Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Canlı Destek İle Web’de Daha Güçlü Olun

Canlı Destek

Bir web sitesi, çeşitli reklam kampanyaları, seo çalışmaları, içerik ve makale çalışmaları ve daha niceleri. İnternetten satışa yönelik yapılan tüm çalışmaların genel adı dijital pazarlamadır. Dijital pazarlama yaparken, yapılması gereken birçok değişiklik vardır. Müşteriyle daha çok etkileşime giren bir sistem kurularak, yatırım yapılan reklam giderlerinin en faydalı şekilde kullanılması sağlanır. İşte bu sistem içerisinde kesinlikle olması gereken bir hizmetten bahsedeceğiz. Web site canlı destek, sitenize giren müşterilere anlık destek vermenizi sağlayan, basit kurulumlu bir araçtır.

Dijital Pazarlama Yaparken Canlı Destek İle Güçlü Olun

Canlı Destek Her Web Sitesine Eklenebilir mi?

Kod kaynağı paylaşılmış tüm yazılımlarda kullanılabilen bir araçtır. Fakat bazı yazılım üreticileri, sistemlerine bu tip dışarıdan eklenen araçlar eklemek istemez. Kapalı kod sistemi ile çalışan bu tip servis sağlayıcılardan hizmet alıyorsanız, sıkıntı yaşamanız ihtimaller dâhilindedir.

Canlı Destek Nedir?

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıları anlık olarak görebildiğiniz, web sitenizin herhangi bir yerinde sohbet penceresi bulunan ve müşterinizin istediği an sizden destek alabildiği bir araçtır. En güzel özelliği, müşteriniz sizinle konuşurken, sayfadan ayrılmaz. Aynı sayfa içerisinde sizinle konuşabildiği için, sayfa içerisindeki ürün veya hizmeti satabilmeniz daha kolay olur.

Bazı canlı destek programlarında kullanıcıların hangi ip ile girdikleri, cihazlarının işletim sistemi ve hangi cihazları kullandıkları da görülebilmektedir. Ayrıca, e-ticaret siteleri gibi üyelik olan web sitelerinde, üye olmuş ziyaretçileri de isimleri ile destek panelinizde görmeniz mümkündür. Yazı sonunda, bu özelliklere sahip bir canlı destek uygulama tavsiyesi vereceğiz.

Dijital Pazarlama da Canlı Destek Neden Kullanılmalı?

Günümüz şartlarında zaman çok önemli. İnsanlar artık dakikalar ile yarışırken, bir ürün satmak için müşterileriniz ile e-posta üzerinden irtibata geçmeniz, satış kaybına neden olabilir. Web sitenize türlü reklam giderleri ve emeklerle getirdiğiniz her ziyaretçiden maddi bir çıkar sağlamanız gerekmektedir. Ancak bu sayede yatırdığınız reklam giderleri size kazanç olarak geri dönebilir. Canlı destek, müşterilerinizin kafasındaki sorulara anlık olarak yanıt vermenizi sağlar.

Ürün veya hizmet alımına karar vermiş ancak, ürün veya hizmet hakkında birkaç sorusu olan müşterinizin sorularını destek üzerinden yanıtlamanız, satışlarınızı artıracaktır. Aksi takdirde, müşteriniz size ya e-posta gönderecek, ya da telefon ile ulaşmaya çalışacak. E-posta ve telefon hizmeti, bir canlı destek kadar hızlı olamaz. O anda müşteriniz söz konusu sayfadan çıkabilir. Başka bir işi çıktığı için alımı erteleyebilir. Bu sebeplerden dolayı canlı destek, satışa ikna konusunda kullanılması gereken, özellikle e-ticaret pazarında çok tavsiye ettiğimiz bir araçtır.

Canlı Destek İle Müşteri Kaydı Tutabilirsiniz

Müşteriniz ile geçmişte yaptığınız destek konuşmaları kayıt altında tutulabilir. İlerleyen zamanlarda lazım olduğunda, buradan o kayıtlar çıkartılarak gerekli yerlerde kullanılabilir.

Günlük Ziyaretçi Analizi Mümkündür

Web sitenize günlük giren ziyaretçilerin sayısını görebilirsiniz. Neredeyse tüm destek programları bu analizi verebilmektedir. Bu izlemeyi canlı olarak Google Analytics üzerinden de yapabilirsiniz. Bununla ilgili geniş çaplı Google Analytics Rehberi ile daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hizmet Vermediğiniz Zamanlar

Destek sağlayamadığınız zamanlarda da, müşterilerinizin yine aynı sohbet panelinden size mesaj atabilmesi mümkündür. Bu mesajlar, e-posta adresinize anlık olarak ileti gönderir ve müşterilerinizle yine dakikalar içerisinde ilgilenmeniz mümkün olabilir.

Mobil Uygulama İle Her Yerde Kullanım

Canlı destek uygulamanızın markasına göre, değişebilir. Fakat size yazı sonunda tavsiye edeceğimiz canlı destek yazılımının, mobil uygulama hizmeti bulunmaktadır. Bu sayede, web sitenizde anlık olarak destek bekleyen müşterilerinize müdahale etmeniz oldukça kolaylaşır.

Canlı Destek Yazılımı Tavsiye

Dijital Pazarlama Yaparken Canlı Destek İle Güçlü Olun

Kolay kullanımlı yönetici panel, kaliteli bildirimleri ve şekillendirilebilen kullanıcı esneklikleriyle tavsiyemiz Tawk canlı destek uygulamasıdır. Web sitenize basit bir kod yardımı ile eklemeniz mümkündür. Ücretsiz hizmet veren Tawk, daha fazla özellik ile çalışmak isteyen işletmeler için daha gelişmiş bir panelde sunmaktadır. Bu panel ise ücretlidir.

Yazılım bilginiz yok ise, destek birimimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Destek ekibimiz web sitenizin yazılım altyapısına göre size Tawkdestek programı ekleme konusunda yardımcı olacaktır.

1 cevap
  1. isim yok
    isim yok says:

    web sitelerinde canlı destek çok önemli. özellikle ben e-ticaret üzerinden bir şey satın alırken o web sitesinde canlı destek var mı yok mu ona bakıyorum. bilmiyorum belki güven duyduğumdan. birçoğuna da denemek için yazıyorum, bakıyorum cevap veriliyor mu diye. wordpress’de canlı destek kurmak çok basit. özellikle tawk bu konuda yazılım bilgisi bile gerektirmeden web sitenize kurabileceğiniz yazılımlardan. kullanıcı paneli de güzel.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 27 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek