Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wordpress İnternette Neden Tercih Sebebi Olmalı?

WordPress Nedir?

2003 yılında blog paylaşımı esasına dayanan altyapısı ile kurulan WordPress, bugün dünya üzerinde tüm ülkeler tarafından kullanılan dev bir içerik yönetim sistemine dönüşmüştür. Zaman içerisindeki gelişimi, ihtiyaca göre şekillendirilmesi ve arka planında binlerce geliştirici ile WordPress çok başarılı işlere imza atmaktadır. Her geçen gün de teknolojisini bir adım daha öne almak için çalışan WordPress, 2003 yılından beri ücretsiz olarak paylaşılmakta ve insanlığın hizmetine sunulmaktadır.

Sizler için, WordPress’in internette neden tercih sebebi olması gerektiğini araştırdık. Maddeler halinde ve detaylı bir şekilde anlattık.

Neden WordPress?

  • Açık kaynak kodludur
  • Bütün sunuculara kurulumu basittir
  • Geliştiriciler tarafından devamlı güncellenir
  • Kullanıcıların, eklentiler vasıtasıyla yönetim panelinden geliştirme yapması imkanı vardır
  • WooCommerce yani e-ticaret eklentisi ile kısa bir çalışmayla satış sitesine dönüşebilir
  • Yönetim paneli Türkçe ve kullanımı basittir
  • Sunucuda fazla alan kaplamaz
  • Tüm cihazlar ile uyumludur
  • Php-Html ve Css gibi kolay geliştirilebilir yazılım dilleri ile yazılmıştır
  • Seo konusunda Google tarafından en hızlı indekslenen içerik yönetim sistemidir
  • Sonsuz sayıda tema seçeneği vardır

WordPress Açık Kaynak Kodludur

WordPress, açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz bir yazılımdır. Kurumsal web siteleri, e-ticaret siteleri ve kişisel bloglar tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir.

Her internet sitesinin, içerik yönetim sisteminin ya da sosyal medya sitelerinin bir yazılım altyapısı vardır. Bu altyapı, geliştiriciler tarafından yazılmakta ve insanların kullanımını kolaylaştırmak için devamlı güncellenmektedir. WordPress’de bir yazılım dili ile oluşturulmuştur ve yazıldığı kodlar açık bir şekilde tüm dünya ile paylaşılmaktadır.

Açık kaynak kodlu yazılımlar, kodlarında değişiklik, geliştirme ve değiştirme yapılabilen yazılımlardır. Geliştiren kişiler, WordPress altyapısında değişiklik yapıldığında kimseye dava açmaz. Açık kaynak kodlu olmayan yazılımların ele geçirilmesi, kopyalanması, değiştirilmesi ya da geliştirilmek için kodlarına ulaşılmaya çalışılması suçtur. Lisans sahipleri kanuni haklarını kullanarak bunu engellerler.

Bu sebeplerden dolayı, deyim yerindeyse, WordPress özgür bir yazılımdır. Üzerinde istenen değişiklik yapılabilir ve kimseye hesap vermezsiniz.

WordPress Kurulumu Basittir

Geçmişte, WordPress yazılımlarını her hostinge kurmak zordu. Sıkıntılı süreçler ile karşılaşılıyordu. Fakat artık tüm hosting firmaları altyapılarını WordPress yazılımlarına uygun şekilde biçimlendirdiğinden, sunucu tarafında sorun çıkmamakta. Geçmişte bu sebeplerden dolayı hız problemleri yaşayan WordPress kullanıcıları, artık küçük cache eklentileri ile hız sorununu kolay bir şekilde çözmektedir.

WordPress, neredeyse bütün sunucular ile oldukça uyumlu çalışır. Hosting firmaları ve YcrSOFT’da dahil olmak üzere, birçok veri merkezi, WordPress’e özel hosting oluşturmakta ve en iyi optimizasyonu yapmaktadır.

WordPress Geliştiriciler Tarafından Devamlı Güncellenir

WordPress’in belki de en önemli özelliğidir. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Cihazlar, tarayıcılar ve yazılımlar devamlı değişiyor. Bu sebeplerden ötürü, yazılımı güncellenmeyen internet siteleri, çok kısa bir süre sonra kullanılamaz bir duruma gelebiliyor.

Dünya üzerindeki binlerce geliştirici tarafından ortak bir planla geliştirilen WordPress, bu sayede hem güncel kalıyor, hem de güvenlik konusunda kullanıcılarına güven veriyor. 2003 yılında ilk çıktığında sadece bir blog yazılımı olarak hizmet veren WordPress’in yıllar içindeki yavaş yavaş gelişimi esnasında bazı güvenlik sorunları oldu. Bu sorunlarda kullanıcıların hafızalarında haliyle yer etti. Açık kaynak kodlu olması hasebiyle, bu tip içerik yönetim sistemlerinin güvenli olmadığını düşünen, hala belli bir kullanıcı kitlesi mevcut. Fakat durum düşünüldüğü gibi değil. Artık WordPress, dünya üzerindeki birçok içerik sisteminden hatta özel şirketler tarafından yazılmış farklı yazılımlardan bile daha güvenli bir durumda.

İnternette güvenlik açıklarının birçoğu, eskiyen eklenti ve temalardan kaynaklanmaktadır. Devamlı güncellenen içerik yönetim sistemlerinde güvenlik açığının oluşması için bir neden kalmamaktadır.

Sunucuların güvenlik duvarlarının devamlı aktif edilmesi ve kaliteli güvenlik yazılımlarının kullanılması ile güvenlikte WordPress oldukça üstün durumdadır.

WordPress de Yönetim Panelinden Geliştirme Yapma İmkanı Vardır

WordPress, yapısı itibariyle ana omurgası üzerine eklenen eklentiler ile inşa edilen bir içerik yönetim sistemidir. Kullanıcıların ilgi alanlarına göre çeşitli ücretsiz ve ücretli eklentiler vardır. Bu eklentileri üreten şirketler olduğu gibi freelance çalışan yazılımcılarda mevcuttur. Sisteme eklenti eklemek oldukça basittir. Yönetim panelinden birkaç tık ile istediğiniz eklentiyi sisteminize ekleyebilir ve hemen etkinleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bazı eklentiler yukarıda da bahsettiğimiz gibi ücretli gelse de, tüm özelliklerini kullanabilmek için eklentinin lisansını satın almak gerekebilir. Bu tip eklentiler en düşük ihtiyaçlarınızı gördüğü gibi, parasını ödedikçe, en yüksek standartlarda ihtiyaçlara da hizmet edebilmektedir.

WordPress açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan, bir yazılımcı iseniz, siz de eklenti üretebilir ve sisteminize dahil edebilirsiniz. Önemli olan, eklentinin, sistemin altyapısı ile beraber sorunsuz çalışması ve WordPress’in her güncellemesinde, eklentinin de buna göre güncellenmesidir.

Eklentiler o kadar fazladır ki, eklenti bölümünden istediğiniz tüm ihtiyaçlara nerdeyse yanıt bulmanız imkanlar dahilindedir. Bir web sitesinin tüm ihtiyaçları bu eklentiler içinde olduğu gibi, e-ticaret siteleri veya kişisel web tasarımlar içinde oldukça fazla sayıda WordPress eklentisi mevcuttur.

Fakat son yıllarda bazı kötü niyetli internet korsanları ortaya çıkmıştır. Ücretli WordPress eklentilerini, bazı internet sitelerinde bedava paylaşmaya başlamışlardır. Bu eklentilerin kullanıcı menfaatlerinin aksine, bu yazılım korsanlarının menfaatine çalıştıklarını belirtmeliyiz. Zira, eklenti kodları içerisine ekledikleri casus kodlar ile, sisteminize sızarak kişisel veri hırsızlığı yapmaktadırlar. Sisteminizde açık kapı yaratan bu kod parçacıkları ile hem müşteri verilerinizi, hem de sizin web site verilerinizi kullanmak için çalışmaktadırlar.

Bu sebeplerden ötürü, bir eklentinin her daim gerçek yayıncısından alınması ve gerekirse ücreti karşılığında lisansı ile satın alınması en makul olandır. Bu yolla hem siteniz güvende olacak, hem de eklenti, satıcısı tarafından devamlı güncelleneceğinden, ileride WordPress altyapınız ile çakışma olmayacaktır. Eklenti konusu çok önemlidir. Birçok müşterimizin yıllarını verdikleri kişisel blogları ya da web siteleri bu yazılımlar yüzünden heba olmuştur. Kurtarılması mümkündür ama sistem eski haline döndürülürken birçok veri kaybedilmektedir.

WordPress, WooCommerce İle Satış Sitesine Dönüşebilir

WooCommerce, WordPress’e eklenebilen ve çok stabil çalışabilen bir e-ticaret eklentisidir. WordPress için tasarlanmıştır. Kullanımı basit ve Türkçe arayüzü vardır. Son yapılan yazılım güncellemeleri ile WooCommerce, oldukça güvenli bir e-ticaret yazılımı olduğunu tüm kullanıcılarına ıspatlamıştır.

İnternetten satışın en yüksek seviyelerde olduğu şu dönemlerde, e-ticaret yazılımlarına artan talep çok fazla. “Bir blog yazılımı ile e-ticaret mı yapılır?” eleştirilerini resmen çöpe çeviren bir eklenti, WooCommerce ile WordPress e-ticarette de oldukça güçlü bir oyuncu.

Küçük ve orta işletmeler için oldukça kullanışlı olan WooCommerce eklentisi ile WordPress, birçok üretici ve satıcı firmaya partnerlik yapmakta.

Düşük disk kullanımı ve sistem altyapısı ile uyumu oldukça iyi olan WooCommerce eklentisinin kurulumu da oldukça basit. İster ftp yoluyla, ister yönetim paneli eklentiler kısmından da yüklenebilmekte. Eklenti yüklendikten sonra kurulumu 1-2 dakikada tamamlanan WooCommerce, her geçen gün biraz daha geliştirilmekte. Özellikle güvenlik konusunda oldukça başarılı olan eklenti, standart ihtiyaçları karşılayan özellikleriyle ücretsiz sunuluyor.

Bildiğiniz üzere WordPress, web tasarım konusunda temalar ile geliştirilmekte. Bir tema yüklenerek, üzerinde geliştirmeler yapılmakta ve web site çalışmaya başlamakta. Bu mana da, WooCommerce da neredeyse her temaya uyum gösterebilmekte. Bu esnek yapısı ile WooCommerce geleceğin e-ticaret yazılımları arasında zirveye koşmaktadır.

WordPress Yönetim Paneli Türkçe ve Kullanımı Basittir

Yazılım sektöründe birçok içerik yönetim sistemi bulunmakta. Hepsinin de kendine göre öne çıkan özellikleri var. WordPress’de bir içerik yönetim sistemi ama onu, diğer rakiplerinden ayıran en büyük özelliği, yönetim paneli.

Kullanım bakımından oldukça detaylı ve yazılım bilgisi olmayanlarında kullanabilmesi için tasarlanmış bir yönetim paneline sahip. Çok detaylı olmasa da, temanızın yazılım kodlarına kadar ulaşabildiğiniz genişlikte bir yönetim paneline sahip bu sistem. Özellikle sayfa içlerinin tasarım sürecinde, sürükle-bırak özelliği olması ve bu özelliğin yapısına dahil edilen temalarla uyumlu çalışması oldukça önemli özelliklerinden.

Birkaç eklentiyle yönetim panelinizin tasarımını bile değiştirmeniz mümkün. Bir web tasarımcıysanız ve müşterilerinize, kendi tasarımınızda bir yazılım satmak istiyorsanız, WordPress tam size göre.

WordPress Sunucuda Fazla Alan Kaplamaz

WordPress’in sunucuda toplam kapladığı alan son güncellemeyle birlikte toplam 53 mb’dır. Sunucuya transferi sırasında zip klasörüne sıkıştırılarak yüklenen yazılımın kapladığı alan ise 13 mb olmaktadır. Yani hem başta sunucuya yüklenmesi ve sonrasındaki sunucuda disk kullanımı oldukça azdır.

Fakat WordPress geliştirilebilir bir yapı olduğundan, ekleyeceğiniz tema, eklenti ve diğer tüm içerikle beraber diskteki boyutu haliyle artacaktır. Ortalama, bir WordPress kurumsal web sitesinin sunucudaki kapladığı alan 100-150 mb arasıdır. Tabi dediğimiz gibi bu rakam artabilir ya da azalabilir.

Diskte fazla alan kaplamaması, sistemin daha kolay yedeklenmesi demektir. Herhangi bir saldırı sonrasında eğer sunucuda ya da diğer depolarınızda web sitenizi yedeği var ise, boyutu az olduğundan dakikalar içerisinde yeniden yapılandırma yapmanız mümkündür.

Her web sitesi gibi WordPress’de tabii ki saldırı alabilir. Fakat web sitenizin devamlı bir yedeğini bulundurmanız, bu tehlikeye karşı alacağınız en büyük önlem olacaktır.

YcrSOFT olarak, WordPress kullanıcısı tüm müşterilerimizin günlük düzenli yedekleri alınmakta ve web sitelerinde karşılaşılabilecek risklerin önlemi alınmaktadır.

WordPress Tüm Cihazlar ile Uyumludur

WordPress’in, rakiplerine belki de en fazla fark attığı alandır cihaz uyumluluğu.

Hepimiz çeşitli cihazlar ile her gün onlarca siteyi ziyaret ediyoruz. Biz kullanıcılar için, ziyaret ettiğimiz web sitelerinin hızı, kullanışlı ve okunur olması önemli. Mobil cihazların ilk çıktığı dönemlerde, web siteleri oldukça büyük bir kaos yaşadı. Mobil ve tablet cihazlar, deyim yerindeyse, web tasarım piyasasında birçok kendini geliştiremeyen işletmenin kapanmasına sebep oldu. Geçmişte müşterilerine sadece bilgisayarlar için yazılım hizmeti sunan geliştiricilerin kontrolündeki web siteleri bir anda kullanılamaz bir duruma girdi.

Bu kaosun yaşandığı o günlerde, WordPress çok hızlı bir güncelleme ile tüm web sitelerini mobil uyumlu yaparak oldukça başarılı bir sürece imza attı. Milyonlarca web sitesi tek tıkla güncellenerek, mobil ve tablet cihazlarında kullanılabilir bir duruma geçmiş oldu.

İçerik yönetim sistemlerinin neden tercih edilmesi noktasında bu konu oldukça önemlidir. Teknoloji çok çabuk değişiyor. İlerleyen günlerde daha farklı bir cihazın üretilip üretilmeyeceği meçhul. Fakat üretilse dahi WordPress gibi altyapısı esnek yazılımlar anlık olarak uyum sağlayacak ve kullanıcılarını zorda bırakmayacaklardır.

WordPress Php-Html ve Css Gibi Kolay Geliştirilebilir Yazılım Dilleri ile Yazılmıştır

Herhangi bir ürün aldığımızda, o ürünün servis ve yedek parça konusunda bize yaşatacağı sıkıntıları da göz önünde bulundurmamız gerekir. Yazılımlarda da bu çok önemli. Bir web sitesi satın aldığınızda, bu web sitesinin ileride çıkartacağı sorunlara karşı ne kadar hazırlıklı olduğunuzu sorgulamak önemli.

WordPress, dünyanın en çok kullanılan ve 3 dili ile yazılmakta ve bu dillerin ülkemizde geliştiricilerinin sayısı çok fazla. Yani WordPress bir web sitesi ile yola başladığınızda, ileride yaşayacağınızı yazılımsal sıkıntılarda destek alabileceğiniz kişi sayısı oldukça fazla. Bu da işçiliğin ucuzlamasına, yani maliyetlerin düşmesini sağlıyor. Çekirdek yapısı her yazılımcı tarafından anlaşılmayan, yorumlanamayan ya da müdahale edilemeyen yazılımlar var. Bu yazılımların servis durumlarında sıkıntı yaşanması, yazılımdan anlayan kişi sayısının azlığından kaynaklanmaktadır.

Bu sebeplerden dolayı, WordPress kullanımı kolay olduğu gibi, ileride yaşanacak sorunlarda da sizi zorda bırakmayacak bir yazılım altyapısına sahiptir.

WordPress Google Tarafından En Hızlı İndekslenen Cms’dir

Arama motorları, özellikle Google, açık kaynak kodlu yazılımları oldukça çok sevmektedir. Kodları paylaşılmayan, gizli içerikte yayın yapan sitelerin indekslenmesinde sorun yaşayan arama motorları haliyle seo konusunda da bu tip sitelere kötü not vermektedir.

Arama motorları, bir siteye not verirken, o sitenin güncel olup olmadığına ve yazılım altyapısının düzgün olup olmadığını göz önünde bulundurmaktadır.

Ayrıca seoya uygun altyapısı yüzünden de WordPress ile oluşturulan web site projeleri her daim başarılı olmaktadırlar. Tabi bu biraz da web sitelerinin güncel olmaları ile alakalıdır. Günlük paylaşım yapma imkanı veren WordPress gibi içerik yönetim sistemleri, iyi kullanıldığında neredeyse bir sosyal paylaşım sitesi kadar güncel olabilmekte ve dikkat çekebilmektedir.

Ayrıca, geliştirilen seo eklentileri ile de WordPress oldukça güçlü bir seo altyapısına ulaştırılabilmektedir. Bu özellikleri ile WordPress’in diğer tüm web sitelerinden ayrıldığı en önemli noktanın seo (arama motoru optimizasyonu) olduğunu söyleyebiliriz.

WordPress de Sonsuz Sayıda Tema Seçeneği Vardır

Dünya üzerinde WordPress sayesinde para kazanan birçok firma ve freelance çalışan web master vardır. Bu kişiler sisteme uyumlu çalışan eklenti ve temaları üretir, devamlı servis niteliğinde kullanıcıların istekleri doğrultusunda geliştirme yaparlar.

WordPress, bir web tasarım yapılacağı zaman en çok tercih edilen sistem olma nedeni, temaların çeşitliliğidir. Her ihtiyaca göre tema bulabilmek ve bu temaları gerek e-ticaret gerek kurumsal web sitesi gerek ise kişisel blog şeklinde değerlendirmek mümkün olmaktadır.

Tema yapımcıları o kadar iyi çalışmaktadır ki, herhangi bir eklenti ile çakışan ve ufak bir özelliğinin çalışmadığı bildirilen temaların düzeltilmesi çok kısa sürede yapılmaktadır.

Binlerce WordPress temasının satıldığı Theme Forest gibi tema yapımcılarının temalarını sergiledikleri satış siteleri bulunmaktadır. Bu sitelerden alınan temalarda herhangi bir sıkıntı çıktığında, gerek satıcı firma, gerekse, site yöneticileri duruma anlık olarak müdahale etmektedir.

WordPress Kurumsal Destek

YcrSOFT, hosting, web tasarım, e-ticaret ve dijital pazarlama gibi daha birçok alanda hizmet veren, müşterilerine sınırsız destek sağlayan bir teknoloji şirketidir. WordPress uzmanları ile, tüm müşterilerine kurumsal destek sağlayan YcrSOFT’un eşsiz hizmetleri ile bugün tanışın, karlı çıkın.

YcrSOFT, yılların vermiş olduğu tecrübe ve birikim ile müşterilerine WordPress konusunda da destek sağlamaktadır. Aynı zamanda sunucu hizmeti de veren firmamız, web sitesi olarak WordPress altyapısı kullanmak isteyen müşterilerine de yazılım desteği vermektedir.

Sizde başarılı bir blog, kurumsal web tasarım ya da e-ticaret sitesi hayal ediyorsanız, YcrSOFT ile irtibata geçin ve sınırsız WordPress desteğimiz ile tanışın.

3 cevaplar
  1. Haktan
    Haktan says:

    senelerdir wordpress kullanıyorum. sadece bir kez benim hatamdan dolayı web sitem çöktü. o da warez wordpress teması kullanmaktan oldu. 5 yılda 10 yılda bir değişecek temanın ücretsizini bulmak için saatlerce harcamaktansa, emeğe saygı duyup temayı satın almadım. sonuç hüsran oldu. adamlar warez temanın içine öyle bir kod eklemişler ki web sitem perişan oldu. az kalsın domaini arama motorları cezalandıracaktı. wordpress genel olarak iyi bir içerik yönetim sistemi. tek kusuru yavaşlığıydı geçen senelerde o da kısmen çözüldü gibi. fakat eklenti sayınız ne kadar çoksa hızınız da o kadar yavaşlıyor son zamanlarda bunu fark ettim. wordpress’i ne kadar yalın kullanırsanız, performansı o kadar iyi oluyor. tecrübe ile sabittir. bir de wordpress tema en basitinden yani sunucuyu yormayacak olanından seçilmeli. ne kadar sade tema, o kadar performans demek.

  2. Cem ergün
    Cem ergün says:

    WordPress gerçekten kendini çok geliştirdi. Yeni çıkan 5.6 sürümü de harika özellikler içeriyor. Eticarette de varım diyor ama rakipleri de büyük tabi daha eticarette marka olması kolay değil.

  3. Cengiz Hakan
    Cengiz Hakan says:

    WordPress birkaç sene önce özellikle hız konusunda sıkıntılıydı. Tema ve eklenti yüklemesenizde, wordpress ile çalışmak zordu. Şimdi görüyorum ki bu sorunlar çözülmüş. Bir de şu güvenlik sorunu olmasa. Tamam güncelken sıkıntı yok da, yine toplu saldırılar devam ediyor ve etkili sanırım. Güncel olanların saldırıya maruz kaldığını duymadım onu söyleyeyim. Güncellik önemli.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 16 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek