Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress BeTema (BeTheme) Neden Tercih Edilmeli?

Muffin Group tarafından geliştirilmiş ve yapılan güncellemeler ile de geliştirilmeye devam eden WordPress BeTema (BeTheme), 500’den fazla içerdiği tema ile belki şu ana kadar geliştirilmiş en çok child tema içeren pakettir. Her sektör ve kullanıcıya göre içinde farklı tema varyasyonları bulunduran BeTema (BeTheme), yönetim panel kısmı ile de, temanın neredeyse her yerine müdahale etme imkanı vermektedir. Yazımızda bu temanın tüm özelliklerini detayları ile anlatmaya çalışacağız.

BeTema Tema Varyasyonları

Blogger, fotoğraf, e-ticaret ve kurumsal web site temaları gibi içerdiği değişik tema varyasyonları ile BeTema oldukça kullanışlı bir yapıya sahip. Lisans ile satın alındıktan sonra, indirdiğiniz tema dosyalarının içerisinde, tüm bu child temaların içeriklerini bulmanız mümkün. Slider demoları ile birlikte, temaların kendi demoları indirilen ana dosya içerisinde gelmektedir.

WordPress BeTema Neden Tercih Edilmeli?

Dosyaların WordPress’e Yüklenmesi ve Tema Kurulumu

Tavsiyemiz, BeTheme’in sitesinden sisteminize kurmak istediğiniz temayı seçmeniz ve seçtiğiniz temanın dosyaları ile kurulum yapmanız. Bunun için, geliştiriciden tema dosyalarını aldığınızda, tema içerisindeki işinize yaramayan child tema demoları ve slider demo dosyalarını çıkarmanız gerekmektedir. Eğer bu gereksiz dosyalarla birlikte yükleme yapmaya kalkarsanız hem zaman harcamış olursunuz, hem de sunucunuzda boşuna disk alanı kaplamış olursunuz.

Tema dosyalarını sunucuya yükledikten sonra, BeTema (BeTheme) panelinizin, demo yükleme bölümünden, dosya içerisinde olan demonuzun içeriğini web sitenize yükleyebilirsiniz. İşlem birkaç dakika sürmektedir. Bu işlem sırasında herhangi bir hata alırsanız, hosting yapılandırma ayarları ile ilgili olabilir. Bu yüzden hata kodunu hosting sağlayacınıza iletirseniz, hatanın çözüme ulaşması mümkün olacaktır.

Tema Ayarları

WordPress BeTema Neden Tercih Edilmeli?

BeTema’nın en iyi yanlarından biri, yönetim panelinden, web sitenizin neredeyse her yerine müdahale etme şansınızın olmasıdır. Tema demonuzu yükledikten sonra, tema ayarları ile aslında pek bir işiniz kalmaz. Sadece logoyu yükledikten sonra kullanıma başlayabilirsiniz. Tabi her tema da kullanıcılar değişiklik yapmak isteyebilir. Tema yapımcıları, kullanıcıların ne gibi değişiklikler yapacağını önceden öngörüp bunları yönetim paneline eklemişlerdir. Zamanla da yapılan geliştirmelerle, BeTema daha kullanılabilir bir hale getirilmektedir.

Her tema için demo dosyasından veri çekip bir tema oluştursanız da, ilerde bu temanın header (üst) kısmını beğenmediğinizde BeTema yönetici panelinden değiştirmeniz mümkündür. Onlarca header stili bulunan yönetim panelinde, bu değişimlerden sonra web sitenizde herhangi bir bozulmaz olmaz. Bu özellik sadece menü, logo ve arama kısmının değiştirilmesinde etkilidir. Mevcut seçtiğiniz demo ile gelen header’ı kullanmak isterseniz de yine o seçeneğe dönmeniz mümkündür.

BeTema yönetim paneli o kadar detaylıdır ki, web sitenizin ekran boyutundan, seo çalışmasına kadar birçok özelliğe müdahale etmenizi sağlar. Ama yönetim panelinde en detaylı bölüm css ayarları yani web sitenizin tüm bölümlerinin renklerinin kontrol edildiği bölümdür. Bu bölümden, web sitenizdeki her bölüm ayrı ayrı renk değişikliği ile değiştirilebilir.

Mobil Cihaz Ayarları

Birçok WordPress temasında bulunmayan bu bölümle, web sitenizin mobil cihazlardaki görüntüsüne de müdahale edebilirsiniz. Font ayarından, logo ve mini header bölüme kadar ayarları çok detaylı bir şekilde yapmanız mümkündür. Ayrıca retina logo ayarı da bu bölümden yapılabilmektedir.

Yine mobil tema ayarları kısmından, web sitenizin header kısmının nasıl olacağına karar verebilirsiniz. Menü ve logo oturumlarının farklı varyasyonları ile web sitenizin arayüzünü istediğiniz zaman değiştirmeniz mümkündür.

Mobil menüye de buradan müdahale edebilirsiniz. Menü panelinin boyutu ve nasıl olacağı tamamen sizin beğeniniz ve kontrolünüze sunulmuştur.

Tema Font Ayarları

BeTema, font ayarlarını da oldukça detaylı bir şekilde yönetim panelinde değiştirme ve düzenleme yetkisi vermiştir kullanıcılarına. Yüzlerce fonta sahip BeTema’nın her bölümünde farklı bir yazı fontu kullanmanız mümkündür. Ayrıca yazı fontlarının boyutlarını da ayarlamak ve stil vermek de ayrı bir özelliktir.

Yazı fontu ayar panelinde genel yazı boyutu verebilirken, bölümlere göre de yazı boyutlarını değiştirmek mümkündür.

Tema Dil Ayarları

BeTema yapımcıları, kullanıcılar dil dosyası ile uğraşmasın diye, yönetici panelinde, web sitesinin neredeyse her yerindeki sabit başlık ve yazıların dil çevirme ayarını da bu panele yerleştirmiştir. Burada web sitesinin genel, blog ve portfolyo kısmı ve bulunamadı sayfasına müdahale etmek mümkündür. Daha detaylı dil çevirme için ise web sitenizin kök dosyalarında değişiklik yapmanız gerekir. Bu değişikliği bir dil çeviri programı ile yapabilirsiniz.

Slider Revolution ve Demoları

Hangi BeTema child dosyasını seçerseniz seçin, aynı dosya ismi ile kök dosyalarınızın içinde bir de Slider Revolution demo dosyası bulacaksınız. Bu dosyayı da child ile birlikte sunucunuzda gereken bölüme yükledikten sonra, Slider Revolution demonuz otomatik olarak temanıza yüklenmiş olacaktır. Bu özellik şunun için iyidir, Slider Revolution kullanmayı veya düzenlemeyi bilmeyenler için demo içerik üzerinden gitmek daha basit olacaktır. Sıfırdan bir slider bölümü hazırlamaktansa, önceden hazırlanmış demo üzerinde oynayarak, web sitenize çok kısa bir sürede slider tasarlamanız mümkündür.

Yapım Aşamasında Özelliği

BeTema kullanıcılarına yapım aşamasında özelliğini standart olarak sunmaktadır. Yani artı bir eklenti ekleyerek, web sitenize bakım yaptığınız günlerde yapım aşamasında ayarı yapmanıza gerek yoktur. Buradan bir kere ayar yapıldıktan sonra, web site bakımı yapılacağı zaman etkinleştirmeniz yeterli olacaktır. Bu bölüm için bile WordPress BeTema tercih sebebi olabilir. Zira her WordPress teması bu özelliği içerisinde barındırmamaktadır.

Tema İmport ve Export Özelliği

Mevcut web sitenizdeki ayarladığınız BeTema özelliklerini farklı bir WordPress BeTema kurulu internet sitesine kolay bir şekilde taşımanızı sağlayan bölümdür. Bu bölümden temanızın ayar dosyasını bilgisayarınıza indirebilir ve diğer internet sitenizin aynı bölümünden, mevcut dosyayı klon yapmak istediğiniz siteye import edebilirsiniz. Dakikalar içerisinde tüm özellikleriniz diğer web sitenizdeki ayarlar ile aynı olacaktır.

Gösterge Paneli (Dashboard)

Bu kısımdan temanızın güncel durumunu öğrenmeniz mümkündür. WordPress güncellemelerinin ve temanızın güncel olup olmadığını da bu bölümde izleyebilirsiniz. Destek bölümünde web site temanızın destek videoları hazır bir şekilde sizi beklemektedir. Ayrıca burada yetmeyen videoların, Muffin Group YouTube kanalında daha detaylıları mevcuttur.

Neden BeTema’yı Seçmelisiniz?

Yüzlerce farklı child temasından öte, BeTema esnek bir yönetim paneline sahiptir. Kendi bünyesinde oluşturulmuş sayfa düzenleme eklentisi ile de, sayfa ve yazılarınızı çok basit bir şekilde düzenlemeniz mümkündür. WpBakery gibi eklentilere ihtiyacınız kalmadan, BeTema’nın her child temasında istediğiniz değişikliği yapabilir ve sayfaları birbirinden bağımsız bir şekilde tasarlayabilirsiniz.

BeTema, web tasarım yapan küçük işletmeler için oldukça kullanışlı bir temadır. Her sektör ve kullanıcı için içerisinde bir tema barındıran bu yazılımı tavsiye ederiz. Ayrıca sunucudaki disk alanı bakımından da oldukça az yer kaplar. Bu da paylaşımlı hosting de barındırılacak kurumsal web site veya bloglar için oldukça önemli bir detaydır. Bu özellikle işletme maliyeti de azalmış olur.

BeTema’da herhangi bir child ile yayın yapıyor ve değiştirmek istiyorsanız, sunucunuzdan tema klasörünüze ulaşıp BeTema kök dosyalarından istediğiniz child temayı yüklemeniz mümkündür. Tek yapmanız gereken yönetim panelinde temayı import etmek olacaktır.

Devamlı Güncel

WordPress gibi içerik yönetim sistemlerinin güvenlik açıkları oluşturmaması için devamlı güncel olması gerektiğini artık biliyoruz. WordPress geliştiricileri sistemi devamlı güncelledikleri için, tema ve eklenti yapımcıları da bu güncellemeleri senkronize bir şekilde takip etmek zorundalar. BeTema yapımcıları da bu güncelleme işini iyi yapan WordPress tema yapımcılarından bir tanesi. Muffin Group hem temaya eklemeler yapıp geliştirmekte, hem de WordPress altyapısı ile uyumlu olması için her daim gerekli güncellemeleri yapmaktadır.

Firma, destek konusunda da oldukça duyarlıdır. Bununla birlikte, BeTema için yardım forumları mevcuttur.

Bununla birlikte, YcrSOFT yazılım destek ekibimizden de BeTema için destek alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 03 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek