Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress Spam Yorum Çözümü Akismet İle Kurtulun?

WordPress Spam Yorum Nasıl Engellenir?

Dünyanın en gelişmiş ve en çok kullanılan içerik yönetim sistemi olan WordPress’in zayıf noktalarından biri olan, spam yorumlardan kurtulmak mümkün. WordPress kullanan herkesin başındaki sıkıntıdır spam yorumlar. Yönetici panelinize girdiğinizde yüzlerce spam yorumla karşılaşabilirsiniz. Hatta web sitenizin tüm yazıları ve sayfaları yorumlara kapalı olsa bile. Bu sıkıntılı durum sadece yönetici panelinizde sizi rahatsız etmez, sisteme kayıtlı e-postanıza da devamlı yorumların bildirimleri gelir. WordPress spam yorum, kısacası çözülmesi gereken bir sorundur ve çözümü de çok basittir.

WordPress Spam Yorum Eklentisi Akismet Nedir?

Akismet, WordPress için tasarlanmış bir spam yorum filtreleme sistemidir. Diğer eklentiler gibi yönetici panelinizden çok kısa bir sürede sisteme dahil edebilir ve dakikalar içerisinde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Akismet anti spam eklentisinin, diğer WordPress eklentilerinden tek farkı, Akismet’in kendi sistemi içine dahil olan web sitesinden bir kayıt oluşturmak ve bu kayıtla birlikte e-postanıza gelen onay e-postasındaki linke tıklamaktır. Sonrasında gelecek olan aktivasyon numarası ile de eklentinizi artık kullanmaya başlayabilirsiniz.

Akismet, ücretsiz ve ücretli versiyonlar olarak sunulmuştur. Ücretsiz versiyonu, basit spam yorum saldırıları için yeterlidir. Yani bir WordPress sitesi kurduğunuzda, Akismet’i de ücretsiz kurarak, spam yorumlardan korunmaya başlayabilirsiniz.

WordPress Spam Yorum Eklentisi Akismet Nasıl Kurulur?

WordPress yönetici panelinizde sol menüden “eklentiler-yeni ekle” kısmına tıklayın ve gelen sayfadan, eklenti arama kısmına “Akismet” yazarak eklentiyi aratın. Akismet’i gördüğünüzde “eklentiyi yükle” düğmesine tıklayarak, eklentiyi sisteme dahil edin.

WordPress yönetici paneli Akismet eklentisi ekleme

Kurulum için aşağıdaki görselde işaretlediğimiz düğme aracılığı ile Akismet kayıt sitesine ilerleyin.

WordPress Akismet eklentisi kurulumu

Akismet’in kayıt sitesine ulaştığınızda, sayfanın biraz altına inerek, aşağıdaki görselde paylaştığımız ücretli/ücretsiz seçim kısmı ile karşılaşacaksınız. İşaretlediğimiz gibi tıklayın ve kuruluma başlayın.

WordPress Akismet spam yorum eklentisi kurulum aşamaları

Gelen sayfadan öncelikle sağ taraftan ücretsiz olarak işaretleyin ve sonrasında sol tarafta e-posta adresiniz ve diğer bilgileri girerek onaylayın. Buraya gireceğiniz e-posta adresiniz devamlı kullandığınız bir adres olmalı çünkü az sonra onay e-postası ve arkasından aktivasyon kodu gelecektir.

WordPress Akismet eklentisi kayıt aşaması

İşte hepsi bu kadar. Onay e-postası sonrası gelecek aktivasyon kodunu da eklentiniz içerisindeki gerekli yere yazıp onayladığınız takdirde, WordPress spam yorum eklentiniz Akismet çalışmaya başlayacaktır.

WordPress Spam Yorum Eklentisi Akismet Devamlı Güncel Tutulmalı

WordPress spam yorum eklentiniz Akismet’in devamlı güncelleştirildiğinden emin olun. Tabi bundan önce, WordPress sisteminizin güncel olması gerekli. İçerik yönetim sistemlerinde güncellik çok önemlidir ve güvenlik zaafiyetlerinin önüne geçer. Bununla birlikte eklentilerinizin düzgün çalışmasını da sağlar. Güncellenmemiş bir WordPress sitesinde eğer varsa eklentiler sorun çıkartabilir. Çalışmayabilir ve hatta internet korsanları tarafından, bu eklentilerde oluşabilecek açıklar yüzünden siteniz ele geçirilebilir.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 07 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek