Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Web Tasarımı ve Slider, Sitenizde Slider Olmalı mı?

Web Tasarımı

Her web tasarımcı yaptığı web sitelerin müşterileri tarafından beğenilmesi için çaba sarf eder. Bu çabalar, görseller üzerinde çalışarak daha büyük sonuçlar verir. Ne olursa olsun, bir web sitesini, görselleri ve içerikleri oluşturur. Görseller ve içerikler ne kadar kaliteliyse, web sitesi de o kadar kaliteli olur. Bu yüzden web tasarım da slider, görsellerin yeri en öndedir. Tasarımcı, web tasarımı, elindeki yazılıma göre görselleri içinde barındıran kod parçacıkları ya da eklentiler kullanır. Yazımızda artık içerik sistemlerinin, özerk yazılımlara göre daha fazla kullanılmasından dolayı, WordPress gibi hazır sistemlerden örnekler vereceğiz.

Web Tasarımı

Web Tasarımı Slider, Sitenizde Slider Olmalı mı?

Web Tasarımı Slider Eklentileri ve Site Hızı

İçerik yönetim sistemleri, ana omurgalarına, onlara uyumlu eklenti ve modüllerin eklenmesiyle geliştirilir. Bu yapıları yüzünden de kullanıcı sayıları her gün biraz daha artmaktadır. Fakat bu eklenti ve modüllerin fazla olması, ya da sisteme yaptıkları baskı da her zaman için içerik yönetim sistemlerinin en büyük zayıf noktalarındandır.

Sisteme öncelikle bir Wordress teması entegre edilir. Sonrasında, hangi sektörde ise o sektöre göre dizayn edilecek web tasarımı içine, belki 3, belki 8, belki 10 adet eklenti eklenir. Eklentilerin sayısı arttıkça sisteme daha fazla yük biner. Tabi bir de bu eklentilerin çalıştırılmasından sonraki dizayn edilmeleri süreci vardır. Mesela slider eklentisi.

Slider eklentisi, içeriğindeki efektler ve görselliğe dayanan tüm özelliklerle zaten başlı başına dev bir yazılımdır. Özellikle ana sayfasında slider kullanan web sitelerinin, açılma hızları daha düşüktür. Bu tamamen slider eklentisi özellikleri ve içerdiği görsellerle alakalıdır. Görsel boyutlarından öte, görsellerin kapladıkları alanda önemlidir. Siz çok güzel görünen bir web sitesi elde etmeye çalışırken, diğer taraftan web sitenizin açılma hızını da düşürmüş olursunuz.

Ağır içerikli slider eklentilerinin sebep olduğu web site yavaşlamalarının hosting ile alakası yoktur. Bu tamamen kullanıcının, web sitenize bağlanmaya çalıştığı cihaz ile alakalıdır. Slider eklentisi iyi seçilmemiş, doğru görseller konulmamış ve görsellerin boyutları ortalama bir şekilde ayarlanmamış web sitelerini en gelişmiş sunuculara da koysanız sonuç değişmez.

Web Tasarımı Slider İçin Anasayfa Önemi

Sliderlar daha çok ana sayfalarda kullanılmakta. Sliderler, Müşterilerine görsellerini tek karede, efektli ve yazı içerikli, aynı zamanda çoklu gösterim yapmak isteyen kullanıcılar için çok kullanışlı bir seçim. Fakat doğru yapılandırıldığında. Web sitenizi ziyaret edecek kişilerin, web sitenize hangi cihazlar üzerinden bağlandığını bilmeniz imkansız. Bu sebepten, en kötü ihtimali düşünmek zorundasınız. Yani müşteriniz, eski, işlemcisi düşük, ram bakımından zayıf bir mobil telefon ya bilgisayar ile web sitenize girmek isteyebilir. Ana sayfa header kısmında ağır görseller içeren ve zaten yazılımsal olarak ağır bir eklenti olan sliderlı web sitesinin bu tip cihazlarda açılma hızı oldukça düşüktür. Hatta müşterinizi kaçırabilirsiniz.

Bir slider kullanmak zorundaysanız, onu çok iyi yapılandırmanız gerekiyor.

  • Görsel boyutlarını en düşük şekilde kullanmaya çalışın
  • Görsellerin dosya boyutunu en aza indirerek, kalitesini bozmadan görselleri düzenleyin
  • Fazla efekt kullanmamaya çalışın
  • Slider bölümünde 5-6 adet sliderdan fazla slide eklemeyin
  • Mümkünse bir cache yazılımı kullanın
  • Slider düzenlendikten sonra sitenizin hızını ölçün

Web Tasarımı Slider İçeriğinizi Devamlı Güncel Tutun

Yukarıda slide sayısını 5-6 kadar yapmanızı önerdik. Bu hem web sitenizin açılma hızını biraz daha artıracak hem de müşterilerinizin sadece slider da takılı kalmamasını sağlayacak.

Web sitenizin hızının düşmesini göze alarak bir slider eklentisi kullanacaksanız, bu alanı iyi değerlendirmelisiniz. Burada kullanacağınız görsellerin direkt olarak size kazanç getirmesine odaklanmalısınız. Az sayıda slide ekleyeceğinizden, bu alanı devamlı güncel tutun. Bu sayede, müşterilerinizi hem yeni ürün ve hizmetlerinizden, hem de kampanyalarınızdan daha erken bir şekilde bilgilendirmiş olacaksınız.

Web sitenize nasıl bir slider eklentisi eklemek istediğinize karar veremediyseniz, WordPress Slider Eklentisi tavsiyesi içeren yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Eklentiler ile alakalı WordPress destek ekibimizden de destek alabilirsiniz.

1 cevap
  1. İsmim İsa
    İsmim İsa says:

    Web tasarım sürecinde slider hayat kurtaran bir detay ama web sitelerini çok yavaşlatıyor. Ne olursa olsun o koca koca görseller ana sayfanın açılışını geciktiriyor. Yazılımcılar bu sorunu cache ekletileriyle aşmaya çalışsa da web sitesini ilk defa ziyaret eden kullanıcı için cache eklentilerinin hiçbir anlamı yok. Benim sitemde slider vardı ve ciddi zaman kaybıydı, baktım olmuyor kaldırdım. İç sayfalarda kullanıyorum ama ufak boyutlu. İnternette hız önemli. Özellikle seo çalışması için slidelar kaldırılmalı diye düşünüyorum.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 30 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek