Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Seo Nedir? Ne İçin Seo Yapmalıyız?

Seo Nedir?

Açılımı, “Search engine optimization” olan seo, web sitelerinin arama motorları kriterlerine uygun olup olmadığını denetleyen çalışmaların toplamının adıdır. Seo ile başarı sağlamak zamanla ilgili bir durumdur. Seo çalışmalarının anlık olarak arama motorlarında tepki vermesi zordur. Bu yüzden seo çalışmaları zamana yayılarak yapılır. Gelin seo nedir daha detaylı bakalım.

Başarı Açısından Seo Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

Bir web sitesinin herhangi bir çalışma yapılmadan da arama motorlarından ziyaret alabilir hale getirilmesi mümkündür. Bu elbette ki ücretli reklamlarla mümkün olabilmektedir. Lakin bu seçenek tamamen geçici ve devamı olmayan, yani belli bir harcama sonucunda yapılabilecek çalışmalardır. Seo bu konuda gelecek açısından daha umut vericidir. Bir internet sitesinin devamlı olarak arama motorlarında üst sıralarda olması, o internet sitesine, hangi alanda çalışıyor olursa olsun başarı getirir.

Ücretli reklamlarla, 1 gün içerisinde web sitenizi, arama motorlarında en üst sıralarda göstermeniz mümkündür. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi, sektörünüzle alakalı olarak, bu işlemlerin maliyetleri oldukça fazladır.

Fakat seo, ücretli reklamlarla hızlılık konusunda tabii ki yarışamaz. Zira bir seo çalışması etkisini en aşağı 90 gün sonra göstermeye başlar. Arama motorları sıralamalarına herhangi bir kişinin müdahale edememesi ve tamamen algoritmalar üzerinden sıralamaların gerçekleşmesi, garantili seo yapmanın zor olduğunu, hatta imkansız olduğunu bizlere gösteriyor.

Bu sebepten seo konusunda, web sitenizin performansı değişebilir lakin başarılı olma garantisi ne sizin ne de seo uzmanlarının elinde değildir. Bununla ilgili birçok değişken vardır. Sektörünüzün internetteki rekabetinden, seo yapılan yazılımın altyapısına kadar çeşitli denetlenmesi gereken kriterler olduğu gibi, bunların arama motorları ile uyumları da çok önemlidir.

Ne İçin Seo Yapmalıyız?

Seo anlamı ve yapılan işlemlerle arama motorlarına uyumluluk için yapılan bir çalışma olarak gözükse de, aslında web sitenize verilen değer ile alakalı bir çalışmadır. Yani aslında seo çalışması yapılan bir web sitesi aynı zamanda güncel de bir web sitesidir. Zaten arama motorlarının da web sitelerinden istemiş olduğu en önemli kriterlerden biri güncelliktir. Siz web sitenizde devamlı arama motoru optimizasyonuna uygun çalışmalar yaparak, aslında güncel de kalmış olursunuz.

Bu güncellik döngüsü devam ettikçe, web site ziyaretçisi kartopu gibi artar ve bir zaman geldiğinde, web sitenizin trafiği ve size kazandırdıkları, geçmiş tüm emeklerinizin karşılığı olarak elinize geçmiş olur.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 16 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek