Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Seo Çalışması Sürecimiz ve Başarı Odaklı Sonuç

Seo Çalışması Nedir?

İnternette yayın yapan, sektör farkı olmaksızın, tüm web sitelerine uygulanabilen, web tasarım aşaması ile birlikte senkronize yürütülmesi gereken, sonrasında da devamı getirilerek arama motoru kriterleri gözetilmek suretiyle yapılan tüm çalışmaların genel adına seo çalışması denir.

Ülkemiz, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkeleri içerisinde bulunuyor. Yaş ortalamamız oldukça düşük ve genç nüfus sayımız oldukça fazla. %76’dan daha fazla bir orana ulaşan ülkemizdeki internet kullanımı, bize şunu gösteriyor; Gelecekte Ülkemizde, internetin önemi çok daha fazla olacak.

Bu istatistikler önemli ama siz bu istatistiklerin neresindesiniz? Bir işletmeniz var ve internette web sitesi olmasına rağmen, hiç adı duyulmadı mı?

Bunun nedeni büyük ihtimal ile eksik tanıtım veya seo çalışması. İnternetin bu kadar yaygın kullanıldığı Ülkemiz sınırları içinde olan yüzbinlerce işletme var ve her gün yüzlerce yeni web sitesi açılıyor. Bu web sitelerinden bazıları dijital pazarlama araçlarını kullanmaya hemen başlasa da, bazılarının bu araçların hiçbirinden maalesef haberi yok.

Yoksa Siz de haberi olmayan kesimden misiniz?

Eğer öyleyse, bu uzun soluklu yazımız tam Sizin için. Öncelikle neden işletmeniz için seo çalışması yaptırmalısınız, bunu tartışalım. Sonrasında da Biz, seo çalışması adı altında neler yapıyoruz ve onlarca işletmeye bugüne kadar nasıl seo başarısı kazandırdık, bunları konuşalım.

Seo Çalışması Sürecimiz ve Başarı Odaklı Sonuç

Neden Seo Çalışması Yaptırmalısınız?

Tabii ki bu çalışmayı yaptırmanız zorunlu değil. Bir web sitesi satın alabilir ve sadece firmanızın internetteki adresi olsun diye bir miktar masrafı gözden çıkartıp, yolunuza bu stabil durumda devam edebilirsiniz. Ama neden?

Web sitesi yaptırmak, yapmak, satın almak, bunların hepsi artık çok basit işler. Örneğin, Firmamız, sadece 1 iş günü içerisinde, talep ettiğiniz takdirde, tam donanımlı bir web sitesini işletmenize teslim ediyor ve yayına alıyor. Sadece 1 gün!

Peki bu ne kadar değerli?

Açıkçası, arama motorları açısından yeni bir web sitesinin hatta açık konuşalım, içeriği olmayan bir web sitesinin hiçbir özelliği, kıymeti yok. O web sitesi, sadece sizin firmanızı tanıtan, birkaç sayfadan oluşan, müşterilerinize “ben buradayım” dediğiniz, web sayfaları.

Önemli olan onları doldurmak, kullanıcılara yarar sağlar içerikler sunmak ve daim güncel tutmak. Yoksa bunların hiçbirini yapmıyor musunuz?

Seo çalışması, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, web tasarım süreci ile birlikte yürütülmesi gereken, işletmelerin en temel ihtiyaçlarından olan çalışmalar bütünüdür. Bu çalışmayı yapmadığınız veya yaptırmadığınız takdirde, web’in en dibinde olursunuz ve kullanıcılarınız ya da işletmenizi tanımasını istediğiniz kişilere ulaşamazsınız. Fakat seo çalışması yapılan ve devam eden bir web sitesi, bulunabilirlik açısından çok kalitelidir. Kısacası, seo çalışması demek, işletmenizin geleceği demektir.

Yazılım bakımından kaliteli ve içerik bakımından zengin bir web sitesi, bağlı bulunduğu işletmeye para kazandırır.

Yeni müşteriler bulmakla kalmaz, popülerliği sayesinde, insanların, işletmenize olan güveni artar. Popüler bir web sitesi, kullanıcılar tarafından hemen fark edilir. Popüler bir web sitesi çok çalışır ve başarı getirir.

Seo Çalışması Uzun Soluklu Bir Organizasyondur

Seo çalışmasını yürüteceğimiz işletmelerin, özellikle internet departmanları varsa, bu departman içerisindeki ekip ile senkronizasyonu sağlıyoruz. Web sitesinin seo çalışmalarını yürüteceğimiz tarihten itibaren, artık web sitesine seo uzmanlarımızın kontrolü dışında içerik girilmesini engelliyoruz.

Bu filtre ile şunu sağlıyoruz; yanlış ve hatalı girilen içeriklerin, tarafımızca bulunup düzeltilmesi.

Böylece, seo çalışmasına başlandıktan sonra web sitesine girilecek tüm içerikler, ekibimiz kontrolünden geçiyor ve arama motoru kriterlerine uygunlukları dikkatle inceleniyor.

Seo çalışması için destek vereceğimiz işletmelere 3 farklı çalışma şekli sunuyoruz.

  • Tek seferlik
  • Aylık
  • Yıllık

Tek Seferlik Seo Çalışması

Seo çalışmalarımızı fiyatlandırdığımız sayfamızda da göreceğiniz üzere, 3 farklı fiyat ve çalışma ile web sitelerinizde seo çalışması yürütmekteyiz.

Tek seferlik bu çalışma içerisinde web sitenizin A’dan Z’ye tüm içeriği, yapısı ve başarısız ise neden başarısız olduğunu detaylı olarak analiz ediyoruz. Bu analizi size detaylı şekilde rapor olarak sunuyoruz ve anlaşma sonucuna bağlı olarak, seo çalışmalarına başlıyoruz.

Tek seferlik seo çalışması ile web site veya e-ticaret sitenizdeki hatalar tespit edildikten sonra, hızlı bir şekilde düzeltme yoluna gidiyoruz. Web sitenizi, Google seo araçları ile bağladığımız için, (eğer bağlanmamışsa) bu analiz süresi biraz uzayabiliyor. Fakat sonuç olarak, kurumsal web siteniz veya e-ticaret sitenizdeki tüm yapılan hatalı seo çalışmaları birer birer tarafımızca düzeltiliyor.

Satın alınan seo paketinin içeriğine bağlı olarak, seo çalışması bitene kadar ve raporlarda yukarı yönlü başarı görünene kadar devam ediyoruz. %100 başarı mottosu ile yola çıktığımız için, seo başarısızlığı ile bugüne kadar karşılaşmadık.

Aylık Sürekli Seo Çalışması

İşletmenin hacmi, web sitesinin durumu ve istenen başarının boyutuna göre yaptığımız sürekli aylık seo çalışmalarından önce tabii ki yukarıda da bahsettiğimiz gibi, giriş çalışması yapmakta ve web sitesini seo kriterlerine uygun hale getirmekteyiz.

Günümüzde web sitesi veya e-ticaret sitesi olmayan işletme sayısı yok gibi. Bu iyi haber. Çünkü web siteniz eskiyse ve alan adınızda yeni değilse, başarı oranınız biraz daha yukarı yönlü seyredecektir.

Fakat firmamızla yapacağınız seo anlaşması öncesi, web sitenizde yaptığınız hatalı seo çalışmalarından özellikle Google nezdinde cezalar almışsanız, bu cezaların ortadan kaldırılabilmesi uzun süreçler isteyebilir.

Her işletme arama motorlarında başarılı olmak için belli çalışmalar yürütüyor. Fakat bazı durumlarda, yanlış bilinen ve başarı beklenen çalışmalar, büyük başarısızlık sonuçları doğurabiliyor. YcrSOFT gibi seo alanında uzman bir ekibe sahip işletme ile çalıştığınızda, bu gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Aylık ve sürekli seo çalışmalarımız ile işletmelerinizin kurumsal veya e-ticaret sitelerini işletiyor, seo kriterlerine uygun şekilde içerikler girerek ve bunu devamlı yaparak başarılı olmasını sağlıyoruz.

Yeni bir web siteniz var ve hiç trafiği yok mu?

Üzülmeyin. Yapacağımız mükemmel seo çalışmaları neticesinde, 4-6 ay aralığında, çok iyi sonuçlar alacak ve %100 başarı sağlayacağınız bir web sitesini size teslim edeceğiz.

Yeni web siteleri, arama motorları tarafından, özellikle Google nezdinde, diğer eski sitelere oranla daha güvensiz, daha geride bırakılan web siteleridir. Web siteniz yeni ve içeriği boş ise rakiplerinizin, arama sonuçlarında çok gerisinde kalmanız normaldir. Bu süreci birlikte aştığımız onlarca firmanın web sitesi ve e-ticaret siteleri, bugün seo başarıları sayesinde, kendi sektörlerinde, neredeyse reklamsız yola devam etmekte ve satışlarını her geçen gün artırmaktadır.

Kesin Başarı mı İstiyorsunuz?

Arama motorlarında ilk sayfa hatta ilk sıra garantisi vermek çok zordur. Bu garantiyi veren kim varsa da şüphe ile bakmak doğru olur. Zira arama motorları, kendilerine göre bir algoritmaya sahiptir ve dışarıdan müdahale etmek mümkün değildir.

Kısacası, bir web sitesinin başarısı, tamamen kalitesine bağlıdır.

Kesin başarı isteyen müşterilerimizin web sitelerine, bugüne kadar uyguladığımız kalite odaklı seo çalışmaları, daima %100 seo başarısı sonucunu verdi.

Sonuç olarak aldığımız raporlarda, kat kat artan web site trafikleri, satışlar ve popülerlik net bir şekilde karşımıza çıktı.

Google arama motorunun, web site ve e-ticaret sitelerinden istediği bazı kriterler var ve bu kriterler yerine getirilmediği takdirde başarı gerçekten zor. YcrSOFT seo ekibi, tüm bu kriterleri baştan sona bir web sitesinde düzeltmek için çalışır ve sonraki yapılacak tüm işlemlerin de bu kalitede yapılmasını sağlar.

Yıllık Sürekli Seo Çalışması

Bu anlaşmayı da yıllık baz da yapıyor ve iş ortaklığı yapacağımız işletmenin seo bakımından web site kontrolü tarafımızda oluyor.

Yukarıda da hatırlayacağınız üzere, işletmelerin bir internet ekibi varsa senkronize çalıştığımızdan bahsetmiştik. Bu süreç ile de ekibimiz ve karşı ekip sürekli senkronize çalışarak, web sitesinde devamlı kaliteli seo içeriklerine sahip sayfalar, ürünler ve bloglar oluşturmaya devam ederler.

Yıllık olarak seo çalışması desteği verdiğimiz firmaların web sitelerinden tabii ki daha iyi sonuçlar alıyoruz. Zira seo, uzun soluklu bir çalışmadır ve etkisini uzun süreçlerde gösterir.

Yıl sonunda, alınan başarıya göre, işletmeler ile tekrar devam ediyor veya çalışmayı durdurabiliyoruz. Bu tamamen karşı tarafın talebi doğrultusunda gerçekleşen bir süreçtir. Tabii ki devam edilmesi, web sitesinin geleceği açısından çok önemlidir.

Seo Çalışmalarımız İle Neler Yapıyoruz?

Seo çalışmaları, birçok kriterden oluşan ve arama motorları baz alınarak yürütülen çalışmalardır.

Arama motorları devamlı algoritma güncellemesi yapmakta ve özellikle search (arama) kalitesini artırmaya çalışmaktadır. Bu kalite artırma çalışmaları esnasında da birçok kriter yenilenir ve eskileri artık çöp olur.

Web siteleri, Google ve diğer arama motorlarının yeni güncellemelerine göre yönetilmeli ve daima bu kriterler baz alınarak çalışma yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde, başarısızlıklar gelecektir.

Bir web sitesi veya e-ticaret sitesi açısından, seo çalışmalarına başladıktan sonra neler yapıyoruz?

Sizler için çok detaya inmeden, konu başlıkları ile kısa kısa anlatmaya çalışacağız. Bu sayede, bir seo çalışmasının aslında gerçekten uzmanı tarafından da yapılması gerektiğini anlamış olacaksınız.

Web Site – E-Ticaret Sitesi Durumu

Çalışmaya başlamadan önce, web sitenizin durumunu detaylı olarak analiz ediyoruz. Arama motoru kriterlerine uymayan ne varsa buluyor, raporlandırıyor ve tarafınıza sunuyoruz.

İşletmenizin ürünlerini sattığınız bir e-ticaret siteniz olabilir. E-ticaret siteleri aşırı sayfa yükü olan web siteleridir. Seo çalışmaları da en zor gerçekleştirilen web siteleridir. Sürece başladığımızda, başarısız olan tüm sayfaların denetimini gerçekleştiriyor ve web sitenizdeki hataları ortaya çıkartıyoruz.

Tüm bunlarla birlikte, web sitenizin arama motorlarındaki durumunu da inceliyoruz. Kaç anahtar kelimede, hangi sıralamada ve günlük-aylık-yıllık ne kadar ziyaretçi alıyor. Tüm istatistikleri topluyoruz.

Tarafınıza detaylı bir rapor sunuyor ve seo çalışması başlarsa, bu raporlar, seo çalışması bitiminde, yeni raporlar ile karşılaştırılıyor.

Arama Motorları Filtreleri

Özellikle Google açısından seo çalışmalarında hatalı bir şekilde web sitenizi yönettiyseniz, bazı sayfalarınız hatta birçok sayfanız cezalı ve filtreye takılmış olabilir. Bu gibi durumlarda, Google, tüm ilişkili sayfaları arama sonuçlarından kaldıracaktır. Bununla birlikte, hatalı yönetilen sayfalarda kullanılan anahtar kelimelerde de filtreye takılmış olma olasılığı yüksektir.

Yukarıda anlattığımız sorunlar, son zamanlarda karşılaştığımız ve birçok işletmeden aldığımız geri bildirimlerdir.

Hepsinin sorunu ortaktır. Hatalı seo çalışmaları.

Seo çalışmalarında hemen sonuç isteyen işletmeler, bu konuda yetkinliği olmayan firma ve şahıslarla çalışmakta, arama motoru kriterlerine ters bir şekilde, trafik artırma odaklı çalışma yaptırmaktadırlar. Bu çalışmaların sonucunda da, Google filtreleri, web sitesinin bazen belirli sayfalarını, bazen de ana sayfa da dahil olmak üzere, tüm sayfalarını, arama sıralamasından çıkartmaktadır.

Fakat merak edilecek bir durum yok. Tüm bu olumsuzluklar düzeltilebilir ve web siteniz tekrar eski haline dönebilir.

Bunun için yapılması gereken, uzun soluklu bir seo çalışmasıdır ve bu çalışma hizmetini firmamızdan en uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

Kullanıcı Deneyimi Yavaşlık Sorunları

Her web sitesi ve e-ticaret sitesinin kendine göre bir kullanıcı deneyimi, web tasarım özelliği var.

Mobil cihazların kullanımının artması ve cihazların çeşitlenmesi ile web’de başarı, kullanıcı deneyiminden yana daha da zorlaştı.

Aslında kullanıcı deneyimi birçok başarının merkezinde yer alıyor ama en çok da seo (arama motoru optimizasyonu) noktasında etkili. Kullanıcı deneyimi yüksek bir web sitesinde sayfa oturum sürelerinden, kullanım rahatlığına kadar birçok önemli etken seo konusunda işletmenize pozitif etki sağlayabilir.

Fakat bu deneyime sahip olmayan, web tasarımı eski, kullanıcı deneyimi açısından başarısız web site ve e-ticaret siteleri açısından durum zorlu gibi görünüyor.

Seo başarısı elde edememiş birçok müşterimizin, web site kullanıcı deneyimini artırarak da seo konusunda başarılı olmalarını geçmişte sağladık. Kuşkusuz arama motorları, en başta da Google, web sitelerinde kullanıcı deneyimini çok gözetiyorlar.

Direkt olarak şunu söyleyebiliriz;

Arama motorları, arama yapan her kullanıcı için, en mükemmel web sitelerinden, en iyi içerikleri sunmak için geliştiriliyor.

Kısacası, bir web sitesinde seo çalışması yapmaya başlamadan önce, web sitenin tasarımı, kullanıcılar açısından kullanılabilirlik durumu, hızı gibi birçok faktörü de göz önünde bulunduruyoruz.

Arama motorları açısından bir diğer seo başarısızlığına yol açan sebep ise hız sorunlarıdır. Web siteniz ne kadar hızlı?

Google, web siteleri test edilsin ve kendi hız kriterlerine uysun, bu sayede de başarılı olsunlar diye, ücretsiz ve mükemmel bir web site hız analiz aracı geliştirdi. Google PageSpeed ile web sitenizi saniyeler içerisinde test ederek, yavaşlığın nereden kaynaklandığını görebilirsiniz.

Seo çalışması ile arama motorlarında başarıya taşıyacağımız web sitelerinde işlem yapmadan önce, tabii ki barındırıldıkları hosting hesaplarının da analizini yapmaktayız. Web site, eğer paylaşımlı bir hosting hesabında barındırılıyorsa ve bu hızını etkiliyorsa, işletmeye, uygun fiyatlı Vds sunucu hizmetlerimizi de öneriyoruz.

Tüm bu işlemler tarafımızca yapılmakta ve istenirse, web site kendi sunucularımıza ekiplerimizce taşınmaktadır.

Kullanıcı deneyimi

Sektör Rekabet Analizi

Seo çalışmaları açısından, sektör rekabet durumu, başarılar nezdinde en önemli etkendir. Eğer işletmenizin bulunduğu sektörde rekabet yüksekse, başarının gelme süresi de uzayabilir. Ama ne olursa olsun, hangi rekabetçi sektör olursa olsun, arama motorlarında başarı kişiye, işletmeye veya web sitesine göre değil, kaliteye göre değerlendirilir.

Google’da başarılı olmaya hazır mısınız?

Sektör rekabeti en çok üzerinde durduğumuz alan aslında. Bir firma tarafımızdan seo çalışması talebinde bulunduğunda, tabii ki ilk başta web sitesinin ve içeriğinin durumunu gözden geçiriyoruz ama bizim için en önemli husus, sektör.

Birçok durumda, başarının şekillenmesine bile eden olabilen sektör faktörü hakkında da, müşterilerimize detaylı analiz raporları sunuyoruz.

Hangi rakibin, ne durumda olduğunu ve mevcut web sitesinin ne kadar geride kaldığını, raporlar ile ıspatlıyoruz. Tüm bu çalışmalar, seo çalışması başladıktan sonra gelecek olan başarıları, müşterilerimize daha hızlı anlatabilmemizi sağlamaktadır.

Arama motorlarında başarılı olabilmek için çok para, zaman ve emek harcamış olabilir, birçok firmadan umutla bazı gelişmeler beklemiş olabilirsiniz. Fakat merak etmeyin. Seo uzun bir süreçtir ve kaliteli yapıldığı takdirde, sonuç verir, seo çalışması yapılan web sitesi, %100 başarıya ulaşır.

Bu kadar emin konuşabilmemizdeki tek sebep, arama motorlarının tüm kriterlerine hakim olmamızdır. Yeniliklerini devamlı takip etmemiz, güncellemeleri ile kendimizi onların kriterlerine göre şekillendirmemiz, aldığımız başarıların sebebidir.

Seo İçin Anahtar Kelime Çalışması

Rakiplerinizin hangi ürün, hizmet ve sıralamalarda başarılı olduklarının analizini yaptıktan sonra başladığımız bir diğer çalışma ise anahtar kelime araştırmasıdır. Sektörünüz, ürün ve hizmetleriniz ile alakalı geniş çaplı bir anahtar kelime çalışması yapar ve bunu mümkünse, internet departmanınız ile senkronize olarak şekillendiririz.

Birkaç ana kelime ile uğraşmaktansa, daha farklı anahtar kelime varyasyonları ile başarı için ön çalışma yaparız. Tüm bu çalışmalar neticesinde, kullanılacak anahtar kelime kütüphanesi yaratılır ve bundan önceki ve de sonraki tüm içeriklerde, bu anahtar kelimeler üzerinden çalışmalar sürdürülür.

Anahtar kelimeler hakkınızda hiçbir fikriniz yok mu?

Hiç önemli değil. Sahip olduğumuz son teknoloji anahtar kelime analiz araçları ile web sitenizin, kendi sektöründeki tüm anahtar kelimeleri çıkartabilmekte ve bunlar üzerinden çalışma yapabilmekteyiz.

İçeriklerin Optimize Edilmesi

Bir web sitesi ya da e-ticaret sitesi sahibiyseniz ve sayfa sayınız çok ve buna rağmen Google sıralamalarında başarılı değilseniz, bu sorunların altında birçok etken olabilir. Fakat en büyük sorun, içerikler, hizmetler veya ürünler oluşturulurken yapılan seo hatalarından kaynaklanabilir.

Bu hataların başında, sayfa başlıkları, meta açıklamalar ve sayfa url’si gelmektedir.

Eğer bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız, bu tip özellikleri denetleyebilecek bir seo eklentisi kullanmadıysanız, hata yapma olasılığınız yüksek. Bu yüzden, her daim önerdiğimiz yazılım, Cms (içerik yönetim sistemleri) olmaktadır.

İnternette en fazla kullanılan Cms olan WordPress ile bir web site oluşturduysaız, başarısız olma ihtimaliniz azdır. Tabi bu içerik kalitesine de bağlıdır ama WordPress ile yapılan web siteleri genellikle seo konusunda çok öndedirler.

Seo çalışmasına başlayacağımız web sitesi eğer geliştirilebilir bir yazılım üzerine kurulmuş ise her zaman şanslıyız demektir. Özellikle de bir WordPress altyapısına sahipse, seo çalışması daha iyi sonuçlar verecektir.

İçeriklerin optimize edilmeye başlanması zorlu bir süreçtir. Eğer url hataları varsa, yani sayfa url’leri seo kriterleri dışında şekillendirildiyse, url değişimi bile yapmak gerekebilir. Bu gibi durumlar, seo çalışmasının başarı süresini oldukça geciktirse de her zaman tavsiye ettiğimiz işlemlerdir.

Mevcut içeriklerin optimize edilmesi demek, arama motorlarına, web sitesinin düzenlendiği ve daha kaliteli bir hale getirildiği sinyalini iletecektir ki bu oldukça önemli bir süreçtir.

İçerik optimizasyonunda en zorlu süreçlere sahip web siteleri ise e-ticaret yapanlardır. Bildiğiniz üzere e-ticaret siteleri sayfa sayısı en fazla olan web siteleridir. Gerek ürün, gerek kategori, gerek ise blog sayfaları ile e-ticaret siteleri aşırı sayfa yükü içerirler.

Bu kadar sayfa yükü olan bir web sitesinde eğer geçmişten gelen seo hataları varsa ve web sitesi arama motorlarında başarılı değilse, sebep belli olduğu gibi yapılacak işlemlerde ortadadır. Web sitesinin url yapısından, belki yazılımına, hatta içeriklerdeki başlıklara kadar tüm detaylar incelenmeli, elden geçirilmelidir.

Zira firmamız, seo çalışması için gelmiş ve arama motorlarında başarısız olan e-ticaret sitelerine de bu çalışma şekli ile yaklaşmaktadır.

Sayfaların Birbiri İle Bağlantıları

Dahili bağlantılar, bir ülkenin içerisinde, illerin birbirine bağlandığı yollar gibidir. Eğer bu yolları doğru yapılandırmaz ve kullanmazsanız, ne kullanıcılarınızı ne de arama motorlarını mutlu edemezsiniz. Sunduğunuz içerikler ne kadar birbirine bağlı?

Dahili bağlantılar, bir web sitesinin ana omurgasını oluştururken kullanılan en gerekli ve güçlü araçtır. Dahili bağlantı ile birbirine bağlanmış sayfalarla donatılmış bir web sitesi, mutlak başarı sağlar. Tabi içerikler kaliteli ve özgün ise.

Fakat dahili bağlantılarında kendine göre seo kriterleri vardır ve hatalı kullanımları da seo başarısızlıklarına yol açabilir.

Arama motoru sıralamalarında yükselme amaçlı yapılmış ve kullanıcı deneyimi ile alakası olmayan dahili bağlantıları, Google ve diğer arama motorları iyi niyetli olarak karşılamaz. Geçmişte, gerek backlink gerek ise dahili bağlantılar ile bir şekilde web siteleri seo performansı yakalayabilseler de, özellikle Google’ın son güncellemelerinden sonra bunların hiçbiri mümkün değil.

Kısacası Google, seo performansınızı artırmanız için, web sitenizde doğal işlemler yapmanız gerektiğini üzerine basarak belirtiyor.

Seo çalışması yaptığımız web sitelerinde incelediğimiz dahili bağlantılarda çoğunlukla hatalı yapılandırılmış ve eksik şekilde optimize edilmiş olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu hatalı dahili bağlantıların da tek tek analizlerini ve tespitlerini yaptıktan sonra, web sitesini gereken dahili bağlantı profiline getirmeye çalışıyoruz.

Sayfa Oturum Süreleri

Her web sitesi veya e-ticaret sitesinin sayfa bazında ortalama bir oturum süresi mevcut. Bunu, Google Analytics üzerinden detaylı bir şekilde görmeniz mümkün.

Peki nedir sayfa oturum süresi?

Bir web sitesinin başarısında müthiş rol oynayan sayfa oturum süresi, içeriklerinizin kullanıcılara yansımasının bir sonucudur. Eğer başlık ve meta açıklamada belirttiğiniz içeriği, kullanıcılar sayfanıza geldiklerinde bulamazlarsa veya buldukları halde sayfa içeriği kalitesizse, sayfa oturum süreniz düşer. Yani kullanıcı web sitenizi, sayfaya girdikten hemen sonra terk eder.

Hangi işletme böyle bir sorunla karşılaşmak ister?

Mağazanıza gelen herhangi bir müşterinin kapıdan girer girmez koşarak çıktığını düşünün!

Yukarıda verdiğimiz örnek korkutucu olsa da, içerik bakımından kalitesiz web sitelerinde yaşanan durum aslında budur. Kullanıcı web sayfanıza büyük umutlarla girer ve bomboş bir içerikle karşılaşır. Girmesi ve çıkması bir olur. Ne acı.

İşte sayfa oturum süresi bunu denetler. Daha doğrusu, arama motorları, web sitenizin sayfalarına puan verirken, sayfa oturum süresi puan verme noktasındaki en üst etkenlerden biridir.

Unutmayın, özellikle Google’da başarılı olabilmek için kaliteli içerikler şart.

Firmamız, seo konusunda başarısız olmuş web sitelerinde sayfa oturum sürelerini artırmak için ön çalışmalara başlar ve eksikleri belirler. Geçmişte oluşturulmuş tüm sayfalar bu optimizasyon gereğince boş ise silinir, dolu ise kaliteli bir hale getirilir.

Kalitesi Backlink Temizleme

Geçmişte, web sitenizin yararına olur diye satın aldığınız backlinklerin analizlerini de yapmaktayız. Tüm backlinkleri inceleyip, ilgili web sitelerinin kalite değerlendirmesini yaparak, bu linklerin web sitenizin performansındaki düşüşle alakalarının olup olmadığını kontrol etmekteyiz.

Backlinkler, web sitelerini referans gösteren, geri bağlantılardır. Ne kadar çok backlink o kadar çok başarı gibi sanılsa da aslında durum tam öyle değildir. Google gibi algoritma bakımından gelişmiş arama motorları, satın alınan ve birden referans gösteren backlinklerin iyi niyetli olup olmadığını anlayacak kadar zeki yazılımlardır.

Backlink yani tavsiye niteliği taşıyan bu geri bağlantıların, doğal şekilde oluşmasına özen göstermekteyiz.

Bir web sitesi, diğer web siteleri tarafından para ile neden referans gösterilsin?

Sadece düşünün, bölgenizdeki farklı işletmelere para vererek, tabelalarına veya camlarına, firmanızı referans gösterdiklerini yazdırıyorsunuz. Ne kadar suni ve sevimsiz olurdu değil mi?

Backlinklerde buna benzer. Para ile satın alınan itibar, Google tarafından kısa süre sonra ortaya çıkarılır ve iki web sitesine de hak ettikleri mevki verilir. Maalesef ki yanlış backlink çalışmalarının da sonu başarısızlıktır. Ama merak etmeyin. Çözüm yolları var ve YcrSOFT firmanıza, bu konuda üstün nitelikli hizmet verebilir ve web sitenizi bu gibi cezalardan kurtarabilir.

Backlink çalışmaları

Yazılımlar ve Seo Eklentileri

Hatırlarsanız, makalemizin ortalarında bu konudan bahsettik. Kullandığınız yazılım, seo çalışması adına çok önemli. Eğer bir içerik yönetim sistemi yani Cms kullanıyorsanız, işiniz daha kolay olacak.

Cms kullanmayan ve seo başarısı elde edememiş müşterilerimize, ilk tavsiyelerimizden biri, yazılımlarını WordPress gibi dünyaca ünlü ve seo da başarılı bir yazılımla değiştirmek olmaktadır. Eğer bu kabul edilirse, tüm işlemler yazılım uzmanlarımız tarafından yapılabilmektedir.

Bir içerik yönetim sistemi ile çalışmanın birçok avantajı var. Bunlardan bazıları;

  • Esnek yapıları olması
  • Güçlü eklenti kütüphanesine sahip olmaları
  • Açık kaynak kodlu olmaları
  • Daima geliştirilebilir olmaları
  • Arkalarındaki geliştiriciler sayesinde devamlı güncel olmaları
  • Arama motorlarının bu yazılımları çok sevmeleri
  • Bir yönetim panellerinin olması

Tabi içerik yönetim sistemlerinin diğerlerine göre aşırı fazla özelliği var ama en önemlileri bunlar diyebilir.

Bu özellikler içerisinde gördüğünüz gibi eklentiler de var ve eklentiler içerik yönetim sistemleri adına çok önemli.

WordPress gibi bir Cms için geliştirilmiş bir düzine seo eklentisi var ve kusursuz seo çalışması yapabilmek adına, bu eklentilerin hepsi çok kıymetli. Özellikle Yoast Seo, Rank Math gibi gelişmiş WordPress seo eklentileri ile Google da başarılı olmanız daha kolay.

Seo çalışmasına başladığımız işletmelerin web sitelerinde, bu gibi gelişmiş eklentiler ile çalışmaktayız.

Eğer web sitelerin yazılım altyapıları bir Cms değilse, yazılıma göre bir seo eklentisi tarafımızca sisteme dahil edilebilmektedir.

Geleceğe Güçlü Girmek İçin Seo Çalışması

İnternette rekabet şartları çok ağır. Her geçen günde artan bu zorlu rekabet havası, işletmeleri dijital pazarlama konusunda yenilikler yapmaya itiyor. Kuşkusuz dijital pazarlamanın en büyük ayağı olan seo çalışması için her firma para, zaman ve emek harcıyor ama sadece bazıları başarı sağlıyor.

Gelecekte web’de var olabilmeniz için, güçlü bir internet sitesine ve kaliteli bir seo altyapısına ihtiyacınız var. Bunu yapabilmek kolay olmasa da, YcrSOFT size bu konuda büyük destek sağlayabilir.

Web sitenizin baştan sona analizleri ile nerelerde sorun var, ne gibi işlemler yapılmalı, gibi sorularınızı yanıtlayabilir, hemen seo çalışması ile işletmenizi, internette başarıya taşıyabiliriz.

Bunun için tek yapmanız gereken, web sitenizi seo uzmanlarımıza detaylı şekilde analiz ettirmek ve çalışmalara başlatmak.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 11 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek