Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wordpress 5.4.1 Güvenlik ve Bakım Güncellemesi

WordPress 5.4.1

5.4 güncellemesinden yaklaşık 1 ay sonra bir yeni güncelleme daha yayınlandı. WordPress yazılımının en çok maruz kaldığı XSS güvenlik açıklarını kapatmak için yapılan bu güncellemede, bazı bakım güncellemeleri de yapıldı. WordPress 5.4.1 güncellemesi, 7 güvenlik düzeltmesi ve 17 hata düzeltmesi ile oldukça önemli bir güncelleme.

WordPress 5.4.1 Jack Spurlock Açıkladı!

Automattic mühendislerinden Spurlock, WordPress 5.4.1 güncellemesinin, 7 güvenlik düzeltmesi ile 17 hata düzeltmesi içerdiğini açıkladı. Yaptığı açıklamaya ek olarak, “3.7 sürümünden bu sürüme kadar olan tüm WordPress sürümleri de, güvenlik açıklarını yok etmek için güncellenmiştir.” Dedi.

Güncellemeleri otomatik olarak ayarlanmış kullanıcıların bir işlem yapmasına gerek yok. Zira sistem kendini güncelleyecektir. Fakat manuel yapacakların, güncellemelerini hemen yapması gerekiyor.

WordPress 5.4.1 Güvenlik ve Bakım Güncellemesi

WordPress 3.7 Sürümünden Önceki Sürümlerde Güvenlik Açığı

Spurlock’un bu açıklamasından sonra, 3.7’den önceki sürümlerin risk altında olduklarını söyleyebiliriz. Eğer WordPress kurulumunda bu web sitelerinin yöneticileri otomatik güncelleme seçmedilerse, web sitelerini acilen güncelleme yapmaları gerekiyor.

Spurlock, ayrıca ekleyerek şöyle bir açıklama daha yaptı; “Bu bir güvenlik sürümü olduğundan, sitelerinizi hemen güncellemeniz önerilir”

WordPress 5.4.1 ile Güvenlik Açıklarınızı Kapatın!

Dünyanın en çok tercih edilen içerik yönetim sistemi WordPress’in, güncel olmadığında, ne kadar tehlikeli bir sisteme dönüştüğünü biliyoruz. Eğer bir WordPress altyapılı web siteniz var ise, bu güncelleme sonrasında web sitenizi güncellemediyseniz, risk altındasınız demektir. Güncelleme oldukça basittir. Tek tuşla, güncellemenin büyüklüğüne göre 1 dakika kadar bir sürede web sitenizi güncellersiniz.

WordPress 5.4.1 Nasıl Güncellenir?

WordPress güncellemek için yazılımcı olmanıza gerek yoktur. Zaten sistem yöneticileri siz yorulmayın diye, tek tuşla güncelleme yapabilmenizi sağlamaktadır. Fakat bazı durumlarda, web sitesi güncellenmemiş, ya da unutularak atıl bir durumda bırakılmışsa, eklentiler, temalar da eski sürümlere sahip demektir. Bu yüzden dikkatli olmak gerekir. Bir güncelleme ile tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz.

WordPress’in çok eski bir sürümünde ise web siteniz, yapmanız gereken ilk şey, hosting panelinizden, web sitenizin detaylı bir yedeğini almaktır. Güncelleme esnasında herhangi bir sorun ile karşılaşılırsa, en azından web sitenizi yedekten geri döndürme şansınız olacaktır.

İnternet sitenizin, hosting panel üzerinden yedeğini aldıktan sonra, önce eklentilerinizi güncelleyin. Tüm eklentiler güncellendikten sonra, etkisizleştirebileceğiniz eklentileri, etkisizleştirmeniz, güncellemenizin daha rahat yapılmasını sağlayacaktır. Sonrasında, WordPress temanızın da güncellemesini yaptıktan sonra, Güncellemeler kısmından, WordPress sistem güncellemesini de tek tuşla yapabilirsiniz. Güncelleme bittikten sonra, eklentilerinizi etkinleştirin ve web sitenizi kontrol edin. Herhangi bir sorun var ise bir yazılım uzmanı ile irtibata geçerek destek almanızı tavsiye ederiz.

WordPress güncellemeleri için YcrSOFT destek ekibinden de destek alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 01 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek