Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress Blog İçerikleri Nasıl Üretilir?

WordPress Blog

Kullanımı ve özellikleri her geçen gün biraz daha geliştirilen WordPress’in bir kullanıcısı iseniz ve yeni olduğunuz için nasıl içerikler yazacağınıza karar veremiyorsanız, bu yazımız tam sizin için. WordPress blog yazıları nasıl olmalıdır?

WordPress Blog İle Etki Alanı Yaratmak

İnternet ortamında içerik üretmek istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şeylerden biri, ne hakkında içerik üreteceğinize karar vermektir. Öncelikle bu alanı seçmeli ve üzerinde geniş çaplı araştırmalar ve okumalar yapmalısınız. Hatta bu etki alanı ile alakalı gezip görülme imkanı olan yerleri ya da nesneleri gidip yerinde incelemelisiniz. Unutmayın, yazabilmek için araştırmak zorundasınız.

WordPress Blog İçerikleri Nasıl Üretilir?

Arama motorlarının ortak amacı, kullanıcılara en değerli içeriği ilk aramalarında vermektir. Eğer WordPress blog içeriklerinizin kalitesi düşük ise, bu acımasız sıralamada oldukça geri sıralara düşeceksiniz. Paylaşmak istediğiniz içeriği daha önce paylaşmış olan içerik üreticiler olabilir. Hemen üzülmeyin. Sizin de aynı içerik hakkındaki fikirleriniz insanlar için önem taşıyor. Önemli olan içeriklerinizin sizden olması. Yani özgün ve internet ortamında ilk defa yayınlanıyor olması. Evet maalesef arama motorları algoritması o kadar gelişmiş ki, yazdığınız yazıları diğer aynı konudaki yazılar ile karşılaştırabilen ve bunu saliseler içerisinde yapabilen çok akıllı yazılımlara karşı çalışacaksınız.

WordPress Blog, Öz güven ve Kalite

Kullanıcılarınızın web sitenizdeki içerikleri beğenebilmesi için sadece yazılarınız yetmez. Yazılarınıza o konu ile alakalı görseller eklemeli ve bu görsellerinde alt etiketlerini yazınıza uygun olarak düzenlemelisiniz. Görseller ile alakalı bu konu oldukça önemli. Zira arama yapan kullanıcılar, web sitenizi sadece yazı ile aramıyorlar.

Etki alanınıza güvenmelisiniz. Doğru yolda olduğunuzu, çıktığınız yolun ortasında sorgulamaya başlamanız, sizi bu yoldan geri döndürebilir. O yüzden herhangi bir etki alanı içerisinde üretim yapmadan önce iyi donanıma ihtiyacınız var.

WordPress Blog İçin Anahtar Kelimeler

İnternet sitesi içerik üreticilerinin en büyük yaptığı hatalardan biri de, anahtar kelime araştırması yapmadan etki alanları hakkında içerikler üretmektir. Bir içerik bloğunun başarılı olabilmesi için, etki alanına hitap eden doğru anahtar kelimeleri, kullanıcıyı çok sıkmadan ve arama motorlarının gereksinimleri doğrultusunda kullanmaları gerekir. Ne çok, ne az. İnternet sitesi içerisinde Anahtar kelime üzerinden başarılı olacağım diye içeriklerinizde yüzlerce kez aynı kelimeleri geçirmenizde başarısızlığı getirecektir.

WordPress Blog Yazı Tarihleri ve Kullanıcı Yorumları

Paylaştığınız içeriklerin tarihi çok önemlidir. Birçok içerik üretici bu tarihleri kapatarak, yazılarının aslında güncel olduğunu göstermeye çalışmaktadır. İnternette araştırma yapan kişilerin en çok baktığı detay tarihtir. Eğer tarihleri gizlerseniz, kullanıcı sitenize girmek istemez bile. Zira arama motorlarının arama kısmında yazılarınızın tarihleri de açık bir şekilde gözükmektedir. İşte bu yüzden her sitenin güncel kalması çok önemlidir. Yorumlar da en az tarihler kadar önemlidir. Yorumlardan korkmayın. Eleştirilmek gelişme getirir. Eleştiriye kapalı her içerik aslında gelişime de kapatılmış olur. Birçok kullanıcı sadece eleştirmekle kalmaz, yorum bölümüne yazınız ya da paylaşımınız ile ilgili görüşlerini, eklemelerini de yapar. Bu sizin siteniz için oldukça kıymetlidir.

WordPress Blog Konuların Güncelliği

Herhangi bir konu hakkında yazı paylaştınız. 6 ay sonra aynı konu hakkında farklı şeylerde de bilgi sahibisiniz. 6 ay önceki yazınıza güncel eklemeler yapmak, o atıl kalmış paylaşımı bir anda güncel yapar. Web Sitesi güncellenmiş olur. Arama motorları, sizin sitenizle ve paylaşımlarınızla ne kadar ilgilendiğinizi açık açık izler. Buna göre not verir ve web sitesinin olması gerektiği sırayı yani hakettiği yeri belirler. En güncel internet siteleri, her zaman en üsttedir. Çünkü arama motorları onları çok sever. Kullanıcılarının istediği anlık haberi ve bilgiyi o sitelerden ulaştırır. Haber sitelerinin birçok konuda sıralamaların en üstünde olduğunu görebilirsiniz. Hatta sadece haber konularında değil, haber siteleri o kadar günceldir ki, eski paylaşımları bile hala sıralamaların en üstlerinde çıkabilir.

Kısacası, internette başarılı olmanın en kısa yolu güncel kalmak ve kaliteli olmaktır.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 23 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek