Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wordpress Site Sağlığı İle Web Sitenizi Denetleyin

Wordpress’in 5.1 güncellemesi ile gelen bir özeliktir. Bu özellik, artık WordPress’in tartışmasız, en gelişmiş içerik yönetim sistemi olma yolunda ilerlediğinin kanıtı gibidir. Yazılımdan pek anlamayan kullanıcılar için çok kullanışlı bir paneldir. Web site ile alakalı ne var ise bu panelde görmeniz mümkündür. WordPress site sağlığı incelendiğinde, karşımıza onlarca denetim çıkmaktadır. Bu yazımızda, WordPress’in kendi içinde otomatik olarak neleri denetlediğini anlatmaya çalışacağız.

WordPress Site Sağlığı İle Web Sitenizi Denetleyin

Site sağlığı paneli 2 bölümden oluşmaktadır.

  • Durum
  • Bilgi

Durum Bölümü

Bu bölümde, web sitenizde güncellenmesi gereken tema, eklenti ve diğer tüm yazılımsal iyileştirmeleri bulabilirsiniz. Ayrıca hosting ile alakalı bilgilerde burada anlık olarak görüntülenebilmektedir. Web sitenizin hosting alt yapısında kullanılan php sürümü ya da mysql sürümü eskimiş ise, bu bölümde sistem sizi uyarmaktadır. Bunlarla birlikte, sisteme yüklenmiş ama kullanılmayan tema ve eklentilerde burada görülmektedir. Bu tema ve eklentilerinde sistemden ya kaldırılmasını ya da güncellenerek kullanılmasını önermektedir.

Bu bölümde sistem kendi kendine testler yapar ve sonuçları olumsuz, olumlu şeklinde size açık olarak anlatır. Sayfanın ilk başındaki bölümde olumsuz olan, sistemde yapılması gerekenler sıralanır. Sayfanın alt kısmında ise web sitenizin sınayıp bir sorun görmediği diğer testler görünür.

Bilgi Bölümü

Bu bölümde ise, web sitenizle alakalı neredeyse tüm yazılımsal ve hosting ile alakalı bilgiler bulunmaktadır. O kadar detaylı bir alandır ki, bu alana bakıp web sitenizin altyapısı hakkında tam olarak bilgi edinebilirsiniz.

Bölümde, “site bilgilerini panoya kopyala” isimli bir düğme vardır. Buna bastığınızda, web sitenizin tüm bilgilerini bilgisayarınızda herhangi bir not defteri gibi uygulamayı açıp, yapıştır diyerek saklayabilirsiniz.

WordPress Site Sağlığı Neden Kullanılmalı?

WordPress Site Sağlığı

WordPress, yapısı itibari ile deyim yerindeyse puzzle gibi bir yapıya sahiptir. Kendi çekirdek yapısına, temalar, eklentiler eklenmekte ve buna bir de hostinglerin farklı özellikleri eklenince, kontrolü güç bir yapıya dönüşmektedir. WordPress, bir kere yapıldıktan sonra, yıllarca kenarda kendi başına çalışacak bir yazılım değildir. Devamlı güncellenmek isteyen, içeriğindeki diğer eklemelerin de yenilenmesi gereken bir sistemdir. Zaten arama motorlarının da WordPress’i sevmelerinin, seo da başarı göstermesinin tek nedeni bu devamlı güncel olması gereken yapısıdır.

Bu sebeplerden ötürü, WordPress’in site sağlığı bölümü çok yerinde bir yeniliktir. Tek sayfadan, hem de hiç çaba harcamadan, web siteniz size tüm detayları ile güncellenmesi gereken, yapılması gereken her şeyi anlık olarak iletmektedir.

Şüphesiz Google’ın en sevdiği ücretsiz yazılım WordPress’dir. WordPress için destek almak isterseniz bizden ücretli destek alabilirsiniz.




Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 27 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek