Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Seo da Garanti Verilir mi? Google Seo da Objektif mi?

Seo da Garanti?

Bir işletmeniz var ve farklı müşterilerle tanışmak istiyorsunuz. Ürün veya hizmetlerinizi, bulunduğunuz çevreden de öte, uzaklara belki sınır dışındaki diğer ülkelere satmak istiyorsunuz. Artık bunu yapmak internet ile mümkün. Bir web sitesi ve iyi bir web tasarım ile birlikte ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanıp başlangıcı yapabilirsiniz. Fakat bu kadar yetmez. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Web sitenizi, rakiplerinizin web sitelerinden daha iyi bir hale getirmeli ve arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmalısınız. İnternet kullanıcıları, arama motoru sonuçlarında en fazla 3 sayfayı incelemekte. Yani internette başarı için, öncelikle arama motorlarında başarılı olmanız gerekiyor. Bunun için de seo yani arama motoru optimizasyonuna ihtiyacınız var. Kime güvenmelisiniz? Seo kaç günde yapılır? Seo da garanti olur mu? Bu konuları inceleyeceğiz.

Her firma seo da başarılı olmak ister. Fakat kaliteli içerik ve güncel olmayan web siteleri, arama motorlarında seo başarısı elde edemez…

Garanti Başarı Getirecek Bir Seo Kaç Gün Sürer?

Arama motorları, özellikle Google arama motoru, bu konuda çok acımasız. Zira Google, yaptığı her güncelleme ile birlikte, içerik üretici ve web site sahiplerine şunu söylüyor; “Seo süresizdir”…

Çok iyi bir web tasarım ile seo çalışmalarının çok iyi yapıldığı bir web siteniz var. Devamlı kaliteli içerikler girerek sitenize ziyaretçiler, dolayısıyla müşteriler çekiyorsunuz. Her şey yolundayken, içerik girmeyi bırakıyor ya da kalitesiz içerikler girmeye başlıyorsunuz. Ya da daha çok para kazanma amaçlı arama motorları açısından yasak seo çalışmaları yapıyorsunuz. Tüm bu olanlar sonucunda, zirvedeki yerinizi bir anda kaybedebilirsiniz. Google arama algoritmaları, web sitelerinin günlük düzenli ve kaliteli içerik girip girmediklerini devamlı kontrol eden bir zekaya sahiptir.

Kısacası, arama motorlarında bir kere başarıya ulaşmanız, sizin devamlı başarılı olacağınızı göstermiyor. Bu yüzden, web siteleri zirveye çıktıklarında, ne yapıyorlarsa, bu yaptıklarına devam etmek zorunda. Yoksa diğer kalitesiz içerikle dolu web siteleri gibi her geçen gün sıralama kaybedebilirler.

Başlıktaki sorumuzun cevabı, bir web siteniz varsa ve başarı istiyorsanız, seo çalışmanız hiç bitmeyecektir…

Seo da Garanti olur mu?

Seo da Garanti Verilir mi? Google Seo Konusunda Objektif mi?

Seo çalışması talebiyle gelen neredeyse tüm müşterilerden aldığımız soru bu. Seo da garanti olmaz. Hangi seo uzmanı olursa olsun, arama motorlarının kriterlerine göre çalışma yapar ve bunu arama motorlarının puanlamasını bekler. Ya başarılı olur, ya da başarısız.

Web sitelerinde yapılan seo çalışmaları çok çeşitlidir. 1-2 günde ilk sayfa garantili seo çalışması yapanların, organik yolla başarıya taşımadıkları web siteleri, Google veya Yandex arama motorları tarafından ceza almaktadır.

Yıllardır emek verdiğiniz web siteniz olabilir. Belli bir yere gelmiştir ve daha ileri gitmesini istiyor olabilirsiniz. Bu tip işin sahtekarlık kısmı ile başarı vaad edenlerle karşılaşmanız ve web sitenizde işlem yapmalarına izin vermeniz sonucu, yıllarca verdiğiniz emek boşa gidebilir. Bu yüzden, seo konusu sadece seo uzmanları tarafından üzerinde durulması gereken bir konudur. Google’ın son arama motoru güncellemelerinden sonra, başarılı olabilmek bir tık daha zorlaştı. Çünkü algoritmalar artık daha kaliteli bir arama sonucu verebilmek için, daha kaliteli web siteleri istiyorlar.

Seo da garanti vermek, amatörcedir. Profesyoneller, yani gerçek seo uzmanı olan kişiler, seo da garanti vermezler. Evet başarılı olacaklarını söylerler. Çünkü arama motoru algoritmalarının ne istediğini A’dan Z’ye bilmektedirler.

Seo da Kısa Süreli Başarılara Kanmayın!

Sonuç olarak, arama motorları da yapay bir zekaya sahip. Bir süreliğine kandırılabiliyor, hatta başarılı bile olunabiliyor. Fakat er ya da geç bunu fark eden algoritmalarla donatılmış bu yazılımlarla savaşmak yerine, onların istediklerini yapmak daha basit bir yol. Biraz uzun süren bir süreç. Çoğu firma seoya başladıktan sonra devam bile ettiremiyor belki. Maddi nedenler daha çok sebep oluyor. Ama bu seo çalışmalarını uzun süre devam ettiren firmaların, arama motorlarındaki başarıları açık ve seçik ortadır. Kendi sektöründe neredeyse her anahtar kelime de ilk sayfada çıkabilen web siteleri, bu başarıya şansları ile değil, harcadıkları sermaye ile sahip olmaktadır.

Web’de, özellikle Google arama motorunda başarılı olmak zor. Hem de çok zor. Fakat imkansız değil. Kaliteli, güncel, emek verilmiş bir web sitesinin kısa sürelerde, arama sıralamalarında ilk sıralara gelmesi için hiçbir engel yok.

Google Seo Konusunda Objektif mi?

1998 yılında kurulduğundan bu yana, hangi sektör olursa olsun, kullanıcılarına tartışmasız en kaliteliyi sunmaya çalışan Google’ın, tarafsız olup olmadığını, yaptığı algoritma güncellemeleri ile görmek mümkün. Son algoritma güncellemesi olan Bert Update ile, artık objektiflik konusunda çığır açmış durumda. Kısaca anlatmak gerekirse, Bert, lisan öğrenmek için geliştirilmiş bir algoritmadır. Devamlı kendini geliştirecek ve en kaliteliyi kullanıcılarını sunmak için çalışacak ve çalıştıkça gelişecek bir yapay zekadır. Konu ile alakalı güncel makalemize şu linkten ulaşabilirsiniz; Google Bert Güncellemesi Nedir?

Seo Konusunda Size Yardımcı Olabiliriz

Sektördeki 15 yıllık tecrübemiz ve bünyemizde bulunan seo uzmanları ile, web sitenizi, arama motorlarında başarıya taşıyalım. Anlık başarılarla değil, daimi başarılar ile devamlı ve çok kazanın.

Dijital pazarlama ile firmanızı web’de bir adım daha ileri taşıyın. Firmanızın internetteki durumunu analiz edelim. Web sitelerinizi 399 TL’den başlayan fiyatlarla revize edelim.

1 cevap
  1. Keremcan
    Keremcan says:

    Garantili seo yaptığını dile getiren ve bunu resmen internet sitelerinde hatta reklamlarla insanlara yedirmeye çalışan birçok firma var. Arama motorları gibi gelişmiş algoritmalar karşısında neyin garantisi verilebilir? Bunun bir kere mantıkla alakası yok. İnternetten, yazılımdan veya seo’dan anlamayanları bu şekilde kandırmak ne kadar etik hiç anlamıyorum. Bu yüzden yazıyı görünce ben de bir şeyler eklemek istedim. Bakıyorsunuz adam sanki Google’la ortak. Kimi ilk sıraya koyacağının kararını google ve o belirliyor. :) bu tip firmalara veya kişilere inanıp para yatıran insanlarda var tabi. Mesela 3 kelimeden oluşan bir anahtar kelimede mevcut sitenin ilk sayfaya gelmesine binlerce lira ödeyen firmalar var. Tamam emek veriliyor ama karşısındaki işten alamıyor diye de bu şekilde yararlanmak hiç etik gelmiyor bana.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 22 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek