Bu strateji, web sitenize geri bağlantılar oluşturmayı ve web içeriğinizi sosyal ağlarda paylaşmayı içerir. Backlink ve sosyal medya, SEO’nun en önemli parçalarıdır, ancak bunun üzerinde tam kontrole sahip olmayacağınız bir dezavantajı vardır, backlink oluşturmak birçok faktör ve sabır gerektirir.

Yüksek rütbeli sitelerden bağlantı almak, özellikle siteniz yeni doğduğunda ve daha az popüler olduğunda çok zordur.

Sayfa Dışı SEO, Sayfa İçi SEO ve Teknik SEO Arasındaki Fark Nedir?

Tüm SEO taktikleri üç gruptan birine ayrılabilir:

  • Sayfa dışı
  • SEO Sayfa dışı

SEO Teknik SEO

Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı, sitenizden uzakta uygulanan etkinliklerle ilgili taktikleri kapsar. Bağlantı oluşturma genellikle birincil sayfa dışı taktiği oluşturur, ancak bu aynı zamanda sosyal medyayı, içerik pazarlamayı, açılış görünümlerini, yerel alıntılar oluşturmayı vb. de kapsar.

Sayfa içi SEO, web sitenize uyguladığınız, arama motorlarının içeriğinizi anlamasına ve sıralamasına yardımcı olan taktikleri ifade eder.

Web sitenizde harika içerik üretmekten, meta başlıkları, meta etiketleri ve H etiketini optimize etmekten dahili bağlantıya, görüntü optimizasyonuna kadar bunların tümü sayfa içi SEO’ya aittir.

Teknik SEO, web sitenizin arama motorları tarafından dizine eklenmesini ve taranmasını doğrudan etkileyen şeyleri içerir. Bazıları bunun sayfa içi SEO kapsamına girdiğini varsayarken, diğerleri bunun başlı başına bir disiplin olduğuna inanıyor.

Teknik SEO, yapılandırılmış verileri, standartlaştırmayı, site hızı optimizasyonunu, hreflang’ı vb. kapsayabilir.

Sayfa Dışı SEO Neden Önemlidir?

Sayfa Dışı SEO Neden Önemlidir?

Sayfa Dışı SEO Neden Önemlidir?

Sayfa dışı SEO olmadan, rekabetçi arama terimleri için sıralamada zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımının web sitenizin otoritesini güçlendirdiğini hayal edin ve bu olmadan, web siteniz zaten büyük yetkiye sahip olanları geçemez.

Ve genellikle, daha yüksek otorite sitelerinden gelen içeriğin, daha düşük otoriteye sahip olanlardan daha yüksek sıralamalar kazanması durumudur.

Ve bunun hakkında düşünmeyi bırakırsan, anlarsın. Bu örnek, sayfa dışı SEO’nun önemini kavramanıza olanak tanır. Her şey sitenizin otoritesini artırmakla ilgili, genellikle bir markayı büyütmekle birlikte gelen bir şey.

Bağlantılar, en önemli olmasına rağmen, Google’ın algoritmasının bir siteyi sıralamak için güvendiği tek sayfa dışı sinyaller değildir.

Bağlantıların Google’ın en önemli sıralama faktörlerinden biri olduğu gerçeğine dayanarak, bağlantı oluşturmayı kapsamayan bir sayfa dışı stratejinin umut verici sonuçlar getirmesi olası değildir.

Ancak, yalnızca bağlantı kurmaya konsantre olabileceğinizi düşünüyorsanız, bu bir hata olacaktır. Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı SEO’nuzu iyileştirebilecek ve markanızı büyütebilecek tonlarca başka sayfa dışı SEO taktiği vardır.

Magento 2 Siteniz İçin En İyi Sayfa Dışı SEO Teknikleri

Magento 2 Siteniz İçin En İyi Sayfa Dışı SEO Teknikleri

Magento 2 Siteniz İçin En İyi Sayfa Dışı SEO Teknikleri

Bağlantı kurma

Google’ın algoritmasındaki bağlantıların sayısı göz önüne alındığında, bağlantı oluşturma herhangi bir sayfa dışı SEO kampanyasının ana parçası olmalıdır, ancak sayfa dışı bir teknik oluşturmayı nasıl düşünmeniz gerektiğini anlamak çok önemlidir.

Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı, sayfa dışı SEO’nun en öncelikli amaçlarından biri işletmenizin otoritesini yükseltmektir.

Yetkili sitelerden gelen bağlantılar, web sitenizi bir otorite olarak konumlandırma gücüne sahiptir – bunlar bir siteden diğerine bir güven oylamasıdır. Link oluşturmanın ilk amacı güvenilir sitelerden kaliteli linkler elde etmektir.

Her zaman nicelikten çok niteliğe odaklanmalısınız. Kendi web siteniz ile rakiplerinizinki arasındaki bağlantı boşluğunu belirlemeniz de gereklidir.

İçerik pazarlama

Her sosyal medya platformunun kendi baskın içeriği vardır: Facebook ve Twitter, fikirlerinizi ifade etmek için, Youtube videolar için ve Instagram görseller için daha popülerdir. Normalde Twitter ve Facebook’ta içerik paylaşıyoruz ama Instagram ve Youtube’u ihmal ediyoruz.

Örneğin, Magento 2’de bir çıkış açılır penceresi oluşturmak için adım adım bir talimat yayınladınız. Daha sonra bununla uyumlu bir Youtube video eğitimi hazırlayabilir ve içerik URL’sini açıklama kutusuna ekleyebilirsiniz.

Bu şekilde, Google kullanıcıları içerik parçanızı keşfedecek ve Youtube kullanıcıları videoyu görecek.

İçeriği müşterilerinizi ve kaynaklarınızı göz önünde bulundurarak yeniden tasarlamayı ve farklı sosyal medya platformlarından çeşitli içerik türlerini kullanmayı her zaman unutmayın.

Bültenler

Bülten, hedef kitlenizle iletişim kurmak için maliyet tasarrufu sağlayan bir yöntemdir. Bülteninizi planlayın, web sitenizden yakın zamanda oluşturulan içerik ve belki birkaç orijinal, yalnızca haber bülteni içeriği ekleyin. Genel olarak, bülteninizi kısa ama ilgi çekici ve ilgili bilgilerle dolu tutmanız daha iyi olur.

Ayrıca, emilmeleri kolay olmalıdır. Ardından, müşterilerinizin yerel zamanlamasına göre haber bültenini gönderin. Onlara tavsiye, değer ve zamanında bilgi sunarsanız, hedef kitleniz haber bültenlerinizi açmaya ve onlara gönderdiğiniz bilgileri takdir etmeye daha yatkındır.

Çok fazla haber bülteni göndermeyi önlemeyi unutmayın, aksi takdirde abonelerinizi rahatsız edersiniz ve onları kaybedebilirsiniz.

Dikkat çekici bir şekilde, haber bülteninizde birçok kişinin dikkatini çekmenin en etkili yolu açılır penceredir. Magento 2 mağazanız ile bir Bülten Popup uzantısı kurmayı düşünebilirsiniz.

Sitenizden müşterilerinize bir dizi sıcak ve güncel bilgi getirmeye yardımcı olan, ziyaretçilerin dikkatini çekmek için harika bir çözümdür.

Uzantı, mağaza sahiplerinin açılır pencere tasarımını esnek bir şekilde özelleştirmesine ve çekici haber bülteni içeriği oluşturmasına olanak tanır. Ayrıca, alışveriş yapanlara haber bülteni açılır pencerelerini gösterecekleri zamanı ve yeri de seçebilirler.

Halkla ilişkiler

Dijital PR, birçok SEO uygulayıcısı için favori bir bağlantı oluşturma tekniğidir, çünkü geniş ölçekte otorite bağlantıları kazanmak için idealdir.

Büyüleyici bir hikayeyi ve buna karşılık gelen bağlanabilir varlıkları tanıtmak için PR taktiklerinden yararlanabilirsiniz ve sonunda çok sayıda bağlantı almak mümkündür.

Bir araştırma, ortalama bir kampanyanın 10-24 benzersiz bağlantı alanından bağlantı kazandığını gösteriyor. PR, Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı sayfa dışı SEO sinyallerini, yalnızca bağlantı oluşturmaya yardımcı olmaktan farklı şekillerde destekleyebilir.

Ayrıca, başarılı bir halkla ilişkiler kampanyası şunları yapabilir:
  • Marka farkındalığını ve sonuç olarak marka aramalarını geliştirin
  • Markanızı hedef müşterilerinizin önüne koyun ve onların sizin hakkınızda konuşmasını sağlayın
  • Yönlendirme trafiğini çekin
  • Sizi nişinizde bir düşünce lideri olarak konumlandırın
Sosyal medya

Sosyal öncelikli bir dünyada yaşıyoruz. Sosyal platformlar 2020’de günlük 1,3 milyon kullanıcıya, saniyede 15,5 yeni kullanıcıya sahipti.

Sosyal medya, müşterilerin web’i kullanma ve sorularına yanıt arama biçiminde önemli bir rol oynar. Şöyle düşünün, sosyal ağlar bir nevi arama motoru olarak kullanılıyor.

Açıklığa kavuşturalım – sosyal paylaşımlar doğrudan bir sıralama faktörü değildir.

Sosyal ağları arama motorları ve keşif platformları olarak kabul edin ve varlığınızın, potansiyel müşterilerinizin ve sorularına yanıt arayan veya doğru markalarla etkileşim kuran müşterilerin önüne çıkmanıza yardımcı olabileceğini bilin.

Ayrıca, sosyal medya bir müşteri hizmetleri platformu olarak da kullanılmaktadır. Birisi soru sormak için markanızla iletişim kurmak mı istiyor?

Müşterilerinizin çoğu, ilk bağlantı noktası olarak sosyal ağ sitelerine gidecektir.

Herkese açık kullanıcıların çeşitli sosyal kanallarda deneyim paylaşmalarını sağlayan bir Social Share eklentisi yükleyerek, Magento 2 mağazanıza sosyal paylaşım seçeneğini kolayca ekleyebilirsiniz.

Bu harika modül ile e-ticaret sitenize Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Tumblr ve benzeri farklı sosyal paylaşım butonları ekleyebilirsiniz.

Bu göz alıcı butonlar uygun bir konumda görüntülenerek müşterilerinizin istediklerini kolaylıkla paylaşabilmelerini sağlar.

Influencer sosyal yardım

Blogunuza topluluk tarafından yönlendirilen bir bölüm ekleyin, sektörünüzdeki popüler etkileyicilere ulaşın ve incelemeler, alıntılar veya geri bildirimler aracılığıyla değerli görüşlerini isteyin.

Ayrıca alıntılarına bazı bağlamlar ekleyebilir ve onları bazı şekillerde vurgulayabilirsiniz. İçerik yayınlandığında, onlardan takipçileriyle paylaşmalarını isteyin.

İnsanlar genellikle etkileyicilerin şeyler hakkındaki görüşlerini anlamaya bayılır.

Bu şekilde, etkileyicilerle bağlarınızı güçlendirebilir ve kendi yetkinizi artırmak için onların yetkilerinden yararlanabilirsiniz.

Marka sözleri

Bir Google Web Yöneticisi Eğilim Analisti olan Gary Illyes, harika içeriğiniz, bazı geri bağlantılarınız, işletmeniz hakkında konuşan insanlar ve sosyal medya platformlarında bazı sözleriniz varsa, o zaman iyi gidiyorsunuz demektir.

Sosyal ifadeler, insanların markanız hakkında konuştuğunu arama motorlarına önemli ölçüde işaret edebilir.

Sosyal medya kullanıcılarıyla etkileşim kurarak marka sözünü optimize edin ve güven ve otorite kazanmak için mümkün olduğunda değerli cevaplar sunmaya çalışın.

Çözüm

Web siteniz için site dışı planı planlamanın ve yürütmenin zamanı geldi. Biliyorsunuz, site dışı bir araç gibi marka bilinirliği oluşturabilir, arama motoru sıralamalarını iyileştirebilir ve 3. taraf web sitelerinden ziyaretçi çekebilir.

Sizi tüm zor kısımlardan kurtarmak için, Mageplaza’nın Magento 2 SEO uzantısı, sayfa dışı SEO’nuzu hiç çaba harcamadan yapmanıza yardımcı olmak için oluşturuldu.

Modül, SEO’nuzu geliştirmek için çok sayıda olağanüstü özellik ve mükemmel işlevsellik sunar. Mağaza sahipleri, herhangi bir kod değişikliği kullanmadan doğrudan Mageplaza’dan kurabilirler.

Modül, Sayfa Dışı SEO’nun Magento 2 Mağazalarında Yapımı site dışı SEO’nun yanı sıra SEO ile ilgili bir dizi sorunu da çözebilir. Modül ücretsiz bir sürümle birlikte gelir, öyleyse neden onu bir deneyip modülün tüm avantajlarından yararlanmıyorsunuz?


Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi

Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 21 Şub 2023 - Yazar: YcrSOFT Destek